Ottawa – NY Rangers 3:2 (kon.) | NY Islanders – Dallas 2:5 (kon.) | Detroit – Boston 2:3 (po pr.)
Vancouver – Nashville 1:7 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:7 (0:2, 1:2, 0:3)
Nashville Predators
Čtvrtek 14.12.2017, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:10
    Počet hráčů na ledě se srovná, Roman Josi si musí jít sednout za sekání.
     
    52:48
    Také Scott Harntnell dostává po rozmíšce větší trest, rozhodčí se nebáli udělovat trestné minuty, ani za rozhodnutého stavu.
     
    52:48
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Jake Virtanen – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (P. K. Subban – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    52:48
    Vylučuje se na obou stranách. Domácí Jake Virtanen dostává dvě minuty za hrubost, navíc trest do konce zápasu za nesportovní chování. Ze strany Predators inkasuje dvě minuty za hrubost P. K. Subban. Subban k tomu ještě také dostává trest do konce utkání za nesportovní chování. Navíc Virtanen dvě minuty za vysokou hůl, takže přesilovka pro Predators.
    52:37 Calle JÄRNKROK - 1:7
     
    52:37
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté stále nemají dost a tohle už je debakl. Útočníci Nashvillu si před brankou Canucks dělají, co se jim zachce. Jako třeba před malým okamžikem Filip Forsberg, který objel celé útočné pásmo, najel k pravé tyči. A když už to vypadalo, že bude zakončovat pod horní tyčku, vybídl místo toho ke skórování úplně osamoceného hráče jménem CALLE JÄRNKROK. Také on, stejně jako předtím Fiala, dával do prázdné branky. Asistence: Filip Forsberg.
    51:57 Kevin FIALA - 1:6
     
    51:57
    Nashville právě vstřelil branku!
    Demolice v podání Predators pokračuje. Útočná formace hostů vedená centrem Kylem Turrisem ukazuje, že jí to poslední dobou opravdu jde, tady máme další důkaz. Právě Turris z pravého kruhu dostal puk před brankoviště, kde stál na dorážku do prázdné klece připravený forvard KEVIN FIALA. Nikdo už mu nedokázal zabránit ve skórování a navíc měl hodně jednoduchou pozici. Uvidíme, co nám ještě zbytek zápasu nabídne, Canucks jsou pod dekou. Asistence: Kyle Turris, Craig Smith.
    48:48 Craig SMITH - 1:5
     
    48:48
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nejspíš poslední hřebíček do pomyslné rakve Vancouver Canucks. Tak dlouho nechala domácí obrana soupeře kroužit kolem vlastní klece, až je z toho nakonec pátý gól v síti Anderse Nilssona. Ukázkovou nahrávku na levý kruh obdržel zakončující CRAIG SMITH. Ten neváhal a krásně pověsil kotouč pod horní tyčku. Velkou zásluhu na celé akci mají obránce Ekholm a útočník Kevin Fiala, tihle dva vše začali a zapisují si také finální nahrávky. Asistence: Mattias Ekholm, Kevin Fiala.
     
    37:10
    Brock Boeser měl na hokejce druhý gól Vancouveru, ale jeho dobrý bekhendový pokus lapil skvěle do lapačky Pekka Rinne.
     
    31:16
    V obrovské šanci Roman Josi, obránce Predators ale z prostoru před brankovištěm nedokázal uklidit kotouč za ležícího Anderse Nilssona!
    26:00 Filip FORSBERG - 1:4
     
    26:00
    Nashville právě vstřelil branku!
    Jenže moc dlouho se kanadský celek z branky neradoval. Jestli předtím Vancouver dokázal rychle využít početní výhodu, Predators se to povedlo ještě v daleko kratším čase. Stačilo jediné vyhrané vhazování v útočném pásmu, nahození na branku Anderse Nilssona a Nashvillští už zvedali ruce nad hlavy. Kotouč dostal do sítě FILIP FORSBERG, pro něhož se jedná už o patnáctou trefu sezóny. A je to tím pádem znovu o tři zásahy. Asistence: Craig Smith, Ryan Johansen.
     
    25:55
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Markus Granlund – 2 min., vysoká hůl).
    25:01 Alexandr BURMISTROV - 1:3
     
    25:01
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté jsou výsledkově zpátky v zápase. Podařilo se jim docela rychle využít přesilovku. Napoprvé sice neuspěli, když zkusili zakončení z pravého kruhu. Ale potom už skórovali, nahozený kotouč před brankoviště uklidil za Pekku Rinneho ALEXANDER BURMISTROV. Finský maskovaný muž si ještě na kotouč sáhl, ale po zmatku na brankovišti přeci jen inkasuje. Tak uvidíme, zda se ještě Kosatky dokážou zvednout. Asistence: Brock Boeser, Henrik Sedin.
     
    24:24
    Možnost pro Canucks, na trestnou lavici totiž musí za držení na dvě minuty hostující Matt Irwin. Dočkají se domácí snížení?
    23:05 P. K. Subban - 0:3
     
    23:05
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tohle bude domácí nejspíš ještě hodně mrzet. Canucks skvěle ubránili oslabení, když nedovolili soupeři skoro žádné lepší zakončení. Jenže není jim to nic platné, protože vzápětí, už při hře pět na pět, znovu inkasují. A to po velmi kuriózní situaci. Obránce Predators P. K. SUBBAN zkusil štěstí a ze středního pásma vypálil dělovku na Anderse Nilssona. Brankář Kosatek si nedal pozor a puk, který měl jasně chytit, prosvištěl kolem jeho lapačky do sítě. Tenhle gól si rozhodně za rámeček nedá. Pro Subbana jde o druhou trefu v utkání. Bez asistence.
     
    20:56
    Domácí hokejista Virtanen musí odejít za katr kvůli vysoké holi a jeho tým tím pádem bude hrát oslabení. Nashville tak po brance v oslabení může přidat i přesilovkový gól.
     
    19:08
    Thomas Vanek sice po Ganerově střele přesměroval puk do sítě Rinneho a skóroval, ale gól není uznán! Střídačka Predators si totiž vyžádala kontrolu na videu, zda nešlo o ofsajd. A rozhodčí tuto skutečnost potvrdili.
    14:38 Viktor ARVIDSSON - 0:2
     
    14:38
    Nashville právě vstřelil branku!
    Canucks sice hrají přesilovku, ale prosazují se paradoxně hosté. Vancouver udělal chybu na modré útočné čáře, přičemž úplně zapomněl na dva soupeře, kteří zůstali ukrytí ve středním pásmu. A to Kosatky stálo druhý kotouč v jejich síti. Predators totiž následně unikali ve dvou sami na brankáře, tím pádem bez problému skórovali. Nahrávku před polovinu prázdného zařízení dostal od Johansena VIKTOR ARVIDSSON, jenž v pohodě oslavil svou jedenáctou trefu sezóny. Trápení Canucks pokračuje, přestože jejich přesilovka nejdřív nevypadala špatně. Asistence: Ryan Johansen, Roman Josi.
     
    12:43
    Canucks půjdou do druhé přesilovky, protože Craig Smith držel soupeře, čehož si dobře všimli rozhodčí. Takže ještě před koncem první třetiny je tu další domácí možnost na srovnání skóre.
     
    07:45
    Vylučovat se bude také na druhé straně. Troy Stecher vyhodil kotouč přes mantinel, takže jasné dvě minuty za zdržování hry. Uvidíme, co v přesilovce předvede Nashville.
     
    06:35
    Naopak velká šance na druhé straně. Jeden z hostujících forvardů nahodil puk na Nilssona, načež kotouč trefil tyčku branky Canucks. Kdyby se odrazil jiným směrem, mohlo to být klidně 2:0 pro Nashville.
     
    04:15
    První přesilovku v zápase si zahrají Vancouver Canucks, protože útočník Predators Kyle Turris inkasuje dvě minuty za hákování. Dobrá šance pro domácí na vyrovnání.
    01:33 P. K. Subban - 0:1
     
    01:33
    Nashville právě vstřelil branku!
    Netrvalo to ani celé dvě minuty a hosté jdou ve Vancouveru do vedení. Vyplatilo se jim tedy hned na začátku úvodní dvacetiminutovky zatlačit a předvádět aktivní hokej. Obránce Predátorů P. K. SUBBAN obdržel zpoza branky Anderse Nilssona k pravému mantinelu touš poté, co se k němu příhodně odrazil od hrazení. Ještě si mohl kotouč zpracovat na hokejce a vymyslet nějakou kličku, ale místo toho okamžitě zakončoval z první. Puk sice netrefil ideálně, leč i tak zaplachtil nad rameno gólmana Canucks. Ten vůbec nestihl reagovat. Domácí musí hned na začátku duelu dohánět náskok soka. Bez asistence.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 26. Burmistrov (Boeser, H. Sedin) – 2. P. K. Subban, 15. Arvidsson (Johansen, Josi), 24. P. K. Subban, 26. F. Forsberg (C. Smith, Johansen), 49. C. Smith (Ekholm, Fiala), 52. Fiala (Turris, C. Smith), 53. Järnkrok (F. Forsberg)


    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Edler, Ch. Tanev, Del Zotto, D. Pouliot, B. Hutton, Stecher – D. Sedin, H. Sedin, Boeser – Goldobin, M. Granlund, Eriksson – Gagner, Burmistrov, Vanek – B. Gaunce, Chaput, Virtanen.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ekholm, Jemelin, P. K. Subban, Y. Weber, Irwin – Fiala, Turris, C. Smith – F. Forsberg, Järnkrok, Åberg – Bonino, Johansen, Arvidsson – Hartnell, Sissons, Watson.

    Rozhodčí: Lee, L'Ecuyer – Knorr, Gibbons

    Diváci: 16 806
    bahis siteleri