Amiens – Nantes 0:1 (kon.) | Angers – Dijon 2:1 (kon.) | Bordeaux – Montpellier 0:2 (kon.)
Guingamp – Saint-Étienne 2:1 (kon.) | Lille – Nice 1:1 (kon.) | Marseille – Troyes 3:1 (kon.)
Méty – Štrasburk 3:0 (kon.) | Monaco – Rennes 2:1 (kon.) | PSG – Caen 3:1 (kon.)
Toulouse – Lyon 1:2 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
0:2 (0:0)
Montpellier HSC
Středa 20.12.2017, 20:50 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:50.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Girondins Bordeaux FC a Montpellier HSC.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Fotbalisté Bordeaux se v loňské sezóně umístili na sympatické šesté příčky, v letošním ročníku ale tento cíl vůbec nenaplňují. Domácí celek dnenšího utkání se nachází těsně nad sestupovými starostmi, přičemž na první sestupovou pozici má náskok pouhých dvou bodů. Bordeaux se nachází ve velmi špatné formě, neboť naposledy zvítězilo téměř před měsícem. Od té doby následují tři po sobě jdoucí prohry, ve kterých tento tým nastřílel dvě branky.
     
    Montpellier HSC

    Na druhé straně stojí nevyzpytatelný Montepellier, který chce zapomenout na loňský nezdar a pro letošní sezónu si dal za cíl umístění v horní polovině tabulky. To se zatím nedaří dle představ, nicméně postavení na jedenáctém místě není úplným selháním. Montepellier se před minulým zápasem nacházel ve velmi dobré formě, neboť neprohrál v sedmi po sobě jdoucích zápasech. Proti byly až Méty, který se postarali o jedno z největších překvapeních loňského kola.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Prior – Pellenard, Toulalan (C), Sabaly, Santos – Lerager, Poundjé – de Préville, Malcom, Kamano – Vada.
    Náhradníci: Carrique, Plašil, Youssouf, Taha, Jovanović, J. Cafú.

    Montpellier HSC: Lecomte – Aguilar, Mukiele, Mendes, Congré, Roussillon – Skhiri (C), Sambia, Píriz – Sio, Ikoné.
    Náhradníci: Pionnier – Dolly, Camara, Lasne, Mbenza, Poaty, Sessègnon..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se s míčem seznámil také domácí celek. Konkrétněji útočnou akci započal Toulalan, jenž oslovil spoluhráče u pravé postranní čáry.
     
    4
    První gólovka! K ráně zpoza šestnáctky se dostal Vada, jehož rána prosvištěla kousek vedle tyče. Lecomte by byl zřejmě bezmocný.
    4. Vada mířil těsně vedle.
     
    5
    Na levé straně převzal balón Kamana, který byl ale ihned dostoupen. K míči se tak dostali hosté, konkrétněji to byl Sambia, jenž vybojoval faul.
     
    6
    Ze vzdálenosti osmadvaceti metrů rozehrával standardní situaci Sambia. Jeho pumelenice mířila velmi dobře kolem zdi, Prior ale byl u tyče včas.
     
    7
    Posléze si nechtěl zbytečně starosti způsobit Congre, který nahrál pouze brankáři Lecomte. Po odkopu od branky bude Montpellier vhazovat.
     
    8
    Mendes šel do souboje s Malcomem rukou napřed, což uviděl také hlavní sudí, který odpískal faul. Následovat bude také standardka pro domácí.
     
    9
    Malcom chtěl po přihrávce od Sabalyho oslovit kolmicí Vadu. Myšlenka to sice byla dobrá, jeho nabídka ale mířila ž k Priorovi.
     
    10
    Na opačné straně pláchl záložní řadě Ikoné, který pokračoval směrem k šestnáctce. Tam už ale narazil a hra se tak stěhuje na druhou stranu.
     
    11
    Toulalan zkoušel poslat dalekonosný pas na De Preville, který alespoň vybojoval aut. Rozhodnutí se nelíbilo Mendesovi, jenž viděl poslední dotek od soupeře.
     
    12
    Sabaly se ujal autového vhazování, po kterém sám zkoušel odcentrovat. V jeho cestě ale stál početný roj hráčů v opačných dresech, centr byl tak sražen.
     
    13
    Na malé vápno si seběhl Vada, jehož hlavička z velmi dobré pozice vystoupala vysoko nad. Lecomte tak bude vykopávat.
     
    14
    Bordeaux má v úvodních minutách výraznou územní převahu, nicméně ta se zatím nepromítla na výsledkové tabuli. Stav je tedy stále nerozhodný.
     
    15
    Sio se dokázal protáhnout kolem protihráče, následná přihrávka ale nedorazila na místo určení. Místo toho spěchá za půlící čáru Sabaly.
     
    16
    Máme tu slušnou možnost ke skórování. Lerager byl totiž kousek za šestnáctkou přišlápnut a následovat bude přímý kop z čtyřiadvaceti metrů.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Giovanni Sio (Montpellier HSC).
     
    17
    Odpovědnost na sebe vzal Vada, který zkoušel kroutit balón ke vzdálenějšímu rohu. Jeho pokus ale nabral výšku a doputoval vysoko nad.
     
    18
    Je znovu pískáno. Tentokráte se nedovoleným zákrokem prezentoval kapitán Skhiri, jenž omylem šlápl na nohu Kamanovi.
     
    19
    Sambia zkoušel křižnou přihrávkou nalézt naběhnuvšího Pírize, před kterým včas zasáhl Toulalan. Hra se dostala na druhou stranu hrací plochy.
     
    20
    De Preville to před malým momentem přehnal s agresivitou. Na zemi se ocitl Mukiele, který jen co ucítil jemný dotyk, tak se skácel na zelený pažit.
     
    21
    Hostující útočná dvojice opět spolupracovala poblíž autové čáry, tam ale opět přišel nedovolený zákrok. Montepellier se ale daleko nedostal.
     
    22
    Spoustu prostoru měl před sebou Aguilar, který ale místo individuálního průniku ještě přihrával na Skhiriho. Jednoznačně špatné řešení.
     
    23
    Velezkušený Toulalan se rozhodl přenést těžiště hry na levou stranu na Kamana, což se povedlo dokonale. Druhý jmenovaný ale narazil hned na prvního bránícího hráče.
     
    24
    Vada doslova proletěl kolem dvojice protihráčů, která ho dle výroku sudího neufalovala. Bordeaux se chopilo autového vhazování.
     
    25
    Zdálo se, že Sio dosáhne na vzdušnou nabídku na jeho osobu, nakonec tomu bylo ale jinak. Míč se snesl až za postranní čáru, Otavio bude vhazovat.
     
    26
    Pellenard si snadným způsobem poradil se Siem, který neměl moc šancí na úspěch. Následně se na zemi ocitl Sambia, pokračuje se ale dále.
     
    27
    Ikoné předával balón svému útočnému parťákovi, který to zkoušel z první. Velmi dobře se vrátil Toulalan, jenž zamezil kloudnějšímu zakončení.
     
    28
    Hlavní sudí ještě urovnával spor mezi De Previllem a Mukielem. Oba zúčastnění si vyslechli pár slov a může se pokračovat ve hře.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Théo Pellenard (Girondins Bordeaux FC).
     
    29
    Poundjeho centrovaný balón sice měl ideální výšku, horší už to bylo s umístěním. Hrací předmět se snesl pouze k noze protihráče.
     
    30
    Hodně rychle z branky musel Prior, neboť se do jeho území řítil Aguilar. Domácí brankář předvedl včasný výběh a zamezil zakončení.
     
    31
    Mukiele snadným dloubáčkem vykombinoval napadající protihráče, posléze celou situaci řešil Lecomte, který poslal balón až za středový kruh.
     
    32
    Ani teď není pískáno. Zdálo se, že Lerager se ocitl na zemi vinnou protihráče, sudí tohoto utkání byl ale opačného názoru.
     
    33
    Už poměrně delší časový úsek čekáme na něco nebezpečnějšího. Doposud největší šanci registrujeme z úvodních minut, kdy byl blízko kýžené branky Vada.
     
    34
    Hned několik osobních soubojů bylo svedeno u pravé autové čáry. Hostující Aguilar si posléze chtěl hodit balón kolem Leragera, což se nepovedlo. Naopak se hostující zadák provinil faulem.
     
    35
    Po nedovoleném zákroku se kolem rozhodčího seskupilo hned několik fotbalistů. Nelíbilo se jim totiž počínání Leragera, jenž strčil do soupeře.
     
    36
    Mezitím Malcom rozehrával standardní situace zhruba ze čtyřiceti metrů. Ani tentokráte nedokázal najít svého kolegu, avšak pouze Pírize.
     
    37
    Malcom hezky patičkou oslovil Vadu, který celou akci uspěchal. Zjevil se před ním totiž otevřený prostor, avšak stačil zakončit hodně nepovedeně.
     
    38
    Aktivní Vada táhl další ofenzivní manévr, načež přihrál naběhnuvšímu Leragerovi. Tento úmysl ale přečetl Congre, jenž odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli sudí bude také něco nastavovat.
     
    43
    Roussilon nedokázal vykoupat Sabalyho, který velmi dobře stínoval svého protivníka. Posléze se k pohotové ráně dostal Sio, jenomže trefil pouze záda Toulalana.
     
    44
    Právě domácí kapitán rozjel útočnou akci svého celku. Malcom hledal na zadní tyči De Previleho, který se pohyboval v ofsajdovém postavení.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nenabídl žádnou branku. Naopak jsme sledovali vcelku vyrovnanou podívanou, jenž byla velmi chudá na zasádnější momenty. Největší šanci měl na své kopačce Vada, jenž v úvodu utkání pálil těsně vedle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Sabaly si to namířil po pravém křídle až za půlící čáru. Následovala přihrávka na Malcoma, který vrátil kulatý nesmysl na polovinu svého celku.
     
    49
    Poundje prošel s velkým štěstím kolem Aguilara, posléze mu ale cestičku vpřed zkřížil Mukiele. Hostující zadák slavil úspěch a bude se kopat od branky.
     
    50
    Poprvé se s míčem na útočné polovině ohřáli také hostující hráči. Po sérii přihrávek se balón dostal k Aguilarovi, jehož zpětná nabídka byla sražena do autu.
     
    51
    Na druhé straně dokázal Kamano vybojovat úvodní rohový kop druhého dějství. Ten bude rozehrán z levé strany, Malcom je již připraven.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Facundo Píriz (Montpellier HSC).
     
    52
    Tak nakonec vzal na sebe odpovědnost De Preville, jehož nabídka neměla ideální parametry. Naopak se snesla na hlavu připraveného Skhiriho.
     
    53
    Sabaly zkoušel po Toulalanově přihrávce okamžitě najít své útočné kolegy. Jeho centr ale našel prostor, ve kterým se pohybovala početná skupina v opačných dresech.
     
    54
    Congre pouze otočil hru na druhou stranu, načež se do kombinace zapojil také brankář Lecomte. Ten pro změnu lehce nakopl míč k půlící čáře.
     
    55
    Fotbalisté Montpellieru si vybojovali přímý kop ze třiceti metrů. U balónu stála snad trojice hráčů, nakonec se rozehrávky chopil Ikoné, jenž zamířil hodně vysoko nad.
     
    56
    Sambia nedokázal procedit balón kolem vracejícího se Leragera, i tak budou hosté kopat rohový kop. V šestnáctce už je několik hráčů ve světlých dresech.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Malcom (Girondins Bordeaux FC).
     
    57
    Opět mizerná rozehrávka. Ani tentokráte neměl bránící celek žádné starosti, naopak pohotové odklizení mířilo až do zámezí.
     
    58
    Sio se sice svalil po souboji u pokutového území, hlavní sudí ale odpískal předchozí faul na Roussilona. Rozehrávat se tak bude od autové čáry.
     
    59
    Roussillon vzal rozehrávku vážným způsobem a místo zpětné přihrávky se snažil kombinovat. Aguilarův centr ale nedoletěl na Ikoného.
     
    60
    Je tu další standardka. Tentokráte se ostrým zákrokem prezentoval Otavio, jenž zajel do Mendese. Montepellier má k dispozici přímý kop ze čtyřiadvaceti metrů.
     
    61
    Odpovědnost na sebe vzal Sambia, jehož rána byla opravdu hodně tvrdá. Prior ale přečetl, kam míč poletí a reflexivně ho dokázal vyrazit.
    61. Prior měl další práci.
     
    62
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Ervin Taha.
     
    63
    Hodně slušná pasáž v podání hostujících fotbalistů. Ti snad dvě minuty obléhali šestnáctku, načež pohotově vypálil Skhiri. Prior ukázal svojí připravenost.
     
    64
    Zničehonic měl Aguilar na pravé straně spousta prostoru k centru, ten ale poslal pouze na hlavu protihráče. Hostující zadák mohl z této situace vytěžit daleko více.
     
    65
    Otavio se marně dožadoval autového vhazování pro svůj celek. Místo toho se autu chopil Roussillon, kterýve spolupráci s Congrem nevybojoval ani roh.
     
    66
    Jakoby domácí hráči úplně zanevřeli na útočení. Druhý poločas totiž výhradně patří soupeři, který postupem času, čím dal víc nebezpečnější.
     
    67
    Tentokráte se rozehrávky rohového kopu chopil Sambia. Nabídka hostujícího forvarda proskákala do šestnáctky, kde následoval razantní odkop.
     
    68
    Tak to bylo obrovské štěstí! Jeden z hostů vypálil z obrovské vzdálenosti a jeho rána se snesla pouze na břevno. Prior na míč vůbec nedosáhl.
    68. Hosté nastřelili břevno.
     
    69
    Sabaly obalamutil hned trojici hráčů, neboť mezi nimi procedil přihrávkui na Malcoma. Ten moc daleko nedoběhl, zakřižoval ho totiž Congre.
     
    70
    Konečně také slušnějí pasáž domácích hráčů. Ti si vybojovali i rohový kop, ten byl zahrán opět dle předpokladů. Hosté se v poklidu ubránili.
     
    71
    Lerager servíroval z vlastní poloviny kolmici na střídajícího Tahu, který se ale k míči nedostal. Naopak včas zasáhl Mukiele, jenž následně uklidnil hru.
     
    71
    De Preville si podle výroku sudího nepočínal nedovoleně a mohl tak postupovat z úhlu na brankáře. Jeho zpětnou nabídkou ale nenašel nikoho ve stejném dresu.
     
    71
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté jdou totiž do vedení! JONATHAN IKONÉ obdržel přihrávku do vápna a posléze vypálil přesně pod horní tyč.
    71. Nanitamo Jonathan Ikoné - 0:1
     
    72
    Domácí celek se rázem ocítá v hodně složité situaci. Nejen, že prohrává o jednu branku, navíc do konce zápasu nezbývá už moc času.
     
    73
    Bordeaux se okamžitě snažilo o rychlou odpověď, vše ale končí nedovoleným zákrokem. Režie nám ještě nabídla hraniční faul v hostující šestnáctce. Právě po kontru padla úvodní trefa.
     
    74
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Valentin Vada, přichází Jonathan Cafú.
     
    75
    Po delší době se nám připomněl zkušený Toulalan, jenž roztáhl hru na Malcoma. Domácí křidelník obešel několik protihráčů a poté pouze přeposlal balón.
     
    76
    Congre měl spousta času na kloudnou rozehrávku. To mu ale naopak spíše uškodilo a hrací předmět poslal mimo dosah všech zúčastněných.
     
    77
    Časomíra se nám dostala do závěrečné patnáctiminutovky. Stále platí, že Montpellier má více ze hry, nicméně domácí postupem času vyrovnávají hru.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Ellyes Skhiri (Montpellier HSC).
     
    80
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Otávio Henrique Santos, přichází Jaroslav Plašil.
     
    81
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Paul Lasne.
     
    82
    Domácí hráči už opět okupují útočnou zónu, i nadále je to daleko od Lecomteho. Ten ve druhém poločase neměl moc, co na práci.
     
    83
    Sio si navedl míč na levou nohu a posléze centrem protáhl Priora. Ten naštěstí pro svůj celek odklidil míč daleko od Sambii.
     
    84
    Poprvé se s míčem seznámil také český záložník Plašil, jenž okamžitě režíroval hru. Posléze to zkusil Malcom, který odcentroval pouze k Mendesovi.
     
    85
    Těžko říci, co nyní zamýšlel Plašil. Hostující záložník nejprve poslal svoje zakončení do nohou soupeře, posléze se ještě dopustil faulu.
     
    86
    Malcom si dělal tělem prostor, načež sudímu došla trpělivost. Roussillon si dle jeho výroku dělal tělem prostor až moc okatě. Standardka pro domácí.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Jaroslav Plašil (Girondins Bordeaux FC).
     
    87
    Kdepak. V pokutovém území se sice utvořil menší zmatek, který hostující hráči dokázali zažehnat.
     
    89
    Velká šance na dvoubrankové vedení! Sio pláchl obraně, jenomže tváří v tvář Priorovi zakončil těsně nad břevno. Tohle by hosty mohlo mrzet.
     
    90
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Junior Sambia, přichází Isaac Mbenza.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Střídajícímu ISAACU MBENZOVI stačilo ke vstřelení branky jen několik kontaktů s balónem. Belgický forvard si potáhl míč na pravačku a posléze obstřelil brankáře.
    90+2. Isaac MBENZA - 0:2
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Fotbalisté Montpellieru nakonec dokázali z dnešního utkání uválčit velmi cenné tři body. Jejich výkon se stupňoval zejména ve druhém poločase, kdy si vytvořil řadu příležitostí. Prosadil se ale až Ikoné, na jehož přesné zakončení nedokázal soupeř reagovat. Naopak ještě vítězství potvrdil v nastaveném čase Mbenza.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:12. (22:40:29)

    David Suchý

    Branky: 71. Ikoné (Sambia), 90+2. Mbenza

    Karty:   28. Pellenard (BOR), 56. Malcom (BOR), 86. Plašil (BOR) – 16. Sio (MON), 51. Píriz (MON), 79. Skhiri (MON)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:12.
    Girondins Bordeaux: Prior – Pellenard, Toulalan (C), Sabaly, Santos (80. Plašil) – Lerager, Poundjé – de Préville, Malcom, Kamano (62. Taha) – Vada (74. J. Cafú).
    Náhradníci: Carrique, Plašil, Youssouf, Taha, Jovanović, J. Cafú.

    Montpellier HSC: Lecomte – Aguilar, Mukiele, Mendes, Congré, Roussillon – Skhiri (C), Sambia (90. Mbenza), Píriz – Sio, Ikoné (81. Lasne).
    Náhradníci: Pionnier – Dolly, Camara, Lasne, Mbenza, Poaty, Sessègnon.
    bahis siteleri