Eindhoven – Venlo 4:1 (kon.) | Sittard – Alkmaar 2:4 (kon.) | Twente – Ajax 1:1 (6:5 po pen.)
konec
Fortuna Sittard
2:4 (1:1)
AZ Alkmaar
Středa 20.12.2017, 19:45 • Fortuna Sittard Stadion • Nizozemský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Je za námi neskutečně strhující závěr. Už se zdálo, že postup urvou domácí, ale hráčům AZ se podařil nevídaný obrat. Nicméně každý nestranný fanoušek musí uznat, že hosté byli celý zápas několikrát lepší než domácí, stačí se podívat na statistiky. Nejlepším hráčem utkání byl podle mého názoru Weghorst, který byl velkou oporou svého týmu a navíc vstřelil dvě branky. Za vyzdvihnutí rozhodně stojí i výkon Garcii, který se v posledních minutách ukazoval jako rozdílový hráč.
    Já doufám, že jste si tento zápas užili tak jako já a přeji Vám hezký zbytek večera a dobrou noc. (21:52:26)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Autorem branky je GARCIA.
    V poslední minutě ukončil všechny naděje domácích na vyrovnání Garcia, který, na to že pouze střídal, je na hřišti hodně vidět.
     
    90+2
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAHANBAKHSH.
    Seuntjens poslal nadýchaný centr do vápna, kde dokázal nejvýše vyskočit íránský útočník, který hlavou usměrnil míč k levé tyči a posílá tak hosty do vedení! Neuvěřitelný obrat.
     
    89
    Domácí se přeci jen dočkali vyrovnání! A je nutno podotknout, že zcela zaslouženě, neboť hosty celý zápas tlačí. Weghorst se odhodlal k individuální na jejíž konci se mu už podruhé v tomto zápase podařilo překonat Santose.
     
    87
    Na hřišti se uchýlilo k menší roztržce mezi Jahanbakshem a Dianessym, Dianessy neprve nechtěl dát míč hostujícímu útočníkovi, načež se mu nelíbilo postrčení, kterého se mu od iránského forvarda dostalo. Pan rozhodčí se nicméně s ničím nepáral a dvě žlutými kartami celý konflikt rozsoudil.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Dianessy (Fortuna Sittard).
     
    86
    Domácí před chvílí zahrávali volný přímý kop ze slibné vzdálenosti. K míči se postavil Stokkers, ale bohužel pro něj trefil jen dobře stojící zeď.
     
    84
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází Essers, přichází Hutten.
     
    82
    Stokkers si velmi dobře všiml hodně vyběhnutého Bizota a pokusil se o střelu z velké dálky, Bizot se ale na nachytat nenechal a pro míč si v pohodě došel.
     
    80
    Volný přímý kop rozehráli hosté nakrátko, když Weghorst posunul míč na Helmera, jenž vybídl ke střele Tila, ale tomu střela vůbec nesedla a následovat bude odkop od brány.
     
    79
    Garcia se pokoušel kličkou zvanou "elastiko" obejít Esserse, ten ale jeho úmysl vystihl, jenže si při tom pomohl loktem, kterým praštil Garciu do krku. Po právu tak domácí obránce vidí žlutou kartu.
     
    76
    Na rohový kop Tila si naběhl Seuntjens, který trefil míč parádně ze vzduchu, ale na poslední chvíli se mu do cesty postavil Braun, od kterého se míč odrazil na hranici velkého vápna, kde se do míče opřel vší sílou Weghorst, ale jeho střela šla přímo do náruče Santose, který chytá neuvěřitelný zápas.
     
    75
    Weghorst opět v obrovské šanci! Po nádherném centru od Garcii se hostující útočník ocitl tváří v tvář Santosovi, pokusil se jej obstřelit na vzdálenější tyč, ale Santos jeho úmysl parádně přečetl a vyrazil míč na rohový kop.
     
    72
    Midtsjo vyslal parádní pas na Helmera, který sklepl míč Weghorstovi, jenž z bez přípravy vyslal projektil na Santosovu bránu! Střela nakonec končí těsně vedle levé tyče.
     
    71
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Van Rhijn, přichází Seuntjens.
     
    69
    Hráčům domácích jakoby docházeli nápady, už potřetí během dvou minut vidíme zcela zbytečný centr, který nachází pouze Santose, který jako obvykle posílá dlouhý a vysoký centr hluboko do pole.
     
    66
    Narozdíl od Weghorsta se Smeetsovi přímý kop vůbec nepovedl, neboť míč skončil v nějaké desáté řadě za Bizotovou bránou.
     
    65
    Wuytens poslal před velkým vápnem k zemi Semeda a domácí tak budou mít příležitost volného přímého kopu ze zhruba stejné pozice, jako měli před chvílí hosté.

    Dominik Liška

    Branky: 27. Dianessy, 48. Stokkers – 3. Weghorst, 89. Weghorst, 90+2. Jahanbakhsh, 90+5. Garcia

    Karty:   79. Essers (FST), 87. Dianessy (FST) – 87. Jahanbakhsh (ALK)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:11.
    Fortuna Sittard: Santos – Braun, Schuurs (C), Dammers, Essers – Saddiki, Dianessy, Smeets – Semedo, Stokkers, Askovski
    Náhradníci: Breukers, Engin, Heerings, Hutten, Koot (B), Kourouma, Malsa, van De Walle (B), Vidigal

    AZ Alkmaar: Bizot – Ouwejan, Wuytens, Van Rhijn, Svensson – van Overeem, Til, Midtsjo – Koopmeiners, Weghorst (C), Jahanbakhsh
    Náhradníci: Bel Hassani, Coutinho (B), Friday, Garcia, Hatzidiakos, Helmer, Seuntjens, van Eijden, Wijndal

    Rozhodčí: Lindhout A.
    bahis siteleri