Eindhoven – Venlo 4:1 (kon.) | Sittard – Alkmaar 2:4 (kon.) | Twente – Ajax 1:1 (6:5 po pen.)
konec
Fortuna Sittard
2:4 (1:1)
AZ Alkmaar
Středa 20.12.2017, 19:45 • Fortuna Sittard Stadion • Nizozemský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Vítám Vás u sledování on-line přenosu ze zápasu osmifinále nizozemského poháru mezi Fortuna Sittardem a AZ Alkmaarem. Zápas začíná za půl hodiny.
     
    Úvodní sestavy:

    Fortuna Sittard: Santos – Braun, Schuurs (C), Dammers, Essers – Saddiki, Dianessy, Smeets – Semedo, Stokkers, Askovski
    Náhradníci: Breukers, Engin, Heerings, Hutten, Koot (B), Kourouma, Malsa, van De Walle (B), Vidigal

    AZ Alkmaar: Bizot – Ouwejan, Wuytens, Van Rhijn, Svensson – van Overeem, Til, Midtsjo – Koopmeiners, Weghorst (C), Jahanbakhsh
    Náhradníci: Bel Hassani, Coutinho (B), Friday, Garcia, Hatzidiakos, Helmer, Seuntjens, van Eijden, Wijndal.
     
    Je pravdou, že domácí hráči ze Sittardu mají velkou formu, vždyť posledních pět zápasu vyhráli, ale teď je před nimi úplně něco jiného, v cestě do dalšího kola v poháru jim stojí AZ Alkmaar , jeden z nizozemských velkoklubů. Hosté sice dvakrát za sebou nevyhráli, ale nebyla to žádná ostuda, neboť jedenkrát podlehli úřadujícímu nizozemskému mistru Ajaxu a jednou remízovali se Zwolle.
    Jak to dopadne dnes? Podaří se domácím hráčům ze Sittardu zaskočit Alkmaar anebo si hosté postup nenechají vzít? Utkání začíná za patnáct minut.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Weghorst se po krásném centru od Tila ocitl tváří v tvář domácímu brankáři, ale celou akci nakonec ukončil hvizd rozhodčího.
     
    3
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Autorem branky je WEGHORST.
     
    5
    Til vyslal tvrdou střelu na bránu, ale jeho pokus mířil přímo doprostřed, snadná práce pro Santose.
     
    7
    Po hlavičkovém souboji zůstává na zemi ležet Midtsjo, hra je tedy přerušena.
     
    8
    Záložník Alkmaaru už je na nohou a hra může pokračovat.
     
    10
    Svenssonův centr odklidil Schuurs do zámezí, hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    11
    Til zatočil svůj centr až příliš moc směrem k brance, Santos sevřel míč na své hrudi.
     
    14
    Essers teď využil své rychlosti a poradil si se dvěma hráči najednou, načež se pokusil vyslat Stokkerse do samostatného úniku, ten ale ihned po převzetí míče musí zpátky, neboť se dle rozhodčích nacházel v postavení mimo hru.
     
    17
    V probíhající sedmnácté minutě můžeme s jistotou říct, že Alkmaar má jasnou územní převahu, která vyústila ve vedoucí branku, od té chvíle jsme ale nezaregistrovali žádnou střelu na branku, neboť domácí se v obraně pevně semkli a všechny akce hostů úspěšně likvidují.
     
    19
    Weghorst si dvakrát vyměnil míč s van Overeemem, načež se rozhodl jít jeden na jednoho proti Braunovi, se kterým si sice poradil, nicméně rozhodčí zapískal útočný faul a míč budou mít na svých kopačkách po dlouhé době domácí.
     
    21
    Midtsjo nám před malou chvílí ukázal jak má vypadat centr, doslova posadil míč na Weghorstovu hlavu, který míč poslal směrem k levé tyči, ale Santos byl na zemi včas a úchvatným zákrokem si vysloužil obrovský potlesk z tribun. Hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    22
    Po rohovém kopu se ve vápně jako první dostal Dammers, který posílá míč daleko pryč od brány.
     
    24
    Koopmeiners byl teď velmi blízko vstřelení branky! Nizozemský záložník si parádně všiml prostoru jakého se mu dostalo a okamžitě si posunul míč a vypálil krásnou střelu, která se točila k levé šibenici, Santos ale opět neuvěřitelně zasáhl. Další rohový kop pro hosty.
     
    25
    Ani tentokrát z rohového kopu nic nebude. Rozhodčí v malém vápně viděl nějaký prohřešek a zapískal útočný faul.
     
    27
    A je vyrovnáno! Prakticky z ničeho nic domácí dokázali vstřelit branku. Nejprve Braun odkopl míč jak se říká na zdař bůh, následně jej ale špatně zpracoval Van Rhijn, míče se ve velké rychlosti chopil Dianessy a střelou k pravé tyči vyrovnává stav dnešního utkání na 1:1.
     
    29
    Dost nešetrným způsobem poslal k zemi Ouwejan Smeetse a poprávu si vyslechne napomenutí od pana rozhodčího.
     
    31
    Svensson poslal nádherný centr na Weghorsta, který by byl určitě zakončoval, kdyby jej na zem neposlal Schuurs, ale rozhodčí ukazuje, že domácí kapitán se neprovinil žádným faulem a u míče jsou tak domácí.
     
    34
    Další rohový kop budou zahrávat hosté, tentokrát Weghorstenův centr uklidil do zámezí Saddiki.
     
    35
    Na rohový kop Tila si skvěle naběhl Van Rhijn, ale hlavou dokázal míč nasměrovat pouze do náruče Santose.
     
    38
    V dobré pozici se ocitl Semedo, který měl volný prostor ke střele, ale bohužel pro něj, než se odhodlal, tak jej o míč připravil Wuytens. Na míči jsou tedy opět hosté.
     
    41
    Van Rhijn s Wuytensem si pomalu vyměňují míč na vlastní polovině jakoby nikam nespěchali, domácí se taktéž do napadání nijak neženou. Na obou týmech jde vidět, že se nechtějí dopustit žádné chyby.
     
    43
    Weghorst teď nádherně sklepl míč přímo na kopačku van Overeemovi, který se pokusil vystřelit z první, ale jeho střela končí vysoko nad brankou Santose.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi a upřímně musím říci, že tento fotbal mě zatím nijak neoslovuje. Alkmaar se snaží a ze všech sil bojuje o každý metr na hřišti, zatímco domácí hrají pouze to, co potřebují, tedy pevná obrana a nákopy na velmi rychlé útočníky.
    Uvidíme, zda druhý poločas nabídne více fotbalových momentů než ten první.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází Askovski, přichází Vidigal.
     
    47
    Hosté na nic nečekají a opět začínají ve velmi rychlém tempu. Po krásné přihrávce od Svenssona zakončoval Til, jeho střela jen těsně minula pravou tyč.
     
    48
    Sittard právě vstřelil branku!
    Autorem branky je Stokkers.
     
    50
    A málem bylo vyrovnáno!
    Ouwejan poslal krásný centr na hranici velkého vápna odkud z voleje vystřelil Weghorst, ale jeho střela se od břevna odrazila mimo hrací plochu.
     
    52
    Vidigal na sebe perfektně nalepil dva hráče, načež patičkou prostrčil míč na Dianessyho, který si posunul míč na levačku a tvrdě vypálil, ale Bizot jeho pokus nadvakrát zlikvidoval.
     
    55
    Hráči Alkmaaru jsou momentálně v dost špatném rozpoložení, nedaří se jim vůbec rozehrát. Dva góly ze dvou šancí domácích se na nich velice podepsaly.
     
    58
    Pro Dianessyho centr si chtěl v klidu dokráčet Bizot, ten sii ale zřejmě nekřikl na obránce, který nevěděl, že není pod tlakem a odklidil míč do zámezí. Domácí se tak zcela zdarma dostávají k rohovému kopu.
     
    59
    Semeduv centr ve vápně našel pouze Van Rhijna, který bez problému uklízí míč daleko od své brány.
     
    61
    Dammers si teď v hlavičkovém souboji s Tilem počínal v rozporu s pravidly a hosté tak budou zahrávat volný přímý kop ze slibné pozice.
     
    62
    K míči se postavil Weghorst, jehož střela dokonce lízla pravou tyč, ale vytouženého vyrovnání se hosté tentokrát nedočkali.
     
    63
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Koopmeiners, přichází Helmer.
     
    64
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází van Overeem, přichází Garcia.
     
    65
    Wuytens poslal před velkým vápnem k zemi Semeda a domácí tak budou mít příležitost volného přímého kopu ze zhruba stejné pozice, jako měli před chvílí hosté.
     
    66
    Narozdíl od Weghorsta se Smeetsovi přímý kop vůbec nepovedl, neboť míč skončil v nějaké desáté řadě za Bizotovou bránou.
     
    69
    Hráčům domácích jakoby docházeli nápady, už potřetí během dvou minut vidíme zcela zbytečný centr, který nachází pouze Santose, který jako obvykle posílá dlouhý a vysoký centr hluboko do pole.
     
    71
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Van Rhijn, přichází Seuntjens.
     
    72
    Midtsjo vyslal parádní pas na Helmera, který sklepl míč Weghorstovi, jenž z bez přípravy vyslal projektil na Santosovu bránu! Střela nakonec končí těsně vedle levé tyče.
     
    75
    Weghorst opět v obrovské šanci! Po nádherném centru od Garcii se hostující útočník ocitl tváří v tvář Santosovi, pokusil se jej obstřelit na vzdálenější tyč, ale Santos jeho úmysl parádně přečetl a vyrazil míč na rohový kop.
     
    76
    Na rohový kop Tila si naběhl Seuntjens, který trefil míč parádně ze vzduchu, ale na poslední chvíli se mu do cesty postavil Braun, od kterého se míč odrazil na hranici velkého vápna, kde se do míče opřel vší sílou Weghorst, ale jeho střela šla přímo do náruče Santose, který chytá neuvěřitelný zápas.
     
    79
    Garcia se pokoušel kličkou zvanou "elastiko" obejít Esserse, ten ale jeho úmysl vystihl, jenže si při tom pomohl loktem, kterým praštil Garciu do krku. Po právu tak domácí obránce vidí žlutou kartu.
     
    80
    Volný přímý kop rozehráli hosté nakrátko, když Weghorst posunul míč na Helmera, jenž vybídl ke střele Tila, ale tomu střela vůbec nesedla a následovat bude odkop od brány.
     
    82
    Stokkers si velmi dobře všiml hodně vyběhnutého Bizota a pokusil se o střelu z velké dálky, Bizot se ale na nachytat nenechal a pro míč si v pohodě došel.
     
    84
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází Essers, přichází Hutten.
     
    86
    Domácí před chvílí zahrávali volný přímý kop ze slibné vzdálenosti. K míči se postavil Stokkers, ale bohužel pro něj trefil jen dobře stojící zeď.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Dianessy (Fortuna Sittard).
     
    87
    Na hřišti se uchýlilo k menší roztržce mezi Jahanbakshem a Dianessym, Dianessy neprve nechtěl dát míč hostujícímu útočníkovi, načež se mu nelíbilo postrčení, kterého se mu od iránského forvarda dostalo. Pan rozhodčí se nicméně s ničím nepáral a dvě žlutými kartami celý konflikt rozsoudil.
     
    89
    Domácí se přeci jen dočkali vyrovnání! A je nutno podotknout, že zcela zaslouženě, neboť hosty celý zápas tlačí. Weghorst se odhodlal k individuální na jejíž konci se mu už podruhé v tomto zápase podařilo překonat Santose.
     
    90+2
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAHANBAKHSH.
    Seuntjens poslal nadýchaný centr do vápna, kde dokázal nejvýše vyskočit íránský útočník, který hlavou usměrnil míč k levé tyči a posílá tak hosty do vedení! Neuvěřitelný obrat.
     
    90+5
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Autorem branky je GARCIA.
    V poslední minutě ukončil všechny naděje domácích na vyrovnání Garcia, který, na to že pouze střídal, je na hřišti hodně vidět.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je za námi neskutečně strhující závěr. Už se zdálo, že postup urvou domácí, ale hráčům AZ se podařil nevídaný obrat. Nicméně každý nestranný fanoušek musí uznat, že hosté byli celý zápas několikrát lepší než domácí, stačí se podívat na statistiky. Nejlepším hráčem utkání byl podle mého názoru Weghorst, který byl velkou oporou svého týmu a navíc vstřelil dvě branky. Za vyzdvihnutí rozhodně stojí i výkon Garcii, který se v posledních minutách ukazoval jako rozdílový hráč.
    Já doufám, že jste si tento zápas užili tak jako já a přeji Vám hezký zbytek večera a dobrou noc. (21:52:26)

    Dominik Liška

    Branky: 27. Dianessy, 48. Stokkers – 3. Weghorst, 89. Weghorst, 90+2. Jahanbakhsh, 90+5. Garcia

    Karty:   79. Essers (FST), 87. Dianessy (FST) – 87. Jahanbakhsh (ALK)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:11.
    Fortuna Sittard: Santos – Braun, Schuurs (C), Dammers, Essers – Saddiki, Dianessy, Smeets – Semedo, Stokkers, Askovski
    Náhradníci: Breukers, Engin, Heerings, Hutten, Koot (B), Kourouma, Malsa, van De Walle (B), Vidigal

    AZ Alkmaar: Bizot – Ouwejan, Wuytens, Van Rhijn, Svensson – van Overeem, Til, Midtsjo – Koopmeiners, Weghorst (C), Jahanbakhsh
    Náhradníci: Bel Hassani, Coutinho (B), Friday, Garcia, Hatzidiakos, Helmer, Seuntjens, van Eijden, Wijndal

    Rozhodčí: Lindhout A.
    bahis siteleri