USA – Finsko 5:4 (kon.) | Slovensko – Dánsko 5:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Slovensko
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Dánsko
Pondělí 01.01.2018, 00:00 • Harborcenter, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Hodně neférová hra dánského kapitána zůstala nepotrestaná! Na trestnou lavici naopak odešli Andersen a Kundrík, a to za následnou vzájemnou hrubost.
     
    52:59
    Vyloučení v týmu Dánsko (Lucas Andersen – 2 min., sekání).
    45:22 Adam LIŠKA - 5:1
     
    45:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Prakticky z následující akce Slováci zvýšili na 5:1! Tentokrát se prosadil ADAM LIŠKA, ke kterému přistrčil puk Kundrík. Útočník působící v kanadské juniorské soutěži OHL vystřelil zápěstím z levého kruhu a znovu prostřelil Kroga, který si na kotouč i v tomto případě lehce sáhl spodní části výstroje na levé noze. Asistence: Peter Kundrík, Samuel Solenský.
    44:06 Samuel BUČEK - 4:1
     
    44:06
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    S velkou pravděpodobností je rozhodnuto! Ružička vyhrál buly na SAMUELA BUČKA, jehož střela byla zablokovaná. Fehérváry pohotovým zákrokem na modré čáře ale udržel puk v útočném pásmu a přihrál ho zpět Bučkovi. Krog si na svižné zakončení lehce sáhl vyrážečkou, ale čtvrtému gólu v jeho síti nezabránil. Asistence: Maritn Fehérváry.
     
    39:24
    Oliver Larsen minul kotouč a hokejkou pak zasáhl do obličeje Kelemena. Obránce Dánů dostává dvě minuty za vysokou hůl a Slovensko tak může rozhodnout.
    34:38 Miloš ROMAN - 3:1
     
    34:38
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko udeřilo v oslabení a výrazně se přiblížilo čtvrtfinálové účasti! Krog jel za vlastní branku, ale kotouč nezastavil. Kelemen ho pak ztratil, ale nedaleko od něj byl také MILOŠ ROMAN a po najetí před brankoviště zasunul kotouč za dánského brankáře. Bez asistence.
     
    34:02
    Vyloučení v týmu Slovensko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    31:47
    Vyloučení v týmu Slovensko (Marián Studenič – 2 min., sekání).
    29:38 Martin FEHÉRVÁRY - 2:1
     
    29:38
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci v polovině zápasu poprvé vedou! Ružička vyjel z předbrankového prostoru a přenechal puk MARTINU FEHÉRVÁRYMU, který z levého mantinelu rychle napřáhl a vypálil přesně k vzdálenější tyči. Krog neměl šanci, protože přes clonícího Krivošíka nemohl vůbec nic vidět. Asistence: Adam Ružička, Samuel Buček.
     
    25:39
    Vyloučení v týmu Dánsko (Rasmus Heine – 2 min., držení protihráče).
     
    24:03
    Obrovské šance Dánů skončily na excelentním Durném! Ten nejprve zlikvidoval bekhendový blafák Röndbjerga a vzápětí zastavil snad tři dorážky Wejseho a Christensena, kterým Slováci jen přihlíželi.
     
    19:10
    Vyloučení v týmu Slovensko (Adam Ružička – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:28
    Studenič nejprve připravil možnost pro Tamášiho a vzápětí měl sám velkou šanci, při které bekhendem trefil tyčku!
     
    13:05
    Slovenský tým nebyl daleko od rychlého obratu, nicméně Erik Smolka zleva nedorazil Kelemenovu střelu z opačné strany do do odkryté klece. Krog se štěstím zasáhl spodním koncem pravého betonu!
    11:42 Miloš ROMAN - 1:1
     
    11:42
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci Ernesta Bokroše vyrovnávají na 1:1! Dánové nedostali puk ven z obranného pásma, Tamáši ho naopak získal a posunul před levý kruh, odkud vypálil MILOŠ ROMAN a překvapil Kroga, kterému střela prošla pod levým betonem do sítě. Asistence: Alex Tamáši.
     
    08:01
    Vyloučení v týmu Slovensko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    07:42
    Smolka dostal krátkou přihrávku do velké šance. Z prostoru mezi kruhy ale vůbec netrefil prostor branky!
     
    05:20
    Vyloučení v týmu Dánsko (Christian Mathiasen-Wejse – 2 min., vražení na hrazení).
    04:46 Joachim BLICHFELD - 0:1
     
    04:46
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Bíločervení využívají přesilovou hru a jdou do vedení! Čárový rozhodčí neodpískal ofsajd, a tak Krag Christensen mohl střílet z vrcholku pravého kruhu. Durný rychlou střelu jenom vyrazil k JOACHIMU BLICHFELDOVI a ten dorazil puk přesně k tyči. Slovenský výběr se teď může cítit poškozený, neboť gólu předcházelo postavení mimo hru. Asistence: Nikolaj Krag Christensen, Jonas Röndbjerg.
     
    03:18
    Vyloučení v týmu Slovensko (Peter Kundrik – 2 min., držení protihráče).
     
    01:39
    Dánové překazili rozehrávku soupeře, David Madsen vyjel zpoza branky a zleva vystřelil do bližší tyče!
    Marken.cz

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 12. Miloš Roman (Tamáši), 30. Fehérváry (Ružička, Buček), 35. Miloš Roman, 45. Buček (Fehérváry), 46. Liška (Kundrik, Solenský) – 5. Blichfeld (Krag Christensen, Röndbjerg)


    Slovensko: Durný (Hrenák) – Hedera, Korenčík, Bodák (C), Ivan, Fehérváry (A), Zeleňák, Matejovič, Fereta – Smolka, Kelemen, Kundrik – Studenič, Tamáši, Miloš Roman – Buček, Krivošík, Ružička – Čacho (A), Liška, Solenský.
    Dánsko: Krog (Gransöe) – Setkov, Jessen, Mogensen, Heine, O. Larsen, Ch. Larsen, Mortensen – Röndbjerg, Krag Christensen (A), Blichfeld – Mathiasen-Wejse (C), Andersen, Nielsen (A) – Ahlberg, Grundtvig, Madsen – Molge, Schultz, Gath – Schmidt-Svejstrup.

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Tufts (USA) – Castelli (SUI), Sysujev (RUS)

    Diváci: 1 419
    bahis siteleri