Chabarovsk – Barys 3:1 (kon.) | Vladivostok – Chanty-Mansijsk 2:1 (kon.) | CSKA Moskva – Jekatěrinburg 4:3 (kon.)
Minsk – Jaroslavl 1:3 (kon.) | Jokerit – Čeljabinsk 3:0 (kon.) | Petrohrad – Kunlun 4:2 (kon.)
Viťaz – Toljatti 5:1 (kon.) | HC Slovan – Magnitogorsk 4:3 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Barys Nur-Sultan
Úterý 09.01.2018, 10:30 • Platinum Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa

    Jan Kolář (Chabarovsk) – (1+0), čas na ledě 24:27
    Tomáš Zohorna (Chabarovsk) – (0+1), čas na ledě: 17:17
    Michal Jordán (Chabarovsk) – (0+0). čas na ledě: 17:19 (13:06:05)
     
    Zápas byl hodně vypjatý. K vidění bylo mnoho soubojů a vyloučení, ale nic to nemění na tom, že Chabarovsk se po dlouhé době dočkal vítězství a s ním se společně radují i dva čeští hráči.
     
    Třetí perioda přinesla na svém začátku překvapivou přestřelku. Nejprve se z přesilové hry prosadil Dallman a Astana tak srovnala. Jenže radost Barysu dlouho nevydržela. O pár vteřin později totiž vrátil vedení Chabarovsku Gorškov a o pouhé dvě minuty později pečetil vítězství domácích Berďukov.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    O vítězi je rozhodnuto. Chabarovsk drží kus černé pryže ve své moci, využívá toho, že má o hráče navíc a Astana se jen marně snaží dostat ke kotouči.
     
    58:17
    Jenže hosté si sami velmi zkomplikovali závěr zápasu. Za příliš mnoho hráčů na ledě přichází trest. Odsedí jej Starčenko.
     
    57:27
    Byvalcev mohl definitivně rozhodnout, jenže jeho únik z pravé strany dokázal hostující gólman v poklidu zlikvidovat.
     
    56:59
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Tomáš Zohorna – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Maxim Semjonov – 2 min., hrubost).
     
    56:32
    Celek domácích už kotouče jen odevzdává, maximálně se vydá do středního pásma a vrací se bránit. Astana se nemůže dostat do závěrečného náporu.
     
    55:08
    Nahození od modré chtěl Metsola ještě rozehrát. Jenže zazmatkoval, čehož chtěl využít Dawes. Naštěstí pro Amur dokázali domácí kotouč odpálit pryč.
     
    54:15
    Astana už přeci jen nemá tolik času, a tak začíná riskovat. Chabarovsk se naopak stahuje a soustředí se především na defenzivní činnost.
     
    53:30
    Hosté vyhráli buly a po kombinační souhře se ke střele dostal Semjonov. Jeho pumelice skončila ale pouze na zadním mantinelu.
     
    52:52
    Chabarovsk během své přesilové hry vyprodukoval jednu střelu z hokejky Potěchina. Jenže ta k brance neprošla a Astana již hraje v plném počtu.
     
    52:16
    Jenže hosté závěr zápasu nezvládají po psychické stránce. Jsou hodně agresivní a často zajíždí do soubojů na hranici pravidel.
     
    50:29
    Krásná kombinační souhra Astany! Na jejím konci měl Puškarjov na své holi gól, jenže kotouč si nezpracoval ideálně a trefil přesouvající se ho gólmana.
     
    49:51
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Ivan Beljakov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Nigel Dawes – 2 min., hrubost).
     
    49:48
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Darren Dietz – 2 min., krosček + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    49:12
    Byvalcev se společně s Potěchina protlačili až před brankoviště. Soupeři způsobili velké potíže. Tři rychle po sobě jdoucí střely ale byly zablokovány.
     
    48:22
    Hosté se nevzdávají. Tlačí se dopředu, jenže se stále nemohou výrazněji prosadit. To se může změnit. Vhazuje se před Metsolou.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 32. J. Kolář (T. Zohorna), 42. Gorškov, 44. Berďukov – 42. Dallman


    Amur Chabarovsk: Metsola – J. Kolář, Kondratěv, Aťušov, Berďukov, Jordán, Averin, Karmaškov, Kuzmin – Byvalcev, O. Li, Potěchin – Rasskazov, Litovčenko, T. Zohorna – Klopov, Gorškov, Vj. Ušenin – Veličkin, Frolov, Beljakov.
    Barys Nur-Sultan: Kudrjavcev – Dallman, M. Semjonov, Makljukov, Savčenko, Dulněv, Polochov, Orechov, Lipin, Dietz – Vey, Dawes, Frattin – R. Starčenko, Wright, Puškarjov – Kučin, Savenkov, Ševčenko – Akolzin, Lichotnikov, Sagadejev.
    thejrc.org