Chabarovsk – Barys 3:1 (kon.) | Vladivostok – Chanty-Mansijsk 2:1 (kon.) | CSKA Moskva – Jekatěrinburg 4:3 (kon.)
Minsk – Jaroslavl 1:3 (kon.) | Jokerit – Čeljabinsk 3:0 (kon.) | Petrohrad – Kunlun 4:2 (kon.)
Viťaz – Toljatti 5:1 (kon.) | HC Slovan – Magnitogorsk 4:3 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Lada Toljatti
Úterý 09.01.2018, 17:30 • Viťaz Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:53:57)
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Horák (CEC) – 1+0, 3 střely, čas na ledě 17:36
    Vojtěch Mozík (CEC) – 0+1, 3 střely, čas na ledě 20:51
     
    Střely na branku: 36 – 27
     
    Je konec! Domácí Viťaz zvládl utkání s Ladou Toljatti a zvítězil 5:1! Domácí vykročili za triumfem už v první třetiny, kdy se prosadili Makejev a Lazarev. Po přestávce pokračoval domácí celek v aktivitě. Třetí branku přidal Roman Horák ! Poté se domácím podařilo využít přesilovou hru. Po krásné akci se trefil Alexandr Nikulin. Na konci třetiny se dočkali také hosté, jelikož se prosadil Shane Harper ! Ve třetí třetině se zápas pouze dohrával a Arťom Švec-Rogovoj napsal gólovou tečku za utkáním.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Dmitrij Moisejev ještě napadal rozehrávku soupeře, jenže hokejisté Toljatti si raději pomohli krátkou kombinací za brankou. Zápas se už pouze dohrává.
     
    59:12
    Alexej Kopejkin dostal přesnou přihrávku mezi kruhy, zpracoval si kotouč a svižnou střelou mířil na zadní tyč. Jeho pokus jen těsně minul branku.
     
    58:40
    Roman Horák se zapojil do kombinace ve vlastní třetině. Domácí fanoušci už na tribunách rozjeli oslavu. Viťaz totiž získá důležité tři body.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:33
    Dmitrij Sjomin nepříjemně tečoval prudké nahození od mantinelu. Brankář už se přesouval na opačnou stranu branky. Sjominův pokus však minul klec!
     
    57:09
    Jevgenij Katičev vyhodil puk z obranného pásma odrazem o mantinel do středního pásma. Domácí hokejista poté odjel střídat.
     
    56:35
    Nikita Vyglazov přihrál do rohu útočného pásma, odkud puk vyvezl Roman Horák, jehož přihrávku před branku zastavil dobře postavený Denis Zernov.
     
    56:06
    Rafael Achmetov zabojoval o puk za brankou domácího celku, jenže nikdo z jeho spoluhráčů mu nepřišel pomoci. Viťaz tak může uklidnit hru.
     
    55:23
    Domácímu gólmanovi vypadl z výstroje puk po střele od modré čáry. Dotírající Sergej Soin se sice dostal k dorážce, ale minul branku!
     
    55:03
    Hostující brankář vyrazil dělovku od modré čáry jen do ochranné sítě. Gólman Toljatti tak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    54:23
    Nikulin ujel hostující obraně, parádním blafákem si položil hostujícího brankáře, jenže ve snaze zamířit pod břevno trefil boční síť!
     
    54:10
    Denis Zernov projel podél mantinelu do středního pásma, nahodil puk před branku, jenže jeho pobídku nezastihl nikdo na ledě.
     
    53:20
    Nikita Vyglazov diriguje rozehrávku domácího celku. Jeho pobídka prosvištěla na levé křídlo, kde nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    52:35
    Dmitrij Sjomin se napřahoval po prudké přihrávce před branku. Domácí hokejista však kotouč vůbec netrefil a puk prosvištěl k mantinelu.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 11. Makejev (Afinogenov), 14. A. Lazarev (D. Sjomin), 28. Horák (Rendulić), 37. A. Nikulin (Afinogenov, Kopejkin), 46. Švec-Rogovoj (Makejev, Mozík) – 39. Harper (Ch. Genoway, Kapustin)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (Todykov) – Gimajev, Voronkov, Mozík, S. Romanov, Jepišin, Katičev, P. Lukin, Pautov – A. Lazarev, D. Sjomin, Kopejkin (A) – Afinogenov (C), A. Nikulin, Makejev – Rendulić, Horák (A), Švec-Rogovoj – Moisejev, Dvurečenskij, Vyglazov.
    Lada Toljatti: Lazušin (41. Krasotkin) – Aljajev, Ďjakov, D. Vorobjov, Ch. Genoway (A), Gurkin, Kirillov (A), Kostromitin – Skorochodov, Zernov, Bělousov – Achmetov, Soin (C), Babenko – Kapustin, Mastrjukov, Harper – Bočarov, V. Strelcov, A. Strelcov – Rachimullin.

    Rozhodčí: Fraňo, Gusev – Savenkov, Ponamarenko
    ocianews.com