New Jersey – Philadelphia 3:5 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:1 (kon.) | Montreal – Boston 3:4 (1:2 po s.n.)
Dallas – Colorado 1:4 (kon.) | Vegas – Edmonton 2:3 (po pr.) | San Jose – Arizona 6:5 (po pr.)
Los Angeles – Anaheim 2:4 (kon.) | Chicago – Detroit 0:4 (kon.) | Carolina – Calgary 1:4 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Detroit Red Wings
Neděle 14.01.2018, 18:40 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (21:10:04)
    Petr Mrázek zastavil všech sedmadvacet střel Chicaga, připsal si druhou nulu v sezóně a stal se druhou hvězdou utkání.

     
    Utkání sledovalo 21 830 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:25
    Jan Rutta (CHI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:26

    Petr Mrázek (DET) 27 zákroků, 0 gólů, 100%
    Martin Frk (DET) 0+1, 0 střel, čas na ledě 12:48
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:29
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Anthony Manta (DET) 1+1
    2. Petr Mrázek (DET) 27 zák., 0 gólů, 100%
    3. Dylan Larkin (DET) 1+0
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec ve třetí třetině přidali další dvě branky. V šestačtyřicáté minutě se prosadil Anthony Mantha a šest minut před vypršením třetí části hry pak vsítil svou první branku v NHL synovec slavného strýce Todda Bertuzziho Tyler Bertuzzi a pečetil tak výhru dnes rozjetého Detroitu. Hosté tak získávají dva body do tabulky, domácí odejdou ze svého ledu s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Hosté drží kotouč na svých holích a už ho zřejmě nepustí. Zápas spěje do svého konce a Petr Mrázek tak vychytá druhou nulu v právě probíhající sezóně.
     
    58:56
    Andreas Athanasiou si nyní zahrál na obránce a zastavil střelu Brenta Seabrooka. Ten tak opět branku Detroitu nepřekonal. Ta je pro domácí hráče dnes doslova zakletá i díky skvělému výkonu Mrázka.
     
    58:24
    Do útočného pásma se opět prodrali domácí hráči a do zakončení z levé strany se dostal Patrick Kane, jenž nechal vyniknout opět českého brankáře v detroitské brance.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:47
    A do třetice Petr Mrázek, ten nyní chytil přízemní střelu Patricka Kanea a znovu je hra přerušena.
     
    57:11
    Další útok domácích, kteří to ještě zkouší. Gustav Forsling střílel na branku hostů, kde se znovu prezentoval dobrým a pohotovým zákrokem Petr Mrázek.
     
    55:35
    Brent Seabrook vyslal štiplavou střelu na Petra Mrázka, který si připsal další zákrok v tomto utkání a poté raději znovu přerušil hru. Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.
     
    55:24
    Hosté se nyní spíše věnují obranné činnosti, aby pomohli českému brankáři k shot outu. Zatím se jim to daří a nyní vyhodili kotouč do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
    53:37 Tyler BERTUZZI - 0:4
     
    53:37
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté zřejmě pečetí svou dnešní výhru. Jdou do vedení o čtyři branky, když TYLER BERTUZZI dokázal dorazit mezi betony Jeffa Glasse Jensenovu střelu a vůbec poprvé se synovec Todda Bertuzziho dokázal prosadit v NHL – 0:4. Asistence: Nick Jensen a Martin Frk.
     
    52:39
    Petr Mrázek nyní znovu lapil střelu domácích, kteří jsou v posledních chvílích hodně aktivní. Zatím se ale znovu střelecky hodně trápí.
     
    51:42
    Hezká kombinace hostů, Anthony Mantha se dostal znovu do dobré šance, ale jeho zakončení skončilo nepřesně. U puku jsou tak znovu domácí a míří s ním před branku Petra Mrázka.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. D. Larkin (Athanasiou, Bertuzzi), 7. Green (Mantha, Nyquist), 46. Mantha (Zetterberg, Athanasiou), 54. Bertuzzi (Jensen, Frk)


    Chicago Blackhawks: J. Glass (A. Forsberg) – Oesterle, Keith (A), Rutta, Forsling, Seabrook (A), C. Murphy – Hinostroza, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Schmaltz, Hartman – DeBrincat, Kämpf, Duclair – Bouma, Wingels, Sharp.
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Green, DeKeyser, Daley, Ericsson, Jensen, Kronwall (A) – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Bertuzzi, D. Larkin, Athanasiou – Tatar, Nielsen, Frk – Witkowski, Turgeon, Booth.

    Rozhodčí: McCauley, O´Rourke – Barton, Heyer

    Diváci: 21 830
    thejrc.org