Banská Bystrica – Nitra 6:3 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 1:4 (kon.) | Žilina – Poprad 4:2 (kon.)
Trenčín – Lipt. Mikuláš 1:2 (kon.) | Košice – Detva 4:3 (kon.)
konec
HC Košice
4:3 (0:0, 3:2, 1:1)
HK Detva
sk Neděle 14.01.2018, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie hokejovej Tipsport ligy, v rámci ktorého HC Košice porazil HC 07 Detva pomerom 4:3 a do tabuľky si tak pripísal tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 38:27

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:15:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:35
    Hackett je na striedačke, Detva to skúsi hrou so šiestimi korčuliarmi.
     
    59:06
    Prebieha posledná minúta, hrá sa v pásme Detvy. Matthew Hackett teraz nemôže odkorčuľovať na hráčsku lavicu.
     
    58:46
    Oddychový čas hostí.
     
    58:38
    A opäť zvonila konštrukcia detvianskej svätyne, tentokrát sa tak udialo po samostatnom úniku a následnom zakončení Richarda Jenčíka.
     
    58:06
    Mohlo byť rozhodnuté. Hovorka si stiahol puk do lepšej streleckej pozície, trafil ale žrď!
     
    57:17
    Oba celky pôsobia poriadne statickým dojmom. Zdá sa, že Košičania si šetria sily na prípadnú hru Detvy bez brankára.
     
    56:30
    Množstvo nepresností sprevádzalo tieto momenty. Košičania sa nedokázali dostať do stredného pásma, Detva zasa kombinovala nepresne v tom útočnom.
     
    55:16
    Strela zo stredného pásma presná nebola, puk zapadol len za daný mantinel. Každopádne, ešte predtým preťal tri čiary, a tak sa bude vhadzovať v pásme domácich Košíc.
     
    54:05
    Zaujímavý pokus Pacana. Kanadský útočník teraz strieľal spoza obrancu, pričom to nemyslel vôbec zle. Jeho ranu ale Pacanov krajan pravačkou pohotovo zrazil na zadné plexisklo.
     
    53:06
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    52:30
    Na opačnej strane ľadovej plochy sme sledovali snahu Detvy, avšak hosťujúci hokejisti si nedokázali vypracovať lepšiu streleckú pozíciu, čo ich môže v konečnom dôsledku poriadne mrzieť.
     
    51:20
    Košice mohli vyhrávať o dva góly. Suja teraz zaujímavo tečoval strelecký pokus od modrej čiary, puk tesne minul priesor bránky a skončil na zadnom mantineli.
     
    50:32
    Martin Dudáš je už na ľade, Košice pokračujú s piatimi korčuliarmi. Detva tak ponúknutú šancu na vyrovnanie tentokrát nevyužila.
     
    50:03
    Opäť puk letí len cez všetky čiary.
     
    49:50
    Sujovo aktívne napádanie v pásme znamenalo ďalšie stratené sekundy pre hostí. Detva toho zatiaľ počas tejto presilovky veľa nevymyslela.
     
    49:17
    Košičania sa okamžite oslobodili a nazbierali niekoľko cenných sekúnd hrou v pásme svojho súpera.
     
    48:31
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    48:20
    Tvrdé zakončenie Čížeka od útočnej modrej čiary, puk ale zasiahol len zadný mantinel za bránkou Matthewa Hacketta. Pokračujeme bez prerušenia.
     
    47:48
    Dnešný hokejový zápas pokračuje v duchu, aký bol nastolený na začiatku prvej tretiny. Ani jeden z tímov teraz z defenzívy príliš často nevychádza, a tak sa zdá, že najbližších 12 minút bude pre divákov skôr utrpením.
     
    46:31
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    45:40
    Košice dali gól!
    Po tretíkrát sa dnes domáci celok ujíma vedenia. Košičania v tomto momente zatlačili na defenzívu Detvy a pridali svoj štvrtý gól. Presadil sa kanadský legionár DAVID PACAN. Asistencie: Gabriel Spilar, Eduard Šedivý.
     
    44:01
    Za Matthewom Hackettom teraz zvonila žrď. Stalo sa tak po snahe Košičanov pridať štvrtý gól do siete svojho súpera zo stredného Slovenska.
     
    43:44
    Tretia tretina pripomína tie predošlé dve, a teda opäť sme svedkami množstva nepreeností na oboch stranách. Diváci v Steel aréne dnes s hokejom príliš spokojní nebudú.
     
    42:33
    Detva dala gól!
    Stav je opäť vyrovnaný. Detva sa dostala do pásma svojho súpera, kde v rýchlosti zakombinovala a po tretíkrár prekonala Vladislava Habala. Tentokrát sa o to postaral
     
    41:58
    Detva potrebovala striedať, preto poslala puk len za košickú bránku. Sriedať budú počas hry aj domáci Oceliari.
     
    40:50
    Peknou individuálnou akciou sa teraz prezentoval Spilar, ktorý pomiešal puk na svojej čepeli a preveril pozornosť Hacketta medzi trommi žrďami. Kanadský gólman vo svojom zákroku uspel.
     
    40:20
    Úvodné buly bolo vhodené, posledná časť riadnej hracej doby sa začala. Budeme zvedaví, či sa ešte skóre počas nasledujúcich 20 minút výraznejšie zmení, alebo pôjde už len o prípadné kozmetické úpravy.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Siréna v Steel aréne zaznela opäť a oznámila nám koniec druhej tretiny. Po 40 minútach hry pritom platí stav 3:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 27:16

    Tretia tretina sa začne približne o 18:41.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:05
    Máme tu záverečnú minútu druhej tretiny.
     
    38:11
    Košice dali gól!
    Oceliari opäť vyhrávajú. Necelé dve minúty pred koncom prostrednej časti riadnej hracej doby sa presadil po druhýkrát v zápase PETER BOLTUN. Asistencia: Filip Vrábeľ.
     
    37:57
    Košičania si teraz pri dvoch hraničných zákrokoch súpera pýtali presilovú hru, arbitri ale ostávajú pokojní. K celej situácii stáli blízko a mali tak dostatočný rozhľad.
     
    36:26
    Začiíname tak opäť od nuly. Zdá sa, že záverečných 23 minút riadnej hracej doby ešte môže byť poriadne zaujímavých.
     
    35:48
    Detva dala gól!
    Gól platí, máme vyrovnané. Tento fakt Košičanov rozhodne neteší, každopádne, Detva vyťažila z minima maximum a po druhýkrát skórovala. Za strelca gólu je označený MIROSLAV MACEJKO. Asistencie: Martin Šimon, David Videlka.
     
    35:48
    Detva sa teší z gólu, o všetkom ale rozhodne videorozhodca. Habal totiž puk zaľahol, z nášho pohľadu však nebolo jasné, či sa tak stalo ešte pred bránkovou čiarou.
     
    35:07
    Ďalšie odpálenie puku v podaní Oceliarov. Detva sa zatiaľ do útočnej tretiny nepozrela.
     
    34:30
    Košičania sa chceli vo vlastnom oslabení pretlačiť do útočnej akcie, nepodarilo sa im to. Domáci tak aspoň nazbierali cenné sekundy v strednom pásme.
     
    33:57
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., podrazenie).
     
    33:49
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    33:36
    Hra sa v tomto momente prelieva zo strany na stranu, ani jeden z tímov si nedokáže vypracovať gólovú šancu.
     
    32:58
    Pulli nahadzoval puk na zadný mantinel, odtiaľ sa odrazil na hokejky domácich hokejistov. Opäť to ale bolo bez výraznejšieho streleckého pokusu, čo vyhovovalo predovšetkým Hackettovi.
     
    32:00
    Košičania sú s pukom v pásme, nedokážu sa ale odlepiť od mantinelov.
     
    30:41
    Detva dala gól!
    Zápas sa nám dramatizuje. Detva totiž skórovala kontaktný gól, čo je pre jej fanúšikov pozitívnym impulzom. Presadil sa MARTIN BELLUŠ. Asistencie: David Videlka, Michal Murček.
     
    30:28
    Domáci sú v tejto chvíli hokejovejší, chýba im ale väčší pokoj na hokejkách. Bez toho vysielajú Košičania len nepresné strelecké pokusy.
     
    30:00
    V polovici riadnej hracej doby môžeme skonštatovať, že aj keď zápas medzi Košicami a Detvou zatiaľ veľa hokejových momentov nepriniesol, domáci vedú zásluhou Boltuna a Nagya pomerom 2:0. Na strely je to zatiaľ 21:12 v prospech domácich Oceliarov.
     
    28:49
    Košičania potrebovali striedať, preto sa nemal Koch s rozohrávkou spoza domácej bránky rozhodne kam ponáhľať. Striedať sa teraz rozhodla aj hosťujúca Detva.
     
    27:38
    Veľmi zaujímavou individuálnou akciou sa teraz prezentoval Juraj Milý. Ten si dovolil technickú parádu, po ktorej ale zakončil len do pripraveného Vladislava Habala. Ten hru radšej prerušil.
     
    26:48
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    25:48
    Z veľkého uhla sa teraz rozhodol zakončiť Martin Chovan. S pukom z jeho hokejky ale nemal Vladislav Habal absolútne žiaden problém a strelu tak vyrazil do bezpečnej zóny.
     
    23:55
    V Košiciach sa mohol opakovať moment zo zápasu Oceliarov proti Zvolenu, keď skórovali domáci trikrát v priebehu minúty. Tentokrát ale strela minula priestor troch žrdí.
     
    23:08
    Košice dali gól!
    Košičania sa rozstrieľali a po prvom góle pridávajú aj ten druhý. To je pre Detvu studenú sprchu, aj keď sme takýto vývoj zápasu predpokladali. Do listiny strelcov sa zapísal košický kapitán LADISLAV NAGY. Asistencie: Gabriel Spilar, Martin Dudáš.
     
    22:32
    Košice dali gól!
    Až teraz je tu prvý gól dnešného zápasu. Košičania sa dostali do prečíslenia, proti ktorému bol bezmocný aj kanadský gólman Hackett. Ideálnu prihrávku dostal PETER BOLTUN, ktorý sa už pomýliť nemohol. Asistencie: Tomáš Klíma, Jere Pulli.
     
    21:28
    Juraj Milý vykorčuľoval proti obrane svojich niekdajších spoluhráčov, avšak k puku sa nedostal. Vzrastom pomerne nízky útočník preto odkorčuľoval na hráčsku lavicu.
     
    20:46
    Zdá sa, že úvod prostrednej časti riadnej hracej doby nadviaže na úvodné dejstvo a my budeme svedkami veľkého množstva nepresností. Škoda, veľa hokejových momentov sme dnes v Košiciach do tejto chvíle nevideli.
     
    20:20
    Medzičasom sa už do zápasu zapojil aj vylúčený Košičan Eduard Šedivý, a tak sa teraz skončilo vyhodenie puku v podaní domácich len zakázaným uvoľnením.
     
    20:17
    Po 18-minútovej prestávke bolo všetko pripravené na vhodenie úvodného buly, a tak hlavný arbiter zbytočne neotáľal a odštartoval prostrednú časť riadnej hracej doby. Uvidíme, čo si na túto tretinu prichystali aktéri dnešného stretnutia.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V Košiciach nám zaznela siréna, ktorá ukončila úvodnú dvadsaťminútovku dnešného stretnutia medzi Košicami a Detvou. Po prvom dejstve sa do šatní odíde za stavu 0:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 11:9

    Druhá tretina sa začne približne o 17:50.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:04
    Celá situácia sa zopakovala ešte raz. Už prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:20
    Košičania sa pomerne rýchlo oslobodili a odišli striedať. Domáci hokejisti teraz aktívnym napádaním dobre vytlačili súpera do bezpečnej vzdialenosti.
     
    18:06
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šedivý – 2 min., hákovanie).
     
    18:03
    Začali sa posledné dve minúty prvej tretiny. Jenčík trafil Kukleva, od toho sa puk odrazil na Hovorku. Ten ešte prihral na modrú, avšak následná strela bola len mimoriadne nepresná.
     
    17:22
    Košiciam toto vyhodenie príliš nevyšlo, píska sa zakázané uvoľnenie v ich neprospech.
     
    16:57
    Boltun teraz pekne odstavil od puku Matúša Chovana, Košice tak mali šancu na založenie útočnej akcie. Napokon z toho nič vážne nebolo, Detva sa tak mohla oslobodiť jednoduchým odpálením puku.
     
    16:08
    Šoltés si svojím pohybom v pásme vypýtal puk a okamžite ho posunul na útočnú modrú čiaru. Tvrdé zakončenie odtiaľ zaštípalo Matthewa Hacketta na jeho hrudi. Hra je prerušená, buly v pásme Detvy.
     
    15:48
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    15:40
    Naopak, táto minúta patrila jednoznačne Detve. Tá si poslala v útočnej tretine niekoľko pekných pukov, po ktorých mala nasledovať tvrdá strela od modrej čiary. Tá bola ale mimoriadne nevydarená a skončila len na plexiskle za Habalovou bránkou.
     
    14:37
    Každopádne, Košičania preradili v ostatnej minúte na druhý prevodový stupeň a Detva teraz len s problémami odolávala ich útočným výpadom. Na ľade sú však čerstvé sily, tlak domácich preto pravdepodobne opadne.
     
    13:01
    Kafka si nakorčuľoval do šance po ľavom krídle, opäť sme však videli pomerne ustráchané zakončenie, po ktorom nemal Matthew Hackett najmenší problém puk hruďou vyraziť späť do hry.
     
    12:45
    Medzičasom pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    11:52
    Spilarovi pokus o kolmicu nevyšiel, Detva sa opäť oslobodí. Táto presilovka nie je rozhodne z pohľadu Košíc zvládnutá, chýba tomu častejšia streľba.
     
    11:07
    Už sa opäť hrá, Detva puk vytlačila do pásma súpera.
     
    10:58
    Spilar posúval na modrú čiaru, strelu odtiaľ tečoval do náručia Hacketta košický kapitán Nagy. Trojica hráčov Detvy sa ešte zbytočne pustila do Pacana, pri súboji opustila bránka svoje miesto. Na malý moment sa tak hra preruší.
     
    10:30
    Košičania okamžite prišli o útočné pásmo, akciu tak budú musieť začať od Habala.
     
    10:22
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Milý – 2 min., hákovanie).
     
    09:57
    Po úspešnom zákroku Matthewa Hacketta teraz pred bránkou Detvy na malý moment vzplanuli emócie, nebolo to ale nič vážne a my tak pokračujeme v zápase bez vylúčení.
     
    09:39
    Oba celky potrebovali striedať počas hry, Košice preto na malý moment zabrzdili a puk podržali za bránkou Vladislava Habala. O ďalší útočný výpad sa postarajú pravdepodobne domáci.
     
    08:49
    Macejko nebol v súboji na zadnom mantineli proti košickým mladíkom úspešný, napriek tomu domáci celok v pásme hrať nemôže. Detva totiž svojho súpera výborne vytlačila do stredného pásma.
     
    08:05
    Detva sa v tejto chvíli prezentovala síce nenápadnými, ale sympatickými streleckými pokusmi. Hostia si dokonca na malý moment vypracovali mierny tlak, ktorý ukončil Habal svojím úspešným zákrokom.
     
    07:15
    Pokračovali sme v sérii častých prerušovaní hry, tentokrát po zakázanom uvoľnení hosťujúcej Detvy. Veríme, že zápas konečne naberie na svojom tempe a my sa tak dočkáme útočnejšieho hokeja.
     
    06:41
    Pískala sa hra so zdvihnutou hokejkou, po ktorej bude nasledovať komerčná prestávka. Po nej sa hra presunie do stredného pásma.
     
    06:18
    Kafka si na ľavom krídle stiahol puk za kruhy a následne chcel prihrať k mantinelu, trafil však len do korčule jedného z brániacich hostí. Košice stál tento moment pobyt v útočnej tretine.
     
    06:00
    Celá situácia sa zopakovala ešte raz.
     
    05:53
    Fekiač sa teraz s vyhodením puku poriadne unáhlil. Hosťujúci obranca chcel trafiť do Habala, aby jeho spoluhráči mohli striedať, avšak nepodarilo sa mu to. Píska sa tak zakázané uvoľnenie Detvy.
     
    05:17
    Kanaďan Pacan vybojoval v rohu klziska puk pre Košice, tie sa ale v útočnom pásme lepšie neorientovali. Hostia zo stredného Slovenska tento fakt využili na vyvezenie puku do stredného pásma.
     
    04:45
    Tibenský sa vydal skúsene na útočný výpad, pričom si zvolil pozíciu ľavého krídla. Tento priestor mali ale Košice výborne pokrytý, a tak skončí aj táto akcia bez strely.
     
    04:02
    Zaujímavá šanca Košíc. Dávid Šoltés teraz dostal na ľavom krídle pekný puk spoza kruhov, v rozhodujúcej chvíli mu ale strela skĺzla z jeho čepele, a tak puk len zaplával vzduchom a skončil na zadnom mantineli.
     
    03:38
    V krátkom časovom slede sa previnili domáci hokejisti takýmto spôsobom ešte raz. Oba celky využijú krátke prerušenie na prestriedanie svojich hráčov.
     
    03:15
    Zápas sa vo svojom úvode pomerne často prerušuje. Košičania prišli so snahou o rýchly protiútok, ten však skončil len postavením mimo hry.
     
    02:49
    Šimon mal na pravej strane pomerne málo priestoru, napriek tomu si ale rozhodol nakorčuľovať do tandemu a nahodiť puk do pásma. Detva si takýmto spôsobom vypýtala vhadzovanie pred gólmanom Habalom.
     
    01:58
    Smerom dorpedu sa teraz chceli pozrieť aj hostia, tí však boli košickou defenzívou dobre vytlačení zo streleckých pozícií do rohu ľadovej plochy. Gôl tak padnúť v tomto momente nemohol.
     
    01:08
    V tejto chvíli to už neplatilo. K ľavej strane bránkoviska totiž dostal prihrávku Hovorka, ktorý to skúsil aj napriek pomerne veľkému uhlu. Tento puk však Hackett bez väčších problémov podržal.
     
    00:47
    Bol z toho pomerne rýchly a prekný útočný výpad, avšak na jeho konci sme sledovali len nepresnú prihrávku Nagya na Pacana. Košičania sa tak museli zaobísť bez streleckého pokusu.
     
    00:13
    Hlavný arbiter už uchopil puk do svojich rúk a vhodil ho na ľadovú plochu. Úvodné buly zápasu Košice – Detva vyhrali domáci hokejisti, ktorí sa s pukom pokúsia čo najrýchlejšie presunúť pred bránku stráženú Matthewom Hackettom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Lundström) – Kessel, Dudáš, Čížek, Šedivý, Pulli, Koch, Novotný, Michalčin – L. Nagy (C), Pacan, Spilar – Jenčík (A), Hovorka (A), Kafka – Petráš, Suja, Šoltés – Vrábeľ, Boltun, Klíma

    HC 07 Detva: Hackett (A. Nagy) – Mar. Chovan (A), Kuklev, Fekiač, Sládok (C), Šimon, Macejko, Jendroľ, Gachulinec – Gašpar, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Belluš – Videlka, Murček, Ščurko (A) – Žilka, Tibenský, Surový

    Rozhodca: Orolik, Štefik – Gajan, Gavalier.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, vítam vás pri ďalšom pokračovaní Tipsport ligy. Tentokrát si v košickej Steel aréne sily zmerajú HC Košice a HC 07 Detva.

    HC Košice sa pomaly spamätáva z nepresvedčivých výsledkov, ktoré napokon ukončili činnosť trénerského tandemu Milan Jančučka – Jerguš Bača na lavičke Oceliarov a postupnými krokmi sa opäť dostáva do fázy, keď by mohol atakovať popredné priečky tipsportligovej tabuľky. Košičania sú síce stále na piatom mieste, avšak od štvrtej Nitry ich delia dva body, pričom na vedúcu Duklu strácajú Oceliari len bodov šesť. Skóre 126:90 naznačuje, že má HC Košice štrvrtý najproduktívnejší útok v lige, rovnako tak aj tretiu najúspešnejšiu defenzívu v rámci najvyššej hokejovej súťaže Slovenska.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC Košice – HKM Zvolen 6:2
    HC Nové Zámky – HC Košice 1:2 pp
    HK Nitra – HC Košice 4:3 pp

    HC 07 Detva je v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska tohtosezónnym nováčikom, čo sa napokon prejavuje aj na jeho herných výsledkoch. Aj keď sme od Detvy nečakali žiadne zázraky, nepostupové desiate miesto v tabuľke a zisk 21 bodov len za šesť výhier po riadnom hracom čase a tri prehry po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch, pôsobí mierne hrozivo. Každopádne, Detva by ešte nepochybne rada zabojovala o postup do osmičky najlepších, čím by si zaistila účasť v play-off Tipsportligy, vzhľadom na priepastný 16-bodový rozdiel oproti poslednému postupujúcemu Liptovskému Mikulášu sa to však javí skôr ako utopická predstava. Čo sa týka skóre, Detva má naviac inkasovaných a najmenej strelených gólov v rámci ligy – 71:142.

    Posledné tri zápasy Detvy:
    Dukla Trenčín – HC 07 Detva 2:5
    HC 07 Detva – MsHK Žilina 4:1
    HC 05 Banská Bystrica – HC 07 Detva 9:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 23. Boltun (Klíma, Pulli), 24. Nagy (Spilar, Dudáš), 39. Boltun (Vrábeľ), 46. Pacan (Spilar, Šedivý) – 31. Belluš (Videlka, Murček), 36. Macejko (Šimon, Videlka), 43. Kuklev (Videlka, Surovka)


    HC Košice: Habal (Lundström) – Kessel, Dudáš, Čížek, Šedivý, Pulli, Koch, Novotný, Michalčin – L. Nagy (C), Pacan, Spilar – Jenčík (A), Hovorka (A), Kafka – Petráš, Suja, Šoltés – Vrábeľ, Boltun, Klíma
    HK Detva: Hackett (A. Nagy) – Mar. Chovan (A), Kuklev, Fekiač, Sládok (C), Šimon, Macejko, Jendroľ, Gachulinec – Gašpar, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Belluš – Videlka, Murček, Ščurko (A) – Žilka, Tibenský, Surový

    Rozhodčí: Orolin, Štefik – Gajan, Gavalier
    thejrc.org