Excelsior – Utrecht 2:2 (kon.) | Alkmaar – Kerkrade 2:2 (kon.) | Sparta Rotterdam – Willem II 1:0 (kon.)
Venlo – Feyenoord 1:0 (kon.) | Ajax – Breda 3:1 (kon.)
konec
VVV Venlo
1:0 (0:0)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 04.02.2018, 14:30 • Seacon Stadion De Koel • Nizozemská Eredivisie • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Eredivisie. Společně se podíváme na duel mezi VVV Venlo a Feyenoordem Rotterdam! Výkop je stanoven na 14:30.
     
    Dnes budeme sledovat souboj desátého a čtvrtého celku Eredivisie. Loňský šampión z Feyenoordu se v letošní sezóně poněkud trápí a aktuálně mu patří až čtvrtá pozice, která znamená účast v Evropské lize. V minulém kole však Feyenoord doma 3:1 porazil Ado Den Haag. Ve středu hrál Feyenoord pohárové klání s PSV, které porazil díky skvělému poločasu 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    VVV Venlo: Unnerstall – Dekker, Röseler, Promes, R. Janssen – Post, R. Seuntjens, Leemans – V. van Crooij, Thy, Opoku.
    Náhradníci: D. van Crooij, Verbong – Janse, Bezzat, Castelen, Hunte, Nwakali, Labylle, Rijkers, Amenyido, van Bruggen, Rutten.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – St. Juste, van Beek, Tapia, Malacia – Toornstra, El Ahmadi, Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Sam Larsson.
    Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – S. Amrabat, Botteghin, Basaçikoglu, Boëtius, Diks, Haps, van Persie, van der Heijden, Vente.

    Rozhodčí: Kamphuis – Kleinjan, Siebert.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Feyenoord přijel v červenobílém, zatímco Venlo bude hrát v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Vysokou pobídku na rozběhnutého van Crooye zastavil pozorný obránce Sven van Beek.
     
    2
    Hosté už se zmocnili balónu a kombinují s ním na polovině hrací plochy. Nikdo v červenobílém dresu se však nedostal do blízkosti pokutového území.
     
    3
    Tristan Dekker vyslal vysokou přihrávku do pokutového území. Jeho oblouček si našel Lennart Thy, jenže asistent rozhodčího postřehl ofsajd.
     
    4
    Tristan Dekker z pravé strany hrací plochy odcentroval před branku Feyenoordu. Dobře postavený obránce Sven van Beek míč poslal do bezpečí.
     
    5
    Jonathan Opoku se na polovině Feyenoordu pustil do hlavičkového souboje. Ve vzduchu si ale pomohl loktem a dopustil se útočného faulu.
     
    6
    Sam Larsson zahrával přímý kop z levé strany hrací plochy. Hostující křídelník vykouzlil centr na přední tyč, kde zasáhl pozorný Tristan Dekker.
     
    7
    Tristan Dekker podpořil ofenzívu domácího celku náběhem po pravé straně hrací plochy. Nakonec se odhodlal k odcentrování, ale našel osamoceného obránce.
     
    8
    Karim El Ahmadi si na polovině soupeře naběhl na prudkou přihrávku, ale neustál souboj s dobře postaveným obráncem a poroučel se k zemi.
     
    9
    Brad Jones vyrazil ven z branky za prudkou přihrávkou mezi obránce Feyenoordu a před rozběhnutým útočníkem domácího celku zakopl míč na tribunu.
     
    10
    Také Lars Unnerstall se musel zapojit do hry. Domácí brankář si počkal na malou domů a nakopl míč na polovinu hrací plochy. Feyenoord se dostal k míči.
     
    11
    Další rychlý protiútok domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Obrana Feyenoordu si zatím dává dobrý pozor.
     
    12
    Sam Larsson si navedl míč na pravačku a zpoza hranice pokutového území se pokusil o střelu. Jeho dělovka však prosvištěla nad břevnem.
     
    13
    Zadáci Feyenoordu se snaží uklidnit hru. Hostující obránci si na polovině hrací plochy vyměňují krátké přihrávky a soupeři míč takřka nepůjčují.
     
    14
    Nils Röseler vystihl přihrávku do pokutového území a před rozběhnutým Berghuisem odkopl míč do bezpečí. Feyenoord se zatím ne a ne dostat do šance.
     
    15
    Do zakončení se nyní naopak dostal domácí celek. Clint Leemans napřáhl z hranice pokutového území, jenže trefil prostor, kde kraloval Jones.
     
    16
    Berghuis chtěl přihrávkou vysunout El Ahmadiho, jenže hostující středopolař jeho úmysl vůbec nepochopil a rozběhl se opačným směrem.
     
    17
    Tristan Dekker znovu operoval na pravé straně hrací plochy. Tentokrát vyslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kde si faulem pomohl Roel Janssen.
     
    18
    Ralf Seuntjens dohnal dlouhou přihrávku na polovinu soupeře. Domácí fotbalista místo odcentrování zvolil přihrávku na lépe postaveného spoluhráče.
     
    19
    Roel Janssen vystihl nepřesnou přihrávku za obranu domácího celku a pomohl si malou domů. Brankář Lars Unnerstall okamžitě přenesl hru na opačnou stranu.
     
    20
    Hráči Feyenoordu se nemohou dostat přes pozornou obranu domácího celku. Berghuis z první hledal Larssona, jenže Lars Unnerstall byl u míče jako první.
     
    21
    Ralf Seuntjens nakopl míč na polovinu favorizovaného soupeře, jenže Karim El Ahmadi se rychle vrátil a hlavou zastavil rodící se akci.
     
    22
    Tyrell Malacia se rychlou kličkou otočil kolem Janssena a domácí fotbalista jej okamžitě poslal k zemi. Sudí faul viděl. Feyenoord bude rozehrávat.
     
    23
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za ostrý skluz v blízkosti postranní čáry ji vidí Steven Berghuis.
     
    24
    Hra je přerušena! Po předchozím souboji zůstává na trávníku ležet Vito van Crooij, který se s bolestivou grimasou v obličeji drží za levý kotník.
     
    25
    Domácí fotbalisté se dožadovali odpískání pokutového kopu! Hlavní rozhodčí však hru rukou nepostřehl a i přes velkou nevoli fanoušků nechal pokračovat ve hře.
     
    26
    Hostující celek má zatím s umělou trávou velké problémy. Nicolai Jörgensen chtěl uvolnit rozběhnutého Larssona, jenže poslal moc prudkou přihrávku.
     
    27
    Na druhé straně musel zasahovat brankář Jones. Do odraženého míče se totiž opřel Clint Leemans, jenže mířil jen do míst, kde číhal právě Jones.
     
    28
    Steven Berghuis si míč navedl na levačku a zakončil zpoza hranice pokutového území. Střela mu moc nesedla a balón prosvištěl vedle levé tyče.
     
    29
    Lennart Thy si v souboji na polovině hřiště skvěle pokryl míč tělem a dotírající Karim El Ahmadi jej musel faulovat. Venlo bude rozehrávat.
     
    30
    Hra je znovu přerušená! Domácí útočník Lennart Thy zůstává sedět na polovině soupeře a drží se za koleno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    31
    Tyrell Malacia tentokrát z levé strany hrací plochy odcentroval do pokutového území, ale před dobíhajícím útočník odvrátil nebezpečí obránce Jerold Promes.
     
    32
    Nicolai Jörgensen chtěl prudkou přihrávkou uvolnil El Ahmadiho, jenže přihrávka se mu vůbec nepovedla a balón skončil na kopačkách domácích obránců.
     
    33
    Steven Berghuis se rychlou kličkou uvolnil na pravé straně a bez váhání odcentroval do pokutového území. Pro jeho pobídku si došel brankář Lars Unnerstall.
     
    34
    Na druhé straně se díky skvělému zpracování uvolnil Lennart Thy, jež okamžitě vyslal technickou střelu levačkou. Brankář Jones byl na místě.
     
    35
    Feyenoord zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území domácího celku. Jeho exekuce se ujal Sven van Beek, jehož rána prolétla nad břevnem.
     
    36
    Ralf Seuntjens se u rohového praporku otočil kolem obránce, jenže poslal příliš pomalý centr, který zastavil dobře postavený Jerry St. Juste.
     
    37
    Vito van Crooij si naběhl na prudkou přihrávku mezi obránce Feyenoordu, jenže vinou špatného zpracování se nechal vytlačit do ostrého úhlu.
     
    38
    Zadáci domácího celku uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Do rozehrávky se zapojil také brankář Lars Unnerstall.
     
    39
    Vito van Crooij dostal přesnou přihrávku na hranici pokutového území, přehodil si míč na levačku, jenže v záklonu jej poslal vysoko nad břevno.
     
    40
    Jerry St. Juste podpořil ofenzívu Feyenoordu průnikem po pravé straně. Hostující zadák se dostal do šestnáctky, ale nedokázal přesně přihrát.
     
    41
    Lars Unnerstall musel vytáhnou pohotový zákrok. Karim El Ahmadi totiž vystřelil ze střední vzdálenosti docela povedeně, ale domácí brankář jeho pokus vytěsnil.
     
    42
    A právě Karim El Ahmadi se při návratu na vlastní polovinu dopustil faulu, za který dostává žlutou kartu.
     
    43
    Rozehrávky přímého kopu se ujal Danny Post, který vyslal nadýchaný centr na hranici pokutového území, kde zasáhl připravený obránce Tapia.
     
    44
    Jerry St. Juste na pravé straně pokutového území udržel míč pro Feyenoord, dokázal se s ním otočit, ale nakonec si musel pomoci zpětnou přihrávkou.
     
    45
    Ralf Seuntjens bojoval o míč před brankou Feyenoordu, ale balón mu naposlední chvíli uskočil od nohy a Tyrell Malacia jej odkopl do bezpečí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali spíše urputný boj. Feyenoord byl sice o něco aktivnější, jenže domácí celek zatím pozorně brání a nepouští favorizovaného soupeře do šancí. Venlo spoléhá na rychlé protiútoky, jenže také obrana Feyenoordu zatím pracuje na jedničku. Do kabin se odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Feyenoord obstaral výkop do druhé půle dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku. Sven van Beek si svůj průnik rozmyslel a ppomohl si zpětnou přihrávkou.
     
    47
    Ralf Seuntjens fauloval v blízkosti pokutového území a nabídl soupeři přímý kop z parádní pozice. Hostující Malacia zůstává ležet s bolestivou grimasou v obličeji.
     
    48
    Exekuce přímého kopu se ujal Sam Larsson, který vyslal technickou střelu, nicméně pravačkou trefil jen připraveného obránce ve čtyřčlenné zdi.
     
    49
    Steven Berghuis si naběhl na dlouhou přihrávku do pokutového území, jenže zpětnou pobídkou na značku pokutového kopu trefil vracejícího se obránce.
     
    50
    Ralf Seuntjens vymyslel oblouček do pokutového území, na který si naběhl Vito van Crooij, nicméně z ostrého úhlu už Jonesovu svatyni neohrozil.
     
    51
    Feyenoord se znovu vydal do útoku. Steven Berghuis si narazil s El Ahmadim, jenže brankář Lars Unnerstall skvěle přečetl hru a před Berghuisem schoval míč do rukavic.
     
    52
    Hostující fotbalisté pokračují v obléhání pokutového území Venlo. Tentokrát střílel Renato Tapia, jenže technickou střelou ohrozil jen diváky na tribuně.
     
    53
    Hostující fotbalisté teď soupeři prakticky nepůjčují míč. Domácí obrana se však skvěle pohybuje a nenechává Feyenoordu prostor ke kombinaci.
     
    54
    Steven Berghuis se z pravého křídla díky pěknému průniku prodral do střelecké pozice. Nakonec zvolil střelu levačkou, kterou obránce tečoval na roh.
     
    55
    Nicolai Jörgensen se před brankou domácích natahoval po prudkém centru z pravé strany hřiště. Od útočníka Feyenoordu se míč odrazil do autu.
     
    56
    Až nyní se Venlo po delší době podívalo na polovinu favorizovaného soupeře. Domácí celek však neudržel míč dlouho. Feyenoord už znovu kombinuje.
     
    57
    Ralf Seuntjens se z hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže střílel v pádu a trefil prvního hráče Feyenoordu.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Danny Post (VVV Venlo).
    Žlutou kartu dostává Tonny Vilhena (Feyenoord Rotterdam).
     
    59
    Vito van Crooij sprintoval za odraženým míčem na polovinu Feyenoordu. Jeden z hostujících zadáků se dokázal vrátit a uklidnil situaci malou domů.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní šanci dnešního duelu. Feyenoord po přestávce ještě přidal na aktivitě, ale domácí obrana stále odolává.
     
    61
    Venlo nyní zahrávalo rohový kop. Jeho exekuce se ujal záložník Danny Post. Domácí středopolař odcentroval na malé vápno, kde zasáhl Sven van Beek.
     
    62
    Karim El Ahmadi se skvěle vrátil na vlastní polovinu a na hranici pokutového území zastavil průnikovou přihrávku. Feyenoord může znovu zaútočit.
     
    63
    Feyenoord zahrával přímý kop. Jeho exekuce se ujal Larsson, jehož krátký centr odvrátil hned první fotbalista v modrém dresu.
     
    64
    Před branku Feyenoordu přiletěl dlouhý míč z autového vhazování. Na balón si dal pozor Jerry St. Juste, který jej bez váhání odkopl do bezpečí.
     
    65
    Domácí celek pokračuje v bojovném výkonu. Venlo v posledních minutách otupilo tlak favorizovaného soupeře a samo se tlačí do útoku.
     
    66
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam z branky vyrazil brankář Lars Unnerstall a balón s přehledem vyboxoval.
     
    67
    Feyenoord tentokrát zahrával další přímý kop v blízkosti pokutového území. Vilhena to zkusil přímou střelou, nicméně Lars Unnerstall dával pozor.
     
    68
    Roel Janssen vystoupil proti prudké přihrávce na polovinu domácího celku, vyvezl míč do bezpečí a nechal se faulovat. Venlo může pošetřit síly.
     
    69
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Sam Larsson, přichází Jean-Paul Boëtius.
     
    70
    Feyenoord se už opět usadil na polovině domácího celku a hosté nadále hledají cestičku do pokutového území. Obrana domácích stále odolává.
     
    71
    Tohle měl být gól! Po pěkné akci Feyenoordu přiletěl na malé vápno prudký centr! El Ahmadi málem zakončoval do prázdné branky, ale obránce míč na poslední chvíli odkopl!
    71. Obrovská šance Feyenoordu
     
    72
    Obránce Jerold Promes si při předchozím zákroku podvrtnul kotník a nyní zůstává ležet na trávníku. Jasným gestem však dává najevo, že bude pokračovat.
     
    73
    Na druhé straně se v obrovské šanci zjevil Vito van Crooij, jenže míč před ním poskočil a domácí střelec jej poslal vysoko nad břevno!
     
    74
    Nicolai Jörgensen se před prázdnou brankou natahoval po zpětné přihrávce na malé vápno, ale zády k brance nedokázal hlavou vůbec zakončit.
     
    75
    Lars Unnerstall musel vytáhnout další povedený zákrok! Berghuis zkoušel štěstí technickou střelou na zadní tyč, ale domácí brankář se proletěl vzduchem a balón vyrazil!
     
    76
    Domácí celek zahrával rohový kop. Vysoký centr se snesl na malé vápno, kde kraloval skvěle hrající Jerry St. Juste. Hosté mohou zaútočit.
     
    77
    Karim El Ahmadi si naběhl na hranici pokutového území, kam dostal přihrávku patičkou, jenže obránce Nils Röseler míč okamžitě odkopl na tribunu.
     
    78
    Nicolai Jörgensen si v pokutovém území naskočil na nadýchaný centr z levé strany, jenže hlavička mu vůbec nesedla a Lars Unnerstall si připsal snadný zásah.
     
    79
    Hosté se usadili na hranici pokutového území domácího celku, jenže nikdo v červenobílém si nyní netroufl na zakončení. Koncovka bude nesmírně dramatická.
     
    80
    Jerry St. Juste napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti, jenže rána mu vůbec nesedla a hostující obránce jen pozdravil diváky na tribuně za brankou.
     
    81
    Jean-Paul Boëtius operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Na poslední chvíli se otočil kolem obránce a vybojoval pro Feyenoord alespoň aut.
     
    82
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Jonathan Opoku, přichází Romeo Castelen.
     
    83
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Nicolai Jörgensen, přichází Robin van Persie.
     
    84
    Hostům se nyní vůbec nepovedla rozehrávka na polovině hrací plochy. Sven van Beek vyslal hodně nepřesnou přihrávku, která končí v autu.
     
    85
    Brankář Jones dlouhým sprintem dorazil včas na hranici pokutového území a na poslední chvíli vyboxoval míč. Jones uchránil Feyenoord před rohovým kopem.
     
    86
    Jean-Paul Boëtius se na levé straně pokutového území uvolnil k odcentrování, jenže pobídka se mu vůbec nepovedla. Domácí znovu odolali.
     
    87
    Jens Toornstra se na polovině domácího celku dopustil útočného faulu. Venlo tak bude rozehrávat. S šancemi Feyenoordu na výhru to vypadá bídně.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Renato Tapia (Feyenoord Rotterdam).
     
    88
    Tapia fauloval unikajícího soupeře v pokutovém území a domácí celek bude kopat penaltu!
     
    89
    Venlo právě vstřelilo branku!
    Venlo se v závěru utkání ujímá do vedení a je blízko výhře! K exekuci pokutového kopu se postavil CLINT LEEMANS a střelou k tyči nedal gólmanovi šanci!
    89. Clint LEEMANS - 1:0
     
    90
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Ralf Seuntjens, přichází Damian van Bruggen.
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Renato Tapia, přichází Dylan Vente.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Feyenoord zahrával rohový kop, jenže pro centr si na malé vápno došel připravený brankář Lars Unnerstall.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Feyenoord nezvládl utkání na půdě VVV Venlo a porážkou 1:0 ztrácí další důležité body! Domácí celek o své výhře rozhodl až v závěru utkání. Hostující stoper Tapia totiž fauloval v pokutovém území a Clint Leemans proměnil pokutový kop! Feyenoord už se na nic nezmohl a pozornou obranu domácího celku nepřekonal!
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:3.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:25:11)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 89. Leemans (pen.)

    Karty:   58. Post (VEN) – 23. S. Berghuis (FEY), 42. El Ahmadi (FEY), 58. Vilhena (FEY), 88. Tapia (FEY)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:3.
    VVV Venlo: Unnerstall – Dekker, Röseler, Promes, R. Janssen – Post, R. Seuntjens (90. van Bruggen), Leemans – V. van Crooij, Thy, Opoku (82. Castelen).
    Náhradníci: D. van Crooij, Verbong – Janse, Bezzat, Castelen, Hunte, Nwakali, Labylle, Rijkers, Amenyido, van Bruggen, Rutten.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – St. Juste, van Beek, Tapia (90. Vente), Malacia – Toornstra, El Ahmadi, Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen (83. van Persie), Sam Larsson (69. Boëtius).
    Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – S. Amrabat, Botteghin, Basaçikoglu, Boëtius, Diks, Haps, van Persie, van der Heijden, Vente.

    Rozhodčí: Kamphuis – Kleinjan, Siebert
    bahis siteleri