Most – Trutnov 0:5 (kont.) | Jablonec n/N – Vrchlabí 8:4 (kon.) | Šumperk – Kopřivnice 6:1 (kon.)
SHK Hodonín – Nový Jičín 6:5 (kon.) | Opava – Val. Meziříčí 4:1 (kon.) | David Servis – Tábor 5:1 (kon.)
Mor. Budějovice – Klatovy 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 3:1 (kon.) | Písek – Kolín 3:5 (kon.)
Pelhřimov – Nymburk 1:4 (kon.) | Sokolov – Řisuty 7:2 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Bílina 7:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Středa 07.02.2018, 18:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod • 2. liga skupina Střed (ČR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, z Kotliny je to pro dnešek vše. Za sledování přenosu děkuje a na počtenou se těší Richard Wagner. (20:23:19)
     
    Derby je u konce a Kotlina slaví tříbodové vítězství. Především si poté Havlíčkobrodští ve třetí části vystříleli již šestibodový náskok na čele tabulky střední skupiny.

    Bruslaři byli v průběhu celého zápasu lepším celkem, o čemž svědčí především počet střel, který je výrazně ve prospěch domácích. Parádním výkonem se blýskl gólman Plamenů Jiří Sláma. Rozhodující gól jde na vrub Vojtěchu Šmídovi, pro kterého to byl první zásah v brodském dresu. Kaňkou je obnovené zranění Davida Michálka.

    Stejně jako v předchozích třech případech se letos ve vzájemných soubojích radoval domácí tým.

    Střely na branku:
    Havlíčkův Brod: 11 (50)
    Žďár n. Sáz.: 9 (21)
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Zdá se, že v Kotlině je rozhodnuto. Domácí hokejisté kontrolují s pukem na holi hru a nedávají svému sokovi mnoho příležitostí k tomu, aby se pokusil s výsledkem tohoto derby ještě něco udělat.
     
    58:37
    Havlíčkobrodští výtečně brání aktivním pohybem svojí modrou čáru a nepouštějí žďárské pytláky před hájenku myslivce Nováka.
     
    57:39
    Plameny se snažily o vstřelení kontaktního gólu, ale nedostaly moc prostoru pro pořádnou střelu, a tak se lehké zakončení z levého kruhu stalo snadnou kořistí pro Čeňka Nováka.
     
    56:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři získávají na své hole již dvoubrankový náskok! Havlíčkův Brod přežil atak svého soupeře a dostal touš do středního pásma. V obrané třetině poté kvedlal s toušem Daniel Poizl. A to tak dlouho, než mu jej agilně napadající Bruslaři sebrali a výsledkem byla následná přihrávka Petra Kuchty do míst, kde se nacházel TOMÁŠ CHLUBNA. Rodák ze Žďáru nad Sázavou si poté hodil kotouč na střelu a parádní ranou nad Slámovo rameno zvýšil na 3:1. Asistence: Filip Beneš a Jiří Kopic.
     
    55:52
    Ondřej Kovářů vytřel led hned s dvěma protihráči a parádní nahrávkou na brankoviště našel Josefa Koldu, který ale v ten nejhorší možný moment promáchl! Nyní stáli při domácích všichni svatí!
     
    55:18
    Tak to byla velká škoda pro hostující mužstvo! Jen malý kousek chyběl k tomu, aby se bryskní přihrávka proměnila v solidní brejk. Luboši Kunstmüllerovi ale chyběly na její dosažení jen milimetry. Zakázané uvolnění.
     
    54:53
    Na druhé straně přikryl po nátlaku na brankovišti kotouč Jiří Sláma. Pět vteřin ještě chybí do návratu Petera Beneše na ledovou plochu.
     
    54:33
    Luboš Dospěl se dostal na pravém kruhu k puku a vyslal lehkou střelu po ledě, kterou svým betonem odpálil do rohu Čeněk Novák.
     
    54:08
    David Vala vystřelil od modré čáry. Jeho dělovka ale našla pouze teplé místečko na hrudi rychle klekajícího žďárského hrdiny.
     
    53:36
    Patrik Přidal trefil ve velké šanci z rohu brankoviště pouze tyčku! Plameny se následně chopily kotouče a vyhodily do bezpečí.
     
    Dnešní utkání sleduje 1304 diváci.
     
    52:58
    Po poradě mezi všemi třemi sudími je na trestnou lavici poslán za krosček Peter Beneš (ZDS).
     
    52:58
    David Michálek byl ve středním pásmu necitlivě zasažen do operovaného kolena, se kterým předtím marodil, a ocitl se na ledě. Rozhodčí dlouho váhal, zda kvůli v bolestech ležícímu hráčovi přerušit hru. Plameny dokonce málem skórovaly, když z brankoviště pálily jen těsně vedle. Nakonec ale hlavní arbitr hru přerušil a ke zraněnému hráči tak mohl přispěchat zdravotník, který jej také odvedl do kabiny.
     
    52:18
    Bruslaři jsou kompletní a navíc od modré střílel Jiří Kopic. Jeho zakončení dobře směřovalo k bližší tyči, avšak jeden z bránících hráčů odrazil kotouč mimo prostor branky.
     
    51:35
    První střela, kterou musel domácí muž s maskou zachytit na hrudi. Předtím ještě Bruslaři dvakrát zneškodnili útok soupeře již ve středním pásmu.
     
    51:17
    I třetí útok hostů skončil ziskem puku ze strany Havlíčkova Brodu, načež následovalo vyhození až k Jiřímu Slámovi.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 19. Milfait (Kulhánek, Novák), 47. Šmíd (Michálek, Beneš), 57. Chlubna (Kuchta, Kopic) – 31. Stehlík (Krupka, Kolda)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, Šmíd, Vala, Kulhánek, Kopic, Kříž, Balgalvis – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Milfait "A", Šuhaj – Chlubna, Kuchta, Kozlík – F. Beneš, Ludvík, Michálek.
    Trenér: Václav Adam.

    SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Radosta) – Pleva "C", Hort, Lojek, Klodner, Poizl, Sedláček, Kolda, P. Beneš – Štěpánek, D. Vítek, Pytlík – Kuřítko, Bureš, Jícha – Gregar, Stehlík, Kunstmüller "A" – Krupka, Dospěl, Kovářů.
    Trenér: Michal Konečný.

    Rozhodčí: Tomáš Micka – Michal Tasch, Ondřej Žídek

    Diváci: 1304
    thejrc.org