Česko – Čína 7:4 (kon.)
konec
Česko
7:4 (1:2, 1:1, 5:1)
Čína
Středa 14.02.2018, 13:00 • Zimní stadion Velké Popovice • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    53:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    A přidává sedmý český góóól! NIKOLA DÝCKOVÁ dostala víceméně stejnou šanci jako při trefě na 4:3, jenom ji tentokrát proměnila střelou po ledě, která s naprostou přesností zapadla ke druhé tyčce – 7:4! Asistence: Anna Kotounová.
     
    49:35
    Čína právě vstřelila branku!
    Jenže přesně po půlminutě hry se do přestřelky zapojují také Číňanky. Zhang Yuzi dojela puk u mantinelu a poslala ho před branku na TIAN NAIYUAN, kterou české hráčky jenom stínovaly. Útočnice z první poslala puk k bližší tyčce Krejčové – 6:4. Bez asistence.
     
    49:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jako bychom si chtěli vybrat to všechno, co jsme za předchozích pět třetin spálili. Česká lavina se od přestávky valí dál! BARBORA HRŮŠOVÁ využila volného prostoru na levé straně a i když z prvního bekhendu ještě neuspěla, z dorážky už ano a je to 6:3! Asistence: Valentýna Černá.
     
    47:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tam pátý! Jako starý mazák to předvedla AGÁTA SARNOVSKÁ, která hraje vynikající zápas a skóruje podruhé! Za brankou viděla, že se může protlačit před gólmanku, tak to zkusila. Navíc nebyla zbrklá a svou kličku protáhla až za její druhý beton, načež v pádu zakončila do odkryté klece. Paráda – 5:3! Bez asistence.
     
    43:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! Před nástupem do třetí třetiny jsem řekl, že teď to otočíme, a naštěstí jsem se nemýlil! NIKOLA DÝCKOVÁ se dostala ke kotouči a z vrcholu pravého kruhu natáhla ke střele, kterou doslova procedila skrz výstroj Jiaxin až do branky – 4:3! Bez asistence.
     
    41:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už je ale vyrovnání na světě a náš nápor je po zásluze odměněn! KRISTÝNA HÁJKOVÁ to zkusila z velkého úhlu a když se jí puk vrátil na hokejku, potáhla si ho do bekhendu a zakončila mezi betony Jiaxin – 3:3! Bez asistence.
     
    36:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naštěstí ale včas přichází česká odpověď z hokejek první formace! Naše sestava zatlačila soupeřky, Nikola Dýcková se ještě radovala marně, neboť trefila jen tyčku. Jakmile ale zase začala hrát, dostala se ke kotouči znovu a její další střelu vyrazila Jiaxin do strany na najíždějící AGÁTU SARNOVSKOU, která se z dorážky nemýlila – 2:3! Asistence: Nikola Dýcková.
     
    35:14
    Čína právě vstřelila branku!
    Místo toho přišlo čínské přečíslení a třetí gól v naší síti. Zhang Mengying v situaci dvě na jednu přenechala kotouč FU KEXIN a protože naše obránkyně neměla pokrytou ani střelu, ani přihrávku, pro čínskou osmičku už nebyl problém rozvlnit síť – 1:3. Asistence: Zhang Mengying.
     
    15:44
    Čína právě vstřelila branku!
    Výtečný start už patří pouze historii, chyby v defenzivní části hry ho zase zmařily. ZHANG MENGYING vystihla český námaz, na Mathauserovou uháněla osamocená a českou gólmanku vymíchala do forhendu – 1:2. Bez asistence.
     
    14:00
    Čína právě vstřelila branku!
    Jenže pracně nabytý náskok hýčkal český výběr jen něco málo přes minutu. Pak čistě prohrál buly, po kterém LU SHUANG napálila kotouč ukázkově pod břevno a Mathauserová se jenom ohlédla – 1:1. Asistence: Zhang Mengying, Fu Kexin.
     
    12:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně jsme předvedli patřičný důraz před brankou a z přesilovky se zaslouženě ujímáme vedení! Číňanky nedůrazně vyhodily přímo na hokejku Vivien Šmajdové, která okamžitě poslala kotouč do ohně. Tam se za dorážkou parádně tlačilo hned několik hráček a úspěch slavila VALENTÝNA ČERNÁ. Ta po dvou letech znovu v reprezentaci skóruje na svůj svátek – 1:0! Asistence: Vivien Šmajdová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 13. Černá (Šmajdová), 37. Sarnovská (Dýcková), 42. Hájková, 44. Dýcková, 48. Sarnovská, 50. Hrůšová (Černá), 54. Dýcková (Kotounová) – 14. Shuang (Mengying, Kexin), 16. Mengying, 36. Kexin (Mengying), 50. Naiyuan (Yuzi)


    Česko: Mathauserová (31. Krejčová) – Radová, Kotounová (C), Krčková, Šmajdová (A), Zachová, Vlková, Veselá, Suchánková – Seroiszková, Dýcková (A), Sarnovská – Hrůšová, Černá, Fabšicová – Hájková, Sovjáková, Horáková – Bergerová, Mertová, Hlavatá. Trenér: Pavel Zuziak.
    Čína: Jiaxin (Yue) – Yuzi, Di, Wang (A), Siyang, Yushun, Xiaoxue, Xinlin – Kexin, Mengying (C), Shuang – Zifei, Yingying (A), Zhang – Xinyu, Xintong, Naiyuan – Xinlin. Trenér: Guan Xiaobo.

    Rozhodčí: Růžičková – Košťálová, Šťastná.
    thejrc.org