Chambly – Štrasburk 1:0 (kon.) | PSG – Marseille 3:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
3:0 (1:0)
Olympique Marseille
Středa 28.02.2018, 21:05 • Parc des Princes, Paříž • Francouzský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (23:00:24)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13.
     
    A nastavená minutka utekla jako voda, fotbalisté Paris Saint-Germain slaví postup do semifinále Coupe de France! První poločas ještě nabídl vyrovnanou podívanou, hosty ale viditelně srazila trefa Di Maríí těsně před poločasovým hvizdem. Ten samý hráč navíc krátce po změně stran zvýšil na 2:0 a poté se utkání v podstatě jen dohrávalo, na konečných 3:0 navíc po krásné akci PSG upravil deset minut před koncem Cavani.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Druhý poločas bude jen o jednu nastavenou minutu delší.
     
    88
    Sakaj pro jistotu ve skluzu uklidil Diarrův centr na Cavaniho do zámezí, uruguayský snajpr se ale poté míče ještě dotkl, a tak bude následovat jen odkop od Mandandovy svatyně.
     
    87
    Dalekonosná kolmice na Di Maríu postrádala přesnost a míč skončil u marseillských obránců, kteří se ale už ani neobtěžovali s rozehrávkou a jen zakopli míč na útočnou polovinu.
     
    86
    Yuri Berchiche pod tlakem posunul míč pod sebe na Adriena Rabiota, který byl poté ve středovém kruhu faulován napadajícím N'Jiem, a domácí si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    84
    Po Cavaniho trefě začalo nad Paříží sněžit a ani jeden tým se už nemá ke kombinaci, a tak si vzal míč střídající Lassana Diarra, velezkušený záložník se ale daleko nedostal.
     
    83
    I bez zraněného Neymara dnes měla družina Unaie Emeryho nad Marseille jasně navrch, nyní se už zdá, že se zápas jen dohrává.
     
    82
    Výhrou Pařížanů 3:0 skončil i nedělní ligový zápas těchto dvou týmů, dnes se nám v Parku princů rýsuje navlas stejný výsledek.
    81. Edinson CAVANI - 3:0
     
    81
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak to byla parádní kombinace domácích, která snad nemohla skončit jinak, než gólem. Marco Verratti náramným obloučkem našel v pokutovém území pozapomenutého Draxlera, který ještě vylepšil střeleckou pozici pro EDINSONA CAVANIHO a ten se trefil přesně k tyči. Je rozhodnuto!
     
    79
    Bouna Sarr si došel pro faul ve středu hřiště, krátce po následné rozehrávce ale o míč zase přišel.
     
    78
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Adrien Rabiot.
     
    77
    Rychlou protiakci PSG táhl Javier Pastore, jehož následná kolmice na sprintujícího Cavaniho ovšem postrádala přesnost a míče se zmocnil Adil Rami.
    V kotli příznivců Marseille dnes nechybí ani pyrotechnika.

     
    76
    Clinton N'Jie připravil palebnou pozici pro Lucase Ocampose, ten ale z levého okraje pokutového území pálil značně nepřesně.
     
    74
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thiago Motta, přichází Lassana Diarra.
     
    74
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Morgan Sanson, přichází Jordan Amavi.
     
    73
    Emeryho parta nechává Olympique hrát s míčem, veškeré akce L'OM teď ale končí hned za půlící čarou.
     
    72
    Fotbalisté pařížského celku se uchýlili ke kombinaci na polovině hřiště, dvacet minut před koncem už se na trávníku nic převratného neděje.
     
    70
    Další akci velmi aktivního Javiera Pastoreho čistě zastavil Abdennour a svěřenci Rudiho Garcíi už pomalu zakládají další protiakci.
     
    69
    Yusuf Sari si nedokázal zpracovat dalekonosný nákop na útočnou polovinu a svěřenci Unaie Emeryho už pomalu zakládají další protiútok PSG.
     
    68
    Na konci další akce Pařížanů stál Ángel Di María, jehož projektil zpoza hranice pokutového území byl ale přizvednut mimo Mandandův dosah.
     
    67
    Tak jsem to nejspíš zakřikl. Javier Pastore se zničehonic zjevil před Mandandou, ten ale jeho hlavičku reflexivně vyrazil!
     
    66
    Ta se po hodině hry výrazně uklidnila, na trávníku se v posledních minutách nic zajímavého neděje a domácí jsou s každou odehranou minutou blíže a blíže postupu.
    Draxler takto před pár minutami málem zvýšil náskok PSG.

     
    64
    Lucas Ocampos přepadl přes nohu Meunierovi a poté bolestivě dopadl na zem, sudí Turpin tak pro jistotu opět přerušil hru.
     
    63
    Hra zůstává přerušena, Edinson Cavani totiž zůstal ležet v bolestech na trávníku po souboji s bránícím Abdennourem.
     
    62
    Di María od pravé postranní čáry posunul míč na osu hřiště Verrattimu, jenž poté lahůdkovým centrm vyzval ke skórování Draxlera, po jehož nůžkách ale míč těsně minul pravou tyč!
     
    61
    Po centru z pravé strany se Clinton N'Jie v pádu dostal do zakončení, Kevinu Trappovi ale stačilo očima zkontrolovat trajektorii míče, který letěl výrazně mimo.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a postup PSG začíná dostávat výrazné obrysy, svěřenci Rudiho Garcíi to budou mít v závěru už hodně těžké.
     
    58
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Luiz Gustavo, přichází Boubacar Kamara.
     
    57
    Javier Pastore se krásnou kličkou zbavil střídajícího Sariho, poté ale o míč vzápětí přišel.
     
    56
    Po trmě-vrmě v pokutovém území Olympiqueu se do zakončení málem dostal Edinson Cavani, jehož však v klíčový moment zradilo zpracování.
     
    55
    Po vstřelení uklidňovacího gólu na 2:0 domácí zařadili na nižší rychlostní stupeň, marseillským fotbalistům ale v předfinální a finální fázi zoufale schází přesnost.
     
    53
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Yusuf Sari.
     
    52
    Její exekuce se nakonec ujal sám faulovaný Thauvin, který se pokusil překvapit Kevina Trappa střelou na bližší tyč, ta ale postrádala přesnost.
     
    51
    Florian Thauvin se vydal kupředu po pravém křídle a nakonec si došel pro faul, domácí tak budou zahrávat standardku z velmi nadějné pozice.
     
    50
    Ángel Di María je při chuti. Domácí křídelník tvrdě vypálil z hranice pokutového území a jeho dělovka jen těsně minula marseillskou svatyni.
     
    49
    Clinton N'Jie mohl odpovědět z bleskového protiútoku, marseillský útočník se ale zapomněl v jasném ofsajdu.
    48. Ángel DI MARÍA - 2:0
     
    48
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    A už je to o dva góly. Nenápadný centr z levé strany podjel bránícímu Abdennourovi pod nohama a laxní Sakaj poté pustil do zakončení ÁNGELA DI MARÍU, jenž se trefil přesně k tyči!
     
    47
    Střídající Pastore se okamžitě zapojil do první akce PSG ve druhé půli a hezky si obhodil Bounu Sarra, jeho následný centr ale nikoho v modrém dresu nenašel.
     
    46
    Thomas Meunier za zbytečný faul ve středu hřiště vyfasoval žlutou kartu.
     
    46
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Javier Pastore.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:08.
     
    V prvním poločase tohoto čtvrtfinálového klání Coupe de France jsme se rozhodně nenudili. Oba týmy si vytvořily pár šancí a především přílžitosti Berchicheho, Cavaniho a Verrattiho byly velmi nebezpečné, ani jedna z nich ale neskončila gólem. V nastaveném čase však udeřil domácí Ángel Di María, a tak má k postupu blíže pařížský celek.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Ángel DI MARÍA - 1:0
     
    45+1
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tohle bude Olympique velmi mrzet, hosté inkasovali gól do šatny! Zdálo se, že první půle se už chýlí k bezbrankovému konci, v nastaveném čase ale z hranice pokutového území vypálil ÁNGEL DI MARÍA a po jeho ráně míč zapadl přesně k pravé tyči.
     
    45+1
    Sudí Clément Turpin nastavil nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45
    Hra už mezitím pokračuje bez Gustava, který už se však v zámezí postavil na nohy a vypadá to, že jeho zranění není vážného charakteru.
     
    44
    Na trávníku zůstal v bolestech ležet Luiz Gustavo a se zkušeným Brazilcem to nevypadá vůbec dobře, na hřiště už míří dvojice fyzioterapeutů ve službách Olympiqueu.
     
    43
    Lucas Ocampos to zkusil z uctivé vzdálenosti, jeho pokus ale proletěl vysoko nad břevnem Trappovy svatyně.
     
    41
    Prakticky veškeré akce PSG po křídlech táhne Kylian Mbappé, ani tetokrát jej ale bránící Bouna Sarr nepustil k centru.
     
    40
    Centr Ángela Di Maríi z levé strany ale uvnitř šestnáctky nikoho v tmavě modrém dresu nenašel, Steve Mandanda tak tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    39
    Mbappé byl faulován u postranní čáry, Pařížané tak budou mít k dispozici přímý kop z velmi zajímavé pozice.
     
    38
    Nákop směřující na Cavaniho si uruguayský snajpr nedokázal uvnitř pokutového území zpracovat a Marseillští už zakládají rychlou protiakci.
     
    37
    Marco Verratti nečekaně vypálil zpoza hranice pokutového území a Mandanda si musel pořádně oddechnout, míč proletěl těsně vedle pravé tyče!
     
    36
    Dalekonosný nákop Presnela Kimpembeho skončil jen u Sakaje, toho ale zradilo zpracování a domácí tak mohou pokračovat v kombinaci.
     
    34
    Kylian Mbappé se pokusil prosadit se individuálně, jeho únik po levém křídle ale skončil jen u bránícího Sarra.
     
    33
    Florian Thauvin se vydal kupředu po pravém křídle, povedenou kličkou se zbavil svého strážce Kimpembeho a vypálil, jeho pokus byl však značně nepřesný.
     
    32
    Z té ale žádné nebezpečí pro Trappa nepramenilo a o pár minut později N'Jie naprosto zbytečným šlapákem poslal k zemi Mottu, za což mu sudí Turpin ukázal žlutou kartu.
     
    30
    Thiago Silva zastavil akci Clintona N'Jieho za cenu faulu, domácí tak budou mít k dispozici další standardní situaci.
     
    29
    López u postranní čáry přistrčil k zemi Berchicheho, který sice spadl velmi, velmi ochotně, o faul se ale jednalo ať tak či onak.
     
    28
    Po levém křídle se vydal kupředu Morgan Sanson, daleko se ale nedostal a fotbalisté pařížského velkoklubu už zakládají další protiútok.
     
    26
    Domácí se usadili před pokutovým územím Olympiqueu, pak ale Yuri Berchiche naprosto zbytečně přišlápl Sansona.
     
    25
    Z protiakce Kyliana Mbappého nic zajímavého nevyústilo, o chvilku později ale křídelník pařížského celku vybojoval balon zpět a došel si pro faul Luize Gustava.
     
    24
    Z této standardky ovšem žádné nebezpečí pro Kevina Trappa nepramenilo a svěřenci Unaie Emeryho zakopli míč až k půlící čáře.
     
    23
    V posledních minutách se hra vyrovnala. Marseillští fotbalisté začali vystrkovat růžky a nyní se jim podařilo vybojovat rohový kop.
     
    22
    Julian Draxler vletěl do souboje se Sarrem pozdě a může být rád, že si za svůj zákrok nevykoledoval žlutou kartu.
     
    20
    Centr Floriana Thauvina mířil do předbrankového prostoru, míč ale trefil jen hlavu Edinsona Cavaniho.
     
    19
    Lucas Ocampos si došel pro faul nedaleko hranice pokutového území, exekuce nařízeného přímého kopu se ujme Thauvin.
     
    18
    Edinsonu Cavanimu pokus o obejití Thauvina nevyšel a o chvilku později Di María zastavil rozehrávajícího Lópeze nedovolenými prostředky.
     
    17
    Právě Sarr nyní vystihl kolmici adresovanou do šestnáctky Cavanimu a poté ještě odkopl míč až do středu hřiště.
     
    16
    Thauvinem vedená protiakce Olympiqueu skončila už na polovině hřiště, načež se vydal na opačnou stranu Ángel Di María, jehož za cenu faulu zastavil Bouna Sarr.
     
    15
    Čtvrthodinka hry je za námi a domácí jsou zatím jasně lepším týmem, další akci PSG ale čistě zastavil marseillský stoper Abdennour.
     
    14
    Pokus Ángela Di Maríi ze střední vzdálenosti zblokoval Abdennour, domácí ale ještě pokračují v kombinaci na útočné polovině.
     
    13
    N'Jie neměl komu přihrát, a tak z ostrého úhlu vypálil, jeho dloubák ale rozvlnil horní síť jen z její vnější části.
     
    12
    Po rozpačité úvodní pětiminutovce převzali svěřenci Unaie Emeryho iniciativu a zatím potvrzují roli favorita, skóre však zůstává bezbrankové.
     
    10
    Defenzíva Olympiqueu teď totálně zaspala a na konci bleskového protiútoku PSG stál Edinson Cavani, který ale poslal míč těsně nad břevno!
     
    9
    Di María se ochotně skácel na trávník u levé postranní čáry, nicméně sudí Clément Turpin nechává ve hře pokračovat.
    8. Mandandův zákrok
     
    8
    Steve Mandanda měl poprvé plné ruce práce. Zpoza hranice pokutového území tvrdě vypálil Berchiche a hostující brankář měl co dělat, aby míč vyrazil!
     
    7
    Mbappé se po pravém křídle probil až k rohovému praporku, tam jej ale bránící Japonec Sakaj o balon připravil.
     
    6
    Nákop Bouny Sarra na útočnou polovinu nikoho v bílém dresu nenašel a na opačnou stranu už vyráží Kylian Mbappé.
     
    4
    Morgan Sanson to ve středu hřiště schytal loktem od Juliana Draxlera, v úvodu je hra plná ostrých osobních soubojů.
     
    3
    Ofsajd a v něm Clinton N'Jie, hra je přerušena a svěřenci Unaie Emeryho budou mít čas a klid na rozehrávku. V úvodu utkání je ovšem Olympique aktivnějším týmem.
     
    2
    Meunier pod tlakem pro jistotu jen vrátil míč Thiagu Silvovi, který do rozehrávky posléze zapojil i brankáře Trappa, jenž dnes zaskakuje za zraněného Aréolu.
     
    1
    Nepovedenou rozehrávku PSG vystihl napadající Florian Thauvin, domácí fotbalisté však budou mít vhazování, které provede Yuri Berchiche.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Trapp – Meunier, Silva, Kimpembe, Berchiche – Verratti, Motta, Draxler – Mbappé, Cavani, Di María.
    Náhradníci: Cibois, Rimane, Kurzawa, Lo Celso, Diarra, Pastore, Rabiot

    Olympique Marseille: Mandanda – Sarr, Rami, Abdennour, Sakaj – López, Luiz Gustavo – Thauvin, Sanson, Ocampos – N'Jie.
    Náhradníci: Amavi, Germain, Kamara, Pelé, Rolando, Sari, Zambo Anguissa

    Rozhodčí: Clément Turpin.
     
    Pařížský celek je jakožto obhájce této trofeje a jasný lídr Ligue 1 favoritem, trenér Unai Emery ale moc dobře ví, že pohárové zápasy mohou být zrádné – vždyť o loňském triumfu PSG rozhodl ve finále proti Angers vlastní gól Issy Sissoka v nastavení. V dosavadním průběhu letošního Coupe de France ale Pařížané neponechávají nic náhodě, když postupně porazili Rennes 6:1, Guingamp 4:2 a Sochaux 4:1.

    Aktuálně třetí tým tabulky Ligue 1 v minulém ročníku Francouzského poháru vypadl už v osmifinále, soupeřem Marseille ale bylo ambiciózní Monaco. Do letošního ročníku Olympique vstoupil poněkud rozpačitou výhrou 1:0 nad Valenciennes, poté ale svěřenci Rudiho Garcíi porazili Épinal 2:0 a Bourg-en-Bresse 9:0. Ve čtvrtfinále je ovšem čeká soupeř zcela jiného kalibru...
     
    Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z atraktivního čtvrtfinálového mače Coupe de France, v němž Paris Saint-Germain FC vyzve na svém stadionu Olympique Marseille. Kdo ovládne tento souboj těžkých vah francouzského fotbalu? Sledujte náš přenos a nic vám neuteče.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

    Vojtěch Balon

    Branky: 45+1. María, 48. María, 81. Cavani

    Karty:   46. Meunier (PSG) – 32. N'Jie (OMA)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13.
    Paris Saint-Germain: Trapp – Meunier (78. Rabiot), Silva, Kimpembe, Berchiche – Verratti, Motta (74. Diarra), Draxler – Mbappé (46. Pastore), Cavani, Di María.
    Náhradníci: Cibois, Rimane, Kurzawa, Lo Celso, Diarra, Pastore, Rabiot

    Olympique Marseille: Mandanda – Sarr, Rami, Abdennour, Sakaj – López, Luiz Gustavo (58. Camara) – Thauvin (53. Sari), Sanson (74. Amavi), Ocampos – N'Jie.
    Náhradníci: Amavi, Germain, Kamara, Pelé, Rolando, Sari, Zambo Anguissa

    Rozhodčí: Clément Turpin
    bahis siteleri