Havlíčkův Brod – Letňany 10:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:2 (2:1, 3:1, 1:0) Stav série: 1:0
HC Olomouc
Sobota 17.03.2018, 16:00 • Svijanská Aréna • Play-off extraligy st. dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Ze severu Čech se s vámi loučím. Přeji hezký zbytek dne a někdy příště opět na počtenou! (18:13:46)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se stává tým Bílí Tygři Liberec! Hráči z města pod Ještědem měli soustavnou převahu a první vítězství v sérii slaví zcela zaslouženě. Olomouc naopak musí po všech stránkách přidat, chce-li soupeře potrápit. Ve třetí části jsme viděli jediný gól, v samotném úvodu se snadno trefil Jan Žemba.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Bieniek se ještě natahuje po poskakujícím puku u levé Hasalovy tyčky, ale i když se mu na černou gumu nakonec dosáhnout nepodařilo, mrzet ho to již nemusí.
     
    58:56
    A tutovka také na druhé straně! Kořének v přečíslení oslovil Paťavu, kterému stačilo umístit kotouč zblízka do odkryté klece. To se mu ale nepodařilo! Nutno podotknout, že už měl touš trošku pod bruslemi.
     
    58:37
    Sedmý gól doslova visel ve vzduchu! Po vyražené střele od modré čáry se na brankovišti natahovala hned trojice domácích. Především Šeliga měl blízko k dorážce, ale Hasala se skvěle roztáhl a nepustil černou gumu z svůj beton!
     
    57:50
    Kohouti manévrují s kotoučem ve vlastním obranném pásmu. Hlaváč nikam nespěchá, přičemž jej domácí už příliš nenapadají a vyčkávají na pohyb olomouckého beka.
     
    57:33
    Utkání v naprostém klidu spěje ke svému konci. Hanáci se ještě dostali do pásma, ale dobře zasáhl Žemba, který obrací hru opět proti hostující brance.
     
    56:48
    Liberec v těchto chvílích opět jednoznačně vládne. Od modré čáry zakončil tlak Šuráň a Hasala musel vytyčit vyrážečku, aby zabránil již sedmé pohromě.
     
    55:58
    Nyní Hanáci přidávají do sbírky další z mnoha zakázaných uvolnění. Postaral se o něj Stanislav Harabiš, vhazovat se bude v útočném pásmu Tygrů.
     
    55:30
    Hanáci získali kotouč na vhazování před vlastní brankou, ale rozehrávku si zkomplikovali nepovedenou přihrávkou, po které se Klesla natahoval marně.
     
    54:21
    Domácí se brání velmi dobře. Olomouc se ani nemůže dostat do ofenzivní zóny a Hampl nyní opět posílá kotouč do bezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně.
     
    53:40
    A další vyhození Petra Hada! Momentálně už mají hosté klasickou výhodu pěti proti čtyřem.
     
    53:12
    Tygři nyní čelí nepříjemnému oslabení ve třech. Kotouč si našel Had, poslal jej do bezpečí, a výrazně tak ulehčil život svému týmu.
     
    52:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Charvát – 2 min., sekání).
     
    52:19
    Olomouc unikla do akce dvou proti jednomu. Kalač našel Kořénka, jehož rychlá střela mířená do protipohybu brankáře Paříka skončila mimo prostor tří tyčí!
     
    51:50
    Hraje se ve čtyřech na každé straně. Utkání už je rozhodnuté, nicméně tato herní situace rozhodně může nabídnout zajímavé momenty.
     
    51:35
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Hlaváč – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šuráň – 2 min., sekání).
     
    50:31
    Křepelka putuje zpět na ledovou plochu. Liberec oslabení a díky skvělému Paříkovi přečkal bez inkasované branky a nyní už znovu může útočit.
     
    49:58
    Maderova několikrát tečovaná střela nadělala Paříkovi pořádné starosti! Maskovaný muž nakonec betonem udržel kotouč před brankovou čarou. Skvělý zákrok!
     
    49:30
    Liberec se zatím brání s přehledem. Nyní zaúřadoval Žůrek a puk se z jeho hole dostal až za olomouckou branku.
     
    48:57
    Bitman zblokoval prudkou ránu Vosátka a šelmy se posléze osvobozují. Mora se vrací až k Hasalovi a kapitán Mader rozjíždí další akci svého týmu.
     
    48:31
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Křepelka – 2 min., krosček).
     
    47:55
    Opět se hraje v pěti na obou stranách, Hlaváč se totiž vrací zpět na ledovou plochu. Kotouč drží Liberec a kombinuje v blízkosti Hasalovy klece.
     
    47:25
    Indrák zaváží puk do libereckého pásma. Nepřesnost v kombinaci ovšem znamenala zisk puku pro modrobílé a žádné nebezpečí se nekonalo.
     
    46:33
    David Aubrecht se z pozice beka prohnal až před hostující klec, kterou ke své smůle ve výborné pozici přestřelil! Hasala měl nyní štěstí.
     
    45:59
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Olomoučtí do této pasáže nevstoupili úplně nejlépe a je jim odpískáno rychlé zakázané uvolnění.
     
    45:55
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Hlaváč – 2 min., vysoká hůl).
     
    45:40
    Kotouč se odrazil před brankoviště k Indrákovi, jenž rychle zakončoval bekhendem. Pařík se dobře přesunul a ramenem vytěsnil střelu mimo tři tyče.
     
    45:22
    Při dalším přechodu vpřed přejel Rosecký modrou čáru příliš brzy a správně se tedy píská postavení mimo hru.
     
    45:02
    Liberec se hned v úvodu oslabení osvobozuje, Hanáci tedy musejí začít další akci až od vlastní branky.
     
    44:48
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Křepelka – 2 min., krosček).
     
    44:36
    Pomalu přibývá nepřesností. Olomouc nyní vyhazuje na další icing a vhazování proběhne po pravá Hasalově ruce.
     
    43:50
    Hanáci se usadili v pásmu, nedokázali si však vytvořit nic zajímavějšího a u mantinelu vydolovali kotouč domácí hokejisté.
     
    43:08
    Před olomouckou svatyní vznikla menší potyčka. Rozhodčí soky včas odtrhli a vylučovat se nakonec vůbec nebude. Pokračujeme tedy v pěti na obou stranách.
     
    42:21
    Teď na zakázané uvolnění vyhazují pro změnu domácí hokejisté. Vhazovat se tedy bude před brankářem Paříkem, kam už se sjíždějí hráči obou týmů.
     
    41:52
    Přízemní střelu Hampla zastavil blokující Handl a obrací hru proti domácí brance.
     
    41:18
    Liberec pokračoval v aktivní hře a hosté odolali pouze za cenu vyhození na icing. Začínají už působit poněkud odevzdaným dojmem.
     
    40:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla blesková akce po vhazování. Kotouč získali Tygři a Jakub Rychlovský našel před brankou trestuhodně neobsazeného JANA ŽEMBU. Ten snadno poslal kotouč do odkryté části klece a zvýšil tak na 6:2! Asistence: Rychlovský.
     
    40:14
    O úvodní střelu po návratu z kabin se postaral Křepelka. Hasala přerušuje hru a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:36.
     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla velmi zajímavou podívanou. Liberec byl o mnoho aktivnějším mužstvem a Szymon Bieniek šťastně navýšil náskok. Zanedlouho se prosadil v přesilovce Dominik Šeliga a bylo to už 4:1. Michael Drábek poněkud kuriózně zaznamenal další branku a zraněním to navíc odnesl gólman Mokrý. Olomouc korigovala zásluhou Daniela Indráka a na světelné tabuli tedy svítí stav 5:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Maderova střela od modré čáry byla mírně tečována a skončila na zadním mantinelu. Ve druhé části se už pravděpodobně nic závažného neodehraje.
     
    39:41
    Střela Handla byla sražena do ochranné sítě. Vhazování tedy proběhne před domácí brankou. Pokud na něm Kohouti uspějí, mohou ještě zahrozit.
     
    38:50
    Adam Liška si ve středu hřiště zpracoval Kotyzovu přihrávku a prosvištěl až na levý kruh, odkud mu svižnou střelu úspěšně vychýlil z kurzu bránící Harabiš.
     
    37:58
    Drábek se snažil obhodit Vosátka. Tomu vrtící se kotouč nadělal mnoho starostí, leč nakonec domácího forvarda za svá záda nepropustil. Olomouc obrací hru.
     
    37:15
    Šafařovský obdržel dobrou přihrávku a stanul sám před Hasalou. Uspět chtěl poměrně nečekaným zakončením z bekhendu, ale vysoko přestřelil!
     
    36:57
    Charvát nyní pohotově zastihl rozehrávku soupeře a ze středního pásma posílá kotouč zpět do ofenzivy. Liberec opět zvyšuje aktivitu.
     
    36:29
    Charvátova střela od modré čáry zamířila po jemné teči bránícího hráče Mory mimo prostor branky. Hosté měli trošku štěstí.
     
    35:55
    Kořenek zaměstnal Paříka střelou od modré čáry. Maskovaný muž ji schoval ve výstroji a hra je přerušena.
     
    35:28
    Aktivní formace Adama Lišky nyní uzavřela Olomouc v jejím pásmu. Zatím však k žádnému vážnějšímu zakončení nedošlo, hosté svůj herní projev po zranění brankáře viditelně pozvedli.
     
    34:26
    Mohlo to být pouze o dvě branky! Do úniku byl na levé straně vyslán Matěj Tomajko. Pařík si proti němu poměrně dost vyjel a mohl být rád, že ho střelec trefil přesně do břicha.
     
    33:53
    Šafařovský dopřál Hasalovi zahřívací zákrok. Ten nový brankář zvládl s klidem a ukryl kotouč ve své rukavici. Vhazování proběhne po Hasalově pravé ruce.
     
    33:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti bleskurychle korigují! Po Hlaváčově přihrávce se dostal do prostoru kruhů DANIEL INDRÁK a povedenou ranou nedal Paříkovi příliš šancí. Asistence: Hlaváč.
     
    33:02
    Střídání v týmu HC Olomouc: ze hřiště odchází Mokrý, přichází Hasala.
     
    33:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Pátý gól v olomoucké síti je na světe! Byla to poněkud nepřehledná situace. MICHAEL DRÁBEK z pravé strany dojel až do brankoviště, kde byl sražen a narazil do brankové konstrukce. Poté vznikla před brankou velká mela a kotouč se dostal za čáru! Gólman Mokrý to ovšem odnesl bolestivým střetem a bude střídat. Asistence: Bieniek.
     
    31:27
    Obrovská šance Hanáků! Rutar vyjel z lavice hanby a unikal sám na branku. Ještě se rozhodl vrátit kotouč za sebe Tomajkovi, jenž jej poslal zpět na Rutara. Výborně zasáhl Pařík a včasným vypíchnutím znemožnil jakékoliv zakončení!
     
    30:30
    Hra ve čtyřech na obou stranách svědčí více Liberci. Ten znovu operuje v pásmu a hostující defenziva se jen těžko brání.
     
    29:49
    Rychlovský hbitě obelstil Paťavu a dostal se až do oblasti kruhů. Následnou střelu Mokrý dobře viděl a odrazil ji mimo prostor brankoviště.
     
    29:33
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Rutar – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vomáčka – 2 min., krosček).
     
    28:55
    Domácí se nadále drží v ofenzivní zóně, ale Olomouc momentálně brání dobře a neponechává soupeři příliš volných prostorů.
     
    28:11
    Na ledě existuje prakticky jen jedno mužstvo. Liberečtí opět rychle pronikli do pásma a přízemní střela Jakuba Žůrka donutila Mokrého k zákroku betonem.
     
    27:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy navyšují náskok další využitou přesilovkou! Kohouti byli sevřeni pod tlakem, který ukončil DOMINIK ŠELIGA. Domácí forvard se bez přípravy opřel do přihrávky Maťátka a nedal brankáři vůbec žádnou šanci. Asistence: Maťátko, Had.
     
    27:18
    Domácí se snaží v přesilovce zasadit soupeři další úder. Mezi kruhy si puk našel Šafařovský a z krkolomné pozice jej poslal na branku. Mokrý úspěšně přerušuje hru.
     
    26:42
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Indrák – 2 min., krosček).
     
    26:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    A Tygři naprosto zaslouženě zvyšují na 3:1! Polský obránce SZYMON BIENIEK se vydal na výlet do ofenzivy a snažil se najít spoluhráče před brankou. Jeho přihrávku z levé strany si ovšem srazil hostující obránce přímo mezi betony Mokrého! Šťastný gól pro Liberec. Bez asistence.
     
    25:56
    Olomouc se dostala k puku, ale pouze jej vyslal přes všechny čáry. Píská se icing a hra se tak vrací před Mokrého.
     
    25:31
    Křepelka přejel modrou čáru příliš brzy a rozhodčí odhalili jeho postavení mimo hru. Vhazování proběhne v neutrální zóně.
     
    24:46
    To byla zajímavá situace. Šafařovského střela od modré čáry byl tečovaná a kotouč poskakoval po zákroku Mokrého po brankovišti. Za čáru se ho snažil propasírovat Charvát, ale gólman se včas přesunul a hra je vůbec poprvé v této třetině přerušena!
     
    23:56
    Domácí rozehrávají od vlastní branky a rozjíždějí další útočnou akci. Olomouc výhradně brání.
     
    23:01
    Kotyza zkusil štěstí od levého mantinelu. Mokrý jeho pokus hokejkou vyrazil těsně pod ochrannou síť. Hra stále plyne!
     
    22:35
    Ve druhé části zatím čekáme na přerušení! Domácí si udržují mírnou herní převahu a drží více kotouč.
     
    21:48
    Liberec už se znovu hnal do ofenzivy. Dobře zapracoval Tomajko, který akci přerušil a přihrál Handlovi. Ten přejel modrou čáru a vystřelil na zadní mantinel.
     
    20:53
    Pařík si dobře vyjel z branky a včas odpálil kotouč před dojíždějícím Kořenkem. Olomouc je v plném počtu.
     
    20:10
    Tygři pokračují ve své přesilovce. Do pásma kotouč pohledně zavezl Žůrek, načež přihrál na modrou čáru Charvátovi, jenž donutil Mokrého k zásahu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:46.
     
    Úvodní část nabídla zajímavou podívanou. Oba týmy se v prvních minutách prezentovaly ofenzivní hrou a těžili z toho domácí, které poslal do vedení střelou od modré Jakub Rychlovský. Kohouti poté trošku zaostávali, ale přesto slavili vyrovnání, když se pod horní tyč trefil David Štefka. Tygři následně výrazně přebrali iniciativu, disponovali viditelnou územní převahou a přesilovku využil Petr Had. Více branek už tato část hry nenabídla, přestože byli Tygři střelecky aktivní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    A ještě jedna střela. Postaral se o ni Charvát, ale Mokrý už se souběžně se sirénou nenechal zaskočit a spolehlivě puk vyrazil.
     
    19:54
    Liberec se ještě pokouší o gól do kabiny. Bez přípravy pálil Rychlovský a kotouč prosvištěl těsně vedle tyčky. Možná, že mu ještě pomohl brankář Mokrý.
     
    19:11
    Hosté vyvezli puk zásluhou Kalače. Už to vypadalo, že by se mohl dostat do zakončení, ale úspěšně jej dobruslil Charvát, který jej čistě poslal na ledovou plochu.
     
    18:49
    Tygři hned od začátku přesilovky uzavřeli Olomouc v pásmu. Od modré čáry vystřelil Šeliga a ke štěstí Kohoutů nemířil zrovna nejlépe. Hosté následně vyhazují do bezpečí.
     
    18:27
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Vosátko – 2 min., podražení).
     
    18:09
    Tygři se opeř ženou před hanáckou klec. Olomouc se v těchto chvílích opravdu spíše hledá a kombinace téměř neexistuje.
     
    17:30
    Charvát si vypracoval zajímavou příležitost. Pálil totiž z nadějné pozice na pravém kruhu a Mokrý musel bleskurychle vytyčit beton, aby zakončení odrazil do bezpečí.
     
    16:43
    Děj se nyní odehrává převážně ve středním pásmu. Mírně aktivnější je Liberec, který se více drží na puku a nutí soupeře převážně bránit.
     
    15:57
    Drábek zpoza klece hledal dobře postaveného Křepelku. Ten byl tísněn a nezmohl se tedy na pořádné zakončení. Kotouč se od něj spíše odrazil a Mokrý se příliš nezapotil.
     
    15:41
    Had si počkal na podporu Drábka. Poté mu na hranici postavení mimo hru přenechal kotouč a Tygři už operují před soupeřovou brankou.
     
    14:58
    Šelmy nepřesnou rozehrávkou zavinily zakázané uvolnění. Hra se tak rychle vrací zpět do jejich obranného pásma.
     
    14:43
    Současně s návratem Aubrechta zpět na ledovou plochu vystřelil Mader. Střela ovšem mířila poměrně výrazně mimo bránu a domácí už hrají kompletní.
     
    13:54
    Další fázi oslabení už Liberec zvládá dobře. Aktivním napadáním dokonce ani nepouští soupeře do útočného pásma.
     
    13:09
    Rutar dostal nabito na levý kruh a bez přípravy pálil. Také teď domácí ušetřili Paříkovi práci, střelu zastavil obětavý Bitman.
     
    12:51
    Přesilovku Olomouce otevřel dělovkou od modré čáry Vosátko. Tygři ji úspěšně srazili mimo mantinely a hra je tedy přerušena.
     
    12:43
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Aubrecht – 2 min., podražení).
     
    12:09
    Olomouc se v této fázi zápasu spíše hledá. Teď znovu vyhodila na icing a hráči obou mužstev se už sjíždějí před hostující svatyni, kde proběhne vhazování.
     
    11:37
    Libere to hodně zkouší od modré čáry. Nyní pálil po ledě Žůrek a gólman Mokrý má na svém kontě další úspěšný zákrok. Na nedostatek práce si zatím nemůže stěžovat.
     
    11:20
    Nyní se hra dostává znovu před Mokrého, hosté se totiž vymanili z obranného pásma pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    10:39
    Hanáci se se současným stavem pochopitelně nechtějí smířit. Velice aktivně si nyní před libereckou klecí počíná formace Dominika Lišky, která zde už dlouho operuje
     
    10:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nakonec Tygři přesilovku využívají! Dominik Šeliga poslal puk za kruhy, kde operoval PETR HAD. Ten zkusil vystřelit do skrumáže těl před brankou a kotouč si k velké radosti domácích našel cestu až do sítě! Asistence: Šeliga, Maťátko.
     
    09:35
    A další vyhození hostů! Ti nyní zvládají hru ve čtyřech velice dobře a znovu se úspěšně osvobozují.
     
    08:59
    Žůrkův dalekonosný projektil nebyl špatný, ale nevešel se do prostoru branky. Zanedlouho Mora vyhazuje.
     
    08:35
    To byla šance! Tygři ukázkově rozebrali soupeřovu defenzivu a po Rychlovského povedené křižné přihrávce měl před sebou Žemba odkrytou klec. V zákleku ovšem promáchl.
     
    08:21
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Mader – 2 min., sekání).
     
    07:50
    Kohouti jsou po vyrovnávací brance nabuzení a nadále operují před domácí klecí. Nyní už se ale Tygři zvládli ubránit bez větších potíží.
     
    07:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A zničeho nic je vyrovnáno! Hosté v ponechané výhodě podnikli bleskový brejk. Zodpovědnost na sebe vzal DAVID ŠTEFKA, jenž se dostal do prostoru mezi kruhy a povedenou ranou pod horní tyč prostřelil Paříka. Asistence: Rutar, Vosátko.
     
    06:32
    Šeliga si najel na levý kruh a pálil po ledě. Mokrý byl na jeho střelu připraven, lízl ji betonem a skóre tak zůstává nezměněno.
     
    05:56
    Vosátkův pokus od modré čáry nechal Paříka chladným. Mířil totiž daleko mimo tři tyče a posléze zaduněl o zadní mantinel.
     
    05:14
    Hampl odvedl dobrou práci za vlastní brankou a nenechal Dominika Lišku přihrát. Vzápětí končí kotouč po teči plexiskla mimo prostor ledové plochy.
     
    04:49
    Šuráňovo nahození od modré čáry se snažil před brankovištěm tečovat Bitman. Dráha střely nakonec zůstala nezměněna a Mokrý úspěšně zasahuje.
     
    04:28
    Po gólu následovala divoká pasáž, při které se hra přelévala ze strany na stranu. K žádné střele však nedošlo a nakonec se píská ofsajd domácího týmu.
     
    03:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Olomouc v těchto chvílích nehrála špatně, ale přesto rychle inkasuje! Tygři se usadili v útočném pásmu. Kotouče se u pravého hrazení chopil JAKUB RYCHLOVSKÝ, vyjel si až na osu hřiště a povedenou střelou zápěstím rozvlnil síť za zkoprnělým Mokrým! Asistence: Charvát.
     
    02:36
    Kořenek opět zaměstnal gólmana. Tentokrát se rozhodl pro skryté nahození, které Paříka trefilo do betonu. Maskovaný muž toho nemohl moc vidět!
     
    02:20
    Kořenek přejel modrou čáru a okamžitě vyslal dělovku. Pařík ji s přehledem chytil do lapačky a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    01:53
    Bitman se po levé straně prohnal až na kruh. Trošku jej tísnil Klesla, ale přesto domácí hráč vystřelil. Pokus ovšem nebyl přesný a Mokrý zasahovat nemusel.
     
    01:02
    Hlaváč vyhodil, a jelikož se domácí hráč postaral o jemnou teč, zakázané uvolnění se pískat nebude. Tygři rozehrávají.
     
    00:31
    Liberec vstoupil do utkání aktivně a Kohouti pouze vytečovali puk ven z vlastního obranného pásma.
     
    00:05
    Hrajeme! Na úvodním buly získali puk domácí a Rychlovský se okamžitě prohnal do pásma. Mokrý po nahození z rohu poprvé přerušuje hru a bude se vhazovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů již vstupují na hrací plochu, zatímco se hlediště Svijanské Arény pomalu zaplňuje. Play-off může začít!
     
    Právě probíhá úprava ledové plochy, na které ještě před několika minutami probíhalo rozbruslení. Tygři obléknou tradiční bílé dresy, zatímco se hosté představí v taktéž zažité červené variaci.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Pařík (Novák) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Hampl, Charvát (A), Bieniek, Žůrek, Had – Rychlovský, Maťátko, Liška, Drábek, Křepelka, Vomáčka, Bitman, Hájek (C), Kotyza, Žemba, Šafařovský (A), Šeliga.

    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar, Madel, Klesla (C), Harabiš, Hlaváč, Vosátko (A) – Kalač, Tomajko, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek (A), Kret, Dvořák.

    Rozhodčí: Vyštejn – Beneš, Kurtin..
     
    Bude se jednat o první vzájemný zápas těchto týmů v sezóně.
     
    HC OLOMOUC

    Hanáci to měli s postupem do osmifinále ještě těžší. V základní skupině D totiž obsadili předposlední místo a v konkurenci deseti týmů je čekal boj o play-off, které si mohly zajistit pouze první dva týmy. Hráči Olomouce nabrali druhý dech, předčili všechny své soupeře a z první pozice postoupili do vyřazovacích bojů, kam je z nadstavbové skupiny vyprovodí ještě hokejisté Havířova.

    Kohouti se v nadstavbě vyznačovali především skvělou defenzivou, o čemž vypovídá i statistika počtu obdržených střel – gólmani Olomouce museli likvidovat průměrně pouze 28,97 pokusů. Tygři kromě pevné obrany budou muset překonat i brankáře Vojtěcha Mokrého, jenž se svými výkony výrazně podílel na postupu. Kromě něj ale nikdo v individuálních statistikách nevynikal, tým z Hané vyřazovací boje vybojoval především díky týmové hře.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Liberečtí jsou tuto sezónu jako na houpačce. Nejdříve je čekala základní skupina, ve které dlouho bojovali o přímý postup do play-off. Ten si nakonec zajistili až v posledním utkání a s odřenýma ušima proklouzli do nadstavby pro výkonnostně lepší týmy. Tam přišlo obrovské zlepšení a tygří osmnáctka se po celou dobu držela na nejvyšších místech tabulky.

    Ze začátku dokonce usilovala o první příčku, kterou ale nakonec s přehledem obsadili hráči Salzburgu. V závěru se svěřencům trenéra Milana Plodka moc nedařilo a až do konce soupeřili s Plzní o druhou pozici. Tu díky výhře v posledním kole s vypětím všech sil uhájili a ve vyřazovacích bojích se střetnou s Olomoucí.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Extraliga staršího dorostu dospěla do play-off a my se společně zaměříme na první utkání série mezi týmy Bílí Tygři Liberec a HC Olomouc. Favoritem jsou šelmy, ale Olomoučtí dokáží mnohdy silnější soupeře díky extrémně týmové hře notně potrápit. Sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Rychlovský (Charvát), 11. Had (Šeliga, Maťátko), 27. Bieniek, 28. Šeliga (Maťátko, Had), 34. Drábek (Bieniek), 41. Žemba (Rychlovský) – 8. Štefka (Rutar, Vosátko), 34. Indrák (Hlaváč)


    Bílí Tygři Liberec: Pařík (Novák) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Hampl, Charvát (A), Bieniek, Žůrek, Had – Rychlovský, Maťátko, Liška, Drábek, Křepelka, Vomáčka, Bitman, Hájek (C), Kotyza, Žemba, Šafařovský (A), Šeliga.
    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar, Mader (C), Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko (A) – Kalač, Tomajko, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek (A), Kret, Dvořák.

    Rozhodčí: Vyštejn – Beneš, Kurtin.
    Liberec 3 0 Olomouc
    #1 Sobota 17.03.2018 • 16:00
    Liberec - Olomouc 6:2
    #2 Neděle 18.03.2018 • 12:00
    Liberec - Olomouc 5:0
    #3 Úterý 20.03.2018 • 12:30
    Olomouc - Liberec 1:4
    bahis siteleri