Havlíčkův Brod – Letňany 10:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:0 (0:0, 0:0, 2:0) Stav série: 1:0
Mountfield HK
Sobota 17.03.2018, 13:00 • Tipsport Arena, Praha • Play-off extraligy st. dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    Všem fanouškům hokeje přeji příjemnou sobotu! Od 13 hodin budeme společně sledovat první utkání osmifinálové série play off extraligy staršího dorostu mezi pražskou Spartou a Mountfieldem HK, která nabídne souboj osmého a devátého týmu nadstavbové části.
     
    V aktuální sezoně si lépe vedla Sparta, která ovládla svou základní skupinu B a po rakouském Salzburgu byla druhým nejlepším týmem soutěže. V nadstavbové části o pořadí v play off však několik zápasů ztratila a propadla se až na osmé místo právě před Hradec Králové, který se bude pokoušet favorita zaskočit.

    Zajímavý souboj nabídne i střetnutí dvou nejproduktivnějších hráčů obou týmů. Domácí Miroslav Dani nasbíral v sezoně 49 kanadských bodů (20+29), zatímco jeho protějšek Petr Poppel nastřádal 55 bodů (33+22) a byl třináctým hráčem celé soutěže.
     
    Oba týmy na sebe narazí v tomto ročníku už potřetí, když se ve dvou vzájemných zápasech pokaždé radoval domácí celek. Sparta v polovině ledna zvítězila 5:1, na konci února pak na východě Čech prohrála 2:4.

    Východočeši ale budou chtít navázat na loňský souboj ve stejné fázi soutěže, kdy vyhráli jednoznačně 3:0 na zápasy a radovali se z postupu do čtvrtfinále play off.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Škorpík – Bureš, J. Najman, Tůma, Havlín, Prchal, Vorobjev, Pika, Gajdoš – M. Najman, Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Rubeš, Flídr, Arnošt, Kropáček, Čech, Vitouch.

    Mountfield HK: Dvořák – Řehák, Kukla, Voňka, Junek, Janoušek, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, Komma, Poppel.

    Rozhodčí: Hlinka – Goltsch, Janíček.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše, povzbuzují se před svými brankáři a za malou chvíli utkání začne. Sparta nastoupí v bílých dresech, Východočeši oblékli černo-červenou kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Už v první minutě se Hradec Králové dočkal slibné šance. Východočeši vybojovali útočné pásmo, kde se před brankářem zjevil Samuel Hrabčák, ale místo střely ještě hledal najíždějícího kolegu, který puk nezasáhl.
     
    01:41
    Ve druhé minutě se hra přesunula na druhou stranu hřiště, kde se tváří v tvář Danielu Dvořákovi objevil útočník Štěpán Čech, ale neuspěl.
     
    02:27
    Oba týmy jsou plné sil a do prvního zápasu play off vlétly ve vysokém tempu. Hraje se na obě strany, ale zatím bez dalších výraznějších šancí.
     
    03:21
    Kotouč rychle a často střídá svého majitele, jenže ani jednomu z týmů se nedaří prosadit.
     
    03:56
    Až teď Východočeši zavřeli Spartu v obranném pásmu a Jan Škorpík střelu ze strany raději ukryl do lapačky – vhazování.
     
    04:16
    Do zajímavé individuální šance se dostal útočník Štěpán Čech, jenž střílel z mezikruží tahem, ale trefil jen bránícího hráče. Následně se pokoušel dorážet ještě Matěj Flídr, leč marně.
     
    05:00
    Mountfieldu se v posledních desítkách vteřin nedaří dostat na útočnou polovinu a Sparta je nebezpečnější. Daniel Dvořák si připisuje další zákrok lapačkou.
     
    05:41
    Aktivita Sparty nepolevuje, a když sparťané vystřídali, Hradec Králové se osvobodil jen za pomoci zakázaného uvolnění. Vhazuje se tedy před jeho svatyní.
     
    06:04
    V rohu kluziště se dostal k puku Jiří Obadal, pokusil se ho nahodit před branku, kde ho však nikdo z jeho spoluhráčů nezasáhl. Sparta i přesto pokračuje v tlaku kolem soupeřovy branky.
     
    06:30
    Východočeši se po delší době dostali k brance Jana Škorpíka a mohou si na chvíli oddechnout. Dlouho to ale zřejmě trvat nebude, protože na puku je opět Sparta.
     
    07:18
    Mountfield zaútočil po pravé straně, kde držel kotouč Samuel Hrabčák, jehož nahozený puk nikdo nezasáhl.
     
    08:01
    Další zajímavý brejk z dílny Východočechů nepřinesl gól ani zakončení. Dominik Sklenář si na hranici kruhu zpracoval puk a pokoušel se ho ještě prostrčit na Dominika Šedivého – neúspěšně.
     
    08:39
    Rozhodčí opět přerušují hru a důvodem je další zakázané uvolnění Mountfieldu. Vhazuje se po pravici Daniela Dvořáka.
     
    09:25
    Sparta dlouho napadala rozehrávku Mountfieldu, kterému se přece jen podařilo dostat kotouč do útočného pásma.
     
    09:36
    A Východočeši dokonce zakončili. Jan Škorpík si tak připsal další zákrok a následně se před brankou strhla menší strkanice.
     
    10:01
    Domácí se snažili vybojovat útočné pásmo vysokým lobem ze středního pásma, který ovšem hostující obrana zachytila a rozehrává.
     
    10:19
    Východočeši v posledních vteřinách přidali v přímočarosti a vysílají další střelu z pravé strany. Jan Škorpík byl opět pozorný.
     
    10:43
    Mountfield HK přidává na aktivitě, kterou však přerušil sudí. Hostující tým se totiž dopustil úmyslného ofsajdu a hra se stěhuje před Daniela Dvořáka.
     
    11:01
    Krátce po vhazování se puk dostal do středního pásma, jenže pouze u střídačky Hradce Králové, kde se o něj oba týmy dlouho přetahovaly, až sudí foukl do píšťalky.
     
    11:28
    Zpoza branky zkoušel zahrozit Vojtěch Kropáček, na kterého si u přední tyčky počkal Daniel Dvořák a betonem jeho pokus zastavil.
     
    12:02
    Tempo hry se zpomalilo, zato přibylo soubojů v rozích kluziště a u mantinelu. Po dalším z nich Východočeši zahrozili, až donutili Spartu vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    12:13
    Druhé zakázané uvolnění Sparty v krátkém sledu.
     
    12:55
    Východočeši mají dvě šance v krátkém sledu. První střela Dominika Šedivého orazítkovala jen plexisklo za brankou, zatímco Martin Pěnčík pálil v těžké pozici z mezikruží jen do Jana Škorpíka.
     
    13:45
    Ofsajd Hradce Králové.
     
    14:08
    Dominik Arnošt dobře zabojoval v útočném pásmu a v jeho rohu vybojoval puk, který vyslal před branku. Bohužel pro něj a jeho tým tam nikdo v bílém nestál.
     
    14:39
    Sparta dvakrát pálila nad branku Daniela Dvořáka, který si může oddechnout, protože Hradec Králové dostává puk až za branku soupeře.
     
    15:19
    Pěknou individuální šancí se snažil prosadit Miroslav Dani, jenž prokličkoval mezi několika soupeři, ale svou střelou neuspěl. Následně měl na pravé straně velkou šanci Ondřej Pšenička, který pálil pouze do připraveného Daniela Dvořáka.
     
    16:31
    Mountfield HK zatlačil Spartu kolem její branky, až se na modré čáře opřel do kotouče Miroslav Kukla, jenž trefil pouze hlouček hráčů před sebou.
     
    17:13
    Zajímavé přečíslení dvou na jednoho Sparta neproměnila. Na levé straně vybojoval puk Vojtěch Kropáček, který si hezky prohodil puk kolem obránce a pokusil se ho posunout na Davida Vitoucha. Jeho spoluhráč ale kotouč před brankou nezasáhl a následný protiútok Hradce Králové musel uhasit až Jan Škorpík.
     
    17:45
    Ačkoliv nelze oběma týmům upřít snahu a nasazení, v koncovce se zatím spíše trápí a ve hře je k vidění i spousta nepřesností
     
    18:40
    Velká šance Hradce Králové! Do samostatného úniku se dostal Samuel Hrabčák, na kterého se stihl přilepit bránící hráč a zkomplikoval mu zakončení, s nímž si Jan Škorpík poradil.
     
    19:10
    Okamžitě po vyhraném vhazování na druhé straně se na modré čáře opřel do puku jeden z obránců Sparty a jeho tečovaná střela skončila v ochranné síti.
     
    19:42
    Brankář Daniel Dvořák hájí čisté konto úspěšně. Nezaskočila ho ani střela po levé ruce, kterou ukryl do lapačky a přerušil hru.
     
    19:57
    V posledních vteřinách se ještě na levé straně dostal do zakončení Tadeáš Pinkas, jehož pokus mířil mimo tři tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které si oba týmy připsaly několik slibných šancí, ale brankáři zatím odolávají. Ve hře však bylo k vidění i několik nepřesností na obou stranách, které by tak mohly o utkání rozhodnout. Druhá třetina začne přibližně ve 13:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Úvodní útočnou akci druhé třetiny obstarala pražská Sparta, když prudkou přihrávku protečoval do útočné třetiny Dominik Arnošt, ale on ani jeho spoluhráči nedokázali Daniela Dvořáka prověřit.
     
    21:41
    O tom, že bolí i dorostenecký hokej, by mohl vyprávět hostující Dominik Sklenář. Po odehrání puku si na něj u hostující střídačky vyšlápl František Gajdoš a tvrdým hitem ho poslal k ledu.
     
    22:57
    Sparta se podařilo obsadit útočné pásmo a dokonce zahrozila. V závaru před brankou pálil neúspěšně David Vitouch a vzápětí vyslal od modré čáry prudkou střelu Ondřej Havlín, jenž trefil hlouček hráčů před sebou. Z něho spadl s k ledu Štěpán Čech, který ho s bolestivou grimasou opustil až po několika vteřinách.
     
    24:28
    Domácí jsou v úvodu prostřední části aktivnější a nebezpečnější, ale na další gólovou šanci stále čekají.
     
    24:55
    Do útoku už se dostal také Hradec Králové, který se ovšem v útočném pásmu dlouho neohřál a musí rychle spěchat před vlastní branku.
     
    26:28
    Jan Škorpík se musel ve své brance ohánět, protože hosté zakombinovali a z okolí brankoviště několikrát zahrozili. Puk do branky Sparty ale nedotlačil nikdo z dvojice Martin Pěnčík – Dominik Šedivý.
     
    27:04
    Na konto Daniela Dvořáka míří další jistý zákrok. Brankář Mountfieldu pokryl střelu do své náruče – vhazuje se po jeho pravici.
     
    27:08
    Krátce po vhazování skončil kotouč na střídačce Sparty a po krátké strkanici se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    27:36
    Sparta měla problémy s rozehrávkou, kterou hosté výborně napadali a znovu se osvobodila pouze za cenu zakázaného uvolnění. Vhazuje se před brankou Jana Škorpíka.
     
    28:01
    Brankář Sparty se tentokrát za střeleckým pokusem soupeře pouze ohlédl a zasahovat nemusel. Hraje se však před jeho brankou.
     
    28:35
    Spartě se přece jen podařilo rychle rozehrát a dostat puk až k Danielu Dvořákovi, kterého svým tlakem donutila kotouč podržet.
     
    29:16
    V mezikruží se dostal ke střele z otočky Daniel Vitouch, jenž pálil pouze do Daniela Dvořáka. Následný protiútok Mountfieldu zastavil ofsajd.
     
    29:47
    Blíží se polovina zápasu, gól jsme zatím neviděli a hraje se v duchu fair play, protože nebylo ani jedno vyloučení. Oba týmy hrají koncentrovaně.
     
    30:08
    Tak jsem to klasicky zakřikl. Rozhodčí totiž právě foukl do píšťalky a domácí Jiří Obadal (SPA) míří na trestnou lavici s dvouminutovým trestem za podražení.
     
    30:32
    První velkou příležitost měl Samuel Hrabčák, jenž se pokoušel uspět dvěma pokusy z mezikruží – neúspěšně. Další pokus zablokoval bránící hráč.
     
    31:06
    Královehradecká obrana chybovala a Dominik Arnošt s Vojtěchem Kropáčkem ujeli do samostatného úniku, narazili si puk a po faulu na druhého jmenovaného se pojede trestné střílení!
     
    31:06
    Exekuce se nakonec ujal Dominik Arnošt, jenž se pokoušel pálit do levého horního roku, ale zakončení mu vůbec nevyšlo a pálil mimo.
     
    31:45
    Uvidíme, co neproměněné trestné střílení udělá s průběhem zápasu. Mountfield zakládá další útočnou akci.
     
    32:27
    Jednu střelu od modré pak sparťanská obrana zablokovala a po další chybě hostů už se zdálo, že Jiří Obadal ujede do samostatného úniku. Puk si však nedokázal včas zpracovat a hostující obránci ho úspěšně dojeli.
     
    32:57
    Zákrok pro Daniela Dvořáka, který tentokrát pokryl nahozený kotouč a uklidnil hru.
     
    33:26
    Tentokrát se podařilo vybojovat vhazování Hradci Králové, který má tak další příležitost udeřit.
     
    33:52
    Východočeši ujeli do přečíslení dvou na jednoho, které vedl Petr Poppel a místo přihrávky na Tadeáše Pinkase zvolil střelu – neúspěšnou.
     
    34:10
    Hosté však budou mít další příležitost. Na trestnou lavici míří Patrik Tůma (SPA), který si odpyká menší trest za držení.
     
    34:22
    Pěkná kombinace na jeden dotyk Mountfieldu nevyšla a přečíslení dvou na jednoho na druhé straně nedokázal využít Dominik Arnošt.
     
    35:43
    Tři dělovky od modré v podání Miroslava Kukly a Dominika Sklenáře k úspěchu nevedli a na druhé straně málem zaváhal Daniel Dvořák. Brankář Východočechů špatně vyjel za pukem, nechal odkrytou branku a jen se štěstím se nepodařilo soupeři dát puk na svého spoluhráče, který by mohl zakončovat do prázdné klece.
     
    36:36
    Hru přerušila vhazování, a to poslední se uskuteční na útočné modré z pohledu Hradce Králové.
     
    37:10
    Přibývá nepřesností, z nichž plyne řada přečíslení na obou stranách. Hokejisté z Hradce Králové tentokrát v přesile tří proti dvěma neuspěli.
     
    38:28
    Mountfield HK se osvobozuje za cenu zakázaného uvolnění. Do posledních 92 vteřin prostřední části tak vstoupí u vlastní branky.
     
    39:16
    Zmatky v defenzivě Východočechů mohl potrestat Patrik Prymula, jenž si mezi kruhy připravil zajímavou pozici a backhandem neuspěl.
     
    39:39
    Krátce po něm se neujal ani pokus Ondřeje Pšeničky, přesto tlak Sparty pokračuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už nic zásadního nenabídla. Branku jsme tedy za 40 minut neviděli, ale nechybělo mnoho a Sparta mohla vést. To by ale Dominik Arnošt musel proměnit své trestné střílení ze 32. minuty. Mountfield HK pro změnu netrestal vyloučení Pražanů a stav se tedy nezměnil. Třetí třetina začne přibližně ve 14:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Spartě rozehrávka nevyšla a vyhodila puk až na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po boku Jana Škorpíka.
     
    41:20
    Východočeši napadali rozehrávku Sparty, přesto se jim nepodařilo vybojovat kotouč a musí se přece jen bránit
     
    43:02
    Danielu Dvořákovi muselo pořádně zatrnout, když se z rohu kluziště odrazil puk až k brance, kde mu přeskočil hůl. Naštěstí pro hosty však zrovna kolem jejich branky nikdo ze sparťanů nestál.
     
    44:37
    Na modré čáře se opřel do kotouče Jakub Kynčl, ale jeho pokus tečoval jeden z hráčů mimo branku Sparty.
     
    45:49
    Tempo hry začíná nabírat na obrátkách, jenže přibývá i nepřesností, které ovšem ani jeden z týmů nedokáže potrestat.
     
    46:18
    Východočeši znovu jednoduše zatlačili, když nahodili puk na branku a svým tlakem donutili Jana Škorpíka, aby puk podržel.
     
    46:56
    Obrovská šance Hradce Králové gólem nekončí! Dominik Šedivý obkroužil branku a z kruhu vystřelil puk, který se odrazil na hůl Martina Pěnčíka, jenž trefil pouze Jana Škorpíka.
     
    48:01
    Sparta měla problémy s rozehrávkou, které jsou očividně otázkou minulosti. Pražané už kombinují v útočné třetině.
     
    48:26
    O kotouč ale přišli a museli se rychle vracet proti soupeřově přečíslení. Kritickou situaci však úspěšně ustáli.
     
    49:27
    Pokus jednoho z hostujících hráčů byl sražen do ochranné sítě. Bude se vhazovat po levici Jana Škorpíka.
     
    49:40
    Na druhé straně si o několik vteřin později připsal další zákrok Daniel Dvořák, jenž ukryl do lapačky přízemní střelu jednoho ze sparťanů.
     
    50:38
    Na druhé straně si pohlídal nahozený kotouč Jan Škorpík a Sparta může založit další útočnou akci.
     
    50:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Gól a tentokrát už regulérní. Domácí se ujímají vedení, když se v útočném pásmu dostal u modré čáry k puku ŠTĚPÁN ČECH a střelou do horní části branky otevírá skóre. Asistence: Miroslav Dani, Matěj Flídr.
     
    51:20
    Mountfield HK má ještě dostatek času, ale vzhledem k průběhu zápasu se dá očekávat tuhý boj.
     
    51:46
    V posledních desítkách vteřin se hrálo kolem sparťanské branky, kde však byli úspěšnější domácí a situaci ubránili.
     
    52:40
    Hradec Králové má ovšem místo dohánění manka jiné starosti. Znovu se totiž osvobodil za cenu zakázaného uvolnění a musí se bránit.
     
    53:14
    Originálně zastavil vysoký kotouč Petr Kuboš, jenž si na útočné modré vyskočil a hlavičkou srazil puk k ledu. Vzápětí se musel vracet, protože Sparta znovu útočí.
     
    54:20
    Oba týmy bojují o kotouč za brankou Mountfieldu.
     
    55:21
    Jan Škorpík si připisuje další důležitý zákrok, po němž se před brankou Pražanů strhla menší mela. Vylučovat se však nebude.
     
    56:05
    Do zakončení se ve středu hřiště dostal Petr Poppel, jenž krátce za modrou čárou trefil nohu bránícího hráče.
     
    56:38
    Další ztracený kotouč ve středním pásmu nadělal Hradci Králové problémy. Dominik Arnošt se prodral až do zakončení, ale bráněn soupeřem nedokázal Daniela Dvořáka překonat.
     
    57:38
    Sparta už pouze důsledně brání obrannou polovinu a vyhozenými kotouči sbírá cenné vteřiny.
     
    58:26
    Jan Škorpík pokryl střelu ze strany a jeho spoluhráči mohli opět zaútočit. Jejich snahu však zmařil úmyslný ofsajd, po němž se hra stěhuje před branku Sparty.
     
    58:26
    Oddechový čas pro Mountfield.
     
    58:26
    Brankář Daniel Dvořák už zůstává na střídačce a hosté zkusí vyrovnat se šesti bruslaři na hrací ploše.
     
    58:45
    Aktivní Vojtěch Kropáček jim ale při rozehrávce nadělal spoustu starostí, přesto se Východočeši dostali do útoku. Jan Škorpík byl ovšem pozorný a puk pokryl.
     
    59:02
    Sparta vyhodila puk přes všechny čáry – zakázané uvolnění.
     
    59:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Zdá se, že je hotovo. Útočník DOMINIK ARNOŠT zachytil ve středním pásmu puk, okamžitě jel kupředu a po chvíli poslal kotouč do prázdné klece – 2:0! Asistence: David Vitouch, Jakub Prchal.
     
    Konec zápasu.
     
    Konec! Sparta v úvodním utkání osmifinále play off vítězí po velkém boji 2:0, když ve třetí třetině rozhodla trefa Štěpána Čecha, kterou korunoval gólem do prázdné branky Dominik Arnošt. Oba týmy však předvedly vyrovnaný boj, který slibuje velmi zajímavý průběh série.
     
    Já se s vámi tímto loučím a přeji příjemný zbytek soboty! (15:13:40)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 51. Čech (Dani, Flídr), 60. Arnošt (Vitouch, Prchal)


    HC Sparta Praha: Škorpík – Bureš, J. Najman, Tůma, Havlín, Prchal, Vorobjev, Pika, Gajdoš – M. Najman, Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Rubeš, Flídr, Arnošt, Kropáček, Čech, Vitouch.
    Mountfield HK: Dvořák – Řehák, Kukla, Voňka, Junek, Janoušek, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, Komma, Poppel.

    Rozhodčí: Hlinka – Goltsch, Janíček
    Sparta 3 2 Mountfield HK
    #1 Sobota 17.03.2018 • 13:00
    Sparta - Mountfield HK 2:0
    #2 Neděle 18.03.2018 • 13:00
    Sparta - Mountfield HK 2:4
    #3 Úterý 20.03.2018 • 18:30
    Mountfield HK - Sparta 3:2 po prodl.
    #4 Středa 21.03.2018 • 18:30
    Mountfield HK - Sparta 2:4
    #5 Pátek 23.03.2018 • 18:30
    Sparta - Mountfield HK 6:1
    bahis siteleri