Havířov – Mladá Boleslav 4:5 (kon.) | Mountfield HK – HK MD Šumperk 4:3 (kon.) | Přerov – Zlín 3:2 (kon.)
Vítkovice – Třinec 3:2 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
3:2 (1:0, 1:0, 1:2) Stav série: 2:0
Berani Zlín
Úterý 20.03.2018, 17:15 • MEO Aréna, Přerov. • Play-off ELIOD extraligy ml. dorostu sk. "B" • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce! Úterní podvečer nabídne v MEO Aréně zápas čtvrtfinále play-off extraligy mladšího dorostu mezi domácími Zubry z Přerova a Berany ze Zlína.
     
    Aukro Berani Zlín

    Zlínští Berani si stejně jako všichni ostatní účastníci play-off ELIOD extraligy mladšího dorostu prošli od září dvěma úseky soutěže. V její základní části obsadili druhé místo, na první Vítkovice přitom po 18 kolech ztratili jediný bod. Za 11 výher v řádné hrací době, dva triumfy v prodloužení a jeden úspěch a jeden nezdar v samostatných nájezdech si svěřenci trenéra Radka Pšurného vysloužili celkem 40 bodů. Porážku po šedesátiminutovém boji utrpěli ve třech případech.
    V nadstavbové části to ze strany Valachů už zase tak přesvědčivé nebylo. Sedm různých vítězství a 13 porážek jim v šestičlenném pořadí vyneslo předposlední pátou pozici. Jejich soupeřem pro čtvrtfinále vyřazovacích bojů se tak stal čtvrtý celek tabulky – Přerov.
     
    HC ZUBR Přerov

    Přerov zakončil extraligovou základní část na třetím místě. V 18 utkáních si vysloužil 12 výher v řádné hrací době, jeden triumf po nájezdech (shodou okolností právě nad Zlínem) a pět proher. Do nadstavbové části šli tak Zubři se ziskem 38 bodů.
    V duelech s pěticí soupeřů ve složení Havířov, Hradec Králové, Zlín, Vítkovice a Mladá Boleslav dosáhli Hanáci deseti vítězství (z toho jednoho v prodloužení – opět nad Zlínskými) a utrpěli stejný počet porážek. V tabulce nadstavby skončil výběr koučů Neumana, Kočary a Sklenáře čtvrtý, což ho pro čtvrtfinále play-off poslalo do série se Zlínem.
     
    Vzájemné zápasy v sezoně 2017/18

    30. 9. 2017: Zlín – Přerov 5:2
    30. 11. 2017: Přerov – Zlín 3:2sn
    16. 12. 2017: Zlín – Přerov 2:1
    6. 2. 2018: Přerov – Zlín 1:3
    22. 2. 2018: Zlín – Přerov 2:3p
    10. 3. 2018: Přerov – Zlín 3:2
    18. 3. 2018: Zlín – Přerov 1:4

    Poznámka: Tučně je vyznačen vždy vítěz zápasu.
     
    V základní části ELIOD extraligy mladšího dorostu si ve vzájemných utkáních vedl lépe Zlín. Přerovského protějška nejprve doma porazil 5:2. Ve druhém případě sice po samostatných nájezdech triumfovali Hanáci, Valaši ale pak přidali další dvě výhry, a sice v poměrech 2:1 a 3:1.
    V nadstavbové části však kralovali Zubři. Z ledu Beranů si odvezli vítězství 3:2 po prodloužení a na vlastním stadionu zapsali tři body za stejný pozitivní výsledek v řádné hrací době.
    Svého soka předčil Přerov i při vstupu do čtvrtfinále play-off. Ze Zlína odvezl výhru 4:1.
     
    Po prvním zápase vedou Zubři

    První zápas série se odehrál v neděli v PSG Aréně ve Zlíně. Domácím Beranům se hned v první třetině naskytla možnost dvojnásobné přesilovky, tu však využít nedokázali. Zlínští ještě trefili tyčku přerovské klece, pak se ale iniciativy chopil tým z města na řece Bečvě. Zubři soupeře začali přehrávat a v 18. minutě se za to dočkali zasloužené gólové odměny. Zemanovu ránu od modré čáry tečoval za záda brankáře Lekeše kapitán Hanáků Filip Chytil (1+0).
    Zlín se z letargie po pauze neprobral. Několik velkých přerovských šancí sice ještě přečkal bez úhony, v 36. minutě ale inkasoval podruhé. Na levý kruh si najel Lukáš Kuncek (1+0) a střelou do horního růžku zajistil Přerovu náskok o dvě branky. Berani do konce druhé třetiny zvládli snížit. V přesilové hře se 46 sekund před sirénou ujal pokus Vojtěcha Riedla (1+0).
    Kdo čekal v posledním dějství zlínský hon za vyrovnáním, nejspíš musel skousnout zklamání. Ve 43. minutě Lekeš po zákroku v oslabení nevěděl, kde má puk, čehož pohotově využil Jan Fencl (1+1). Čtvrtý přesný zásah hostujících Zubrů obstaral o necelých deset minut později zblízka Martin Ryšavý (1+1).
    Přerov porazil Zlín na jeho vlastním ledě 4:1 a v sérii se ujal vedení 1:0 na zápasy. Vzhledem k tomu, že k postupu do semifinále stačí každému z týmů dvě výhry, budou mít už Zubři v úterý doma k dispozici čtvrtfinálový mečbol. Pokud zvítězí, jdou dál a Zlínu končí sezona. V opačném případě by musel rozhodnout až závěrečný třetí duel, který by se odehrál ve středu od 15 hodin opět v Přerově.
     
    Statistiky prvního zápasu série

    Aukro Berani Zlín – HC ZUBR Přerov 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
    Branky a nahrávky: 40. Riedl (Handl, Frömel) – 18. Chytil (Zeman, Kleniar), 36. Kuncek (Šilhavý), 43. Fencl (Ryšavý, Zábranský), 52. Ryšavý (Fencl). Rozhodčí: Antonín – Šustr, Husák. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 32:40. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
     
    Úterý zápas bude jako hlavní rozhodčí řídit pan Michal Maršálek, na čarách mu budou pomáhat pánové Marek Čelechovský a Josef Zapletal.
     
    Domácí Přerov nastoupí v dresech s převažující žlutou barvou, Zlín oblékne modré dresy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Suchánek) – Koblížek, Raška, Zábranský, Holík, Zeman, Gréč (A) – Štíbr, Juřička, Ryšavý, Fencl, Petr, Hlávka, Kleniar, Kuncek, Hanák (A), Chytil (C), Jobánek, Šilhavý. Trenér: Pavel Neuman.

    Aukro Berani Zlín: Šarman (Lekeš) – Liss, Šindelek, Hoferek, Talafa, Mikulík (A), Riedl (A), Forman, Prokeš – Kopčil, Frömel, Chludil, Bednařík, Kráčalík, Handl, Luža, Hrazdíra, Martinec, Bachánek (C), Macík. Trenér: Radek Pšurný.

    Rozhodčí: Maršálek – Čelechovský, Zapletal.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení na hrací ploše. Po jeho skončení už bude následovat samotný zápas.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly utkání vyznělo po menším boji pro Zlínské.
     
    00:20
    Proti střele Chytila ze středu hřiště Šarman sklapl své betony a puk vyrazil do strany.
     
    00:48
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    01:02
    Totální hrubice zlínského gólmana! Šarman si při rozehrávce nevšiml, že před brankou číhá domácí útočník Ryšavý a v podstatě mu s drobnou tečí tyče nahrával. Ještě štěstí pro hosty, že Šarman se stihl do svého brankoviště včas vrátit a ani Ryšavý ani dojíždějící Petr nestačili puk uklidit do sítě.
     
    01:35
    Handlovu dělovku vyrazil Postava do rohu. Následně stejný hráč Beranů pálil znovu, z pravé strany, domácí gólman si prostor u pravé tyče pohlídal.
     
    02:17
    Talafa chtěl pálit od modré čáry, jenže v rozhodující chvíli mu kotouč utekl a on promáchl.
     
    02:46
    Před brankou nebezpečně dotíral Kráčalík, dvojice Přerovských měla co dělat, aby jej nepustila do vážnější střelecké možnosti. Klíčové pro Zubry bylo, že Postava byl v plné pohotovosti a puk, který nakonec zamířil na jeho klec, za svá záda nepustil.
     
    03:27
    Na druhé straně zahrozili Fencl s Hanákem. Šarman se měl co ohánět a dokonce ho jeho brankářské snažení posunulo drobně za brankovou čáru. Puk se ovšem mezitím ocital už na zadním mantinelu.
     
    04:10
    Dobrá šance Zlína. Bachánek se prodral až před Postavu, kterého chtěl přelstít dlouhou kličkou doprava. Svůj záměr ale hostující kapitán přehnal, vyjel z palebné pozice a s přispěním dobře postaveného brankáře Přerova nakonec vůbec nezakončil.
     
    04:40
    U levé tyče vyplaval puk před Fenclem. Šarman se už ocital na zemi a domácí útočník se – byť z ostrého úhlu – snažil střílet do odkryté brány. Ve finále o kousek minul.
     
    06:22
    Raška se z pozice beka probil až před Šarmana. Zkusil proti němu vytáhnout blafák do bekhendu, zlínský gólman se proti němu ale dobře přesunul a schoval touš do své výstroje.
     
    06:44
    Ránu Talafy od modré čáry Postava vytěsnil pravým betonem před sebe. Následně měli Přerovští velké štěstí a Zlínští naopak značnou smůlu. Po střele Luži z mezikruží zazvonila tyč!
     
    07:15
    Bombu Mikulíka od modré čáry Postava reflexivně vytěsnil před sebe, byť z pokusu zlínského beka příliš mnoho neviděl.
     
    08:12
    Hra se přelila do útočného pásma Přerova. Zubři vozí puk po rozích kluziště, Berani se je snaží přitlačit u hrazení.
     
    08:54
    Frömel nahodil puk z levého křídla křížem do útočného pásma. Následně se Luža dostal za přerovskou klec, kde ale o puk přičiněním jednoho z domácích hráčů přišel.
     
    09:13
    Icing Přerova.
     
    09:22
    Hanák se nacházel v obklíčení tří zlínských hráčů, spoluhráči šli střídat, a tak jen nahodil puk na zadní mantinel.
     
    09:39
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení. Zlínským bekům pláchl agilní JAN FENCL a tváří v tvář Šarmanovi volil střelu tahem. Ta šla zřejmě přesně, jak přerovský útočník chtěl. Kotouč proklouzl mezi rukou a tělem zlínského gólmana do sítě. Asistence: Tomáš Hanák.
     
    10:30
    Ránu Mikulíka od modré čáry se zlínští útočníci pokoušeli před Postavou tečovat. Puk dopadl za přerovskou bránu.
     
    10:50
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Holík – 2 min., faul kolenem).
     
    11:13
    Střelu z pravé strany kryje do své výstroje Postava. Buly po jeho levici.
     
    11:25
    Zlínská kombinace vyústila v ne příliš čistou střelu Mikulíka od modré čáry. Bránící Zubři zvládli na letící puk zareagovat a jeden z nich nohou zaznamenal dobrý blok.
     
    12:18
    Přerov se třikrát za sebou zvládl osvobodit vyhozením puku přes celé kluziště.
     
    12:52
    Přerov je kompletní.
     
    13:19
    Puk se na chvíli zadrhl ve středním pásmu. Tam ho uzmul Fencl a pronikl do útočné třetiny. Zlínští beci jej vytlačili doleva a znemožnili mu tak pořádně ohrozit Šarmana.
     
    14:11
    Talafa obdržel puk na modrou čáru, ten mu však trochu utekl a před dojíždějícím přerovským forvardem musel v tísni přihrát do strany.
     
    15:03
    Fencl nestihl přihrávku od Hanáka a domácí se dopustili icingu.
     
    15:18
    Důrazný přerovský tank Ryšavý obral ve středním pásmu o puk Mikulíka. Následně si chtěl na vrcholu levého kruhu prohodit dva soupeře, ti ale jeho záměr vyčetli a kotouč mu sebrali.
     
    15:46
    Zlín většinu svých pokusů vysílá od modré čáry. Teď z těchto míst vypálil Mikulík. Postava puk nejprve vyrazil jen něco málo před sebe a v chumlu těl u brankoviště se to rázem mlelo jako v dobře fungujícím mlýně. Postava ale situaci sám uklidnil. Tím, že po puku chňapl a skryl ho do své výstroje.
     
    16:38
    Po zákroku Šarmana se vhazuje v obranném pásmu Zlína.
     
    16:58
    Zeman z rohu kluziště vypálil na zadní mantinel. Chytilovo spíše nahození Šarman dobře viděl a tak nemusel zasahovat, jelikož puk šel mimo.
     
    17:48
    Kostrbatou akci Zlína zastavil Šilhavý a dělovka Ryšavého z protiútoku rozduněla zadní hrazení. Na druhé straně nebezpečně dotíral Bednařík, Postava si však poradil.
     
    18:30
    Vzrušení i na druhé straně, Šarmanovu pozornost otestoval zblízka Ryšavý.
     
    19:19
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:19
    Icing Přerova.
     
    19:25
    Zlín vyhrál buly, následně ale o puk přišel. Do brejku se hnal napravo Kleniar, první bránící sok jej ale zastavil.
     
    19:50
    Střílená přihrávka Zlína odletěla jen na boční mantinel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu je za námi. Šance v ní byly k vidění na obou stranách, Berani ale v koncovce zatím vždy pohořeli. Nejblíže brance měl z jejich strany Luža, který mířil do tyče. Přerovští Zubři jednu ze svých možností využili. V desáté minutě se po samostatném úniku prosadil Jan Fencl, který si tak připsal svůj druhý gól v sérii. Po první třetině vede Přerov nad Zlínem 1:0.
     
    Druhá třetina začne zhruba v 18.01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé části získali ve svůj prospěch Zlínští.
     
    20:29
    Chytil se snažil probít přes čtyři soupeře, na hranici středního a útočného pásma ale o puk přišel.
     
    21:17
    Jednoho ze Zubrů Zlínští naremplovali v rohu svého obranného pásma na mantinel. Buly ve středním pásmu.
     
    21:32
    S rozehrávkou vypomohl Zlínu Šarman, Beranům se však nevede přechod přes střední pásmo.
     
    22:03
    Nahození Prokeše z rohu útočné třetiny žádného adresáta nenašlo.
     
    22:18
    Icing Zubrů.
     
    22:26
    Zpoza branky si vyjel na pravé kruh do střelecké pozice Bachánek, Postava puk vytěsnil špičkou svého betonu do strany hřiště.
     
    22:39
    Zlín se na chvíli zabydlel před přerovskou brankou,. Výsledkem byla nahrávka na modrou čáru, kterou však obránce nestihl včas zpracovat a Berani museli útočné pásmo vyklidit.
     
    23:15
    Před Šarmanem se zjevil Kleniar, zlínský brankář stál na správném místě a puk schoval do výstroje.
     
    23:55
    Se zlínským nahozením si Zubři poradili a Petr vyvezl puk až do útočného pásma.
     
    24:25
    Zlínské snažení v útoku zakončila střela Riedla od modré čáry, obránce však trefil jen jednoho z Přerovských.
     
    25:30
    Hanák i přes svůj malý vzrůst odolal zlínskému náporu z rohu kliziště stačil puk poslat dál po mantinelu.
     
    26:01
    Kunckova rána z levé strany rozduněla zadní mantinel.
     
    26:38
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři vymíchali jednoho ze Zlínských ve vlastní obranné třetině a založili přesný postupný útok. Petr nahrál na pravé křídlo MARTINU RYŠAVÉMU, jehož střela zápěstím křížem propadla Šarmanovi do sítě. Asistence: Filip Petr, Matyáš Gréč.
     
    26:38
    Zlín sahá k rošádě v brankovišti, Ivo Lekeš nahrazuje Dominika Šarmana.
     
    28:00
    Dobré šance na obou stranách! Nejprve těsně před Lekešem hrozili Zubři, následně se před Postavu probil s jedním ze svých spoluhráčů Luža, střela na přední tyč mu ale nevyšla. Domácí brankář si čisté konto pro tuto chvíli vzít nenechal.
     
    28:30
    Buly po levici domácího gólmana.
     
    28:47
    Střela jednoho ze Zlínských skončila na zadním hrazení. Následný pokus Prokeše od modré čáry zaplul po teči mimo.
     
    28:58
    Po napadení Matyáše Gréče v rohu kluziště poblíž přerovské branky si dvě minuty odpyká zlínský kapitán Adam Bachánek (ZLN).
     
    29:50
    Přerov se zatím nezvládl usadit v útočném pásmu a Zlín se osvobozuje.
     
    30:00
    Hosté hráli v oslabení v pěti a půjdou tak do tří. Přerovu se naskýtá dobrá šance na navýšení vedení. Trest Beranů odpyká Filip Šindelek (ZLN).
     
    30:32
    Ránu Rašky od modré čáry Lekeš vyrazil betonem před sebe, Petr se dral po dorážce, ovšem nedostal se k ní.
     
    31:22
    Další rána od modré čáry a znovu se Petr snažil dorážet, opět neúspěšně.
     
    32:00
    Zlín byl ve čtyřech a Bednařík s Martincem vyrazili do protiútoku, Postava měl co dělat, aby jejich pokusům odolal, ovšem zvládl to.
     
    32:00
    Zlín hraje v plném počtu.
     
    32:35
    Ránu Ryšavého z levého křídla vyrazil Lekeš betonem do opačného rohu hřiště.
     
    32:57
    Pokus Formana od modré čáry zlikvidoval hbitý Postava.
     
    33:27
    Před branku si mezi dvěma hráči Zlína najel Chytil a nadělal Lekešovi pořádné starosti.
     
    34:36
    Střela švihem Bachánka z pravého kruhu k Postavovi vůbec neprošla. Puk jeden z Přerovanů ztečoval mimo.
     
    35:11
    Střelu Zemana z pravé strany betonem vyrazil kousek vedle sebe Lekeš.
     
    35:45
    Bednařík uvolnil nalevo Bachánka. Kapitán Zlína měl dost času na střelu. Jeho pokus na přední tyč ovšem zastavil Postava, který měl o situaci dobrý přehled.
     
    36:12
    Chytil si dobře pokryl puk a od jednoho bočního hrazení s ním přes prostor za brankou dojel ke druhému.
     
    36:59
    Proti nahození Talafy od modré čáry skočil jako tygr Postava a kotouč ukryl v lapačce.
     
    37:08
    Handlovi téměř utekl puk do středního pásma, nakonec ale ještě stihl v odpovídajícím prostoru vystřelit. Jeho pokus švihem vykryl i přes clonu před sebou přerovský gólman.
     
    37:20
    Přerovští se ocitli v postavení mimo hru.
     
    37:20
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Talafa – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    37:29
    Ryšavý se hned po buly proháčkoval do útočného pásma a následně předal puk Petrovi, který ale nevystřelil.
     
    38:00
    Fencl s Ryšavým ujeli dva proti jedinému zlínskému hráči. První jmenovaný se rozhodl nahrát druhému a Martin Ryšavý měl před sebou ležícího Lekeše a odkrytou většinu brány. Puk do ní však neumístil, zamířil pouze na zadní plexisklo.
     
    38:42
    Chytil převezl puk přes střední pásmo, pak se ovšem Přerov dopustil faulu a Zlín proniknuvší s pukem do útočné třetiny má vyhodu.
     
    39:04
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Chytil – 2 min., podražení).
     
    39:24
    Zlínská kombinace v útočném pásmu skončila zblokovanou střelou Handla z levého kruhu. Následně se Přerov osvobodil.
     
    39:50
    Hanák pěkně zatopil Beranům v jejich přesilovce, kotouč zblízka proletěl těsně vedle levé tyče Lekešovy brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina zápasu je pryč. Přerov v ní navýšil své vedení na 2:0, v 27. minutě se trefil Martin Ryšavý a vyhnal z brány Šarmana, jemuž puk propadl za záda. Zubři pak nevyužili dvojnásobnou početní převahu, ovšem pomyslný trest v podobě zlínského zásahu do skóre je za to nestihl. Berani zatím selhávají v koncovce, všechny jejich pokusy jdou buď mimo, nebo je likviduje brankář Postava.
     
    Třetí třetina začne zhruba v 18.48.
     
    Do třetí části si Zlín přenese minutu a sekundu trvající přesilovku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    O první buly třetí části se strhla mela, nakonec jeden ze Zubrů v pádu odeslal puk za zlínskou bránu.
     
    40:34
    Luža vyslal ostrou ránu od pravého mantinelu, Postava chvíli zůstal otřesený ležet na ledě. Bude ale v pořádku a dál bude hájit přerovskou klec.
     
    40:53
    Lužovi další rána zprava vůbec nesedla se rozezvučel jen zadní hrazení.
     
    41:10
    Přerov je kompletní.
     
    41:39
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Liss.
     
    41:46
    Nahození Zemana od modré čáry schoval ve výstroji Lekeš.
     
    41:59
    Raška už mohl nalevo střílet, místo toho ale hledal ještě u tyče lépe postaveného spoluhráče. Puk přes zlínskou tyč proskotačil vedle Lekeše, Chytil už byl moc z úhlu a třetí gól Zubrů tak nepřidal.
     
    42:59
    Luža při brejku vyslal tvrdou ránu, kterou Postava vyrazil před sebe. Další práci za něj odvedli vracející se Zubři.
     
    43:20
    Buly ve středním pásmu.
     
    43:41
    Hosté jsou v plném počtu. Šilhavý se ve středním pásmu zmocnil u zlínské střídačky puku, protože šli ale jeho spoluhráči střídat, jen bekhendem nahodil k Lekešovi.
     
    44:03
    Kleniarovi přechod přes tři protihráče nevyšel. Následně stejný hráč pálil z levé strany, Lekeš u bližší tyče zasáhl svou vyrážečkou.
     
    45:04
    Přerov v rohu zadržel zlínskou útočnou akci a Raška hned zkoušel kolmicí oslovit za obráncem najetého Fencla. U puku byl ale první Lekeš, který trochu pozlobil přerovského útočníka s číslem 11, když těsně před ním otálel s rozehrávkou a nakonec přes něj kotouč dostal pryč.
     
    46:00
    Zblízka pálil Kopčil, ale Postava se vytasil parádním zákrokem lapačkou!
     
    46:12
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín z ničeho nic snižuje na rozdíl jediné branky. Od modré čáry vystřelil Forman a kotouč za záda Postavy úspěšně tečoval DOMINIK LUŽA. Asistence: Michal Forman.
     
    46:34
    Přerov právě vstřelil branku!
    Ze strany domácích přichází rychlá odpověď. Raška přenechal puk MARTINU RYŠAVÉMU, který přejel modrou čáru a jeho střela ke vzdálenější tyči prošla Lekešovi do sítě. Útočník Zubrů s číslem 9 tak zaznamenává svou druhou trefu v zápase. Asistence: Lukáš Raška.
     
    47:54
    Icing Přerova.
     
    48:08
    Petr přesprintoval svého strážce a rázem se společně s Fenclem řítil do situace dvou proti jednomu, K Fenclovi sice Petr puk přes ležícího Lekeše nasměroval, hráč s číslem 11 ale kotouč v letu netrefil a ten tak skončil v rohu kluziště.
     
    49:10
    Ryšavý uháněl sám na bránu, v poslední chvíli mu však vypíchl puk vracejicí se zlínský hráč. O chvíli později to stejný hráč Přerova zkoušel průnikem zprava, puk však nenahrnul na Lekeše, ale jen na zadní mantinel.
     
    50:35
    Hanák předvedl dravý průnik po levém křídle. Až před Lekeše se ale přes bránícího soka nedostal.
     
    50:42
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté dramatizují průběh utkání. Bednařík nalezl mezi kruhy DOMINIKA LUŽU, jenž pokusem letícím více méně kousek nad ledem k pravé tyči překonal marně se natahujícího Postavu. Zlínský forvard dává svou druhou branku v zápase. Asistence: Kryštof Bednařík.
     
    51:48
    Zlín se tlačí za vyrovnáním, zatím mu ale schází střelba.
     
    51:58
    Vzájemná potyčka Fencla (PRE) s Bachánkem (ZLN) vyústila ve vyloučení na obou stranách. Oba hráči dostali dvě minuty za držení, kapitán Zlína navíc ještě dvě minuty za hrubost.
     
    52:06
    Buly ve středním pásmu.
     
    52:42
    Přerov v přesilovce předvedl pěknou kombinaci. Kleniar po průniku posunul puk na Rašku, jenž zadovkou mírně zleva našel volného Hanáka, Ten zvolil nebezpečnou přízemní střelu, kterou Lekeš v leže s vypětím všech sil vyrazil.
     
    53:10
    Vzápětí Lekeš likviduje další Hanákův pokus z pravé strany.
     
    53:29
    Puk se nacházel znovu nebezpečně blízko zlínské brány. Přerov svého soka zmáčkl.
     
    54:01
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    54:37
    Petr chtěl nahrávat z pravé strany, trefil ale jen brusli zlínského soupeře.
     
    55:00
    Zlín vyhrál buly v útočném pásmu, Od modré čáry nahazoval puk Mikulík a Postava si proti tomuto pokusu vyjel doleva. Puk sice na chvíli neměl ve své moci, dalšího z Beranů ale k dorážce nepustil.
     
    56:07
    Luža se ocitl sám na levém kruhu v palebné pozici, Zubři k němu ale včas přistoupili a jeho střelu zblokovali mimo.
     
    56:30
    Do brejku vyrazil Kleniar, na pravém křídle se mu však nepovedla přihrávka.
     
    57:15
    Ševci na čas zamkli Přerovany před jejich brankou, i s přispěním pozorného Postavy ale k žádné velké šanci nedošlo.
     
    57:44
    Zlín rozehrává od své branky.
     
    57:56
    Ofsajd Beranů.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:02
    Icing Přerova a hosté si berou time-out.
     
    58:02
    Zlín to zkouší bez gólmana!
     
    58:10
    Rána Talafy od modré čáry prosvištěla kousek vedle levé tyče Postavovy brány!
     
    58:30
    Někokrát kousek před mezikružím vypálil Talafa. Po jeho poslední střele se před Postavou strhla mela a Zlínští přeči jen dostali kotouč do branky. Jenže Bachánek se přitom provinil proti pravidlům a půjde si za to sednout na trestnou lavici.
     
    58:30
    Adam Bachánek (ZLN) fauloval na brankovišti Postavu a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    59:30
    Zlín to i přes oslabení zkouší opět bez brankáře!
     
    59:45
    Berani teď zamkli Přerovany před jejich bránu. Postava ale drží těsný přerovský náskok!
     
    59:45
    Buly před Postavou.
     
    59:58
    Přerov dostal puk do středního pásma. Jeden z Beranů ještě nahodil následně puk na Postavu, ten však jistě zasáhl lapačkou. Přerov je nyní dvě vteřiny od postupu do semifinále!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Přerov nakonec poráží Zlín těsně 3:2, v sérii čtvrtfinále play-off vítězí 2:0 na zápasy a v nejrychlejším možném čase si zajišťuje postup do semifinále!
    Ve třetí periodě to ale ještě díky dvěma zlínským brankám bylo drama, za Berany dvakrát skóroval Dominik Luža. Za Přerov ale vsítil svůj druhý gól v duelu Martin Ryšavý a jeho přesný počin se nakonec ukázal jako vítězný.
     
    Ode mne je to pro dnešek z Přerova vše. Přeji Vám pěkný zbytek dne! (19:30:14)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 10. Fencl (Hanák), 27. Ryšavý (Petr, Gréč), 47. Ryšavý (Raška) – 47. Luža (Forman), 51. Luža (Bednařík)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Suchánek) – Koblížek, Raška, Zábranský, Holík, Zeman, Gréč (A) – Štíbr, Juřička, Ryšavý, Fencl, Petr, Hlávka, Kleniar, Kuncek, Hanák (A), Chytil (C), Jobánek, Šilhavý. Trenér: Pavel Neuman.
    Berani Zlín: Šarman (27. Lekeš) – Liss, Šindelek, Hoferek, Talafa, Mikulík (A), Riedl (A), Forman, Prokeš – Kopčil, Frömel, Chludil, Bednařík, Kráčalík, Handl, Luža, Hrazdíra, Martinec, Bachánek (C), Macík. Trenér: Radek Pšurný.

    Rozhodčí: Maršálek – Čelechovský, Zapletal

    Diváci: 208
    Přerov 2 0 Zlín
    #1 Neděle 18.03.2018 • 15:00
    Zlín - Přerov 1:4
    #2 Úterý 20.03.2018 • 17:15
    Přerov - Zlín 3:2
    bahis siteleri