Česko – Ukrajina 0:0 (kon.)
konec
Česko
0:0 (0:0)
Ukrajina
Úterý 27.03.2018, 14:30 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 483 míst) • Kvalifikace mistrovství Evropy do 17 let • Skupina 1
     
    Češi se nakonec ani ve třetím duelu elitní fáze kvalifikace ne mistrovství Evropy přeci jen nedočkali branky, což by se dalo považovat za jejich největší slabinu. Ve čtyřčlenné skupině tak končí na posledním místě a jejich cesta zde končí. Ukrajinci naopak potvrdili svůj potenciál, když hrozili zejména z rychlých brejků a mají v kádru i koncové hráče. Ode mě je to z Olomouce pro tuto kvalifikaci vše, přeji hezký zbytek dne. (16:13:08)
     
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:10. Fauly: 13:13.
     
    80+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sleduje 236 diváků.
     
    80+2
    Čeští reprezentanti se v koncovce i nadále pořádně trápí, i když teď mohl Penner celé utkání i rozhodnout. Nakonec se však ukázal ve fantastické formě i Trubin. Jeho zákrok nakonec ukrajinské šance na zisk bodu stále drží nad vodou.
     
    80+1
    Češi měli co dočinění s velmi aktivním Mudrykem, jenž svou akci odstartoval takřka na opačně straně hřiště. Blok tří beků jej však přeci jen usměrnil, Ukrajina bude kopat roh.
     
    80
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty nad standardní hrací čas!
     
    79
    Do své šance se dostával i kapitán Gabriel, který však ve vlastním konání přeci jen neuspěl. Jeho diagonála za obranou linii nikoho ze spoluhráčů nenalezla.
     
    78
    Orientace okolo šestnáctky hostí je dost rozháraná, Penner tak tentokrát svou přihrávku posílá jen do clony. Ukrajinci se mohou po dlouhé době srovnat.
     
    77
    Češi se znovu se svým přihrávkami směřují k soupeřovu vápnu, dostat něco přes hradbu těl je však nad jejich síly. V této chvíli tak odvrátil vysoký centr kupříkladu Mudryk, Ukrajinci navíc budou vhazovat.
     
    76
    Zálešák byl podle všeho Mudrykem ve vlastním vápně faulován, celý přímý kop je tak po nedovoleném zákroku přerušen. Rozehrávat může Benada od své brány.
     
    75
    Šuljanskij. dostal od Žambůrka pořádně naloženo, čímž se dostanou Ukrajinci ke standardce z pravého křídle. Česká reprezentace je nyní pořádně zatlačena.
     
    74
    Michailo Mudryk sprintoval přímo na českou branku, jenže ještě se nakonec z osy hřiště musel vrátit na pravé křídlo. Hasalovi se povedlo dlouhou přihrávku z obrany soupeře zblokovat, hosté budou kopat roh.
     
    73
    Na řadě je poslední střídání utkání, místo Ivana Želizka se do hr podívá Kristian Bilovar.
     
    72
    Český pres, to v těchto chvílích jediný leitmotiv hry. Firbacher se Zálešákem ale nakonec v houšti těl cestu na branku nenalezli. Několik sražených pokusů je nakonec pouze zakončeno zapískání českého útočného faulu.
     
    71
    Na domácím výběru je vidět obrovská snaha o vstřelení branky, jenomže ukrajinský blok je až neuvěřitelně pozorný. I tentokrát tak nahrávka obránců končí jej odražena.
     
    69
    Domácí naposledy střídají, útočníka Adama Vrbu tak nahrazuje Ladislav Krobot.
     
    69
    Obrovský český tlak byl nesmírně pro Ukrajinu náročný, jenomže domácí fotbalisté své šance nakonec nezužitkovali. Pumelice Holzera z vápna nakonec letěla o několik metrů nad brankovou konstrukci.
     
    68
    Gabriel měl zřejmě největší dosavadní českou šanci! Domácí kapitán si krásně naskočil na centr Hasaly, jenomže perfektně zahrál i brankář Trubin. Jeho reflexivní zákrok prsty ještě drží Ukrajinu ve hře, domácí budou kopat roh.
     
    67
    Daniljuk nedokázal zachytit Vrbu v rámci pravidel, neboť jej lehce podržel za dres. Domácí výběr tudíž dostává k dispozici rozehrávku kousek od rohového praporku.
     
    66
    Penner teď už byl trošku více důraznější, nicméně ani to mu nepomohlo. Aussi spolu s Jakubou ho po chvilce otálení okamžitě odzbrojili, do rozehrávky se zapojuje i Trubin.
     
    65
    Domácí fotbalisté měli zajímavý nápad na rychlou rozehrávku, Pennerův oblouček ovšem okamžitě vystihl Hurov. Hosté se mohou znovu lehce zkonsolidovat.
     
    64
    Češi znovu ukazuj svou skrytou sílu, jenže míč už pro jistotu raději dokopává do zámezí Aussin. Ukrajina tak bude čelit dalšímu rohovému kopu.
     
    63
    I hosté podruhé střídají, kanonýra Danylo Sikana nahrazuje Jaroslav Nadolskij.
     
    62
    Vrba pronikal do hloubky vápna a ještě se pokusil poslat míč zpětnou nahrávkou na Firbachera, po nepřesném zpracování ale míč dostává k dispozici pouze brankář Trubin.
     
    61
    Češi stále vydatně presují a zkouší svého soupeře obalamutit rychlou kombinaci, prozatím jim ale nic ve vytváření šancí nepomáhá. Ukrajinci jsou pozičně velmi konstantní.
     
    60
    Míč do ukrajinského vápna přiskákal přesně do prostoru, kde se nacházel Firbacher, ten se ovšem v obrovitánské příležitosti mýlil. Úplně sám sice zpracoval balón, jenže následná rána byla dost nepřesná. Střela proletěla o metr nad břevnem.
     
    59
    Roma Zalešák (CZE) obdržel žlutou kartu za ostrý faul zezadu na Jakubu.
     
    58
    Domácí mužstvo podruhé v duelu střídá, Jana Halásze teď nahradil Matyáš Kodýtek.
     
    57
    Vrba se sice protlačil přes ukrajinskou obrannou zeď, jenomže moc úspěchu v tomto prostoru nevytvořil. Po jeho přílišné aktivitě je navíc pískán Čechům útočný faul.
     
    56
    Ukrajina spálila velkou tutovku! Sikan zkusil nahrát přímo na střed na Michaila Mudryk, který sprintoval přímo na českou bránu, jenže právě on byl nakonec nepřesný. Míč po přízemní ráně letěl těsně vedle tyče!
     
    55
    Vladislav Mudryk vyzkoušel rychlý centr z rohu přímo do vápna, kam si už nabíhali jeho spoluhráči. Kido z houfu Ukrajinců ale neuspěl, volej nebyl přeci jen tak přesný.
     
    54
    Benada musel zariskovat před sprintujícím Sikanem a vyboxovat míč z vápna pryč, Ukrajina se však v této chvíli dostává do výrazného tlaku.
     
    53
    Ukrajina se velmi sebevědomě a poctivě brání v zadních řadách, kde prakticky Češi nemají moc velkou sílu. I nadále ale přeci pokračují v dobývání soupeřova vápna, moc přihrávek se ovšem do vápna nedostává.
     
    52
    Domácí výrazně Ukrajince presují, což nyní vyplynulo i ve dva rohové kopy těsně po sobě. Žádné nebezpečí si však Češi nevypracovali, jejich rival je přeci jen ve výborné defenzivní formě.
     
    51
    Na středu hřiště zůstal ležet Žambůrek, se který to nevypadá moc dobře. Po rychlém šetření a odchodu z lajnu je však již podle všech indicií fit. Češi jsou tak znovu kompletní.
     
    50
    Zálešák byl pod enormním tlakem ukrajinské obranné řády, což nakonec vyústilo k dalšímu českému nezdaru. Nepřesná diagonála totiž v jeho podání zamířila přímo do autu, hosté se tak mohou znovu lehce zklidnit.
     
    49
    Ukrajinci tentokráte dostali k dispozici přímý kop asi z třiceti metrů, který si vzal na starost Sikan. Benada ale jeho pumelici nakonec vykrývá rukavicemi, Češi propadlý míč následně dostávají do své moci.
     
    48
    Michailo Mudryk selhal i podruhé! K ukrajinskému útočníkovi se dostal propadlý míč a hosté už už málem slavili, pod tlakem očekávání ale zmíněný bomber po malé chybce o balón přichází.
     
    47
    Hosté jsou v těchto sekundách mimořádně aktivní, neboť Čechy prakticky nepouštějí k větší kombinaci. Bejblův výběr je tak natlačen až k vlastní brance, soupeř navíc dostává k dispozici další roh.
     
    46
    Ukrajina však ani rohového kopu k ohrožení brány nevyužívá, Vrba obě střely soupeře zpoza vápna dokázal přeci jen se štěstím zblokovat.
    45. Benada chytá penaltu
     
    45
    Tak tohle je nečekané! Beneda nakonec dokázal ránu Michaila Mudryka vyrazit, neboť míč mířil přímo doprostřed branky. Ukrajinci budou kopat v této chvíli rohový kop.
     
    44
    Ukrajina bude zahrávat penaltu!
     
    43
    Benada se dostal do souboje se Sikanem, čímž se okamžitě hra přerušuje. Na trávník zamířily zdravotnické týmy z obou střídaček, podle všeho jsou oba aktéři dost potlučení.
     
    42
    Češi momentálně vytrvale tlačí na ukrajinskou hráz, prozatím však úspěch nepřichází. Hosté jsou na tuto situaci zjevně nachystáni.
     
    41
    Ukrajinská střídačka reaguje na početní nevýhodu, když Ivana Litviněnka nahradil na trávníku Artem Šuljankskij. I kouč Radek Bejbl nakonec střídá, místo Michala Kubáně poslal na plac Filipa Firbachera.
     
    41
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nakonec sice branku nepřinesl, ale o pořádně dramatický fotbal jsme nakonec nepřišli. Ve hře obou celků bylo i v kontextu věkové kategorie relativně dost chyb, nicméně zejména Ukrajinci ukazovali velkou kvalitu v útoku. I oni ovšem postupem času ubírali a po vyloučení Vološina nakonec museli velmi zvolnit. Čechům se tak naskýtá zajímavá šance do druhé půle, startujeme přibližně v 15:26.
     
    40+1
    První poločas skončil.
     
    40
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu nad standardní hrací čas!
     
    39
    Penner se dostal do jasné tutovky! Po české standardce se dostával tento záložník do šestnáctky a balón mu přistál i dokonce přímo před očima, nakonec však s akcí nic nezmohl. U balónu byl o chloupek dříve brankář Trubin.
     
    38
    Češi mají stále velké problémy s rozehrávkou a kombinací, i proto se tak znovu celkem jednoduše zbavují balónu. Ukrajinci se mohou v obranné fázi hry zkonsolidovat.
     
    37
    Beneda musel být v šestnáctce znovu mimořádně pozorný, když se dostával ukrajinský centr k jeho bráně. Dotírající Sikan ale už nic nezmohl, celou akci český golman uklidnil.
     
    36
    Češi měli po standardní situaci parádní šanci, jenomže nakonec akci scházela jedna přesná přihrávka. Aussi spolu s Jakubou tak pro jistotu míč odpalují z vápna pryč.
     
    35
    Daniljuk se zjevil před vápnem a bez větších starostí vypálil na branku, Benada je i tentokrát nakonec přeci jen připraven a míč chytá bezpečně do rukavic.
     
    34
    Na hřiště však pro Vološina musí zdravotníci, při pádu si zřejmě pohnul s ramenem. Po jeho vstupu do tunelu je pak nicméně slyšet pořádná rána, celé plexisklo je ještě několik sekund rozvibrováno.
    33. Herecké manévry Vološina
     
    33
    A Vikentij Vološin (UKR) bude svého jednání asi pořádně litovat, rozhodčí mu totiž za filmování uděluje druhou žlutou kartu, čímž se musí opravdu klidit z hrací plochy z důvodu vyloučení.
     
    32
    Vološin padá po střetu s Hasalou ve vápně na trávník, jenomže sudí podle všeho viděl celou situaci jasně. Místo penalty je tak pískán útočný faul, Ukrajinci se samozřejmě okamžitě zkouší dožadovat reklamace.
    31. Skvělý zákrok Benady
     
    31
    Aussi nebyl daleko od skórování! Ukrajinský obránce se zjevil po rohovém kopu u pravé tyče a bez velkého rozmýšlení trkl do skákajícího balónu. Benada nakonec zasahuje jen díky reflexivnímu pohybu nohy k brankové konstrukci.
     
    30
    Penner svůj volej na zadní tyč dostatečně zakroutil, nicméně ani jeden z českých hlavičkářů svou šanci nevyužil. Trubin tak tuto těžkou situaci díky vysokému výskoku nakonec zvládá.
     
    29
    Halász nezvládl obtočku okolo Daniljuka, čímž se přeci je dočkal zapískání faulu. Pomezní sudí tak v této chvíli nařizuje standardku kousek od rohového praporku.
     
    28
    A domácí znovu chybují. Jednoduchá rozehrávka na levém křídle přeci jen neskončila touženým úspěchem, po nedorozumění se tak může ujmout kombinace i Vladislav Mudryk.
     
    27
    Domácí nakonec svůj roh nijak neinovovali, míč se po pár zblokovaných střelách dostává k českým bekům až na postranní čáru.
     
    26
    Žambůrek svou standardku zkusil překvapivě rozehrát nečekaným pasem na Penner, avšak Aussi se stačil ještě k tomuto talentovanému hráči juventuské akademie vrátit. Domácí tým bude kopat další roh.
     
    25
    Roman Jakuba (UKR) tvrdě srazil Žambůrka, který se později s velkými obtížemi zvedal. Ukrajinský záložník nakonec obdržel žlutou kartu.
     
    24
    Kubáň ukázal parádní zrychlení a fyzický fond, když se obtočil okolo tří protihráčů a obešel i Daniljuka. Nakonec ale selhali jeho spoluhráči, přihrávka od Holzera už totiž našla jen území za lajnou.
     
    23
    Beneda si při bránění ukrajinského rohového kopu poradil velmi jednoduše a letící centr chytil ještě ve vzduchu. Česká strana už může jít do v tomto zápase velmi častého brejku.
     
    22
    Ukrajinci jsou i nadále nebezpeční zejména v přečísleních duo Sikan a Vološin prakticky většinu hráčů na hřišti herně převyšuje. Své šance však doposavad ani jeden nezužitkoval.
     
    21
    Česká reprezentace se dostala ke standardní situaci, avšak forma rozehrávky byla dost předpokládatelná. Po chybné přihrávce Pennera na Halásze se tak do rebrejku dostává znovu velmi úderná ukrajinská útočná dvojka.
     
    20
    Sikan s Vološinem znovu pořádně hrozili před českou brankou, jenomže se sami připravili o další pokračování své akce. Sudí v počínání druhého zmíněného uviděl útočný nedovolený zákrok.
     
    19
    Vikentij Vološin (UKR) za faul na Žambůrka nakonec obdržel žlutou kartu.
     
    19
    Domácí výběr se dostal k velmi zajímavé možnosti, když únik Žambůrka pořádně rozvířil ukrajinské vody v obraně, ale vše je nakonec zapomenuto. Vrba pod tlakem soupeřů míč u své kopačky přeci jen neudržel.
     
    18
    Michailo Kudryk byl při bránění Žambůrka až příliš aktivní a agresivní, domácí se tak dostávají k další standardní situaci, tentokráte z pravého křídla.
     
    17
    Ukrajinci se hnali dokonce ve čtyřech na českou půlku, Sikan si nakonec ale v této početní výhodě neporadil. Jedna chybná přihrávka celou akci okamžitě ukončuje.
     
    16
    K Vrbovi se po přízemním centru dostal míč ve chvíli, kdy byl prakticky nehlídaný. Své možnosti ale nevyužil, přílišná míra důvěry jej nakonec znervóznila, čímž se balón dostává znovu k ukrajinské obraně.
     
    15
    Žambůrek se jako velká voda dostal do ukrajinské šestnáctky, čímž vytvořil pořádný tlak na soupeřovu obranu. Jakuba s Ausssim ale přeci je celou situaci hasí, Češi se dostanou k dalšímu rohovému kopu.
     
    14
    Žilák byl při bránění Sikana až příliš aktivní, čímž se dopustil hry proti pravidlům. Švýcarský sudí tak celkem bez rozmýšlení píská český faul.
     
    13
    Domácí se v těchto okamžicích snaží o vytrvalou kombinaci a tlak na ukrajinském území, nicméně snaha je to jen marná. Po další chybě v souhře na křídle se dopředu může dostat Sikan.
     
    12
    Zálešák dostal tvrdě naloženo do Sikana, čímž se hra okamžitě přerušuje. Český záložník by však měl být v pořádku.
    11. Povedená standardní situace Ukrajiny
     
    11
    Tak šancemi se to dne se jen hemží! Benada v brance nyní hasil na poslední chvíli ukrajinskou standardku, když tvrdou dělovku Michaila Mudryka zkoušel dorážet Sikan, česká obrana však nakonec těžký moment ustává.
     
    10
    Domácím se při rohovém kopu ale vůbec nedařilo Několik nedorozumění završená ztrátou Holzera nakonec domácí výběr posílá zpět do obrany, do kombinace se znovu může dostat ukrajinský tým.
    9. Kubáňův povedený přímý volný kop
     
    9
    Domácí zapisují první vážnější šanci! Kubáňův přímý kop poprvé více brankáře Trubina rozhýbal, ukrajinský strážce brány nakonec vytáhl míč pro jistotu konečky prstů na roh.
     
    8
    Vladislav Mudryk (UKR) se po ostrém faulu na Halásze nyní musí vyrovnat se žlutou kartou.
     
    7
    Zálešák svým aktivním napadáním nakonec dokázal vybojovat pro svůj tým rohový kop, české mužstvo se tak poprvé posunuje před soupeřovu bránu.
    6. Povedená šance Ukrajiny
     
    6
    Ukrajina nebyla daleko od gólu! Po další české hrubici se vrhal do vápna Vološin a ještě nahrál přímo na penaltový puntík pro Sikana. Zmíněný kanonýr ale překvapivě selhal, Benada si připisuje další fantastický zákrok.
     
    5
    Holzer dokázal zabojovat a nechal se zfaulovat. Ukrajinci budou muset svůj blok ještě více stáhnout.
     
    4
    Češi jsou taktéž defenzivně na dobré úrovni a prozatím dokonce i více drží míč na své straně, i nadále je však trápí rozehrávka. K soupeři se tak nedostal více než patnáct metrů od vápna.
     
    3
    Domácí mančafty nyní musel čelit čtyřem ukrajinským rohů, hosté jsou však v této činnosti značně neefektivní, ani v jedné šanci nakonec nedokázali vytvořit větší příležitost.
    2. Chyba Gabriela
     
    2
    Gabriel udělal pořádný fatál, když nabídl míč přímo na kopačky Sikan, jenže Ukrajinci také v tutovce selhávají. Nahrávka na Vološina sice ještě vyšla, proti jeho ráně ale mohutně zasahuje Benada. Domácí měli obrovskou dávku štěstí.
     
    1
    Jako první se do vážnějšího úniku na soupeřovu polovinu dostává český celek, Ukrajinci však nakonec nemají vážnější problémy s defenzivní hrou. Jejich blok je velmi konsolidovaný a prakticky nedovoluje průnikové přihrávky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy nyní vstupují na trávník, na řadě jsou státní hymny obou reprezentací. Za malý okamžik začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Benada – Halász, Gabriel (C), Hasala, Žilák – Holzer – Penner, Žambůrek – Zalešák, Kubáň – Vrba
    Náhradníci: Markovič – Krobot, Vít, Kosek, Firbacher, Kulig, Kodýtek, Radosta

    Ukrajina: Trubin (C) – V. Mudryk, Aussi, Jakuba, Daniljuk – Hurov, Želižko – Litviněnko – Vološin, Sikan, M. Mudryk
    Náhradníci: Neščeret – Bilovar, Nadolskij, Šuljanskij, Čyruk, Pidrušnij, Derogan

    Rozhodčí: Schnyder – Köbeli, Džuganski.
     
    Rozhodčím tohoto utkání je Švýcar Urs Schnyder, na čarách pak bude působit jeho krajan Jan Köbeli a Bulhar Petar Džuganski. Coby čtvrtý rozhodčí je pak delegován další Bulhar Volen Činkov, delegátem UEFA pak je Angličan David Pugh.
     
    Trávník na Andrově stadionu je momentálně ve výborné kondici, i podmínky pro diváky jsou ideální. Teploty v hanácké metropoli se již pohybují okolo 7°C.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    25.01.2015 Česko x Ukrajina 1:1, pen: 5:3 (Development Cup)
    27.03.2010 Česko x Ukrajina 2:1 (kvalifikace ME 2010)
    08.02.2008 Ukrajina x Česko 0:2 (Turnaj La Manga)
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů

    Česko
    24.03.2018 Španělsko x Česko 2:0 (kvalifikace na ME)
    21.03.2018 Srbsko x Česko 2:0 (kvalifikace na ME)
    15.02.2018 Česko x Itálie 1:2 (přípravný zápas)

    Ukrajina
    24.03.2018 Srbsko x Ukrajina 1:2 (kvalifikace na ME)
    21.03.2018 Ukrajina x Španělsko 1:1 (kvalifikace ME)
    22.02.2018 Izrael x Ukrajina 3:1 (přípravný zápas)
     
    Ukrajina
    Ukrajinští mladíci se jednoznačně musí brát za jedny z favoritů na postup. Už na minulých dvou evropských šampionátech totiž nechyběli a i tentokrát nejsou daleko postupu na samotný závěrečný turnaj. Do elitní kvalifikační skupiny v Olomouci navíc taktéž postoupili celkem bez potíží. Svěřenci trenéra Olega Kuznětsova (bývalá opora Dynama Kyjev nebo skotských Rangers) totiž proklouzli první fází kvalifikace celkem bez problému, na domácí půdě porazili během podzimu Ázerbajdžán i Bulhary a ani závěrečná prohra s Iry nic nemohla pokazit na postupu.

    V kádru ukrajinské sedmnáctky se nakonec neobjevil žádný z krajánků, osa mančaftu je místo toho tvořena zejména hráči akademií Šachtaru Doněck a Dynama Kyjev. Kromě těchto velkoklubů je pak tým doplněn jednotlivci z Dněpropetrovsku a Lvova. A právě z Karpatu přijel do Olomouce i prozatím neviditelnější talent této reprezentace. Útočník Daniel Sikan potvrdil své výkony z podzimní fáze bojů o Evropu a v obou duelech na české půdě zaznamenal po jedné brance. Ukrajinská reprezentace v nich rozhodně předčila většinu očekávání, neboť i nadále si drží velmi dobré šance na postup. Už minulou středu dokázala v brněnském azylu vybojovat remízu 1:1 v přímém souboji s obhájci titulu ze Španělska, v sobotu pak v Prostějově díky obratu udolali hráči z postsovětské republiky i bojovné Srby v poměru 2:1. Kromě Sikana se v tomto zápase trefil i záložník Michailo Mudryk z akademie Šachtaru, Ukrajinci tak jen o skóre drží stále druhou pozici, z které by měli výraznou šanci na přímý postup. Jasné rozhodnutí ale dá až jejich porovnání sil s Čechy, kteří už jsou z kola venku. Jenže právě domácí prostředí soupeře bude hrát asi výrazně proti šancím Ukrajinců.
     
    Česko
    Domácí reprezentaci dostali v elitní fázi kvalifikaci nesmírně těžkou skupinu. Všichni tři její soupeři jsou loňskými účastníky evropského šampionátu této kategorie, Španělé pak dokonce úřadující mistři starého kontinentu a vicemistři světa. Pro celý mančaft tak nadcházející týden je velkou výzvou, dále totiž postupují najisto jen její vítěz a kromě jedné skupiny i druzí v pořadí. Ještě k tomu pak celý výběr má nové trenérské vedení, na pozici Václava Černého nastoupil teprve v únoru Radek Bejbl. Bývalý skvělý univerzál hájící ve své kariéře barvy Atlética Madrid nebo pražské Slavie pak spolu se svým asistentem Romanem Kučerou (mimochodem otec teplického záložníka Tomáše Kučery) měli na seznámení s týmem čas jen během února, kdy se hráli čeští mladíci dva přípravné zápasy taktéž na olomoucké půdě. S Italy však v obou případech podlehli při skóre 1:2.

    Nicméně síla českého kádru není nijak zanedbatelná. Ještě za bývalého kouče Černého se tento výběr postaral o postup přes základní fázi kvalifikace, když v Letohradu a Svitavech zvládl ubojovat druhé místo ve čtyřčlenné skupině. Po výhře nad Arménií Češi prohráli s Izraelem a remizovali s Turky. Tentokrát však na reprezentaci čekají mnohem větší kalibry. Kdo vlastně bude bojovat se lvíčkem na dresu? Nominace je velmi zásadně postavena na akademiích Sparty, Slavie a Plzně. Jediným hráčem hrajícím v zahraničí je Nicolas Penner, který podepsal loni v létě tříletý kontrakt s italským Juventusem. Právě on by měl patřit díky svému enormnímu talentu k jedné z oporám. Kromě něj pak tvoří silnou osu týmu slávisté Ladislav Krobot, Jan Žambůrek a Tomáš Vlček i sparťané Matyáš Kozák a Šimon Gabriel.

    Ambice, které se do „Bejblových hochů“ dávaly, ale nakonec byly plané. Česká reprezentace nejprve minulou středu prohrála 0:2 se Srby a stejným poměrem pak i v sobotu se Španěly, čímž si nadobro zatarasila cestu na evropský šampionát. No možné postupové druhé místo se už totiž nemohou dostat ani v rámci teoretických šancí.
     
    Hezké úterní odpoledne, kvalifikace na květnové Mistrovství Evropy hráčů do 17 let hraném v šesti anglických městech a konkrétně elitní skupina 1 míří do finále. V Olomouci se tak odehraje jíž poslední duel, v němž se rozhodne, zda Ukrajina bude nakonec postupujícím mužstvem. Proti ní nastoupí domácí Češi, kteří jsou již bez šance na účast na šampionátu. Utkání startuje ve 14:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Johan Čáp

    Branky:

    Karty:   59. Zálešák (CZE) – 8. V. Mudryk (UKR), 19. Vološin (UKR), 25. Jakuba (UKR)   33. Vološin (UKR)

    Neproměněná penalta: 45. M. Mudryk (UKR), brankář Benada zneškodnil


    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:10. Fauly: 13:13.
    Česko: Benada – Halász (58. Kodýtek), Gabriel (C), Hasala, Žilák – Holzer – Penner, Žambůrek – Zalešák, Kubáň (63. Firbacher) – Vrba (69. Krobot)
    Náhradníci: Markovič – Krobot, Vít, Kosek, Firbacher, Kulig, Kodýtek, Radosta

    Ukrajina: Trubin (C) – V. Mudryk, Aussi, Jakuba, Daniljuk – Hurov, Želizko (73. Bilovar) – Litviněnko (41. Šuljanskij) – Vološin, Sikan (63. Nadolskij), M. Mudryk
    Náhradníci: Neščeret – Bilovar, Nadolskij, Šuljanskij, Čyruk, Pidrušnij, Derogan

    Rozhodčí: Schnyder – Köbeli, Džuganski

    Diváci: 236
    bahis siteleri