Chomutov – Žďár n/S 5:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
5:2 (4:0, 0:2, 1:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Středa 28.03.2018, 17:30 • ZS Chomutov • Play-out extraligy st. dorostu • O udržení
Partner:
     
    V závěrečné třetině jsme kromě jednoho gólu domácích viděli také hodně kuriózní situaci při trestném střílení, když Michalu Gutovi utekl puk po červené a dostal se na polovinu jeho mužstva. Starší dorost Pirátů se tak s domácím ledem rozloučil výhrou. (19:32:48)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Těsně před koncem se ještě do nadějné pozice dostával Vašíček, který zasekl z pravé strany do středu chomutovského pásma, ale jeho bekhend se sirénou branku přeletěl.
     
    59:16
    Notnou chvíli se nám nehrálo poté, co Brandner zůstal ležet ve středním pásmu. Z ledu by se sám nedostal, ale těžko říct, jaký problém domácí útočník může mít. V předklonu ho za ruce drželi spoluhráči a zezadu jej tlačila zdravotnice utkání.
     
    58:55
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to bylo rychlé. Domácí vyhráli vhazování, Černohorský nezachytil vyhození u levého mantinelu, takže JAN PROKOP (12), který sebral kotouč ve středním pásmu, měl volnou cestu k prázdné brance. Bez asistence.
     
    58:46
    Hostující branka zůstává prázdná, hosté to zkusí v šesti proti pěti.
     
    58:46
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:36
    Skokan si připsal dva zákroky v rychlém sledu. nejprve po střele z pravého kruhu, poté hned po buly proti ráně Vašíčka.
     
    57:54
    Vlk upaloval kupředu, po přejetí modré dával za sebe, kde však nikdo ze spoluhráčů nebyl, takže kotouč sebrali domácí a vyrazili na zteč oni. Výsledkem byla jen střela do spodního oblouku branky.
     
    57:31
    Koláček sice udržel v rohu puk proti přesile, jenže přihrávka mezi kruhy mu nevyšla.
     
    56:23
    Hosté v plném počtu.
     
    56:16
    Jarý pálil tentokrát z pravého kruhu, ovšem výsledek byl stejný jako před pár okamžiky. Puk jen pleskl o zadní mantinel.
     
    55:43
    Piráti sice střílí, ale hodně nepřesně. Jarý ani Štochl z levé strany modré čáry branky netrefili.
     
    55:03
    Piráti se vrátili do pásma, od modré střílel Gut, ale puk zůstal v chumlu hráčů před Vítem, kde se neúspěšně pokoušel o dorážku Prokop. Následně hosté znovu vyhodili.
     
    54:30
    Hned po buly vyhodili hosté přes všechny čáry.
     
    54:23
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Mihulka – 2 min., podražení).
     
    54:23
    Piráti měli dlouhou výhodu, která skončila až poté, co Štochlovi nesedla střela od modré.
     
    53:34
    Veselý chtěl přihrávat z pravého kruhu na druhou stranu, ale obránci puk srazili k Vítovi, který ho schoval pod lapačku a přerušil hru. Vhazuje se po levici žďárského brankáře.
     
    52:46
    Hosté v plném počtu.
     
    52:32
    Teď to Koláček s Gutem sehráli pěkně. První jmenovaný přihrál zprava doleva na neúspěšného exekutora trestného střílení, který ještě vracel puk z mezikruží k levé tyčce žďárské branky, kde Koláček kotouč před odkrytou klecí nezasáhl.
     
    52:06
    Gut nedosáhl na modré na puk, který projel do středního pásma.
     
    51:37
    Váchal nezpracoval na modré puk, který mu přeskočil hůl do středního pásma.
     
    51:25
    Piráti se vrátili do pásma, ale Váchalova střela byla zblokována a následná přihrávka na Ouřada byla nepřesná, takže skončila v rohu.
     
    51:02
    Hosté hned po buly vytlačili domácí z pásma.
     
    50:46
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Klodner – 2 min., podražení).
     
    50:41
    Ouřada posílal v situaci dva na jednoho žabičku Pechovi, ovšem puk nepřistál na hokejce a proletěl až k levému mantinelu.
     
    50:31
    Hostující kapitán Černohorský prověřil Skokanovu pozornost střelou z pravé strany, domácí brankář se zaskočit nenechal.
     
    50:17
    Zakázané uvolnění Pirátů.
     
    49:32
    Po buly se hosté přece jen dostali do útoku a Dospěl střílel z mezikruží jen do Skokanových betonů.
     
    48:47
    Na druhé straně se do puku opřel Pech, ale Vít byl pozorný a udržel puk na hrudi.
     
    47:48
    Znovu střílel agilní Klodner, Skokan nadvakrát ukryl puk pod lapačkou.
     
    46:51
    Něco podobného jsem viděl poprvé, co sleduji hokej. Michal Gut se nedostal ani na hranici středového kruhu na polovině Žďáru. Puk mu totiž při rozjezdu utekl po červené čáře k mantinelu, kde se odrazil na chomutovskou polovinu, takže rozhodčí pískli a domácí útočník neměl šanci zakončit. Neuvěřitelné.
     
    46:51
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Klodner – trestné střílení, hákování).
     
    46:51
    Gut se dostal do samostatného úniku, v němž byl zahákován, takže nezakončil přesně a neuspěl ani s dorážkou. Rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou, takže uvidíme trestné střílení.
     
    46:26
    Štochl posunul po modré doleva na Váchala, který popojel na vrchol kruhu a trefil tyčku.
     
    45:10
    Hosté zblokovali chomutovskou střelu od modré a vyrazili kupředu. Dospěl vypálil z ostrého úhlu zleva jen do masky Skokana, od níž sep uk odrazil do ochranné sítě. Vhazuje se po pravici domácího brankáře.
     
    44:55
    Teď si Vít poradil s pokusem od modré, takže buly se odehraje po jeho pravici.
     
    44:24
    Puk z holí domácích hráčů skončil mimo mantinely, takže rozhodčí ukazuje, že se bude vhazovat ve středním pásmu blíž žďárské branky.
     
    43:43
    Klodner je dnes střelecky hodně aktivní. Nyní to zkoušel z pravé strany ostrou ranou, ovšem Skokan byl připravený a vyrazil puk na druhou stranu pásma.
     
    42:48
    Ferbas ztlumil Vašíčkovu střelu z pravé strany, takže puk dojel ke Skokanovi pomalu a domácí brankář ho v poklidu ukryl do lapačky.
     
    41:58
    Rozhodčí odpískal ofsajd Pirátů a zároveń se z ledu těžce zvedá Brandner. Nakonec zůstává na ledě, takže nepůjde o nic vážného.
     
    41:21
    Chomutovskou kombinaci v útočném pásmu ukončil střelou od modré Beneš, puk u jeho hole byl sražen na zadní mantinel.
     
    40:21
    Hned po buly vyrazil po pravém křídle kupředu Pech, ale z kruhu trefil jen boční síť. Následně byl mezi kruhy sám Ouřada, který však odmítl hattrick a minul branku. Pechovi pak dorážka z úhlu nevyšla a jen vyprášil Vítovy betony.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Piráti v prostředním dějství pod dojmem výrazného vedení přece jen trochu polevili, čehož Žďár ve druhé polovině třetiny využil ke snížení na rozdíl dvou gólů. Pokud hosté na startu třetího dějství znovu sníží, můžeme ještě vidět drama. Závěrečná dvacetiminutovka začne přibližně v 18:57.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Baier posunul z mezikruží doleva na Beneše, který z vrcholu kruhu přestřelil hostující branku.
     
    39:37
    Časomíra se posunula jen nepatrně, neboť Vít vyrazil Zemanovu střelu od modré nad sebe a sebral puk ze vzduchu lapačkou.
     
    39:31
    Gut zatáhl puk do útočného pásma, mezi kruhy obelstil obránce, jenže vystřelit nestihl, jelikož do něj zezadu čistě strčil vracející se hráč hostů. Následné Zemanovo nahození od modré Vít bez problémů chytil.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:46
    Pirátům nevyšlo založení útoku pomocí dlouhé přihrávky z vlastního pásma, takže je pískáno zakázané uvolnění a vhazuje se před Skokanem.
     
    37:45
    Na obou stranách teď prošli přihrávky brankovištěm, jenže jejich adresáti na puk nedosáhli, takže ohrožení branky ani jednoho z týmů se nekonalo.
     
    35:49
    Žďár právě vstřelil branku!
    Už je to jen o dva góly. Vlk vystřelil z pravého kruhu, Skokan vyrazil puk před sebe, protože toho moc neviděl, takže MATĚJ JINDRA (6) mohl uplatnit důraz a dopravit kotouč za čáru. Asistence: Zbyněk Vlk (7)
     
    35:29
    Veselý a Pech si na pravé straně útočného pásma několikrát vyměnili puk, ale přihrávku druhého jmenovaného doleva na Ouřadu byla hodně nepřesná.
     
    34:40
    Puk nyní sice létá z jednoho konce kluziště na druhý, ale čároví rozhodčí vždy slhedají důvod, aby se zakázané uvolnění nepískalo.
     
    33:57
    Hosté po vstřeleném gólu ožili, ovšem teď musí vyklidit pásmo, protože čárový sudí signalizuje rukou i hlasem ofsajd.
     
    32:48
    Žďár právě vstřelil branku!
    Tak přece jen tu máme první zásah hostů. Vašíček přihrál do jízdy LUKÁŠI GERGELOVI (13), který přebruslil obránce a sám před Skokanem nezaváhal, když poslal puk mezi nohama do branky. Asistence: Vašíček (14).
     
    32:15
    Moc nechybělo, aby hosté dali gól. Ferbas váhal s rozehrávkou, která se mu navíc moc nepovedla a puk projel kolem levé tyče Skokanovy branky do brankoviště, odkud ho Jarý vypíchl do bezpečí před dotírajícími útočníky.
     
    31:40
    Jednu dlouhou přihrávku hostů zachytil na vlastní modré chomutovský obránce, tentokrát už se puku nikdo nedotkl, takže je Žďáru odpískáno další zakázané uvolnění.
     
    30:36
    Ještě než rozhodčí vhodili puk po zakázaném uvolnění, došlo ke střídání v domácí brance. Hosté poté vyrazili do útoku, ovšem zastavil je ofsajd.
     
    30:19
    Střídání v týmu Piráti Chomutov: ze hřiště odchází Běhula, přichází Skokan.
     
    30:19
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    29:18
    Jarý zachytil puk už ve středním pásmu, přesto ho nahodil do třetiny Žďáru, takže Piráti museli pásmo vyklidit. V protiútoku přenechal Vašíček v pravém kruhu puk Dospělovi, který mířil jen do Běhuly.
     
    28:23
    Beneš na levé i následně Zeman na pravé straně udrželi pásmo, jenže Koláčkův oblouček skončil mimo mantinely, takže rozhodčí vykazuje vhazování do středního pásma.
     
    28:06
    Ofsajd Pirátů.
     
    27:32
    Váchal si vzal puk před vlastní brankou, rozjel se a akci zakončil střelou z vrcholu levého kruhu, kterou obránce srazil na zadní mantinel.
     
    26:11
    Dospěl se snažil v levém kruhu před Běhulou zamotat hlavu Ferbasovi, což se mu nepovedlo a domácí obránce ho vytlačil do rohu.
     
    25:13
    Hosté v plném počtu.
     
    24:59
    Hosté opět delší dobu nepustili domácí do pásma, až to na sebe vzal Jarý, s jehož bekhend nebyl pro Víta problémem.
     
    24:09
    Další přesilovkovou ránu Pirátů od modré si připsal Zeman, proti němuž zasáhla vyrážečka Víta.
     
    23:43
    Žďár krátce po buly vyhodil, ale Piráti se vrátili do pásma. Jejich kombinace vyústila ve Štochlovu ránu k tyči, kterou Vít vyrazil betonem do rohu, odkud hosté vyhodili přes všechny čáry.
     
    23:13
    Jarý vystřelil od modré, Vít vyrazil mezi kruhy, kde se chystal ke střele Brandner, jehož však zahákoval Cibuzar, který už sedí na trestné lavici.
     
    23:13
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Cibuzar – 2 min., hákování).
     
    22:12
    Hosté si na vlastní modré čáry přihrávali zadovkami, jenže ta druhá jim nevyšla, takže puk dojel až k brankové čáře, kde si ho hráči Žďáru znovu sebrali a vyrazili kupředu.
     
    21:09
    Hosté začali aktivně. Obránce Klodner znovu ukázal, že podpora útoku mu rozhodně není cizí. Střelou z osy hřiště mezi kruhy však trefil jen rameno Běhuly.
     
    20:18
    Gergel střílel z pravého kruhu, jeho ránu srazil Váchal na zadní mantinel, odkud se puk odrazil před Běhulu, kde operoval Vašíček, ale s jeho pokusem si Běhula poradil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po vlažnějším úvodu se domácí rozstříleli a nasázeli hostům čtyři góly. Prostřední dějství začne přibližně v 18:15.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Téměř současně s první sirénou vystřelil Štochl, jeho pokud od modré však do branky neprošel.
     
    19:10
    Piráti znovu vyhodili přes všechny čáry, ale tentokrát mířil puk do prostoru mezi tři tyče hostujícího týmu, takže Vít musel ukrýt kotouč pod lapačku před dojíždějícím útočníkem domácích.
     
    18:16
    Zakázané uvolnění Pirátů.
     
    17:51
    Sivák na hostující střídačce si na sebe vzal masku, ovšem zatím zůstává v brance Žďáru Lukáš Vít.
     
    17:51
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí přidávají v jedné minutě druhý gól v rychlém sledu. Štochl posunul puk po modré zprava doleva na Váchala, na něhož si křikl JAKUB VESELÝ (8), jemuž Váchal adresoval přesnou křížnou přihrávku, do níž stačilo domácímu útočníkovi vložit hůl. Asistence: Jakub Váchal (9) a Jakub Štochl (14).
     
    17:23
    Piráti právě vstřelili branku!
    A máme to v tréninkové hala chomutovské arény o tři góly. Veselý poslal na zteč Pecha, který sám před Vítem nedal, jenže volný kotouč si nejrychleji našel KRYŠTOF OUŘADA (21) a pohodlně překonal bezmocného Víta. Asistence: Patrik Pech (15) a Jakub Veselý (7).
     
    16:49
    Další nepříjemný pokus hostů, tentokrát v podání Gergela. I s ním si Běhula poradil.
     
    16:01
    Běhula si nadvakrát poradil s tvrdou ranou od modré a přerušil hru.
     
    15:19
    Další ofsajd Pirátů. Tentokrát klasický, takže se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    14:58
    Už podruhé v této třetině je domácím odpískán úmyslný ofsajd, takže hra se přesouvá před Běhulu.
     
    14:29
    Štiplavou ránu z mezikruží si připsal Brandner, ovšem trefil jen střed branky, kde nemohl pozorného Víta zaskočit.
     
    13:04
    Další postup Pirátů zastavil ofsajd.
     
    12:41
    Piráti právě vstřelili branku!
    KRYŠTOF OUŘADA (20) dostal puk do levého kruhu, popojel s ním na osu a nikým neatakovaný vystřelil. Vypadalo to, že puk mu trochu sjel z hole, což možná přispělo k tomu, že mezi betony brankáře, projel do sítě. Asistence: Jakub Váchal (8) a Patrik Pech (14).
     
    12:14
    Nahození Chomutovských šlo přímo na Víta, takže je pískán úmyslný ofsajd, protože čárový sudí postavení mimo hru signalizoval.
     
    11:51
    Zakázané uvolnění Žďáru.
     
    10:54
    Na útočný výpad se nyní vydal Klodner, který si na Běhulu u jeho levé tyče nepřišel, ale sebral puk, vyjel k modré, odkud přihrál mezi kruhy Vašíčkovi, jenž v dobré pozici vůbec netrefil branku Chomutova.
     
    09:44
    V další zajímavé pozici se v levém kruhu ocitl Veselý, ale na Víta si nepřišel.
     
    08:48
    Zakázané uvolnění Pirátů.
     
    08:24
    Teď se Piráti dostávají do tlaku. Tentokrát šel puk zpoza branky před ni, kde stál Koláček, jenž zblízka z otočky trefil jen Víta v hostující brance.
     
    07:42
    V pravém kruhu se k puku dostal Prokop, jenže přestřelil hostující branku.
     
    06:38
    Hra je nyní poněkud rozháraná, ani jeden z týmů se nemůže dostat do střelecké pozice, takže sledujeme si svižný hokej, ovšem šancí je po hektičtějším období jako pověstného šafránu.
     
    05:47
    Další ofsajd Žďáru,
     
    05:11
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí jdou do vedení po akci dva na jednoho, v níž MICHAL GUT (18) přihrával zprava doleva, ale hosté si srazili puk do vlastní branky. Bez asistence..
     
    04:18
    Také na druhé straně jsme viděli velkou šanci. Pech se prodral až před Víta, ale tváří v tvář brankáři přestřelil branku.
     
    04:03
    Ofsajd Žďáru.
     
    03:57
    Podruhé v krátkém sledu došlo na souboj Běhula versus Marguš a znovu byl úspěšný domácí brankář, který si poradil se střelou hostujícího útočníka z pravé strany zblízka.
     
    03:31
    Gergel si z pravé strany sjel přes osu do druhého kruhu, odkud střelou na vzdálenější tyč zaměstnal Běhulův beton. Puk se odrazil k Margušovi, jehož vychytal Běhula.
     
    03:18
    Domácí v plném počtu.
     
    03:01
    Hostující tým se stále nemůže pořádně usadit v pásmu. Domácí znovu vyhodili.
     
    02:40
    hostům se přesilovka v této fázi nedaří. Podruhé v krátkém sledu Piráti vyhodili, aniž by hráči Žďáru ohrozili Běhulu.
     
    02:01
    Hosté uvolnili na hranici pravého kruhu Dospěla, jehož vychytal Běhula, který vyrazil puk do rohu, odkud ho domácí obránci odpálili přes všechny čáry.
     
    01:18
    Po Cibuzarově hodně nepřesné ráně od modré rozhodčí přerušil hru, neboť hostující kapitán Černohorský zůstal ležet u pravého mantinelu chomutovského obranného pásma. Stalo se tak po nedovoleném zákroku, a který pyká Prokop. Černohorský dojel za pomoci spoluhráče a zdravotnice na střídačku.
     
    01:18
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Prokop – 2 min., faul kolenem).
     
    01:11
    První ránu zápasu si připisuje hostující Vlk, jenž doszal ve středním pásmu přihrávku do prostoru, dojel po levém křídle do kruhu a vystřelil na vzdálenější tyč, kde Běhula zasáhl betonem.
     
    00:38
    Postup Žďáru přerušil hvizd čárového rozhodčího na znamení ofsajdu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Ferbas, Zeman, Beneš, Váchal, Jarý, Štochl – Veselý, Hofrichter, Baier, Vjačka, Prokop, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner

    SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sivák) – Černohorský, Čermák, Klodner, Cibuzar, Filip, Budín, Dospěl, Vlk, Kouba, Jindra, Kuluris, Mihulka, Marguš, Gergel, Vašíček

    Rozhodčí: Hucl – Zimmermann, Charvát.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 6. Gut, 13. Ouřada (Váchal, Pech), 18. Ouřada (Pech, Veselý), 18. Veselý (Váchal, Štochl), 59. Prokop – 33. Gergel (Vašíček), 36. Jindra (Vlk)


    Piráti Chomutov: Běhula (31. Skokan) – Ferbas, Zeman, Beneš, Váchal, Jarý, Štochl – Veselý, Hofrichter, Baier, Vjačka, Prokop, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner
    SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sivák) – Černohorský, Čermák, Klodner, Cibuzar, Filip, Budín, Dospěl, Vlk, Kouba, Jindra, Kuluris, Mihulka, Marguš, Gergel, Vašíček

    Rozhodčí: Hucl – Zimmermann, Charvát
    bahis siteleri