Spiš. N. Ves – Trebišov 1:2 (kon.) | Lok. Košice – Šamorín 0:3 (kon.) | Poprad – Podbrezová B 1:0 (kon.)
Pohronie – KFC Komárno 2:1 (kon.)
konec
FK Poprad
1:0 (1:0)
FK Železiarne Podbrezová B
sk Pátek 06.04.2018, 17:30 • NTC Poprad • MONACObet liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Prajem vám príjemný piatkový podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 23. kola 2. futbalovej ligy. FK Poprad dnes privíta v popradskom NTC tím FK Železiarne Podbrezová B. Stretnutie sa začína o 17:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradskí futbalisti majú momentálne najlepšiu formu spomedzi všetkých tímov druhej ligy. Úspešní boli totižto v posledných troch zápasoch, v ktorých porazili Spišskú Novú Ves 0:2 a doma Bardejov a Zvolen zhodne 3:1. Poprad sa môže pýšiť takisto aj najlepšou defenzívou, Podtatranci doteraz inkasovali len 16 gólov a strelili ich dokopy 37. Popradčanom teda po stabilných výkonoch patrí aktuálna 2. priečka so ziskom 41 bodov a dvojbodovou stratou na prvú Sereď. Vedenie FK Poprad sa netají postupovými ambíciami do Fortuna ligy, ktorú by chcel Poprad hrať už budúcu sezónu.

    FK Železiarne Podbrezová B
    Železiarom z Podbrezovej sa v posledných zápasoch síce celkom darilo, no aj tak ich to nedokázalo odlepiť od dna tabuľky. Béčko Podbrezovej je momentálne na poslednej 16. priečke so ziskom 18 bodov a nepriaznivým skóre 18:39. Podbrezová v poslednom ligovom zápase remízovala s béčkom Žiliny 1:1, predtým prekvapivo porazila Skalicu doma 1:0 a takisto triumfovala aj vo Zvolene po víťazstve 0:1.

    V prvom vzájomnom zápase tejto sezóny boli úspešnejší futbalisti Popradu. v rámci zápasu 8. kola Poprad na ihrisku Podbrezovej triumfoval vysoko 0:6 a podobný výsledok bude chcieť napodobniť určite aj dnes. Či sa mu to podarí, to sa dozviete aj vďaka nášmu on-line prenosu. Pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Hatok, Hric, Palša (C), Kica, Zošák, Medak, Šesták, Jančo, Kukoľ, Horváth
    Náhradníci: Knurovský, Maťaš, Šašinka, Kopúnek, Horodník, Holiš, Daško

    FK Železiarne Podbrezová B: Vavrúš – Fischer, Lepieš, Kupčík (C), Mejri, Haščák, Garaj, Gerát, Kačerík, Blahút, Mojžiš
    Náhradníci: Adamčák, Gordan, Kuc, Weiss, Vodilka, Turňa, Sokol

    Rozhodca: Vlčej – Bobko, Mihalík.
     
    Na trávnik prichádzajú oba tímy. Popradčania v domácich tmavodmorých dresoch, hostia v bordových.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Podbrezovej, ktorým sa nepodarilo zo zadných radov centrom sa presadiť dopredu. Mejri loptu pri postrannej čiare nedobehol.
     
    2
    Jančo spracoval Kicov center a hlavičkou prenechal loptu Medakovi, ktorý sa odhodlal k strele, no mieril iba do hráča Podbrezovej. Následne spoza pokutového územia vypálil aj Zošák, ale iba do Vavrúšových rúk.
     
    3
    Kukoľov center z rohového kopu smeroval na bližšiu žrď, kde však Horváth nebol dostatočne pripravený.
     
    4
    Zošákov center smerujúci do pokutového územia nik nezachytil, lopta vyletela vysoko do vzduchu a už ju Vavrúš vzal do svojej moci.
     
    5
    Horváth posunul loptu do šestnástky Medakovi, ktorý sa rozhodol vypáliť ľavačkou, ale loptu nastrelil iba do hosťujúceho obrancu Fischera. Aut pre Poprad.
     
    6
    Vavrúš sa dlhým nákopom od brány snažil nájsť na útočnej polovici Filipa Lepieša, no ten už loptu pred bránkovou čiarou na opačnej strane ihriska nestihol dobehnúť.
     
    7
    Šikovný center z pravej strany z kopačky Hatoka našiel hlavičku Lukáša Horvátha, ktorý bezprostredne zakončoval, ale lopta netrafila priestor brány.
     
    8
    Popradčania sa domnievali, že hlavný rozhodca ich ukrivdil, keďže aut mali mať domáci futbalisti. Po krátkych dohadoch ho však rozohrávali futbalisti Podbrezovej.
     
    9
    Kukoľov center z rohovej zástavky mal pravdepodobne nájsť Jána Hatoka, ale toho si dobre postrážil hosťujúci hráč.
     
    10
    Medak centrom na ľavú stranu vysúval Kicu, ale ten už ďalej v hre pokračovať nemohol, keďže sa ocitol v ofsajdovom postavení.
     
    11
    Stanislav Šesták takmer využil nepresnú rozohrávku hostí. Prihrávka Kupčíka nebola vôbec dobrá, Fischer ju zachytiť nestihol, no napokon loptu dokázal zastaviť Vavrúš a uchrániť svoj tím pred inkasovaným gólom.
     
    12
    Popradčania si však príležitosť vytvorili vďaka svojej štandardke. Center z pravej strany z kopačky Kukoľa našiel Šestákovu hlavičku, ktorý mieril len tesne mimo.
     
    13
    Podbrezovčania si rýchlo na jeden dotyk prihrali v strede poľa, ale následnú prihrávku Kačeríka už Blahút nestihol dobehnúť.
     
    14
    Na Kukoľov center z pravej strany čakali Horváth spoločne so Šestákom, no ani jeden z nich sa napokon k lopte nedostal. Bol to totižto nepresný pokus.
     
    15
    Adrián Kačerík potiahol za dres domáceho Šestáka a bol to jednoznačne nedovolený zákrok. Kačerík bol slovne napomenutý.
     
    16
    Kukoľ šikovne centroval z pravej strany do pokutového územia, kde si už tesne poza Haščáka vytváral priestor Šesták, ale napokon ako prvý loptu zasiahol hráč Podbrezovej.
     
    17
    Železiari sa po rohovom kope domácich chceli dostať na nejaký čas dopredu, no Lepieš nakopol loptu Mejrimu až príliš ďaleko.
     
    18
    Kačerík tentokrát vysúval na ľavú stranu Alexandra Mojžiša, ktorý však takisto nemohol pokračovať v akcii, teraz bol odpískaný ofsajd.
     
    19
    Palša vybojoval loptu pri postrannej čiare, posunul ju Hricovi, ktorý už dával iba bezpečne dozadu brankárovi Malecovi.
     
    20
    Kukoľ o loptu prišiel po súboji s Mejrim, Popradčania ju však vybojovali opäť, no Kicova prihrávka nebola absolútne presná.
     
    22
    Adrián Kačerík chcel byť tým mužom, ktorý po prvýkrát ohrozí Malecovu bránu, no spoza šestnástky napálil iba do domáceho futbalistu. Následne na opačnej strane spoza vápna pálil Kukoľ, ale Vavrúš dokázal loptu vyraziť.
     
    23
    Center z kopačky Dujeho Medaka dorazil na hlavičku Šestáka, ktorý aj zakončil, no následne loptu z bránkovej čiary odhlavičkoval hosťujúci hráč. Ďalší roh Popradu.
     
    24
    Poprad dal gól!
    Domáci pretavili svoj tlak do vedúceho gólu! Po rohovom kope loptu iba hlavičkou jemne tečoval Hric a prenechal ju ŠTEFANOVI ZOŠÁKOVI, ktorý presne mierenou strelou k ľavej žrdi prekonal Vavrúša!
     
    25
    Nepriaznivý stav sa snažil ihneď napraviť Adrián Kačerík, ale jeho strela ľavačkou spoza pokutového územia letela vysoko nad bránu.
     
    26
    Denis Jančo najprv predviedol pred šestnástkou šikovnú otočku, ktorou sa zbavil protihráča, ale už v pokutovom území nemal nikoho, komu by nahral a navyše proti nemu stála až štvorica Podbrezovčanov.
     
    27
    Šesták naštartoval akciu svojho tímu, loptu na pravú stranu prenechal Zošákovi, ktorý mu vrátil, ale nebola to stopercentná prihrávka. Šesták už pred protihráčom zo sklzu zakončiť nedokázal.
     
    29
    Hosťom opäť nevyšla kľúčová fáza na rozvoj útočnej akcie. V strede poľa Mejri neprihral presne Kačeríkovi a Železiari o loptu prišli.
     
    30
    Zošák nepríjemne atakoval v strede poľa hosťujúceho Filipa Lepieša. Hlavný arbiter odpískal faul a hostia rozohrávajú z blízkosti stredovej čiary.
     
    32
    Jančo nakopol dlhú loptu na pravú stranu, po ktorej sa rozbehol Hatok, ale už loptu pred bránkovou čiarou nedobehol.
     
    33
    Haščák zozadu atakoval Šestáka, ktorý sa však po odpískanom faule ihneď postavil a chcel rozohrať. Hlavný rozhodca však jeho pokus zbrzdil a Poprad si teda môže pripraviť štandardku.
     
    34
    Horváth loptu vyhlavičkoval do vzduchu, zozadu pribehol do šestnástky Duje Medak, ktorý vypálil ľavačkou, ale nebol vôbec presný.
     
    35
    Horváth už nemohol pokračovať v hre po Kicovom dlhom nákope, keďže bol v ofsajdovom postavení.
     
    36
    Dávid Haščák pokazil autové vhadzovanie, nevhadzoval v súlade s pravidlami a hlavný rozhodca to okamžite odpískal.
     
    37
    Blahút sa dostal do súboja Kukoľom. Hráč Popradu utrpel zásah a musel sa pomaly zbierať z trávnika. V hre však ihneď pokračuje.
     
    40
    Medak dlhým nákopom do šestnástky hľadal Horvátha, s ktorým si však v osobnom súboji poradil Fischer a nedovolil mu pokračovať v ťahu na bránu.
     
    41
    Kukoľ si prevzal loptu na ľavej strane v šestnástke od Medaka a z ostrého uhla prihrával pred bránu. Vavrúš však vyčítal jeho úmysly a loptu zachytil do rúk ako prvý.
     
    42
    Kukoľov center z ľavej strany na prvý pohľad nevyzeral vôbec zle, napokon však obletel aj Horvátha, aj Janča a k lopte sa dostal iba Podbrezovčan.
     
    44
    Hatok sa snažil silou-mocou vybojovať loptu od Garaja, takmer sa mu to podarilo, no aj tak hráča Podbrezovej fauloval a pískalo sa.
     
    45
    Podbrezovčania zahrávali prvý rohový kop v zápase, Kačeríkov center však domáci futbalisti zachytili na svoje kopačky a to bola bodka za prvým polčasom.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase viacmenej jednoznačne dominoval domáci celok. Popradčania skórovali však iba raz, v 24. minúte sa presadil Zošák.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku si tréneri nepripravili žiadnu zmenu v zostave, a tak oba tímy pokračujú v pôvodnom zložení. Výkop mali domáci.
     
    48
    Mojžiš nakopol loptu po ľavej strane dopredu, lenže Lepieš sa k nej už nedostal, a tak ju vzali do moci Popradčania.
     
    49
    Jančo prenechal loptu na ľavej strane Kukoľovi, následne ju Kukoľ prihral na hranicu šestnástky Medakovi, ktorý sa odhodlal ku koncovke, ale napálil to iba do protihráča.
     
    50
    Garaj sa snažil využiť výhodu ponúkanú hlavným rozhodcom. Dobre však potom zapracoval domáci Palša, ktorý ho čisto a umne odstavil od lopty.
     
    52
    Horváth si spracoval prihrávku na hranici šestnástky, chcel ju prihrať dozadu Jančovi, no ten prihrávku nečakal. Loptu teda získal hosťujúci Kačerík.
     
    53
    Šesták bol v netypickom postavení na obrannej polovici, až takmer pri vlastnej šestnástke. Tam bol však faulovaný Kačeríkom a získal pre svoj tím loptu.
     
    54
    Zošák si spracoval dlhý center na opačnej strane šestnástky, prenechal loptu Jančovi, ktorý prudko vystrelil, ale Vavrúš bol pripravený na tento zákrok.
     
    56
    Kačerík si spracoval loptu na útočnej polovici, vytvoril si aj streleckú pozíciu, no jeho pokus bol zblokovaný a Železiari zahrávali roh. Domáci Palša však bol pri letiacej lopte prvý a odhlavičkoval ju mimo nebezpečia.
     
    58
    Hatok dostal prihrávku na pravú stranu a posielal loptu do pokutového územia. Podbrezovčania však bránili zodpovedne a podarilo sa im loptu dostať mimo ohrozenia bránky.
     
    59
    Podbrezová sa dostala na útočnú polovici. Center z pravej strany sa síce dostal do šestnástky k Mejrimu, no ten už nedokázal bezprostredne zakončovať.
     
    60
    V menších problémoch sa ocitol hosťujúci Fischer, ktorý bol zrejme zasiahnutý domácim futbalistom, a tak mu chvíľu trvalo, kým sa mierne otriasol na to, aby mohol pokračovať v hre.
     
    61
    Za posledných pár minút musel hlavný rozhodca viackrát zasiahnuť do priebehu, pretože fauly boli na jednej aj druhej strane. Tentokrát sa takisto píska aj po postavení mimo hry na popradskej strane.
     
    62
    Nicolas Mejri sa šikovne vysunul dopredu pomedzi dvojicu popradských stopérov, ale s loptou v ťahu na bránu už pokračovať nemohol, pretože bol v ofsajde.
     
    64
    Prvý striedanie v dnešnom zápase. Z ihriska odchádza najmladší domáci futbalista písaný v zápise Denis Jančo a nahradí ho Michal Horodník.
     
    65
    Blahút síce nasadil jasličky Hatokovi, ale fyzicky už cez neho neprešiel. Navyše Hatokovi pribehol na pomoc Zošák, ktorý získal loptu.
     
    66
    Nicolas Mejri fauloval domáceho hráča pri šestnástke a dostal za svoje počínanie žltú kartu. Z následnej štandardky sa ale domáci nepresadili.
     
    68
    Center Tomáša Geráta do vnútra pokutového územia síce dopadol k jeho spoluhráčovi, ale nevznikla z toho strelecká príležitosť.
     
    69
    Kica sa pošmykol a aj rukou zasiahol prihrávku smerujúcu na Mejriho. Rozhodca ponechal výhodu, Mejri pokračoval dopredu, no strieľal z uhla mimo bránky.
     
    70
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Lukáš Horváth, prichádza Jakub Šašinka.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 350 divákov.
     
    72
    Adrián Kačerík vybehol s loptou po pravom krídle a následne odcentroval pred bránku. Tam však nik nebol pripravený na prichádzajúcu loptu, a tak ju mohol v pokoji zachytiť Malec.
     
    73
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová B: z ihriska odchádza Ján Blahút, prichádza Matej Turňa.
     
    75
    Horodník výborne poslal prudkú loptu do pokutového územia, ktorú zachytil Šesták a okamžite vypálil. Brankár Samuel Vavrúš takisto vynikajúco zasiahol.
     
    76
    Poprad mal teraz asi jednu z najväčších príležitostí v druhom polčase. K navýšeniu vedenia nebol ďaleko, no Podbrezovčania zatiaľ do týchto chvíľ statočne odolávajú a šanca na akýkoľvek bodový zisk tu pod Tatrami je reálna.
     
    78
    Duje Medak posielal jemný oblúčik smerom do šestnástky, ktorý však Šašinka zastihnúť nedokázal. Brankár Vavrúš bol ako prvý pri lopte.
     
    79
    Duje Medak sa previnil nedovoleným obranným zákrokom a vypýtal si zaň aj žltú kartu.
     
    80
    Medak odcentroval loptu z rohovej zástavky. K hlavičkovému zakončeniu sa síce dostal Šašinka, no mieril nepresne.
     
    81
    Domáci futbalista Zošák ostal ležať na trávniku po zákroku protihráča. V hre však po krátkom ošetrení bude pokračovať.
     
    83
    Horodník si prevzal loptu od Zošáka a naservíroval ju pred malé vápno Šašinkovi, ktorý zakončoval z prvej pravačkou, no mieril nepresne.
     
    84
    Michal Horodník mohol síce ešte pokračovať v ťahu na bránu, ale rozhodol sa pre bezprostrednú strelu z väčšej diaľky. Jeho delovka nebola presná.
     
    85
    Šesták naštartoval po ľavej strane Šašinku, ktorý si myslel, že má za svojím chrbtom spoluhráča, no nebolo to tak a prihrávka naslepo teda bola bezvýznamná.
     
    87
    Hosťujúci Tomáš Gerát bol potrestaný žltou kartou pravdepodobne za nešportové odkopnutie lopty ihneď po odpískaní.
     
    88
    Mojžišov priamočiary nákop do šestnástky zachytil ako prvý do rúk brankár Malec, ktorý môže získať pre svojich spoluhráčov nejaké sekundy, a tak rozohrávať.
     
    89
    Fischer mal šťastie, že Šašinka lepšie nepredvídal jeho pokus o prihrávku. Len tesne domáci futbalista loptu nezachytil. Dostal by sa tak určite do zaujímavej šance.
     
    90
    Rozhodcovia nadstavujú iba jednu symbolickú minútu.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Stanislav Šesták, prichádza Viktor Maťaš.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase síce boli domáci tiež dominantní, no nepodarilo sa im už pridať nejaké ďalšie góly. Podbrezová takisto nedokázala využiť možno takú menšiu ľahostajnosť najmä v koncovke a nepriniesla gól.
    Poprad teda zvíťazil nad Podbrezovou 1:0 a minimálne do nedele je na špici tabuľky.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera a víkendu. (19:20:20)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 24. Zošák

    Karty:   79. Medak (PPD) – 66. Mejri (ZLB), 87. Gerát (ZLB)


    FK Poprad: Malec – Hatok, Hric, Palša (C), Kica, Zošák, Medak, Šesták, Jančo, Kukoľ, Horváth
    Náhradníci: Knurovský, Maťaš, Šašinka, Kopúnek, Horodník, Holiš, Daško

    FK Železiarne Podbrezová B: Vavrúš – Fischer, Lepieš, Kupčík (C), Mejri, Haščák, Garaj, Gerát, Kačerík, Blahút, Mojžiš
    Náhradníci: Adamčák, Gordan, Kuc, Weiss, Vodilka, Turňa, Sokol

    Rozhodčí: Vlčej – Bobko, Mihalík

    Diváci: 350
    bahis siteleri