Francie – Česko 2:5 (kon.) | Švýcarsko – Bělorusko 3:2 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
1:3 (1:3, 0:0, 0:0)
BK Havlíčkův Brod
Pátek 13.04.2018, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • Kvalifikace o Chance ligu • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost v průběhu celé sezóny. Ze zimního stadionu v Jablonci se s vámi letos naposledy loučím a přeji příjemný večer! (20:42:40)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se stává tým BK Havlíčkův Brod! Tým z Vysočiny si to tedy v posledním kole kvalifikace rozdá s Porubou o postup. Právě jméno Poruby nyní vyvolávají jablonečtí fanoušci, kteří ale rychle přepínají na poděkování svému týmu za další nad očekávání úspěšnou sezónu. Dnes padaly branky pouze v první části. Zajímavé je, že třetí třetina trvala těžko uvěřitelných 52 minut! Nakonec jsme se ovšem konce zápasu přeci jen dožili. Ačkoliv dnes Vlci odešli v roli poraženého, je třeba smeknout klobouk za jejich fenomenální práci v oslabení. Ubránili se totiž šest minut v kuse ve třech a zvládli také následné klasické početní nevýhody.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Tomáš Semrád v poslední akci utkání nabíjel na pravý kruh Lukáši Endálovi. Ten úplně nezkoordinoval pohyby a promáchl. Puk se zatoulal do rohu kluziště a zápas končí.
     
    59:48
    Vyloučen je nakonec pouze Michal Pavlů (JBL). Ne však za potyčku, které se účastnil, ale za držení protihráče, což jablonečtí příznivci nechápou.
     
    59:48
    Lukáš Endál zůstal po strkanici na brankovišti ležet na ledové ploše před Lukášem Hosnedlem. Mezitím se ještě odehrávala potyčka v rohu kluziště, uvidíme, jestli se bude vylučovat.
     
    59:39
    Tak ještě jedna přesilovka Rebelů, Kamil Bříška (JBL) trošku zbytečně sekl protihráče, za což inkasuje po zásluze dvouminutový trest.
     
    58:30
    Havlíčkův Brod trošku krkolomně udržel svůj pobyt v útočném pásmu a stále kombinuje. Luboš Voříšek ale v souboji s Tomášem Zemanem ztratil kontrolu nad pukem a Severočeši se osvobozují.
     
    57:39
    Miroslav Třetina táhne akci Rebelů. Ti prakticky nepřetržitě hrají přesilovkou hru, což trvá už od 49. minuty. Vlci se ale brání skvěle.
     
    57:19
    Severočeši ale v plném počtu setrvali jen na okamžik. Hráčská lavice je totiž záhy potrestána trestem za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    56:50
    Tomáš Zeman vyhazuje kotouč do bezpečí a jeho týmu tak už chybí k dokonání neuvěřitelného počinu pouze sekundy.
     
    56:39
    Dalekonosný pokus Tomáše Semráda nasměroval strážce domácí svatyně do ochranné sítě. Bude se tedy vhazovat před jeho brankou, konkrétně po jeho pravé ruce.
     
    55:47
    Kamil Bříška roztleskal jablonecké fanoušky ukázkovou prací v útočném pásmu. Našetřil tam spoustu cenného času a domácí bude za minutu zcela kompletní!
     
    55:10
    Fenomenální oslabení Jablonce je zmírněno, domácí již hrají ve čtyřech! Všechna čest za obrannou práci, ale Havlíčkův Brod si stále kráčí za vítězstvím.
     
    54:27
    Puk byl v souboji za brankou doslova pohřben pod bruslemi. Sudí jej tedy ztratili z dohledu a rozhodli se přerušit hru. Ihned po buly hosté kombinují v pásmu.
     
    53:49
    Lukáš Endál zkrotil kotouč na pravém kruhu a švihem jej vyslal na branku. Lukáš Hosnedl svůj zákrok prodal a přerušuje hru! Rozhodčí si ještě s hráči vysvětlují nesrovnalosti.
     
    53:06
    Zatímco se domácí fanoušci opět zlobí, přidávají jejich oblíbenci další dvě úspěšná vyhození! Toto je naprosto nevídané, jak Jablonec zvládá neskutečně dlouhé oslabení ve třech.
     
    52:39
    Brodští rozhodili domácí trojlístek a Jan Milfait zakončoval do poloodkryté klece! Lukáš Hosnedl se ale stihl úžasně přemístit a zasáhnout ramenem.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 19. M.Tondr (Pavlů, Demel) – 11. Přidal (Endál), 13. Kuchta (Beneš, Chlubna), 20. Přidal (Voříšek)


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Tondr Martin – Babec, Bříška (A), Tondr Lukáš (A), Víšek (C), Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Gecko, Demel, Homolka, Peřina.
    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Semrád, Vašíček (A), Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis – Přidal, Třetina (C), Endál, Michálek, Milfait (A), Voříšek, Chlubna, Kuchta, Beneš, Šuhaj, Ludvík, Kozlík.
    ocianews.com