Perm – Kazaň 0:3 (kon.) | Dynamo – Lok. Moskva 0:4 (kon.) | Zenit – Machačkala 1:0 (kon.)
FK Krasnodar – Arsenal Tula 3:0 (kon.)
konec
FK Krasnodar
3:0 (2:0)
PFK Arsenal Tula
Sobota 14.04.2018, 18:00 • Stadion Kubaň, Krasnodar • Ruská Premier Liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Krasnodaru s přehledem zvládli důležitý souboj o evropské poháry, když na Stadionu Kubaň rozdílem třídy porazili Arsenal Tula, do jehož sítě se během prvního poločasu trefili Viktor Claesson se Sergejem Petrovem a po přestávce krátce před koncem zápasu střídající Ricardo Laborde. Konečný výsledek střetnutí. FK Krasnodar 3 Arsenal Tula 0. (19:55:17)

     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Andreas Granqvist ještě pár sekund před koncem fauloval a rozhodčí jeho prohřešek potrestal žlutou kartou.
     
    90+1
    Evans Kangwa si uprostřed šestnáctky skvěle křikl a jeden z jeho spoluhráčů po zpětné přihrávce z pravé strany pustil míč za sebe, jeho technická střela ale těsně minula vzdálenější pravý horní roh brány! To byla obrovská šance.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    89
    Evans Kangwa z levé strany skvěle zatáhl míč až do šestnáctky, jeho přízemní diagonální střela ale minula vzdálenější pravou tyč poté, co nabrala úplně opačnou faleš.
     
    88
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé tři minuty a už je jasné, že v souboji o evropské poháry zvítězí Krasnodar.
    86. Ricardo LABORDE - 3:0
     
    86
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Střídající RICARDO LABORDE se na levé straně hřiště téměř od půlící čáry řítil sám na bránu, zasekl si míč směrem ke značce pokutového kopu a nádhernou střelou pravačkou vymetl vzdálenější pravý horní roh brány, kde se míč na cestě do sítě ještě odrazil od tyče! Krasnodar vede před koncem 3:0. Asistence: Jurij Gazinskij.
     
    85
    Arsenal už v závěru zápasu hraje vzadu na obrovské riziko a Krasnodaru se otevírá prostor pro rychlé protiútoky.
     
    84
    Magomed Sulejmanov si na pravé straně hřiště zpracoval po rychlém protiútoku míč a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké ráně, která zamířila nad vzdálenější levý horní roh brány.
     
    83
    Krasnodar tak dlouho okupoval pokutové území hostujícího celku, až se ke střele nedostal a domácí naopak faulovali.
     
    82
    Arsenal měl vzápětí k dispozici standardní situaci, následný centr byl ale odvrácen a žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    81
    Evans Kangwa si to z levé strany namířil do šestnáctky a Sergej Petrov ho poslal k zemi. Za taktický faul žlutá karta.
     
    80
    Cristian Ramírez zvedl hlavu a od levé postranní čáry poslal do ohně přízemní centr, který byl na přední tyči odvrácen.
     
    79
    Jurij Gazinskij vyrážel na ose hřiště do rychlého protiútoku a Goran Čaušić ho sestřelil ostrým skluzem.
     
    77
    Krasnodar měl nyní obrovskou šanci! Po rychlém protiútoku a dlouhé kolmé přihrávce se domácí dostali na levé straně šestnáctky k přízemní střele, kterou Michail Levašov vpádu fantasticky vyrazil levou rukou před sebe, a jeden z domácích hráčů mohl míč dorážet do prázdné brány, jenže ho poté trestuhodně minul!
     
    76
    Arsenal Tula má během posledních okamžiků území převahu, centr z pravé strany ale nejsou vůbec nebezpečné.
     
    75
    Těsně před střídáním na straně Krasnodaru na pravé straně hřiště rozjel v hostujícím dresu nebezpečný útok Anri Chaguš, jenže Arsenalu byl vzápětí ve vápně odpískán ofsajd.
     
    74
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Mauricio Pereyra, přichází Magomed Sulejmanov.
     
    73
    Maciel Wanderson toho dnes spoustu naběhal a zaslouženě sklidil potlesk domácích fanoušků Krasnodaru.
     
    72
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Maciel Wanderson, přichází Ricardo Laborde.
     
    72
    Arsenal se na pravém křídle dostal v rychlém sledu ke dvěma centrům, jenže první byl odvrácen a druhý dlouhý.
     
    71
    Do konce zápasu na Stadionu Kubaň zbývá odehrát dvacet minut. Krasnodar stále vede nad Arsenalem 2:0.
     
    70
    Ještě se rychle vrátím k předchozí situaci. Domácí se nedostali do zakončení zásluhou skvělého skluzu jednoho z obránců Arsenalu, který na poslední chvíli míč odvrátil.
     
    69
    Krasnodar má vývoj zápasu pevně pod kontrolou a málem se po zpětné přihrávce z levé strany šestnáctky ocitl na přední tyči v obrovské šanci, zakončení ale nakonec nepřišlo.
     
    68
    Cristian Ramírez předvedl podél levé postranní čáry dlouhý sprint, jenže se vydal mezi tři protihráče a o míč přišel.
     
    67
    Luka Djordjević přišel na hřiště jako poslední možný žolík. Útočník Arsenalu je v klubu na hostování ze Zenitu Petrohrad.
     
    66
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Kirill Kombarov, přichází Luka Djordjević.
     
    66
    Už to vypadalo, že se Krasnodar po rychlém protiútoku po levé straně hřiště a zpětné přihrávce dostane ke střele zpoza šestnáctky, jenže domácí hráč si dal míč daleko od nohy.
     
    65
    Arsenal vyrazil do rychlého protiútoku a chtěl z pravé strany hřiště přenést hru opět doleva, jenže diagonální pas byl příliš dlouhý a u rohového praporku skončil v zámezí.
     
    64
    Ivan Novoselcev skvěle podržel na zádech Fjoroda Smolova, kterému byl odpískán v šestnáctce útočný faul poté, co hostujícího obránce Arsenalu zezadu jasně přistrčil.
     
    63
    Cristian Ramírez na levé straně hřiště v blízkosti půlící čáry zvedl hlavu a po pěkném seknutí míče ho ostře sestřelil Kirill Kombarov. Hostující kapitán ale žlutou kartu neviděl.
     
    62
    Ze zápasu uplynula hodina hry a Krasnodar stále vede nad Arsenalem 2:0. Tula se pokusila snížit, jenže centr z levé strany hřiště byl po pěkném roztažení hry odvrácen.
     
    61
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Joãozinho, přichází Roman Šiškin.
     
    60
    Fjodor Smolov už chystal běžet sám na bránu, jenže jeho úprk vpřed překazil zdvižený praporek pomezního rozhodčího, který ho nepustil do samostatného úniku.
     
    59
    Joãozinho šel ve středovém kruhu také pořádně ostře do souboje s Víctorem Álvarezem, který nakopával míč dopředu a přesně v daném okamžiku byl nepříjemně nakopnut.
     
    58
    Fjodor Smolov unikal podél levé postranní čáry a jen, co si hodil míč prvním dotykem do běhu, Anri Chaguš ho sestřelil ostrým skluzem, za který viděl žlutou kartu.
     
    57
    Andrej Sinicyn málem inkasoval kuriózní gól, když centr Arsenalu od levé postranní čáry mířil do sítě, domácí brankář ho ale skvělým zákrokem vyrazil mimo bránu na rohový kop!
     
    56
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Kantemir Berchamov, přichází Goran Čaušić.
     
    55
    Arsenal připravuje druhé střídání a mezitím se hosté dostali na pravém křídle k prudkému přízemnímu centru do ohně, míč byl ale na přední tyči odvrácen do bezpečí.
     
    55
    Krasnodar čelil rychlému protiútoku Arsenalu. Hostům se ovšem nepovedlo přenést hru z pravé strany doleva a domácím nakonec žádné nebezpečí nehrozilo.
     
    54
    Michail Levašov vyběhl ze své brány, aby na pravé straně šestnáctky odkopl míč daleko do hloubi hřiště.
     
    53
    Krasnodar měl k dispozici rohový kop a na přední tyči se jeho fotbalisté dostali do zakončení, hlavička jednoho z domácích hráčů ale zamířila vysoko nad hostující bránu.
     
    53
    Arsenal převedl v obraně tragickou rozehrávku, kterou na pravé straně šestnáctky mohl potrestat po rychlé kolmé přihrávce Joãozinho, zasekávačka mu ale nevyšla.
     
    52
    Krasnodar působí stejně jako v úvodu zápasu mnohem lepším dojmem a směrem dopředu je hodně nebezpečný.
     
    50
    Mauricio Pereyra po rychlém protiútoku Krasnodaru podél levé postranní čáry zpracovával míč na levé straně šestnáctky po zpětné přihrávce v těžké pozici a navíc mu byl vzápětí odpískán útočný faul.
     
    49
    Fjodor Smolov udělal po kolmé přihrávce za obranu na pravé straně pokutového území vše dobře, až na zakončení, když po kličce brankáři napálil míč vedle bližšího horního rohu brány!
     
    48
    Sergej Petrov poslal před šestnáctku z pravého křídla pěknou přihrávku, po které přišla narážečka do pokutového území, Arsenal ji ale vystihl a hrozící nebezpečí uhasil.
     
    47
    Oba týmy do druhého poločasu vstoupily ve stejném složení, v jakém odcházely během přestávky do kabin. Arsenal už jednou střídat, když v závěru prvního poločasu odstoupil ze hry zraněný Stoppila Sunzu a nahradil ho Alexandr Denisov.
     
    46
    Krasnodar rozehrál druhých pětačtyřicet minut, byli to ovšem hosté, kteří jako první mohli zahrozit na levém křídle, kolmá přihrávka ovšem mířila do ofsajdu, který byl velice těsný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:04.

     
    Fotbalisté Krasnodaru od úvodního hvizdu dominovali a již ve čtvrté minutě utkání šli do vedení, když se prosadil Viktor Claesson, na jehož gól v polovině prvního poločasu navázal Sergej Petrov. Arsenal mohl snížit, jenže Andrej Sinicyn se po přetaženém přízemním centru z pravé strany blýskl proti střele z hranice malého vápna úžasným zákrokem. Krátce před přestávkou mohl navýšit vedení domácího celku Joãozinho, jenže krásnou střelou orazítkoval tyč. Skóre po prvním poločase. FK Krasnodar 2 Arsenal Tula 0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45
    Na opačné straně hřiště mohl skórovat po pěkné zpětné přihrávce z levého křídla zpoza šestnáctky Kirill Kombarov, který bez přípravy mířil ke vzdálenější pravé tyči, Andrej Sinicyn ale míč vytáhl skvělým zákrokem na rohový kop!
    44. Joãozinho nádhernou technickou střelou orazítkoval tyč!
     
    44
    Joãozinho se ocitl na pravé straně šestnáctky po krásné kolmé přihrávce v obrovské šanci a po zpracování míče technickou přízemní střelou mířil ke vzdálenější levé tyči, od které se míč odrazil do náruče ležícího brankáře Michaila Levašova!
     
    43
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Stoppila Sunzu, přichází Alexandr Denisov.
     
    43
    Stoppila Sunzu je hráčem, který zůstal sedět na hrací ploše a po jedné noze nyní odskákal za postranní čáru.
     
    42
    Jeden z hráčů Arsenalu zůstal sedět uprostřed vlastní poloviny hřiště a musí být ošetřován. Hra byla přerušena.
     
    41
    Arťom Dzjuba si na bližší tyči nabíhal na kolmou přihrávku z pravé strany hřiště, jenže měl k míči daleko a od plic si poté pořádně ulevil. Rusky bohužel neumím.
     
    40
    V domácím pokutovém území vznikl po centru z pravého křídla drobný zmatek, který po nepovedeném odkopu jednoho z domácích obránců vyřešil brankář Andrej Sinicyn.
     
    39
    Arsenal se snažil dvakrát přejít do útoku podél levé postranní čáry, do žádné příležitosti se ovšem nedostal.
     
    38
    Krasnodar rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a nepříjemný střílený centr propadl na vzdálenější pravou tyč, po zpětné přihrávce se ale domácí do zakončení nedostali.
     
    37
    Andreas Granqvist už je zpět na nohou a vypadá to, že bude v pořádku. Zápas v Kubani může pokračovat dále.
     
    36
    Domácí kapitán Andreas Granqvist se ocitl na zemi na půlící čáře poté, co byl zezadu tvrdě dohrán.
     
    34
    Fjodor Smolov se pokusil na levé straně šestnáctky nasimulovat penaltu a za teatrální pád viděl žlutou kartu.
     
    34
    Sergej Petrov si naběhl na pravé straně šestnáctky na krásný kolmý pas za obranu a z úhlu napřáhl k prudké střele, kterou Michail Levašov dokázal na přední tyči vyrazit!
     
    33
    Sergej Tkačjov na levé straně hřiště hřiště vypálil zpoza šestnáctky, zamířil ale pouze do náruče Andreje Sinicyna, který si v bráně domácího Krasnodaru připsal snadný zákrok.
     
    31
    Ze zápasu uplynulo úvodních třicet minut a Arsenal během posledních minut dokázal vyrovnat hru. Zatím se ovšem hostující fotbalisté dostali pouze do jedné příležitosti.
     
    30
    Maciel Wanderson byl zřejmě hráčem, který se na levé straně šestnáctky tak dlouho rval o míč, až mu byl odpískán faul. Jeden z obránců Arsenalu si skvěle pokryl míč tělem.
     
    28
    A znovu centr z pravého křídla, který byl hodně nebezpečný a ze hry od rohového praporku propadl až na vzdálenější levou tyč, kde zřejmě Arťom Dzjuba z bezprostřední blízkosti nedokázal brankáře Andreje Sinicyna propálit!
     
    27
    Hosté se na pravém křídle dostali k pěknému centru, jenže uprostřed šestnáctky Krasnodaru byl odvrácen.
     
    26
    Krasnodar vede nad Arsenalem v polovině prvního poločasu dvoubrankovým rozdílem a rozhodně zaslouženě. Arsenal je zatím směrem vpřed bezzubý.
     
    24
    Fotbalisté Arsenalu se snažili prosadit podél pravé postranní čáry, kde se proti pravidlům provinil Maciel Wanderson.
    23. Sergej PETROV - 2:0
     
    23
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    SERGEJ PETROV si naběhl do šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku od Fjodora Smolova a po zpracování míče mezi třemi protihráči Tuly krásnou technickou přízemní střelou zamířil ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Fjodor Smolov.
     
    22
    Domácí obránce Krasnodaru už je zpět na nohou a Arsenal se mohl vydat směrem vpřed. Jeho akce ale rychle skončila po nepřesné finální přihrávce na levé straně hřiště.
     
    21
    Cristian Ramírez zůstal ležet na hrací ploše poté, co do něj zezadu levým ramenem vrazil vracející se Sergej Tkačjov.
     
    20
    Arťom Dzjuba si na pravé straně šestnáctky naběhl na krásný kolmý pas za obranu a už to vypadalo, že se Arsenal ocitne v obrovské šanci, hostující útočník byl ale zezadu přistrčen Cristianem Ramírezem a skončil na trávníku. Penalta se nepískala. Byl to nafilmovaný pád.
     
    19
    Do pokutového území Arsenalu tentokrát mířil z levé strany přízemní centr, který první obránce hostí odkopl na rohový kop. Následný centr z rohového kopu byl taktéž odvrácen.
     
    18
    Maciel Wanderson se po dalším parádním "ťukesu" na jeden dotek ocitl na levé straně šestnáctky ze střeleckého úhlu a jeho zpětný centr skončil v rukavicích Michaila Levašova.
     
    17
    Cristian Ramírez stál na začátku další krásné kombinační akce Krasnodaru, kterou jeden z hostujících hráčů těsně před šestnáctkou překazil včasným a čistým skluzem.
     
    16
    Fjodor Smolov na hranici šestnáctky zpracoval těžký kolmý pas a poté se snažil obloučkem uvolnit na pravé straně jednoho ze spoluhráčů, žádný z nich se ale nerozhodl pro náběh, a tak míč skončil v zámezí.
     
    15
    Krasnodar předvádí parádní fotbal, zatímco Arsenal působí po brzy inkasovaném gólu stále jako opařený.
     
    14
    Maciel Wanderson si z levého křídla krásně navedl míč až do šestnáctky a z úhlu napřáhl k prudké přízemní střele, která mířila k bližší tyči, brankář Tuly Michail Levašov ji ale skvěle vyrazil!
     
    14
    Krasnodar se na levé straně tentokrát rozhodl pro ostrý centr na přední tyč, který Mauricio Pereyra poslal do boční sítě.
     
    13
    Joãozinho na pravé straně hřiště rozehrál rohový kop nakrátko s jedním ze svých spoluhráčů a jeho následný centr byl na vzdálenější levé tyči odvrácen na další rohový kop.
     
    12
    Dvojice hráčů Krasnodaru už se hnala za dalším kolmým pasem za obranu Arsenalu, jenže Michail Levašov skvěle přečetl hru a po dalekém výběhu z brány míč odkopl do bezpečí.
     
    11
    Cristian Ramírez si chtěl na levém křídle podruhé v zápase obhodit míč kolem jednoho z protihráčů, jenže skončil na zemi, faul se nepískal a Michail Levašov odkopával od brány.
     
    10
    A další pěkná kolmá přihrávka za obranu v podání domácích fotbalistů, slibnou šanci ale nepřinesla. Další ofsajd.
     
    9
    Joãozinho si naběhl na pravé straně šestnáctky na krásnou přihrávku za obranu a přízemní střelou zamířil ke vzdálenější levé tyči, domácí se ovšem kvůli ofsajdu ze druhého gólu radovat nemohli.
     
    8
    Mauricio Pereyra se snažil prosadit na ose hřiště a Kantemir Berchamov ho ostrým faulem poslal k zemi. Žlutá karta.
     
    6
    Cristian Ramírez se opět snažil prosadit na levém křídle, tentokrát ovšem jednoho z protihráčů obejít nedokázal.
    4. Viktor CLAESSON - 1:0
     
    4
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Cristian Ramírez poslal do ohně z levého křídla nádherný centr, na který si na hranici šestnáctky naběhl VIKTOR CLAESSON a nádherným volejem ze vzduchu napálil míč bez přípravy pod břevno! Parádní gól. Krasnodar vede nad Tulou 1:0. Asistence: Cristian Ramírez.
     
    3
    Stadion v Kubani je velice nádherným stánkem, který už se těší na blíží se Mistrovství světa 2018 v Rusku. Pod střechou stadionu jsou LED panely, na kterých se dá zobrazit různá grafika a téma.
     
    2
    Fotbalisté Krasnodaru rozjeli nádhernou kombinační akci a po krátké kolmé přihrávce se v šestnáctce ocital v šanci Joãozinho, u míče byl ovšem jako první vybíhající Michail Levašov.
     
    1
    Stadion v Kubani byl právě svědkem výkopu zápasu a směrem kupředu se vrhli ihned hosté, Arťom Dzjuba měl ale ke kolmému pasu na pravé straně šestnáctky příliš daleko a míč nedostihl.
     
    1
    Utkání právě začalo.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Krasnodar: Sinicyn – Petrov, Martynovič, Granqvist (C), Ramírez – Joãozinho, Gazinskij, Pereyra – Wanderson, Smolov, Claesson.
    Náhradníci: Kricjuk, Safonov – I. Kalinin, Laborde, Gricajenko, Šiškin, Janbajev, Sulejmanov.

    FC Arsenal Tula: Levašov – Chaguš, Sunzu, Novoselcev, V. Álvarez – Gorbatěnko, Berchamov, Tkačjov – K. Kombarov (C), Dzjuba, Kangwa.
    Náhradníci: Obuchov, Berezin – Maiga, Adžojev, Djordjević, Rasic, Čaušić, Buranov, A. Denisov, M. Alexandrov, Ivakin, I. Ševčenko.

    Rozhodčí: Artěm Čistjakov. Asistenti: V. Semenov, A. Bolotenkov. Čtvrtý rozhodčí: S. Kulikov.

     
    Ruská Premier League nabídne v sobotu večer velmi atraktivní souboj dvou týmů z předních pater tabulky, když čtvrtý Krasnodar přivítá na svém stadionu šestý Arsenal Tula. Oba celky v letošní sezóně usilují o účast v evropských pohárech, ke které jsou aktuálně blíže domácí fotbalisté, kteří stejně jako třetí CSKA Moskva nasbírali 44 bodů, mají ovšem odehraný o zápas více.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Reiner

    Branky: 4. Claesson (Ramírez), 23. Petrov (Smolov), 86. Laborde (Gazinskij)

    Karty:   34. Smolov (KRS), 59. Joãozinho (KRS), 81. Petrov (KRS), 90+2. Granqvist (KRS) – 8. Berchamov (ATU), 58. Chaguš (ATU)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 16:10.
    FK Krasnodar: Sinicyn – Petrov, Martynovič, Granqvist (C), Ramírez – Joãozinho (61. Šiškin), Gazinskij, Pereyra (74. Sulejmanov) – Wanderson (72. Laborde), Smolov, Claesson.
    Náhradníci: Kricjuk, Safonov – I. Kalinin, Laborde, Gricajenko, Šiškin, Janbajev, Sulejmanov.

    PFK Arsenal Tula: Levašov – Chaguš, Sunzu (43. A. Denisov), Novoselcev, V. Álvarez – Gorbatěnko, Berchamov (56. Čaušić), Tkačjov – K. Kombarov (C) (66. Djordjević), Dzjuba, Kangwa.
    Náhradníci: Obuchov, Berezin – Maiga, Adžojev, Djordjević, Rasic, Čaušić, Buranov, A. Denisov, M. Alexandrov, Ivakin, I. Ševčenko.

    Rozhodčí: Artěm Čistjakov. Asistenti: V. Semenov, A. Bolotenkov. Čtvrtý rozhodčí: S. Kulikov
    thejrc.org