Southampton – Chelsea 2:3 (kon.) | Burnley – Leicester 2:1 (kon.) | Crystal Palace – Brighton 3:2 (kon.)
Huddersfield Town – Watford 1:0 (kon.) | Swansea – Everton 1:1 (kon.) | Liverpool – Bournemouth 3:0 (kon.)
Tottenham – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Swansea City
1:1 (0:1)
Everton FC
Sobota 14.04.2018, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:02:39)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:11.
     
    Je dobojováno, utkání mezi Swansea a Evertonem končí nerozhodně 1:1. Spokojenější s tímto výsledkem rozhodně mohou býti hosté, ti se totiž po většinu hrací doby museli bránit tlaku ze strany soupeře. Co se herního projevu týče, tak první poločas patřil domácím, Pickford ale vychytal Jordana i Andrého Ayewovi, proti Fernándezově hlavičce jej na brankové čáře zastoupil Tosun. Ve třiačtyřicáté minutě Liberty Stadium oněměl, Toffees se totiž do vedení, když míč do vlastní sítě nešťastně nasměroval Kyle Naughton.

    Po přestávce Carvalhalovi svěřenci opět určovali tempo hry a zhruba dvacet minut před koncem základní hrací doby si vypracovali drtivý nápor. Dyer nejprve pálil těsně nad branku, o chvíli později ale už domácí fanoušci mohli slavit, Pickforda prostřelil Jordan Ayew. Liverpoolský celek si ale nakonec přeci jen mohl odvézt tři body, po Tosunově nabídce totiž horní tyč trefil Séamus Coleman.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Beni Baningime (Everton FC).
     
    90+2
    Jordanu Ayewovi uskočil balon v ten nejnevhodnější moment, Séamus Coleman se na to konto přes Carrolla propracoval až k centru. Na balon si naskakoval Tosun, i díky clonícímu Fernándezovi jej ale ve vápně minul.
     
    90+1
    Tom Carroll svůj centr od rohového praporku tentokráte zakroutil na hranici malého vápna, tam si ale nejlépe ze všech počínal brankář Pickford. Sudí mezitím nastavili tři minuty.
     
    90
    Dyer byl ve vzduchu nebezpečně sestřelen Vlašićem, karetní ohodnocení ale ze strany sudího Masona nepřišlo. Domácí zahrávali standardní situaci, z níž nakonec vytěžili další rohový kop.
     
    89
    Naughtonova nabídka podle očekávání směřovala k vytáhlému Abrahamovi, ten ale doplatil na nedostatečnou podporu od svých kolegů, když se sám musel vypořádat s Jagielkou i Colemanem.
     
    88
    Hosté už zřejmě rezignují na jakékoliv útočné snahy a veškeré zbývající síly směřují k ubránění nerozhodného stavu. Na pořadu dne bude další dlouhý aut od domácího obránce Naughtona.
     
    87
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Wayne Rooney, přichází Nikola Vlašić.
     
    86
    Fernández přilétl do souboje s o hlavu menším Walcottem jako smyslu zbavený a svého soupeře nepříjemně sestřelil. Baines následně z přímého kopu odcentroval k zadní tyči, kde se k zakončení do prázdné branky jen o kousíček nedostal Funes Mori.
     
    85
    Do konce základní hrací doby zbývá zhruba pět minut. Herní projev domácích fotbalistů ukazuje, že nerozhodné skóre pro ně dnes není dobrým výsledkem. Povede se jim převrátit utkání na svou stranu?
     
    84
    Anglická reprezentační jednička poté odkopla kulatý nesmysl do zámezí, na trávníku zůstal ležet Beni Baningime. Střídající hráč Evertonu se podrobil krátkému ošetření za postranní čarou, nyní už je ale zpět ve hře.
     
    83
    Jordan Ayew byl sice poslán k zemi Baningimem, sudí ale nedovolený zákrok neviděl. Ghanský útočník ale i tak vybojoval míč do svého držení a ještě vyslal do vápna přízemní centr, před jeho bratrem ale míč do své moci uzmul Pickford.
     
    82
    K balonu se postavili Wayne Rooney a Leighton Baines, ke střele se nakonec odhodlal první jmenovaný. Jeho zakončení nebylo vůbec špatné, cestu mezi tři tyče si ale balon nenašel.
     
    81
    Teď si ale Dyer vybral slabší moment, když do souboje s Walcottem přiběhl o chvíli později a svého soupeře už stačil zastavit jen za cenu nedovoleného zákroku. Toffees tak budou zahrávat přímý kop z nadějné pozice.
     
    80
    Coleman zkusil vyslat dlouhý pas do běhu pro Cenka Tosuna, domácí ale zachránil ve vzduchu hrající Alfie Mawson. Poté se sice individuálně pokoušel prosadit Baines, zodpovědně se ovšem vrátil Nathan Dyer.
     
    79
    Balon se po nepřehledném souboji mezi Bainesem a Abrahamem odporouče za postranní čáru, hlavní rozhodčí Mason jej po konzultaci s kolegou na čáře nakonec správně přisoudil Evertonu.
     
    78
    Nathan Dyer hraje v posledních minutách opravdu skvěle, tentokráte vybojoval pro své kolegy přímý kop. Po jeho exekuci se domácí poprvé v utkání mohli dostat do vedení, Jordan Ayew totiž připravil tutovku pro Abrahama, ten ale z hranice malého vápna vysoko přestřelil.
     
    77
    Vysoký aut od Naughtona se vytáhlý Abraham pokoušel prodloužit na za sebou si sbíhajícího Jordana Ayewa, jeho záměr mu ale na poslední chvíli překazil ve skluzu se natahující Michael Keane.
     
    76
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Yannick Bolasie, přichází Ramiro Funes Mori.
     
    75
    Jenže pozor, teď si hosté ztracené vedení málem vzali zpět. Skvěle to opět udělal Cenk Tosun, který odcentroval přes Olssona, načež si v malém vápně jeho nabídku našel Séamus Coleman, z bezprostřední blízkosti ale trefil pouze horní tyč
     
    74
    Sledujeme aktivitu na lavičce Evertonu, který, zdá se, je s remízovým výsledkem spokojen. Sam Allardyce totiž podle všeho plánuje na plac poslat středního obránce Funese Moriho.
     
    73
    Everton se pokusil přispěchat s okamžitou odpovědí, centr od rohového praporku v podání Rooneyho ale nic zajímavého nepřinesl. Podobně dopadl i Yannick Bolasie, jenž vracel míč do vápna, Fabiański ale zasáhl.
     
    71
    Swansea právě vstřelila branku!
    Liberty Stadium je na nohou, domácí fotbalisté si totiž v posledních minutách vypracovali obrovský nápor, ze kterého nakonec vytěžili zaslouženou vyrovnávací trefu! Po rozehrávce rohového kopu létal do pokutového území Evertonu jeden balon za druhým, nakonec vše vyústilo v Carrollův pas pro zapomenutého JORDANA AYEWA, jenž přízemní střelou na zadní tyč překonal marně se natahujícího Pickforda.
     
    71
    Nathan Dyer se tentokráte pasoval do role nahrávače, když si počkal na ideální okamžik a poté předložil balon Andrému Ayewovi, jehož přízemní centr byl tečován na roh.
     
    70
    Krásná rána, málem bylo vyrovnáno. Po povedeném zpracování si míč kousek za šestnáctkou na svou silnější pravačku nachystal Nathan Dyer, jenž pořádně vylekal Pickforda, když zakončil jen decimetry nad horní tyč jeho pokladnice.
     
    69
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Idrissa Gueye, přichází Beni Baningime.
     
    68
    Po několikaminutové odmlce o sobě opět dala vědět ghanská bratrská dvojice v barvách Swans. Na načechraný balon od svého sourozence si naběhl Jordan Ayew, z hranice vápna ale hráz těl před Pickfordem nepropálil.
     
    67
    Martin Olsson výtečně vystihl rozehrávku Schneiderlina a poté pláchl marně stíhajícímu Colemanovi. Na jeho nabídku se v šestnáctce zkoušel vyšplhat před pár okamžiky příchozí Abraham, Jagielka ale zatáhl za záchrannou brzdu.
     
    66
    Bolasie si na levém křídle vyměnil balon s Gueyem a poté si všiml na ose hřiště čekajícího Rooneyho. Anglický fotbalista se do míče pořádně opřel, rána mu ale nesedle podle představ, Fabiański zasahovat nemusel.
     
    65
    Užuž to vypadalo, že Olsson v souboji dvou rychlonohých hráčů předčí Colemana, ten mu ale na poslední chvíli ukopl balon na roh. Po jeho rozehrávce hlavičkoval Fernández, míč ale až k Pickfordovi nedoputoval.
     
    65
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Ki Song-jung, přichází Tammy Abraham.
     
    63
    Leighton Baines měl na levé straně dostatek času i prostoru k vyslání centru do pokutového území Swansea. Balon sice odvrátil Fernández, namazal ale Rooneymu, ten byl však celou situací spíše překvapen a vůbec nevystřelil.
     
    62
    Hned dva hráči nyní zůstali ležet na trávníku po souboji s Bolasiem. Ten nejprve na hranici pravidel atakoval Kinga, poté si počínal důrazně i ve vzájemném souboji s Naughtonem, tentokráte už ale sudí Mason faul odpískal.
     
    61
    Do pokutového území liverpoolského celku přilétlo další dlouhatánské autové vhazování od Kylea Naughtona. K balonu se tentokráte zkoušel prokousat Ki, proti ale byl Séamus Coleman.
     
    60
    Dyer se v souboji jeden na jednoho pokusil překvapit Jagielku, ten ale prokázal obrovskou zkušenost, když si balon šikovně pokryl a nakonec z celé situace vytěžil autové vhazování pro Toffees.
     
    59
    Po přihrávce od Fernándeze sám sebe do nezáviděníhodné situace dostal Martin Olsson. Jeho zaváhání hodlal potrestat Rooney, nakonec to ale byl právě on, od koho se kulatý nesmysl odrazil za postranní čáru.
     
    58
    S touto možností šlo naložit určitě lépe. Theo Walcott se díky své rychlosti a šikovnosti propracoval k centru, načež oslovil u penaltového puntíku trestuhodně zapomenutého Gueye, ten ale hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    57
    Po velmi tvrdém skluzu v podání Jordana Ayewa zahrával Wayne Rooney standardní situaci Evertonu. Hosté z ní ale nic zajímavého nevytěžili a to samé lze říci i o rohovém kopu, jenž o chvíli později následoval.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Jordan Ayew (Swansea City).
     
    55
    Sledujeme parádní podívanou, hra se v solidním tempu stěhuje z jedné strany na druhou. Nejprve pouze do blokujícího Fernándeze pálil Cenk Tosun, na druhé straně zase svůj samostatný únik vůbec nezakončil André Ayew.
     
    54
    Swans znovu aktivně napadali rozehrávku svého soupeře, nakonec to byl Andy King, kdo donutil k chybě Schneiderlina. Poté ale doplatil na vlastní nešikovnost, když si pustil míč příliš daleko od nohy, čehož využil Jagielka.
     
    53
    Rozehrávku následného rohového kopu ale domácí úplně nezvládli, poté, co z něj nic nevytěžili, se totiž kupředu vydal Walcott. Naštěstí pro Swansea ale nezvládl zpracování, o zbytek už se postaral vracející se Mawson.
     
    52
    Carvalhalova družina se velmi sympaticky žene za vyrovnáním! Opět skvěle zapracovali Jordan a André Ayewovi, po sklepnutí od svého bratra a následné kličce pálil druhý jmenovaný, Pickford ale s vypětím všech sil vytěsnil balon na roh.
     
    51
    Dyer vybojoval pro Swansea autové vhazování, které si opět vzal na starost Kyle Naughton. Obrana Toffees s ním znovu měla potíže, k odraženému balonu se dostal Andy King, Pickford ale tentokráte mohl zůstat v klidu.
     
    50
    Martin Olsson si přehodil míč na slabší pravačku, ovšem i tak byl jeho centr velmi zajímavý. Ven z branky se rozhodl vydat Jordan Pickford, který těsně před Dyerem vyboxoval míč do bezpečí.
     
    49
    Jsme svědky stejného obrázku hry jako v prvním poločase. Domácí kombinují na obranné polovině Evertonu a marně se snaží bušit na vrata jeho pevné defenzivní tvrze.
     
    48
    Domácí fotbalisté musí být vzhledem k průběhu utkání hodně frustrováni. Po drtivou většinu první půle totiž určovali tempo hry, soupeř se ale v jejím závěru díky jedné povedené akci dostal do vedení. Jak Labutě zareagují?
     
    47
    Velká příležitost Swansea hned na začátku druhého poločasu! Po dlouhém autovém vhazování, o které se postaral Naughton, prodloužil Keane míč pouze k za sebou stojícímu Carrollovi, výtečný zákrok ale předvedl Jordan Pickford.
     
    46
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Luciano Narsingh, přichází Nathan Dyer.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, spokojenější zatím mohou být hosté, kteří vedou 1:0. Nelze říci, že by Everton byl blíže tříbodovému zisku po zásluze, domácí jsou totiž daleko aktivnější a vypracovali si i více gólových příležitostí. Toffees drží Jordan Pickford, jenž si poradil s pokusy obou bratrů Ayewových, po hlavičce kapitána Fernándeze jej na brankové čáře zastoupil Tosun. Ve třiačtyřicáté minutě Liberty Stadium oněměl, když si po závaru v šestnáctce nešťastný vlastní gól vstřelil Naughton. Navíc to vypadá, že Carlos Carvalhal bude muset sáhnout k vynucenému střídání, problémy Luciana Narsingha totiž přetrvávají.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu nastaví Lee Mason pouze jednu minutu.
     
    44
    A hostující fotbalisté jsou pochopitelně na koni! Leighton Baines vyslal velmi zdařilý balon za obranu soupeře, za kterým se řítil Theo Walcott, k zakončení se ale nakonec nedostal, fantasticky načasovaným výběhem se totiž prezentoval Fabiański.
    43. Kyle NAUGHTON - 0:1
     
    43
    Everton právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí fotbalisty, kteří byli do této doby aktivnějším týmem, velký šok – Everton se krátce před koncem první půle ujímá vedení! Vše začalo Colemanovým povedeným centrem na Bolasieho, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti ale zneškodnil Fabiański. Polský gólman si připsal ještě jeden úspěšný zákrok, když zastavil Gueyeovu dorážku, míč se od něj ovšem odrazil ke KYLEU NAUGHTONOVI, jenž si jej nešťastně srazil do sítě. Vše zachránit se ještě pokoušel na brankové čáře zasahující Mawson, sudí Mason ale díky brankové technologie gól uznal.
     
    42
    Tohle bylo zbytečné. Wayne Rooney je z dosavadního průběhu utkání lehce frustrován, nyní anglický veterán tvrdě dohrál nic netušícího Andyho Kinga, sudí Mason ale ani tentokráte nesáhl k udělení žlutého kartónku.
     
    41
    Co se ofenzivní kreativity týče, s blížícím se koncem prvního poločasu to vypadá, že domácím fotbalistům dochází nápady. Labutě ale veškeré nepřesnosti vynahrazují obrovskou bojovností, v tomto ohledu jsou oproti Evertonu hodně napřed.
     
    40
    Federico Fernández se dopustil možná zbytečného zákroku na Bolasieho, Lee Mason na to konto nařídil přímý kop pro Everton. Rozehrávky se chopil Rooney, po jehož centru z ostrého úhlu hlavičkoval Keane, mířidla měl ale vychýlená.
     
    39
    Na Fabiańského vysoký výkop se pokoušel dosáhnout hlavičkující Jordan Ayew, o poznání urostlejší Michael Keane mu ale ve vzdušném souboji nedal, lidově řečeno, ani čuchnout.
     
    38
    Nejprve to nevypadalo vůbec dobře, po zásahu domácích zdravotníků se ale nizozemský křídelník na pár okamžiků odebral za postranní čáru a nyní už je připraven k návratu na trávník.
     
    37
    Ou, to byl nepříjemný zákrok. Po pravém straně se opět uvolňoval Narsingh, byl ale zastaven Schneiderlinem, který mu ve snaze o odebrání míče přišlápl pravý kotník. Doufejme, že vše bude v pořádku.
     
    36
    Do konce prvního poločasu zbývá necelých deset minut, možná se dočkáme drobného nastavení. Vydrží bezbrankový stav, nebo se před odchodem do šaten některý z týmů ujme vedení?
     
    35
    Poprvé v tomto utkání musel zasahovat domácí brankář. Nutno ovšem poznamenat, že po Bolasieho nepovedené přízemní ráně se Fabiański opravdu příliš nezapotil, žádný složitější zákrok nebyl potřeba.
     
    34
    Následně nechal Everton znovu otevřená zadní vrátka, do kterých se jako vítr přiřítil Luciano Narsingh. Nizozemský rychlík se zbavil Bainese, v závěru své akce ale selhal, když nedokázal nalézt před branku si nabíhajícího Andrého Ayewa.
     
    33
    Svěřenci Sama Allardyce se směrem dopředu přeci jen začínají osmělovat. Jejich vytrvalou kombinaci na obranné polovině domácích, kteří měli plné ruce i nohy práce, ale nepřesnou patičkou zakončil Tosun.
     
    32
    Náznak šance v podání hostí. Z hranice vápna se ke střele odhodlal Theo Walcott, do jeho rány ale obětavě padl Fernández. Od něj se míč odrazil k Tosunovi, na jehož přetažený centr si sbíhal Bolasie, zakončení hlavou mu ale nevyšlo.
     
    31
    Theo Walcott se do šestnáctky neprocpal zásluhou dobře načasovaného obranného zákroku, který vytáhl Alfie Mawson. Anglický stoper si vysloužil potlesk z ochozů Liberty Stadium, poté ale pouze odevzdal míč Pickfordovi.
     
    30
    Michael Keane si vystoupil z obranné řady a kousek od středového kruhu si v osobním souboji tvrdě vyšlápl na Naughtona. Tomu se zpět na nohy úplně nechce, vše by se ale mělo obejít bez zásahu zdravotníků.
     
    29
    Everton je směrem dopředu zatím naprosto bezzubý. Nyní toto tvrzení pouze potvrdili Idrissa Gueye s Yannickem Bolasiem, kteří si nepřesně vyměnili balon i přes to, že stáli zhruba dva metry od sebe.
     
    28
    Domácí fanoušci se zlobí, po Ayewově tečované přihrávce totiž, dle jejich názoru, rukou v pokutovém území zahrál Séamus Coleman. Lee Mason byl ale jiného názoru a nechal hru plynout.
     
    27
    Jordan Ayew vybojoval další balon, natlačil se mezi Jagielku a Rooneyho, načež jej druhý jmenovaný nedovoleně atakoval. Sudí Mason si pozval hostujícího záložníka k menšímu rozhovoru, karetní trest z toho ale nebude.
    26.
     
    26
    Fotbalisté Swansea si vypracovali další gólem zavánějící šanci. Po šikovné narážečce od svého bratra se v pokutovém území ocitl André Ayew, byl ale tísněn Keanem a možná i proto v nadějné pozici pálil pouze do Pickforda.
     
    25
    Coleman si narazil s Gueyem, poté ale neměl směrem do útoku s kým dále kombinovat, proto byl nucen otočit hru směrem vzad. Další ofenzivní akci Evertonu se tak pokusí rozjet kapitán Jagielka.
     
    24
    Toffees jsou zralí na ručník, v defenzivě se dopouští obrovských chyb. Jednu z nich vyrobil Séamus Coleman, naštěstí pro hosty se ale Andrému Ayewovi míč v ten nejméně vhodný moment zamotal mezi nohama.
    23.
     
    23
    Další gólová příležitost domácího týmu! Po Carrollově centru od rohového praporku sice Fernández překonal Pickforda, toho ale na brankové čáře zastoupil Tosun. Nakonec ještě z ostrého úhlu pálil Carroll, zamířil ale těsně nad horní tyč.
    22.
     
    22
    Po Bolasieho dobré práci měl Everton k dispozici rohový kop, naložil s ním ale prachmizerně! Hosté totiž nabídli Swansea přečíslení tří proti dvěma, které po Gueyeově zaváhání zakončoval Jordan Ayew, branku ale o malý kousek minul.
     
    21
    Po dalším z dlouhých nákopů Labutí se v nepříjemné situaci znovu ocitl Michael Keane. Možné zaváhání vycítil André Ayew a vydal se obránce soupeře napadat, anglický reprezentant si ale tentokráte počínal bez chybičky.
     
    20
    Tohle může domácí mrzet, s touto možností šlo naložit daleko lépe. Luciano Narsingh odzbrojil Bolasieho a poté se vydal směrem vpřed, načež po jeho pasu pálil z druhé vlny si nabíhající Ki, rána mu ale absolutně nesedla.
     
    19
    O chvíli později ale Kyle Naughton vyrobil velkou nepřesnost při rozehrávce, Allardyceovi svěřenci se tak hnali do protiakce. Cenk Tosun ale o míč přišel a v souboji s Fernándezem jej zpět získal jen za cenu faulu.
     
    18
    Kyle Naughton se nejprve dostal do nepříjemné situace, když prováhal ideální moment pro přihrávku na Kinga, poté ale dobře zareagoval na napadajícího Rooneyho a přenesl hru na vlevo volného Olssona, jenž vybojoval aut.
     
    16
    Leighton Baines se vydal na ofenzivní výlet, na jehož konci poslal na zteč Bolasieho. Ten si okolo Naughtona přehodil míč na silnější pravačku a odcentroval, Tosun se ale proti přesile k hlavičce neprobojoval.
     
    15
    Velice špatnou zpětnou přihrávku nyní předvedl Michael Keane, který díky nečistému trefení míče zahnal Pickforda až téměř mimo pokutové území. Anglický reprezentant ale zapracoval a zastihl balon na hrací ploše, roh z toho tedy nebude.
     
    14
    Místo očekávaného odkopu se Pickford rozhodl přihrát Schneiderlinovi, který tak mohl založit ofenzivní snahu svého týmu. Toffees ale daleko nedoputovali, Bolasiemu vystavil stopku pozorný Naughton.
     
    13
    Po klidné kombinaci na obranné polovině se po levé straně kupředu nakonec vydal Martin Olsson, jehož nabídku si vyčíhl Jordan Ayew, dobrou defenzivní práci ale předvedl Phil Jagielka.
     
    12
    Toffees překvapivě působí hodně zataženým dojmem, Swansea si na jejich obranné polovině dělá, co chce. Na nahrávku od Andrého Ayewa si seběhl Ki, jeho technický pokus se ale stal snadnou kořistí pro připraveného Pickforda.
     
    11
    Jordan Ayew zatím hraje fantastické utkání. Ghanský útočník zatlačil a Jagielku a donutil jej pouze k odkopu balonu do míst, kde číhal Ki. Ten si jej nachystal na střelu, vypálit ale díky vracejícímu se Schneiderlinovi nezvládl.
     
    10
    Domácí fanoušci se zlobí na hlavního sudího. Zákrok Walcotta na Martina Olssona totiž Lee Mason jako nedovolený neposoudil, o chvíli později navíc odpískal faul Jordanu Ayewovi, což se příznivcům Swansea příliš nezdá.
     
    9
    O určování tempa tohoto mače se zatím starají především domácí. Jordan Ayew vyslal do šestnáctky další přízemní centr, na který na hranici malého vápna jen o vlásek nedosáhl jeho bratr André. Nápor Swans ale i tak pokračuje.
     
    8
    Swans o chvíli později rozehrávali rohový kop, na který si v šestnáctce nabíhal korejský záložník Ki, doplatil ale na nedostatečnou podporu svých kolegů, obranná přesila Evertonu se o něj v klidu postarala.
     
    7
    Rychlý protiútok Labutí měl na svědomí Jordan Ayew, který na hranici pokutového území patičkou přenechal míč Carrollovi, od nějž dostal zpětný pas. Zakončit ale ghanský útočník nestihl, výtečně se vrátil Jagielka.
     
    6
    Hra se musí na chvíli přerušit, po tvrdém zákroku od Carrolla, který nebude nijak potrestán, zůstává na trávníku ležet Wayne Rooney. Nemělo by se ale jednat o nic vážného, bývalý hráč Manchesteru United bude pokračovat.
     
    5
    André Ayew ve středovém kruhu sklepl míč pro vlevo sprintujícího Olssona, před kterým se otevřelo moře volného prostoru. Na přízemní centr levého obránce Swansea si sbíhal Jordan Ayew, kousek před ním ale zasáhl Keane.
     
    4
    Zatím sledujeme velice opatrnou partii, ani jeden z týmů se nikam bezhlavě hnát nehodlá. Schneiderlin nyní vymyslel poměrně zajímavou kolmici pro rychlonohého Walcotta, anglický veterán ale míč na hrací ploše nezastihl.
     
    3
    Poprvé o sobě směrem vpřed dali vědět také domácí hráči, pro které je dnešní duel velmi důležitý. Pokud zvítězí, vzdálí se sestupovým pozicím už na sedm bodů. Zatím se jim ale nic kloudného vymyslet nepovedlo, Kinga obral pozorný Gueye.
     
    2
    Ihned po rozehrávce se o dlouhý nákop na obrannou polovinu domácího týmu pokusil kapitán Evertonu Jagielka, Cenk Tosun ale v hlavičkovém souboji s vytáhlým Mawsonem moc šancí nedostal.
     
    1
    Lee Mason právě foukl do píšťalky, dnešní utkání čtyřiatřicátého kola Premier League mezi Swansea City a Evertonem tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali hostující fotbalisté, kteří nastupují v modrých dresech, naopak Labutě budou hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou Vás vítám u sledování našeho online přenosu. Lee Mason, který bude mít dnešní souboj mezi Swansea City a Evertonem na starost, právě shromažďuje jeho aktéry v útrobách Liberty Stadium a za pár okamžiků je přivede na travnatou plochu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Evertonu se na Liberty Stadium daří především v defenzivě, za posledních šest návštěv této arény inkasovali Toffees pouze tři branky.

     
    Úvodní sestavy:

    Swansea City: Fabiański – Naughton, Mawson, F. Fernández (C), M. Olsson – Ki Song-jung, King, T. Carroll – L. Narsingh, J. Ayew, A. Ayew.
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, T. Abraham, Dyer, Routledge, Bartley, Roberts.

    Everton FC: Pickford – Coleman, M. Keane, Jagielka (C), Baines – Schneiderlin, Gueye – Walcott, Rooney, Bolasie – Tosun.
    Náhradníci: Robles – Cuco Martina, Niasse, Ra. Funes Mori, Davies, Vlašić, Baningime.

    Rozhodčí: Lee Mason – Harry Lennard, Marc Perry.
     
    Poslední vzájemné utkání

    18.12.2017 – Everton FC – Swansea City 3:1

    Branky: 45+2. Calvert-Lewin, 64. Sigurdsson (Rooney), 74. Rooney (pen.) – 35. Fer (Carroll)

    Everton FC: Pickford – Kenny, Holgate, Williams, Martina – Gueye, Schneiderlin (61. Davies) – Lennon (79. Lookman), Rooney (C) (89. Ramírez), Sigurdsson – Calvert-Lewin

    Swansea City: Fabiański – Naughton, Fernández (C), Mawson, Olsson – Fer, Mesa, Carroll (81. Clucas) – Dyer (74. J. Ayew), Bony (5. Abraham), Narsingh
     
    Everton FC

    Během léta přivedl Everton hned několik zajímavých posil, a do tohoto ročníku tak vstupoval s velkými ambicemi, chtěl se pokusit narušit nadvládu šesti anglických velkoklubů. Jenže začátek sezony Toffees absolutně nevyšel, což odnesl trenér Ronald Koeman, kterého nahradil Sam Allardyce. Pod jeho taktovkou se liverpoolský celek přeci jen zvedl, ustálil své výkony a už pár týdnů se drží na konci první poloviny tabulky. Momentálně je devátý, na účast v předkolech evropských pohárů ale musí zapomenout, jeho ztráta na šestý Arsenal už totiž čítá propastných třináct bodů.

    Z posledních čtyř utkání vybojovala parta okolo kapitána Jagielky solidních sedm bodů, když nejprve poměrem 2:0 uspěla proti Brightonu a poté vyhrála 2:1 na půdě Stoke City. O tři branky z tohoto dvojzápasu se postaral turecký útočník Cenk Tosun, lednová akvizice Evertonu, jenž se díky svým výkonům objevil v nominaci na nejlepšího hráče Premier League za měsíc březen. V posledním březnovém duelu podlehli Toffees suverénnímu Manchesteru City, minulý víkend pak před vlastními fanoušky zapsali bezbrankovou remízu v derby proti Liverpoolu. Jak si povedou dnes?
     
    Swansea City

    Swansea do tohoto ročníku anglické nejvyšší soutěže nevstoupilo ideálně, dařit se mu začalo až po příchodu trenéra Carvalhala, který naposledy vedl druholigový Sheffield Wednesday. Pod jeho taktovkou se Labutě dokázaly dostat ze sestupových vod, zachráněny ale ještě rozhodně nejsou. Pět kol před koncem se totiž drží na patnácté pozici a jejich náskok na osmnáctý Southampton čítá pouze čtyři body, stále je tedy o co hrát. Od začátku roku 2018 nastoupili Swans k jedenácti duelům, přičemž v roli poraženého odcházeli pouze třikrát.

    Momentálně ale na vítězství čekají už od třetího března, tehdy před vlastními fanoušky rozstříleli West Ham 4:1. Od té doby ale parta okolo kapitána Fernándeze ze tří duelů vydolovala pouhopouhé dva body za remízy s Huddersfieldem a West Bromem, nutno ale poznamenat, že ve všech případech hrála na stadionu soupeře. Po vypršení karetního trestu se zpět do hry vrací Jordan Ayew, otazníky visí nad startem Sama Clucase a Mikea van der Hoorna, mimo naopak zůstávají dlouhodobě zranění Renato Sanches, Wilfried Bony a Leroy Fer.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům té nejkvalitnější kopané! Tento ročník anglické Premier League se pomaloučku blíží ke svému konci, dnes je na programu hned sedm utkání v rámci čtyřiatřicátého kola. My se v tomto online přenosu zaměříme na souboj, v němž Swansea City přivítá Everton FC. Úvodní výkop je naplánován na 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 71. J. Ayew (T. Carroll) – 43. Naughton (vla.)

    Karty:   56. J. Ayew (SWN) – 90+3. Baningime (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:11.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, Mawson, F. Fernández (C), M. Olsson – Ki Song-jung (65. T. Abraham), An. King, T. Carroll – L. Narsingh (46. Dyer), J. Ayew, A. Ayew.
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, T. Abraham, Dyer, Routledge, Bartley, Roberts.

    Everton FC: Pickford – Coleman, M. Keane, Jagielka (C), Baines – Schneiderlin, Gueye (69. Baningime) – Walcott, Rooney (87. Vlašić), Bolasie (76. Ra. Funes Mori) – Tosun.
    Náhradníci: Robles – Cuco Martina, Niasse, Ra. Funes Mori, Davies, Vlašić, Baningime.

    Rozhodčí: Lee Mason – Harry Lennard, Marc Perry

    Diváci: 20 933
    thejrc.org