Slovensko – Francie 4:0 (kon.)
konec
Washington Capitals
2:3 (1:0, 0:0, 1:3) Stav série: 0:1
Pittsburgh Penguins
Pátek 27.04.2018, 01:00 • Capital One Arena, Washington • Play-off NHL • Semifinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 0 střel, čas na ledě 5:52
    Michal Kempný (WSH) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:41
    Dominik Simon (PIT) 0+0, 2 střely, čas na ledě 12:16 (03:58:02)
     
    Hvězdy utkání

    1. Jake Guentzel (PIT) 1+2
    2. Sidney Crosby (PIT) 1+1
    3. Alex Ovečkin (WSH) 1+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 34-25; Zablokované střely: 16-22; Vhazování: 57%-43%; Hity: 44-24; Přesilové hry: 0/1-0/2; Trestné minuty: 4-2.

     
    Washington v úvodním zápase série proti Pittsburghu vedl po úvodním gólu ze 17 sekundy a druhém z úvodu třetí třetiny 2:0, jenže Penguins stačily 4 minuty a 49 sekund na to, aby rychle skórovali třikrát v řadě a otočili utkání, ve kterém Braden Holtby více než 40 minut držel čisté konto, na svou stranu. Brett Connolly mohl v poslední minutě při hře bez brankáře vyrovnat, jenže Matthew Murray podruhé v zápase vytáhl zázračný zákrok. Jevgenij Kuzněcov vstřelil druhý nejrychlejší gól v zápase playoff v historii organizace Washingtonu, zatímco Alex Ovečkin zaznamenal jubilejní 100. bod v NHL, jenže na výhru to nestačilo. Pittsburgh postupně vzkřísili Švéd Patric Hörnqvist, Sidney Crosby a Jake Guentzel . Konečný výsledek úvodního zápasu. Washington Capitals 2 Pittsburgh Penguins 3 (stav série: 0-1).

     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Penguins vyhodili puk vedle pravé tyče prázdné brány a proti hostům se pískalo zakázané uvolnění. Minimálně ještě jednou se bude vhazovat před bránou Bradena Holtbyho.
     
    59:32
    Lars Eller vypálil od modré čáry a puk odražený od ledu Matthew Murray ukryl ve své lapačce!
     
    59:12
    Jevgenij Kuzněcov v pravém kruhu vystřelil na přední tyč, kde Matthew Murray podržel puk v náručí. Capitals si vyžádali po přerušení oddechový čas.
     
    59:00
    Do konce dnešního zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:21
    Braden Holtby už je na střídačce a Capitals se snaží vyrovnat stav zápasu při hře bez brankáře!
    57:29 Další zázračný zákrok v podání Matthewa Murrayho!
     
    57:29
    Neskutečný zákrok v podání Matta Murrayho, který přišel ve správný čas! Matt Niskanen vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a po zákroku Matta Murrayho se ve vzdálenějším levém kruhu dostal k dorážce Brett Connolly, který už mířil do prázdné brány, jenže neskutečný Matt Murray vyrážečkou přiloženou k pravému betonu puk na poslední chvíli vyrazil!
     
    56:29
    Alex Ovečkin vzápětí na levém křídle zápěstím střílel na vrcholu kruhu pro vhazování, do jeho střely se ale vpádu skvěle vrhl Justin Schultz a vpádu ji zablokoval.
     
    56:06
    Alex Ovečkin na pravé straně vystřelil od hrazení a jeho pokus byl sražen na přední tyči za bránu.
     
    55:55
    Až nyní se Penguins podařilo vyhodit, ovšem za cenu zakázaného uvolnění, po kterém se hra vrátila zpět před bránu brankáře Matthewa Murrayho.
     
    55:38
    Matt Niskanen ze středního pásma nahodil puk do pravého rohu útočného pásma, kde u něj byl jako první Olli Määttä. Osvobodit svůj tým ovšem nedokázal.
     
    55:08
    Capitals vyhodili puk zpoza brány s přispěním teče do ochranné sítě a následuje komerční přestávka. Pittsburgh během necelých pěti minut na začátku třetí třetiny otočil skóre z 0:2 a krátce před koncem prvního zápasu série vede 3:2.
     
    54:14
    Christian Djoos vzápětí pálil také z pravé strany, Matt Murray ale jeho pokus vyrazil do rohu ledové plochy.
    53:49 Matt Murray maskou zasáhl proti střele Alexe Ovečkina!
     
    53:49
    Alex Ovečkin na vrcholu pravého kruhu po zakázaném uvolnění Penguins ihned po vhazování napřáhl ke střele zápěstím, která mířila pod horní tyč, Matt Murray ji ale maskou vyrazil do ochranné sítě!
     
    53:16
    Capitals na pravém křídle vystřelili od modré čáry a Matthew Murray na přední tyči zřejmě vyrazil puk do ochranné sítě. Hra každopádně byla přerušena.
     
    52:12
    Jake Guentzel je zpět na ledě a oba týmy hrají opět v plném počtu. Pittsburgh vede těsně 3:2.
    52:11 Nicklas Bäckström už zvedal ruce nad hlavu, gól nikde!
     
    52:11
    Nicklas Bäckström se po nahození z pravého křídla ocitl na vzdálenější levé tyči v obrovské šanci a už zvedal ruce nad hlavu, jenže puk místo prázdné brány tečoval vedle přední levé tyče!
     
    51:40
    Vyloučený Chandler Stephenson se vrátil z trestné lavice zpět na led a začíná přesilová hra Washingtonu.
     
    51:16
    Alex Ovečkin po diagonální přihrávce z pravého křídla vypálil na levém křídle u hrazení z úhlu a jeho rána s příklepem bez přípravy mířila k přední tyči, kde ji Matthew Murray vyrážečkou přiloženou k ledu vyrazil mimo!
     
    50:39
    Jevgenij Kuzněcov vystřelil v rychlosti v pravém kruhu a po zákroku Matthewa Murrayho, který podržel puk ve výstroji, dostává prostor reklamní přestávka.
     
    50:12
    Jake Guentzel také fauloval v útočném pásmu a také on dostal dvě minuty za vysokou hůl. 1 minutu a 28 sekund se bude hrát ve hře 4 na 4. Poté začne zkrácená přesilová hra Washingtonu.
     
    49:40
    Chandler Stephenson forčekoval na levém křídle útočného pásma, kde zasáhl vysokou holí do ochranného skla přilby Krise Letanga a usedl na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    48:25
    Jake Guentzel po zakázaném uvolnění Capitals v levém kruhu ihned vypálil po vhazování, Braden Holtby ale jeho pokus mířící pod horní tyč zastavil mezi rukavice a přerušil hru.
    47:48 Jake GUENTZEL - 2:3
     
    47:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Braden Holtby se vydal za bránu, aby zastavil nahozený puk a bekhendem rozehrál podél hrazení, jenže kotouč na levém křídle u hrazení zachytil Sidney Crosby a rychle ho nahodil na přední tyč, kde ho tečoval skvěle JAKE GUENTZEL a puk mezi pravým podpaždím Bradena Holtbyho zamířil do sítě! Pittsburgh v rozmezí 4 minut a 49 sekund skóroval třikrát v řadě a otočil skóre zápasu! Asistence: Sidney Crosby.
     
    47:11
    Christian Djoos se dostal ke střele v levém kruhu pro vhazování, jeho střela po krásném přenesení hry Capitals z pravého křídla doleva byla sražena vedle přední tyče.
     
    46:40
    Braden Holtby nejprve vyrazil střelu Penguins z levého kruhu pro vhazování a na opačné straně ledové plochy Lars Eller střelou z pravého kruhu zamířil do hrudního koše Matthewa Murrayho, po jehož zákroku následuje reklamní přestávka.
    45:20 Sidney CROSBY - 2:2
     
    45:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jake Guentzel si na levém křídle zpracoval puk v blízkosti útočné modré čáry a krásnou diagonální přihrávkou našel v pravém kruhu pro vhazování SIDNEYHO CROSBYHO, který z úhlu střelou po ledě zamířil na přední tyči mezi betony Bradena Holtbyho! Obrovské zklamání prožívá Alex Ovečkin, který mohl puk zastavit, jenže se mu to nepodařilo. Pens vyrovnali! Asistence: Jake Guentzel a Patric Hörnqvist.
    42:59 Patric HÖRNQVIST - 2:1
     
    42:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Justin Schultz na pravém křídle od modré čáry nahodil puk zápěstím před bránu a v pravém kruhu pro vhazování ho skvěle tečoval ve vzduchu zády k bráně PATRIC HÖRNQVIST, od jehož hole se puk po ledě odrazil ke vzdálenější levé tyči vedle pravého betonu Bradena Holtbyho! Pittsburgh se rychle vrátil do zápasu. Asistence: Justin Schultz a Jake Guentzel.
     
    42:27
    John Carlson na pravém křídle vystřelil z vrcholu kruhu pro vhazování a Matt Murray našel puk v lapačce.
     
    42:04
    Matt Murray byl u své pravé tyče připravený a volný puk rychle zmrazil pod lapačkou, aby přerušil hru.
    40:28 Alexandr OVEČKIN - 2:0
     
    40:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Tom Wilson v obranném pásmu vybojoval puk ALEXANDR OVEČKIN se řítil na levé straně do přečíslení dva na jednoho, které na vrcholu levého kruhu pro vhazování zakončil sám, a nádhernou střelou zápěstím nad lapačkou Matthewa Murrayho zamířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Alex Ovečkin v playoff zaznamenal svůj jubilejní 100. bod – 2:0 pro Caps. Asistence: Tom Wilson a Dmitrij Orlov.
     
    40:01
    Pittsburgh vyhrál úvodní vhazování ve všech třech třetinách, jenže ve Washingtonu prohrává na začátku závěrečné třetí třetiny zásluhou Jevgenije Kuzněcova 1:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 16-17; Zablokované střely: 13-17; Vhazování: 59%-41%; Hity: 30-19; Přesilové hry: 0/0-0/1; Trestné min.: 2-0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:00.

     
    Jevgenij Kuzněcov se postaral o druhý nejrychlejší gól v historii organizace Washingtonu v zápase playoff, když skóroval po pouhých 17 sekundách a Capitals jeho zásluhou stále vedou nad dvojnásobnými úřadujícími šampioni nejtěsnějším možným rozdílem. Skóre po druhé třetině parádního duelu v Capital One Areně. Washington Capitals 1 Pittsburgh Penguins 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce prostřední části zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:43
    Tom Wilson se snažil u pravé tyče prosadit z blízkosti a Matthew Murray puk zmrazil pod lapačkou.
     
    37:47
    Capitals přečkali krušné chvíle a v pravém kruhu se málem dostali do zakončení, jenže zpětná přihrávka z ostrého úhlu byla nepřesná. Penguins se ubránili.
    36:55 Brian Dumoulin ani Derick Brassard nevyrovnali na 1:1!
     
    36:55
    Brian Dumoulin a krátce po něm Derick Brassard se ocitli před bránou v obrovské šanci, ani jeden z nich ale Bradena Holtbyho propálit nedokázal! Brankář Washingtonu v obou případech puk vyrazil a předvedl dva skvělé zákroky!
     
    36:17
    John Carlson vystřelil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Matthew Murray ale vyrážečkou puk skvěle vyrazil!
     
    35:40
    Dominik Simon a Phil Kessel kombinovali na levém křídle v blízkosti přední tyče, jenže jejich útočné šiky zastavil skvělý Jay Beagle. Braden Holtby stále drží nulu.
     
    35:27
    Phil Kessel na levém křídle rychle převzal puk a náklonu napřáhl ke střele zápěstím, která z bodu kruhu pro vhazování zamířila do náruče Bradena Holtbyho.
     
    34:33
    Braden Holtby zastavil střelu Penguins z pravého kruhu pro vhazování a v prostřední části nás čeká poslední reklamní přestávka. Washington stále vede nejtěsnějším rozdílem.
     
    34:07
    Christian Djoos napřáhl před pravým kruhem ke tvrdé ráně s příklepem, která byla zablokována.
     
    33:40
    Jevgenij Kuzněcov poslal Capitals po 17 sekundách do vedení a pouhé dvě sekundy ho dělily od vyrovnání rekordu nejrychlejšího gólu v zápase playoff v historii organizace, který 9. dubna 1987 vytvořil Mike Gartner, když skóroval proti New Yorku Islanders po 15 sekundách.
     
    33:33
    Matthew Murray si poradil s bekhendovou střelou Capitals, kteří na pravém křídle zakončovali z ostrého úhlu, a po jeho zákroku následuje komerční přestávka.
     
    33:19
    Sidney Crosby na levém křídle poslal za sebe pěknou zadovku a Jake Guentzel napřáhl před kruhem pro vhazování k táhlé střele zápěstím, jenž byla zablokována.
     
    32:35
    Pittsburgh stále prohrává v Capital One Areně rozdílem jedné branky a nyní vyhodil puk podél střídaček po nepřesné přihrávce na zakázané uvolnění.
     
    32:25
    T. J. Oshie skvěle forčekoval v útočném pásmu a vystihl rozehrávku obránců Penguins, puk mu ale odskočil od hole a v levém kruhu se ke střele nedostal.
     
    31:56
    Alex Ovečkin napřáhl před vrcholem mezikruží ke střele, která byla přizvednuta do ochranné sítě. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    30:59
    Brett Connolly na pravém křídle pálil z bodu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela nad ledem minula přední tyč Matthewa Murrayho, který nakonec zasahovat nemusel.
     
    29:34
    Jevgenij Kuzněcov byl zřejmě hráčem, který se v obou případech snažil během pár sekund zamířit dvakrát mezi betony Matthewa Murrayho, v prvním případě to byl určitě on, brankář Pittsburghu ho ale dvakrát skvěle vychytal, když puk v rozštěpu vyrazil!
     
    28:44
    Sidney Crosby před pár okamžiky vyrazil na pravém křídle do nadějného přečíslení dva na jednoho a po zatažení puku až k brankové čáře poslal pod sebe zpětnou přihrávku, kterou našel pouze jednoho z hráčů Washingtonu.
     
    28:19
    Jay Beagle nabral na pravém křídle rychlost a z úhlu napřáhl ke střele, kterou Matt Murray vyrazil mimo.
     
    27:33
    Delší dobu se hrálo bez přerušení, jenže Penguins se poté nepodařilo rozehrát. Zakázané uvolnění.
     
    25:55
    Michal Kempný na levém křídle vystřelil od hrazení a Matthew Murray jeho střelu mířící ke vzdálenější pravé tyči vyrazil do vzdálenějšího rohu ledové plochy.
     
    24:56
    Vyloučený Tom Wilson je zpět na ledě a Penguins se během přesilové hry dostali pouze k jedné střele na bránu, jmenovitě obránce Kris Letang. Capitals v plném počtu.
     
    24:40
    Kris Letang na pravém křídle vystřelil od hrazení a jeho střela z úhlu na přední tyči skončila v náručí Bradena Holtbyho.
     
    24:19
    Penguins se v levém kruhu dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám, jenže první byla zablokována, zatímco druhá pro změnu zamířila nad bránu Bradena Holtbyho.
     
    22:56
    Tom Wilson byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Pittsburgh si zahraje první přesilovou hru.
     
    22:18
    Penguins střelou z vrcholu pravého kruhu mířili po ledě ke vzdálenější levé tyči, Braden Holtby ale dobře zasáhl pravým betonem a puk vykopl mimo.
    21:43 Zázračný zákrok v podání brankáře Matta Murrayho!
     
    21:43
    Brett Connolly napřáhl před pravým kruhem ke tvrdé střele, kterou Matthew Murray vyrazil hrudí pouze před sebe, a u levé tyče pálil do odkryté brány zdánlivě Devante Smith-Pelly, jenže brankář Penguins se stihl zázračně přesunout a pravou rukou, ve které má vyrážečku, puk těsně pod úrovní horní tyče vyrazil!
    20:15 Jake Guentzel nádhernou střelou orazítkoval tyč!
     
    20:15
    Jake Guentzel krásně zamíchal v pravém kruhu s pukem a napřáhl k parádní střele, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, nakonec se ale od horní tyče odrazila zpět do hry!
     
    20:01
    V Capital One Areně začala prostřední část utkání mezi Washingtonem a Pittsburghem, do které Capitals vstupují zásluhou Jevgenije Kuzněcova s jednobrankovým vedením.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 6-9; Zablokované střely: 9-11; Vhazování: 61%-39%; Hity: 18-12; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 0-0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:10.

     
    Brett Connolly střelou z levého kruhu v poslední sekundě zamířil do lapačky Matthewa Murrayho a Capitals mohou odcházet do kabin spokojenější poté, co se již po 17 sekundách prosadil v úvodu utkání Jevgenij Kuzněcov. Dvě obrovské šance měl český útočník Dominik Simon, jenže Braden Holtby obě jeho střely dokázal s pomocí tyče vyrazit. Skóre po první třetině. Washington Capitals 1 Pittsburgh Penguins 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Dominik Simon se snažil prosadit na levém křídle u hrazení a proti Penguins se pískalo postavení mimo hru.
     
    19:01
    Patric Hörnqvist dobře vystřelil z pravého kruhu pro vhazování a mířil do bližšího horního rohu brány, zároveň ale také lapačky připraveného Bradena Holtbyho.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:56
    Jake Guentzel tancoval s pukem v pravém kruhu pro vhazování a Penguins poté přenesli hru doleva, kde od modré čáry vypálil Olli Määttä, jeho rána ale skončila nad.
     
    17:55
    Olli Määttä odvedl v obranném dobrou práci a o hrazení poslal puk do pásma Washingtonu tak, aby kotouč neskončil na zakázaném uvolnění. Dobrá práce.
     
    16:45
    Michal Kempný se snažil prosadit na pravém křídle podél hrazení, jenže do cesty se mu postavil jeden z hráčů Pittsburghu, který se včas dostal před něj a o puk ho připravil.
     
    15:37
    Alex Ovečkin se dostal na bodu pravého kruhu k prudké ráně s příklepem, kterou zřejmě Brian Dumoulin na přední tyči srazil za bránu, a Matt Murray nemusel zasahovat.
     
    15:13
    Braden Holtby ukryl nahození Penguins v lapačce a po divokých okamžicích následuje reklamní přestávka. Washington zásluhou brzkého gólu stále vede 1:0.
    13:39 Jake Guentzel neuspěl po krásném přenesení hry
     
    13:39
    Penguins z levého křídla krásně přenesli hru doprava, kde už Jake Guentzel z úhlu mířil střelou zápěstím do zdánlivě prázdné brány, jenže jeho střela skončila na levém betonu přesouvajícího se Bradena Holtbyho! Další fantastický zákrok v podání brankáře Washingtonu!
    13:15 Dominik Simon a jeho druhá velká šance v zápase!
     
    13:15
    Capitals vyhodili puk na zakázané uvolnění poté, co se v další obrovské šanci ocitl Dominik Simon! Český útočník po krásné přihrávce zpoza brány mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Braden Holtby dokázal kotouč zřejmě s přispěním horní tyče vyrazil mimo!
     
    12:33
    T. J. Oshie si všiml, že má Matt Murray zacloněný výhled, a před vrcholem pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, která minula pravý horní roh brány!
     
    11:58
    Tom Wilson na levém křídle z ostrého úhlu nahodil puk na přední tyč, kde jeho pokus zablokoval Kris Letang, který si vzápětí připsal další dobrý obranný zákrok, když ránu Capitals z pravého kruhu pro vhazování přizvedl do ochranné sítě.
     
    11:18
    Matthew Murray dobře zasáhl betony proti střele Capitals z pravého kruhu pro vhazování a o necelou minutu později před jeho bránou vznikl velký závar, brankář Penguins ale situaci ustál a zmrazil puk pod lapačkou!
    10:25 Simon s přispěním Holtbyho orazítkoval pravou tyč!
     
    10:25
    Dominik Simon se ocitl před bránou úplně sám po krásné bekhendové přihrávce Phila Kessela od hrazení na pravém křídle a položil si Bradena Holtbyho na led, jenže brankář Washingtonu jeho pokus po rychlém zamíchání s pukem vleže levým betonem vytáhl na tyč, od které se puk odrazil zpět do hry!
    10:10 Matt Murray lapačkou zastavil pokus Alexe Chiassona
     
    10:10
    Jakub Vrána podél hrazení dobře zavezl puk na levém křídle do útočného pásma a z ostrého úhlu ho nahodil před bránu. Capitals se sice do zakončení nedostali, protože před bránou nebyl nikdo, po rychlém přenesení hry z pravého křídla doleva si ale na bodu levého kruhu pro vhazování zpracoval puk Alex Chiasson a střelou zápěstím mířil těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči do protipohybu Matthewa Murrayho, brankář Pittsburghu ale skvěle zasáhl lapačkou a po jeho zákroku následuje komerční přestávka!
     
    08:55
    Capitals ihned po vhazování dvakrát rychle vystřelili od modré čáry, jenže hosté dobře clonili před bránou a ani jedna ze střel Washingtonu na Matthewa Murrayho neprošla.
     
    08:47
    Penguins se nepodařilo rozehrát podél trestných lavic a pískalo se zakázané uvolnění. Další přerušení.
     
    08:13
    Braden Holtby si snadno poradil s nahozením Penguins od modré čáry a podržel puk raději ve svém náručí.
    07:00 Crosby nepropálil Bradena Holtbyho mezi betony!
     
    07:00
    Sidney Crosby se po krásné přihrávce z pravého křídla ocitl na vzdálenější levé tyči v obrovské šanci, když bez přípravy z blízkosti mířil mezi betony Bradena Holtbyho, brankář Washinghtonu je ale včas sevřel a puk vyrazil!
    06:45 Jevgenij Kuzněcov málem poslal Caps do vedení 2:0!
     
    06:45
    Jevgenij Kuzněcov se u pravé tyče snažil ze záporného úhlu bekhendem chytře poslat puk do brány o Matta Murrayho a málem se mu to podařilo, puk se ale od tyče odrazil ven!
     
    06:28
    Tečována střela Chada Ruhwedela od modré čáry skončila vedle pravé tyče brány a útok Capitals vzápětí na opačné straně ledové plochy zastavilo postavení mimo hru.
     
    06:06
    Penguins odpověděli střelou z bodu levého kruhu pro vhazování, kterou Braden Holtby bez problému na přední tyči podržel v náručí, a prostor dostává reklamní přestávka.
    04:48 Alex Ovečkin skončil na kolenou poté, co minul bránu
     
    04:48
    Dmitrij Orlov vyrazil podél střídaček do přečíslení dva na jednoho a přihrál do levého kruhu přes šířku útočného pásma Alexovi Ovečkinovi, jenže jeho rána s příklepem bez přípravy zamířila vedle přední tyče brány Matthewa Murrayho!
     
    04:05
    Matthew Murray se vydal za bránu po nahození Capitals a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Úvod utkání patří jednoznačně Washingtonu, který vede 1:0.
     
    03:02
    Alex Chiasson parádní střelou z pravého kruhu mířil na lapačku Matthewa Murrayho, jeho nebezpečná střela ale skončila nad bránou a brankář Penguins zasahovat nemusel.
     
    01:35
    Capitals se ocitli ihned po vhazování pod mírným tlakem a raději puk vyhodili na zakázané uvolnění. Další přerušení.
     
    01:28
    Pittsburgh se znovu pokusil vyrovnat, jenže jeho útočnou snahu zastavilo postavení mimo hru.
     
    00:27
    Riley Sheahan mohl bleskově vyrovnat, jenže u pravé tyče příliš zvedl puk a minul vzdálenější levý horní roh brány!
    00:17 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    00:17
    Washington právě vstřelil branku!
    Alex Ovečkin si u trestných lavic zpracoval puk po dlouhé kolmé přihrávce od Toma Wilsona a poslal do samostatného úniku JEVGENIJE KUZNĚCOVA, který krásně trefil neposedný puk a nad lapačkou Matthewa Murrayho ho z mezikruží poslal do pravého horního rohu brány! Washington se po 17 sekundách ujal vedení! Asistence: Alexandr Ovečkin a Tom Wilson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Capital One Arenou se rozezněla americká národní hymna a za pár okamžiků už bude vše připraveno k zahájení úvodního zápasu série druhého kola letošního playoff mezi domácím Washingtonem a Pittsburghem.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Djoos – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson – Stephenson, Bäckström (A), Oshie – Connolly, Eller, Smith-Pelly – J. Vrána, Beagle, Chiasson. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, J. Schultz, Oleksiak, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Hörnqvist (A) – Simon, Sheahan, Kessel – Sheary, Brassard, Rust – Aston-Reese, Rowney, Kühnhackl. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Brad Meier, Dan O'Halloran. Čároví: Michel Cormier, Brian Murphy.

     
    Pittsburgh Penguins

    V Capital One Areně zahájí v pátek krátce po půlnoci sérii druhého kola playoff týmy s nejlepší přesilovou hrou v základní části. Pittsburgh měl ze všech týmů nejlepší přesilové hry s 26,2%, zatímco Washington byl ohledně této statistiky druhý s 22,5% využitých početních výhod. Pens mají proti Capitals fantastickou bilanci, když z 10 sérií v playoff devětkrát postoupili a během posledních dvou sezón poté slavili Stanley Cup.

    Nejproduktivnější hráči playoff

    1. Jake Guentzel (PIT) 13 bodů (6+7)
    2. Sidney Crosby (PIT) 13 bodů (6+7)
    3. Kris Letang (PIT) 7 bodů (1+6)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Washington Capitals

    Washington proti Columbusu přečkal 17 oslabení v řadě a povolil soupeři během skvělé série pouze 19 střel, což jsou fantastická čísla, na která se Capitals budou snažit navázat i v sérii proti hráčům Pittsburghu. Washington má kromě oslabení také skvělé přesilové hry, když během prvního kola využil 33,3% početních výhod a během 27 přesilových her vstřelil 9 branek.

    Nejproduktivnější hráči playoff

    1. John Carlson (WSH) 9 bodů (1+8)
    2. Alex Ovečkin (WSH) 8 bodů (5+3)
    3. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 8 bodů (4+4)
     
    Pittsburgh narazí ve druhém kole playoff stejně jako loni na Washington, se kterým dvojnásobní úřadující šampioni v loňském roce 2017 svedli tuhou bitvu. O postupujícím týmu musel rozhodnout až poslední sedmý zápas série, ve kterém se Penguins představili v domácí PPG Paints Areně a porazili Capitals 2:0. Další náročný souboj svedli svěřenci Mikea Sullivana ve finále Východní konference, když sérii proti Ottawě taktéž rozhodoval až sedmý zápas. Ve finále Stanley Cupu poté Pittsburgh porazil 4:2 na zápasy Nashville a podruhé v řadě vyhrál Stanley Cup. Pittsburgh se může stát prvním týmem v historii NHL, který vyhrál Stanley Cup třikrát v řadě, čeká ho však dlouhá cesta.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Kuzněcov (Ovečkin, T. Wilson), 41. Ovečkin (T. Wilson, Orlov) – 43. Hörnqvist (J. Schultz, Guentzel), 46. Crosby (Guentzel, Hörnqvist), 48. Guentzel (Crosby)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Djoos – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson – Stephenson, Bäckström (A), Oshie – Connolly, Eller, Smith-Pelly – J. Vrána, Beagle, Chiasson. Hlavní trenér: Barry Trotz.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, J. Schultz, Oleksiak, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Hörnqvist (A) – Simon, Sheahan, Kessel – Sheary, Brassard, Rust – Aston-Reese, Rowney, Kühnhackl. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Brad Meier, Dan O'Halloran. Čároví: Michel Cormier, Brian Murphy

    Diváci: 18506
    Washington 4 2 Pittsburgh
    #1 Pátek 27.04.2018 • 01:00
    Washington - Pittsburgh 2:3
    #2 Neděle 29.04.2018 • 21:00
    Washington - Pittsburgh 4:1
    #3 Středa 02.05.2018 • 01:30
    Pittsburgh - Washington 3:4
    #4 Pátek 04.05.2018 • 01:10
    Pittsburgh - Washington 3:1
    #5 Neděle 06.05.2018 • 01:25
    Washington - Pittsburgh 6:3
    #6 Úterý 08.05.2018 • 01:10
    Pittsburgh - Washington 1:2 po prodl.