Crotone – Sassuolo 4:1 (kon.) | Atalanta BC – Janov 3:1 (kon.) | Bologna – AC Milán 1:2 (kon.)
Hellas Verona – Spal 1:3 (kon.) | Benevento – Udinese 3:3 (kon.) | Sampdoria – Cagliari 4:1 (kon.)
Fiorentina – Neapol 3:0 (kon.) | Turín – Lazio 0:1 (kon.)
konec
Bologna FC
1:2 (0:2)
AC Milán
Neděle 29.04.2018, 15:00 • Stadio Renato Dall'Ara • Italská Serie A • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě to bude pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u Serie A na počtěnou. (17:03:15)
     
    Je konec. AC Milán šel do druhého poločasu s dvoubrankovým vedením a lehkost ve hře šla vidět. Rossoneri se dostali do několika tutových šancí, ani jedna ovšem brankou neskončila. Domácí následně ožili a díky brance Sebastiena De Maia se dočkali snížení a naděje. Následně se ale vyrovnat nepovedlo a tři body tak jdou za Gennarem Gattusem a jeho celkem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Franck Kessié nebyl úspěšný u rohového praporku, ale cenné sekundy udržel. Bologna má šanci na jeden poslední útok, nejspíše to ale nebude stačit.
     
    90+3
    Rychlá akce domácího celku. Riccardo Orsolini dostával z hranice vápna míč na pravou stranu, odkud italský mladík centroval. Z úhlu se mu ovšem nepovedlo nic vymyslet a míč skončil v autu.
     
    90+1
    Bologna následně kombinovala před vápnem, ale vše bylo pokaženo centem na Keitu. Ten totiž nezachytil míč a AC Milán se snadno dostává k míči.
     
    90
    Poslední minuta základní hrací doby ukončena odkopem od branky Donnarummy. Rozhodčí nastavují nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Poslední minutky jsou takové rozpačité a nenabízejí nám moc krásné podívané. Suso nyní fauloval a Bologna bude rozehrávat z hloubi vlastní poloviny.
     
    88
    Tvrdě byl následně poslán k zemi Franck Kessié, jehož k zemi poslal nedovoleným zákrokem Cheick Keita. Domácí borec mu vystavil takový hokejový strom.
     
    87
    Domácí celek se pokoušel něco vymyslet, ale jeho snaha nebyla úspěšná. Nakonec se míč od Orsoliniho odrazil do autu a odkopávat se bude od branky AC Milán.
     
    85
    Hosté se snaží být aktivní a aktuálně vidíme jejich kombinační hru na útočné polovině. Směrem do střeleckých pozic to ale není nic zvláště skvělého.
     
    84
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Giacomo Bonaventura, přichází Riccardo Montolivo.
     
    83
    Následně se pokoušeli domácí poslat míč do vápna, ale jeden z domácích to nevyřešil dobře a míč skončil v autu. Odkopávat se bude od branky Donnarummy.
     
    82
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Adam Masina, přichází Cheick Keita.
     
    82
    Romagnoli nyní vystoupil proti Kalinićovi a poslal jej k zemi. Pokračuje se tak standardní situací AC Milán, předtím ale přijde další střídání. Nyní budou měnit domácí.
     
    80
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Patrick Cutrone, přichází Nikola Kalinić.
     
    79
    Následně právě Suso dostal míč na kopačku, ale ten mu utekl a pokračovat se bude autem hostujícího celku. Předtím ale bude Gattuso střídat.
     
    78
    Rychlý přechod do útoku byl ukončen nedovoleným zákrokem na Susa, kterým se provinil Riccardo Orsolini. Pokračuje se tak rozehrou hostů na polovině hřiště.

    David Panuška

    Branky: 74. De Maio (Verdi) – 34. Çalhanoğlu (Cutrone), 45+1. Bonaventura (Çalhanoğlu)

    Karty:   52. Masina (BLG) – 23. Locatelli (ACM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 3:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:12.
    Bologna FC: Mirante – M'Baye, De Maio, G. González (58. S. Romagnoli), Masina (82. Ch. Keita) – Á. Nagy (52. Avenatti), Pulgar, A. Poli – Verdi, Palacio, Orsolini.
    Náhradníci: Ravaglia, A. Da Costa – Di Francesco, Džemaili, Krafth, Krejčí, Crisetig, Ch. Keita, Torosidis, Falletti, S. Romagnoli, Avenatti.

    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria, Bonucci, C. Zapata, Ricardo Rodríguez – Kessié, Locatelli, Bonaventura (84. Montolivo) – Cutrone (80. N. Kalinić), Suso, Çalhanoğlu (76. Borini).
    Náhradníci: An. Donnarumma, Storari – Antonelli, Torrasi, N. Kalinić, Musacchio, Borini, G. Gómez, André Silva, Montolivo, Abate.
    thejrc.org