Švédsko – Švýcarsko 11:7 (kon.) | Česko – Finsko 2:6 (kon.)
konec
Švédsko
11:7 (2:1, 4:4, 5:2)
Švýcarsko
Neděle 29.04.2018, 12:00 • DRFG Aréna • Euro Floorball Tour (muži)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Švédsko

    Dosavadní zápasy v Brně

    Švédsko překvapení na úvod turnaje nedopustilo, jelikož zvítězilo nad domácí reprezentací 5:3. Přesto se vítězství nerodilo vůbec lehce. Dobrých osm minut hráli Češi více než dobře a zatápěli hráčům ve žlutých dresech. Jenže Česko své šance využít nedokázalo, zatímco Švédi ano. Ti tak po první třetině vedli o tři branky. V té druhé už se prosadili i Češi, přesto to stále bylo o tři branky. Tu poslední se podařilo českým hráčům dokonce vyhrát, jenže "jen" 2:1.

    Druhý zápas byl ještě o něco napínavější, dokonce došlo k severskému derby, tedy k utkání mezi Švédy a Finy. Švédsko se dostalo až do vedení 4:0 a vypadalo to na poklidný zápas. Jenže Finům se podařilo srovnat na 5:5, přesto ještě Švédsko odskočilo na rozdíl dalších dvou branek. Soupeři se ovšem nevzdávali a ještě dokázali snížit na 6:7. To už od nich bylo ale vše a Švédsko získalo další tři body.

    Sestava z posledního utkání:

    Parsjö-Tegnér (Rehn) – Hedlund, M. Samuelsson, Nilsberth, Gustafsson, Hovlund, Sundstedt – Fritzell, J. Samuelsson, Galante-Carlström – Larsson, Palmqvist, Ganevik – Sjogren, Winroth, Svahn – Stenberg, Jonsson, Adriansson.
     
    Švýcarsko

    Dosavadní zápasy v Brně

    Ihned v prvním zápase turnaje se zrodilo překvapení. Finsko totiž podlehlo Švýcarsku 6:10, navíc výhra Švýcarů byla zasloužená. Tým ze severu Evropy sice měl lepší vstup do utkání. Dostal se do vedení 4:1, poté sice soupeř snížil, ale Finové stále vedli, tentokrát 5:3. Jenže pak přišel skvělý obrat v utkání. Švýcarsko se dostalo do vedení 10:5!, díky čemuž nakonec zvítězilo 10:6. Na švýcarské straně jsme registrovali hned dva hattricky, o které se postarali Manuel Maurer a Jan Zaugg.

    Země helvétského kříže se v druhém zápase střetla s domácí reprezentací. I zde to vypadalo na klidný zápas, když Švýcaři dvě minuty před koncem druhé třetiny vedli 4:0. Češi se ovšem ve třetí třetině zvedli a gólem Curneyho necelé dvě minuty před koncem poslali zápas až do samostatných nájezdů. V těch se domácí reprezentace neprosadila ani jednou, zatímco za Švýcarsko se prosadil kapitán. To tak vyhrálo i druhé utkání v Brně a má na kontě pět bodů.

    Sestava z posledního utkání:

    Meier (Eder) – Camenisch, Bürki, Berry, Gfeller, Heller, Bischofberger, Grat – Hofbauer, Hartmann, Rüegger – Mendelin, Braillard, Riedi – Laely, Engel, Känzig – Buchli, Zaugg
     
    Vzájemné zápasy (od roku 2017):

    Švýcarsko – Švédsko 5:6
    Švédsko – Švýcarsko 3:0
    Švýcarsko – Švédsko 7:5

    V dnešním utkání půjde o to, komu se podaří zvítězit v brněnském turnaji EFT. Favoritem utkání bude Švédsko, ale Švýcarsko ukázalo, že umí hrát i na severské týmy. Jak to celé dopadne? To uvidíme, zápas startuje v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Rehn (Parsjö-Tegnér) – Hedlund, M. Samuelsson, Sundstedt, Jonsson, Nilsberth, Gustaffson – Fritzell, J. Samuelsson, Galante-Calström – Adriansson, Svahn, Stenberg – Sjörgen, Palmqvist, Ganevik – Winroth, Hovlund.

    Švýcarsko: Meier (Eder) – Hartmann, Graf, Berrg, Conrad, Bürki, Bischofberger, Heller, Camenisch – Hofbauer, Zaugg, Rüegger – Laely, Braillord, Buchli – Riedi, Engel, Maurer – Mendelin.
     
    Oba týmy již nastoupily, hymny zazněly, nic nám nebrání začátku utkání! Švédi, kteří jsou napsaní jako domácí tým, nastoupí v klasické žlutomodré kombinace, Švýcaři, kteří jsou napsaní jako hosté, hrají celí v bílem.
     
    Ještě zde máme menší ceremonii, Johan Samuelsson dnes totiž odehraje svůj stý zápas za švédský národní tým! Pěkně číslo kapitána Švédska.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Po krátké ceremonii nám utkání již začalo! Po krátké šermovačce vyhrál úvodní buly domácí tým, který se ihned žene do útoku.
     
    00:24
    Už to vypadlo, že Švédsko celkem zbytečně ztratilo míček, avšak nakonec je pískán faul hostům. Ke střele se nakonec dostal Fritzell, ale mířil těsně vedle.
     
    01:15
    a Švédsko pokračuje v úvodním tlaku. Švýcaři se sice snaží napadat hodně aktivně, ovšem Švédům to zatím problémy nedělá. Ke střele se dostal Nilsberth, jenže jeho prudká rána mířila vysoko.
     
    01:49
    Další akce domácích! Z ničeho nic se objevili dva hráči před Meierem, kde byl jediný hostující obránce. Přesto se Winroth z těžké pozice prosadit nedokázal.
     
    02:17
    Už to vypadalo, že se k něčemu dostanou i hráči ze země helvétského kříže, ale hráč, jenž celou akci táhl, byl v rohu hřiště obrán o míček.
     
    02:53
    A žlutomodří už mohli jít do vedení! Krásnou křižnou přihrávku dostal Fritzell, ovšem Meier se stihl přemístit ke své tyči.
     
    03:24
    Hra má zatím neuvěřitelné tempo. Přerušilo se zatím jen dvakrát a oba týmy hrají fyzicky náročný florbal. S míčkem hrají častěji Švédové.
     
    03:47
    Ganevik byl dobře postavený na brankovišti, kam se také balonek odrazil. Švédský hráč ho ale nedokázal trefit ze vzduchu, a tak je stav stále bezbrankový.
     
    04:25
    Domácí tým je zatím jasně lepší, hosté udělali úplně zbytečnou chybu na své útočné polovině, díky čemuž mohl střílet Stenberg. Jeho rána jen prosvištěla okolo Meierovy brány.
     
    05:17
    Pěkná kombinace Švédska. Míček šel z hokejky na hokejku, až finální přihrávka našla Samuelssona, který byl nikým neatakován na středu. Střela mu nicméně nesedla a sotva dojela k Meierovi.
     
    06:10
    Konečně s k míčku také dostali Švýcaři. Švédsko ale hodně vysunulo své napadání a hostující hráči s tím mají velké problémy. Nakonec je domácím pískán faul.
     
    06:40
    Stále jsou o balonku hráči země helvétského kříže, jenže hráči ze Skandinávie jim dělají problém. Nakonec získali míček a ke střele se dostal Nilsberth, který z vyložené pozice přestřelil.
     
    07:27
    Konečně také šance pro hostující tým. Ten se konečně na chvíli usadil na útočné polovině. Laely poslal křižnou přihrávku na Conrada, který branku minul jen o kousek.
     
    08:11
    Vypadá to, že se začíná osmělovat i Švýcarsko, které si připsalo další zajímavou šanci. Jöel Rüegger mohl pálit, jenže do jeho střely na poslední chvíli vložil hůl švédský obránce.
     
    08:52
    Švýcaři byli o něco málo v posledních vteřinách lepší, ovšem teď už opět hrají s míčkem na holích švédští florbalisté. Ke střele se však nedostali.
     
    09:40
    Rehn chtěl chytit míček, který se dlouho snášel, jenže nakonec akorát sundal švýcarského hráče, který před ním clonil. Naštěstí pro něj odražený míček našli jeho spoluhráči.
     
    10:27
    Velmi pěkná akce Švédů! Stenberg hledal zadovkou na brankovišti Jonssona, který se nakonec ke střele nedostal, jelikož skvělé zasáhli hosté.
     
    11:05
    Švýcaři jsou opět u míčku, ale domácí tým hodně vysoko napadá, což přináší chyby hostí. Samuelsson mohl pálit, jenže trefil jen hráče před sebou.
     
    11:45
    Tak tohle už byla gólovka Švédska! Samuelsson výborně posunul míček na Fritzella, který z vyložené pozice nedokázal zakončit.
     
    12:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A domácí tým proměňuje svou převahu ve vedoucí branku! KIM GANEVIK vyhrál, možná i trochu se štěstím, osobní souboj, po kterém si položil Meiera v bráně a bezpečně zakončil do odkryté části brány. Bez asistence.
    12:45 GANEVIK - 1:0
     
    13:14
    A žlutomodří pokračují ve své velmi aktivní hře. Je jich stále plné hřiště, což se o Švýcarech říct nedá. Ti se přesto dostali do zajímavé pozice, ale nezakončili.
     
    13:58
    Stenberg dobře clonil před brankářem, kde mohl i tečovat střelu svého spoluhráče. Byl však faulován a domácí budou rozehrávat z rohu.
     
    14:19
    Toto rozehrání sice vedlo jen k útoku Švýcarska, avšak i oni jen zbytečně faulovali. U míčku jsou tedy opět Švédi, kteří by rádi dali další branku.
     
    14:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Což se jim daří poměrně záhy! Žlutomodří měli tlak na útočné polovině. Gustaffson našel na středu ALBINA SJÖRGENA, jehož táhla střela zapadla vedle tyčky. Asistence: Tobias Gustafsson.
    14:58 SJÖRGEN - 2:0
     
    15:41
    A Švédsko dnes hraje s velkou chutí. Nejdříve pálil Fritzell, jeho střela jen těsně minula branku. Poté se ještě dostal ke střele centr první lajny, ale ani jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.
     
    16:22
    A Švýcarsko mohlo snížit na rozdíl jedné branky! Bürki si všiml, že u tyčky je zcela osamocený Braillard, jenže do jeho pasu na poslední chvíli vložil hůl švédský obránce.
     
    17:05
    Na druhé straně vytáhl naprosto fantastický zákrok Meier! Ten dnes svůj tým drží, přestože to je o dvě branky.
     
    17:43
    Balonek se teď odrážel z hokejky na hokejku, až nakonec skončil mimo hrací plochu. Útočit tak mohou domácí, kteří hrají ve velké pohodě.
     
    18:21
    Ke střele se ovšem Švédsko nedostalo. Do útoku se tak hnalo Švýcarsko, pro které je ovšem švédská obrana jako neprostupná zeď.
     
    19:00
    Máme zde poslední minutu v první třetině. Podaří se Švýcarsku ještě vstřelit kontaktní branku nebo si Švédsko uhraje pohodové vedení?
     
    19:29
    Málem platila ta první varianta! Švýcarský hráč byl nikým neatakovaný na brankovišti, kde mohl pálit, jenže skvělým zákrokem ho vychytal Rehn.
     
    19:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přesto už je to jen o jednu branku! Nutno dodat, že zde nebude mít Rehn úplně čisté svědomí MANUEL MAURER dostal pas do úniku. Nakonec jen stihl poslat míček mezi nohy Rehna, a ten prošel až za brankovou čáru. Asistence: Paolo Riedi.
    19:42 MAURER - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní třetina posledního hracího dne utkání mezi Švédskem a Švýcarskem. Prvních patnáct minut byl domácí tým jasně lepší, což dokázal dvěma góly. Poté se však začalo osmělovat i Švýcarsko, které osmnáct vteřin před koncem snížilo na rozdíl jedné branky. V boji o vítězství na turnaji EFT, které se koná v Brně, je na tom zatím lépe Švédsko.

    Další část začne přibližně v 12:38.
     
    Střely v první třetině: 6 – 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Už nám začala i druhá třetina dnešního utkání o první místo! Úvodní buly opět vyhráli domácí, i když trochu kostrbatě. Švýcarsko se snaží ze začátku napadat velmi vysoko.
     
    20:34
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno, i když při Švédech stálo hodně smůly. Nejprve švédský hráč chtěl zastavit soupeře, jenže při tom zlomil hokejku. Vzniklo nám tedy přečíslení a po několik odrazech se míček dostal na hokejku MANUEL ENGELA, jenž dával do prázdné brány. Asistence: Manuel Maurer.
    20:34 ENGEL - 2:2
     
    21:22
    Reprezentace ze Skandinávie se hnala s rychlou odpovědí, avšak o vše ji nakonec připravila nepřesná rozehrávka.
     
    21:48
    Znovu se do útoku hnalo Švédsko. Finální střela mířila těsně vedle, ale míček se odrážel zpět před branku, kde sithl zasáhnout jeden z hostí.
     
    22:19
    Stenberg chtěl z první najít svého spoluhráče před brankou, který by eventuálně dával do prázdné, jenže pas byl na s poslední chvíli zblokován.
     
    22:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A domácí tým jde opět do jednobrankového vedení! Nádherná akce, na jejímž konci stál MARKUS JONSSON, který dostal parádní křižný pas od Adrianssona. Proti jeho střele byl Meier bezmocný. Asistence: Jonas Adriansson.
    22:35 JONSSON - 3:2
     
    23:29
    Na hřišti nám to začíná trošku jiskřit. Do slovní potyčky se dostali Riedi a Gustaffson, hlavně prvně jmenovaný byl hodně aktivní a rozhodčí ho musel uklidnit.
     
    24:10
    Švýcarsko se mohlo dostat do rychlého protiútoku, jenže nakonec celou akci zbrzdili a je z toho postupný útoku. Nakonec je domácím pískán faul a hosté mohou rozehrávat z rohu hřiště.
     
    24:23
    Vyloučení v týmu Švédsko (Robin Nilsberth – 2 min., Bránění ve hře).
     
    24:52
    Dvě velké šance Švýcarů! Nejprve stál na konci celé kombinace Tim Braillard, ale do jeho střely do prázdné brány stihl kleknout soupeř. Proti druhé se musel vytáhnout Rehn.
     
    25:38
    Florbalisté ze země helvétského kříže mají opravdu velký tlak. Domácímu týmu se vůbec nedaří vyhodit míček až na polovinu soupeře.
     
    25:44
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A za to teď pyká! Velmi dobře zahraná přesilová hra. Kapitán týmu Hofbauer našel na polovině hřiště KEVIN BERRY, jenž si s míčkem popoběhl a vyslal ránu, která šla přesně k tyči. Aistence: Matthias Hofbauer.
    25:44 BERRY - 3:3
     
    26:05
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři jdou poprvé v zápase do vedení! Na hranici brankovišti stál JAN BÜRKI, který se dokázal prosadit a poslat svůj tým do jednobrankového náskoku. Asistence: Manuel Engel.
    26:05 BÜRKI - 3:4
     
    26:57
    Domácí tým je tímto vedením svého soupeře trochu zaskočen, a je to především Švýcarsko, které má míček na svých hokejkách.
     
    27:34
    A v klidu to mohlo být o dvě branky! Zaugg dostal parádní pas a před sebou měl jen Rehna. Na toho zkusil několik kliček, jenže ten si pro míček sáhl a zachránil svůj tým.
     
    28:14
    Škoda pro Švédsko. Ganevik podklouzl a domácímu týmu tak zhatil velice dobrou příležitost, jež se naskýtala v podobě přečíslení.
     
    28:37
    Po rychlém rozehrání z rohu hřiště se k míčku dostal Jonsson, jenže jeho střela trefila jen hokejku, která stála před ním. Poté se k míčku dostali Švýcaři.
     
    29:13
    Tentokrát se do konfliktu dostali Sundstedt a Maurer, kteří se dokonce v objetí ocitli na zemi. Vylučovat se však opět nebude.
     
    29:43
    Nádherná akce domácího týmu! Jeho hráči si několikrát vyměnili míček a finální přihrávka šla z hole Fritzella na Galante-Carlströma, který trefil jen hráče před sebou.
     
    30:31
    Gólová akce také na druhé straně! Laely posouval míček na druhou tyč, kde byl úplně volný jeho spoluhráč, jenže do jeho pasu stihl kleknout jeden z domácích.
     
    31:02
    Švýcaři se dostali na pár vteřin na útočnou polovinu. Vše zakončila prudká střela Samuelssona, který ovšem branku o pár centimetrů minul.
     
    31:10
    Švédsko mělo k dispozici volný úder z velmi nebezpečné pozice. K rozehrávce se postavil Stenberg. Ke konečně střele se dostal Jonsson, kterého skvěle vychytal Meier!
     
    31:21
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    O pár vteřin už to branka je a nutno dodat, že naprosto zasloužená. Na konci rychlé akce stál HENRIK STENBERG, který dával u tyče do prázdné brány. Asistence: Rasmus Sundstedt.
    31:21 STENBERG - 4:4
     
    32:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tým ze Skandinávie branka evidentně nakopla, a ten tak střílí další branku a jde znovu do vedení! GUSTAV FRITZELL se ukázal jako velmi dobrý střelec, když překonal Meiera v bráně. Asistence: Alexandr Galante-Carlström.
    32:00 FRITZELL - 5:4
     
    33:08
    Na několik vteřin se objevilo v útoku také Švýcarsko, jenže Švédsko začalo opět hodně vysoko napadat, a to mu přineslo kýžený efekt.
     
    33:48
    Nedorozumění mezi švédskými hráči. Samuelsson přenechával na středu míček na spoluhráče, jenž si mezitím seběhl jinam. Přesto domácí zůstali u míčku.
     
    34:04
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Manuel Engel – 2 min., Sekání).
     
    34:33
    Švýcarsko se hnalo do šance, jenže skvěle zasáhl Svahn, díky čemuž vzniklo přečíslení na druhé straně. Jen kousek chyběl, aby se pas dostal na volného hráče u vzdálenější tyče.
     
    35:15
    Galante-Carlström si nejdříve připsal pěkně jedovatou střelu, proti které musel Meier vytáhnout dobrý zákrok. Poté ještě zahodil svého soupeře za mantinel. Ten ho nejspíše osekával.
     
    35:47
    Švýcarsko se ale brání v tomto oslabení celkem slušně. Zatím neinkasovalo a do konce přesilové hry Švédska chybí pár vteřin.
     
    36:04
    A Švýcarsko je kompletní.
     
    36:37
    Další velká šance domácího týmu! Ten se dostal do přečíslení tři na dva. Stenberg posunul na Janssona, jehož střelu ke vzdálenější tyčce skvěle vyrazil Meier!
     
    37:14
    U míčku jsou i nadále hráči ze Skandinávie. Švýcarsko má vysunutého jen jednoho hráče, přes kterého si domácí zatím v klidu přihrávají.
     
    38:00
    Konečně se k míčku také dostali hráči země helvétského kříže. To bylo ovšem vše, co udělali. Nakonec se nedostali ani ke střele, útočit bude Švédsko.
     
    38:18
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ti také střílí další branku a opět jsou ve dvoubrankovém vedení. TIM GANEVIK si nádherně naběhl za obranu na křižný pas a bez větších potíží překonal Meiera v bráně. Asistence: Albin Sjörgren.
    38:18 GANEVIK - 6:4
     
    38:31
    Vyloučení v týmu Švédsko (Henrik Stenberg – 2 min., Sekání).
     
    38:56
    Obránce Samuelsson se neohroženě vrhl do kombinace svého soupeře, díky čemuž získal míček, a poté i faul. Švédsko může v klidu rozehrát.
     
    39:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Naprosto identická akce, jako když využilo Švýcarsko první početní výhodu! Hofbauer poslal míček na KEVINA BERRYHO, jehož rána šla mezi tělo a ruku Rehna. Asistence: Matthias Hofbauer.
    39:40 BERRY - 6:5
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Už jsou za námi dvě třetiny velmi kvalitního florbalu, který předvádí švédská a švýcarská reprezentace. Po té vede tým, který je napsán jako domácí stále o jednu branku. Tato třetina byla hodně početná na góly, jelikož jich padlo hned osm, po čtyřech na obou stranách.

    Další část začne přibližně v 13:23.
     
    Střely ve druhé třetině: 9 – 7
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    První střela na branku ve třetí třetině a hned je z toho branka! Maurer poslal míček z rohu hřiště na PAOLA RIEDIHO, který se z blízkosti nemýlil. Asistence: Manuel Maurer.
    40:23 RIEDI - 6:6
     
    41:00
    Opět tak tedy začínáme dnešní utkání od začátku. Stav je srovnaný na 6:6. Uvidíme na jak dlouho, jelikož dnes vidíme hodně branek.
     
    41:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Srovnaný stav moc dlouho nevydržel! To jsou střelecké hody dnes, navíc ještě není konec zápasu. HENRIK STENBERG se dostal do samostatného úniku a svou střelu poslal přímo do šibenice Meierovy branky. Asistence: Jonas Adriansson.
    41:12 STENBERG - 7:6
     
    41:53
    Neskutečné, opět mohlo být srovnáno. To, co dnes vidíme, je opravdu reklama na florbal! Laely dorážel sám u tyčky, jenže proti jeho střele se skvěle přesunul Rehn.
     
    42:30
    Na druhé straně taky velmi dobrá příležitost§ Meier nejprve vyrazil míček jen před sebe, kde ho dorážel švédský hráč, jenže švýcarský gólman se zaskvěl.
     
    43:19
    Další nádherná akce v podání domácího týmu! Adriansson našel na středu hřiště zcela volného Winrotha, do jehož rány na poslední chvíli vložil hostující obránce svou hokejku.
     
    44:06
    Švýcaři se pokoušejí trochu uklidnit hru. Zatím si nahrávají obránci mezi sebou. Švédští útočníci už nejsou tolik aktivní v napadání jako předchozí třetiny.
     
    44:48
    Nakonec se hráči ze země helvétského kříže nedostali ani ke střele. Naopak zaútočit mohlo Švédsko, které míček nakonec ztratilo.
     
    45:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Avšak ne na dlouho! ALEXANDR GALANTE-CALSTRÖM dostal ukázkově nabito na střed hřiště, odkud vypálil z první. Proti jeho střele neměl Meier nejmenší šanci. Asistence: Kim Ganevik.
    45:10 GALANTE-CARLSTRÖM - 8:6
     
    45:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec byly celkem čachry, jestli bude branka uznána, a ta nakonec platí! Johan Samuelsson odvedl skvělou práci, když vypíchl míček svému soupeři, navíc si pro něj ještě doběhl. Poté ho poslal na brankoviště, kde do něj plácl ALEXANDR GALANTE-CARLSTRÖM, který ho dostal do sítě. Asistence: Johan Samuelsson.
    45:58 GALANTE-CARLSTRÖM - 9:6
     
    45:58
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Tim Braillard – 2 min., Sekání).
     
    47:00
    Švédsko si na přesilovou hru hodně věří. Má v ní velký tlak, ale nebezpečná střela zatím ne a ne přijít.
     
    47:23
    Ovšem o chvilku později již přišla, a jen skvělý Meier zabránil desátému gólu ve své síti. Galante-Carlström pálil do odkryté části brány, ale švýcarský brankáře se neskutečně přesunul.
     
    47:47
    Vyloučení v týmu Švédsko (Alexandr Galante-Carlström – 2 min., Držení).
     
    47:58
    Švýcarsku začíná přesilová hra! Je dobré dodat, že hostující tým své dvě přesilové hry proměnil a nejspíše je to jedna z posledních šancí, jak se vrátit zpět do utkání.
     
    48:45
    Hráči ze země helvétského kříže se usadili na útočné polovině, jenže švédská obrana je zatím velmi kompaktní a nepouští je ke střelám.
     
    49:16
    Až teď přišla střela z bezprostřední blízkosti. Ta však neletěla mezi tři tyče! To byla velká šance Švýcarů.
     
    49:47
    Švýcarsko svou třetí přesilovou hru v utkání nevyužilo. Galante-Carlström je zpět na hřišti a do konce zápasu nám zbývá něco přes deset minut.
     
    50:37
    Nádherná akce Švédů! Jeden z domácích hráčů vypíchl míček, který se dostal na hůl Stenberga. Ten z otočky našel Samuelssona, jehož rána jen prolétla okolo tyče.
     
    51:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přece jen vidíme desítku v síti Meiera! JONAS ADRIANSSON dostal pas tak, aby mohl běžet sám na bránu. Švýcarského brankáře si rychlou kličkou položil a poslal míček do horních pater brány. Asistence: Henrik Stenberg.
    51:14 ADRIANSSON - 10:6
     
    51:51
    Další nebezpečná akce v podání domácího týmu. Hra Švýcarska se sesypala jako domeček z karet. Johan Samuelsson poslal míček na lépe postaveného spoluhráče, jehož střela z první minula horní tyčku je o kousek.
     
    52:46
    Adriansson vystihl rozehrávku soupeřů, poslal míček na Stenberga, který ještě zadovkou hledal svého spoluhráče. Nakonec trefil jen švýcarského hráče, který se ještě stihl vrátit.
     
    53:16
    Na dnešní utkání, ve kterém se rozhoduje, kdo vyhraje turnaj EFT v Brně si našlo cestu 542 diváků!
     
    54:07
    Oddechový čas pro hosty.
     
    54:14
    A hostující hráči to ihned po oddechovém čase zkoušejí se šesti muži v poli! Je pravda, že už nemají co ztratit.
     
    54:47
    Ke střele se měl dostat Matthias Hofbauer, avšak ta mu jen sjela po holi a jen tak tak, že se švédští florbalisté nedostali do útoku na prázdnou klec.
     
    55:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Už je to zase "jen" o tři branky! Střela Hofbauera sice trefila jen horní tyčku, jenže míček se odrazil přesně na hůl TIMA BRAILLARDA, který překonal bezmocného Rehna v bráně. Asistence: Matthias Hofbauer.
    55:13 BRAILLARD - 10:7
     
    55:29
    Meier se musel vrátit do branky, jelikož od inkasované branky mají míček na svých holích především domácí hráči.
     
    55:52
    Jenže už je pryč! Švýcarsko tak znovu zkouší početní převahu.
     
    56:13
    A mohlo toho celkem rychle litovat! Po ztrátě míčku si ho našel Stenberg, který rychle hledal svého parťáka z útoku Galante-Carlströma, jenže přihrávka byla o kousek delší, než by potřeboval.
     
    56:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přece jen se žlutomodří prosazují do prázdné brány! Mají hodně nakročeno k vítězství v turnaji. KIM GANEVIK si po odrazu míčku obhodil svého protihráče a běžel vstříc prázdné brány, která se nedala minout. Asistence: Tobias Gusatfsson.
    56:54 GANEVIK - 11:7
     
    57:43
    Viděli jsme po jednom rychlém protiútoku na každé straně, ovšem oba brankáři ukázali velmi dobré zákroky. Do konce již zbývá jen něco málo přes dvě minuty.
     
    58:25
    Míček mají na svých hokejkách Švýcaři, ale čas jim ubíhá naprosto neúprosně. Navíc se provinil faulem a a balonkem mohou hrát domácí.
     
    59:00
    Zbývá nám poslední minuta do konce třetí třetiny. Švédsko má pohodlný náskok čtyř branek a Švýcarsko už to ani nezkouší bez brankáře. O vítězi je rozhodnuto.
     
    59:40
    Míček mají na svých hokejkách hráči "domácí" reprezentace, kterí s ním už nejspíše dohrají. Celou arénou se ozývá potlesk fanoušků.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi úvodní utkání posledního dne EFT v Brně. V tom šlo o to, kdo v tomto turnaji zvítězí. Švédsko nakonec nasázelo rovnou jedenáct branek a zaslouženě si došlo pro vítězství o čtyři branky. Švýcarsko tedy končí na druhém místě.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Švýcarsko – Kevin Berry
    Švédsko – Alexnadr Galante-Carlström
     
    Ode mě je to pro dnešek vše a někdy zase na počtenou! (14:01:27)

    Daniel Kinc

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. Ganevik, 15. Sjörgen (Gustafsson), 23. Jonsson (Adriansson), 32. Stenberg (Sundstedt), 32. Fritzell (Galante-Carlström), 39. Ganevik (Sjögren.), 42. Stenberg (Adriansson), 46. Galante-Carlström (Ganevik), 46. Galante-Carlström (J. Samuelsson), 52. Adriansson (Stenberg), 57. Ganevik (Gustafsson) – 20. Maurer (Riedi), 21. Engel (Maurer), 26. Berry (Hofbauer), 27. Bürki (Engel), 40. Berry (Hofbauer.), 41. Riedi (Maurer), 56. Braillard (Hofbauer)


    Švédsko: Rehn (Parsjö-Tegnér) – Hedlund, M. Samuelsson, Sundstedt, Jonsson, Nilsberth, Gustaffson – Fritzell, J. Samuelsson, Galante-Calström – Adriansson, Svahn, Stenberg – Sjörgen, Palmqvist, Ganevik – Winroth, Hovlund.
    Švýcarsko: Meier (Eder) – Hartmann, Graf, Berrg, Conrad, Bürki, Bischofberger, Heller, Camenisch – Hofbauer, Zaugg, Rüegger – Laely, Braillord, Buchli – Riedi, Engel, Maurer – Mendelin.

    Rozhodčí: Henri Heinola, Manu Marttinen