Rakousko – Rusko 0:7 (kon.) | J. Korea – Kanada 0:10 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
Německo – Norsko 4:5 (0:3 po s.n.) | Slovensko – Švýcarsko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 1:8 (kon.)
konec
Slovensko
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Švýcarsko
Neděle 06.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Z Kodaně přeji krásný nedělní podvečer, vítejte u zajímavého duelu kodaňské skupiny A, ve kterém budou bojovat týmy aspirující na čtvrté postupové místo, Slovensko vyzve tým Švýcarska. Utkáním vás provede Matěj Vybíral, příjemnou zábavu.
     
    Slovensko
    Slovenský tým postoupil do čtvrtfinále naposledy v roce 2013, o rok dříve vybojoval poslední cenný kov, a to stříbro. Od té doby to s ním jde z kopce. Ani letos nemají Slováci na mistrovství světa silný výběr. Tři posily z NHL doplňuje dvanáct hráčů z české extraligy.

    Navzdory předpokladům ale Slováci včera vybojovali cenný bod. Ve 20:15 se představili proti českému výběru a nevedli si vůbec špatně. Do vedení se dostali z přesilovky a dlouho ho také drželi, zejména díky Marku Čiliakovi. Za Česko dokázal v úvodu druhé části srovnat Dominik Kubalík, ale remízový stav trval jen pár minut, naši sousedé znovu odpověděli v početní výhodě, když se trefil od modré přesně k tyči Andrej Sekera. Ve třetí části si český tým vytvořil veliký tlak a nakonec i dokázal srovnat, deset sekund před koncem se přehnal přes střední pásmo Martin Nečas a střelou mezi rukou a tělem Čiliaka zařídil prodloužení. V tom už si Češi došli pro bonusový bod, který zařídil svou akcí Dmitrij Jaškin. Bodový zisk by byl před utkáním pro slovenský tým jistě úspěchem, nýbrž Slováci byli nesmírně blízko senzační výhře.

    Česko – Slovensko 3:2 po prodl.
    Branky a nahrávky: 22. D. Kubalík (Nestrašil, Jaškin), 60. Nečas (D. Kubalík), 63. Jaškin (Polášek, Nestrašil) – 8. Krištof (Sekera, Nagy), 26. Sekera (Nagy)
    Střely na branku: 42 – 17
    Sestava Slovenska: Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera (C), Graňák (A), Ďaloga, Jaroš, Jánošík, Fehérváry – Nagy (A), Krištof, Jurčo – Haščák, J. Mikúš, Bakoš – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Skalický


    Švýcarsko
    Tým ze země helvétského kříže chce zaútočit na čtvrtfinále, kde už se může stát vše. Tým nemá vůbec špatný, pět hráčů z NHL doplňují hokejisté z kvalitní švýcarské ligy. Lídrem je Nino Niederraiter, útočník Minnesoty Wild.

    Právě Niederraiter má veliký podíl na včerejším dvoubodovém zisku Švýcarů. Ti nastoupili v poledním duelu proti podceňovanému Rakousku a vstoupili do něj dobře. Na začátku sice předvedli pár chybných rozehrávek, ale držel je Genoni. Poté už jasně převzali iniciativu a po minele v rakouské rozehrávce skórovali, do odkryté branky se trefil hvězdný Niederraiter. Ve druhé části Švýcaři navýšili vedení, když zapomenutý Gaëtan Haas bekhendem prostřelil Starkbauma. Ovšem od této doby byl rakouský gólman neprůstřelný, vychytal například naprosto osamoceného Niederraitera, předvedl výtečný zákrok holí a dlouho deptal švýcarské střelce. Rakousko se ještě do konce druhé části dostalo na dostřel, z dorážky snížil Dominic Zwerger. Švýcaři nakonec vedení neudrželi a inkasovali po chybě v obraně, trefil se Manuel Ganahl. Drtivý tlak Švýcarska přinesl rozuzlení až v prodloužení, jednačtyřicátý pokus už Starkbaum nepokryl. Rozhodl Enzo Corvi, jenž objel vyjetého brankáře a zasunul za něj kotouč.

    Švýcarsko – Rakousko 3:2 po prodl.
    Branky a nahrávky: 19. Niederreiter (Corvi), 25. Haas (Scherwey, Müller), 64. Corvi (Niederreiter) – 35. Zwerger (Haudum, Rauchenwald), 47. Ganahl (Schneider)
    Střely na branku: 41 – 19
    Sestava Švýcarska: Genoni (Berra) – Diaz (C), Müller, Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Hofmann, Niederreiter (A), Corvi – Scherwey, Andrighetto, Haas – Riat, S. Moser (A), Vermin – Baltisberger, Schäppi, Rod
     
    Utkání nemá výrazného favorita. Slováci včera trápili favorita, Švýcaři naopak byli trápeni outsiderem. Kdo ovládne důležitou bitvu, které může rozhodnout o postupu či nepostupu do čtvrtfinále?
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera (C), Graňák (A), Ďaloga, Jaroš, Jánošík, Fehérváry – Nagy (A), Krištof, Jurčo – Haščák, J. Mikúš, Bakoš – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Skalický.

    Švýcarsko: Berra (Genoni) – Müller, Diaz (C), Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Hofmann, Corvi, Niederreiter (A) – S. Moser, Vermin, Riat – Scherwey, Haas, Rod – Schäppi (A), Baltisberger.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Hribik (CZE) – Lazarev (RUS), Malmqvist (SWE).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Slováci pochopitelně po včerejším výkonu nechali v brance Marka Čiliaka, naopak Švýcaři muže s maskou změnili. Genoniho vystřídal jednatřicetiletý brankář Anaheimu, od příští sezóny kolega Romana Červenky z Fribourgu, Reto Berra.
     
    Royal Arena se pomalu plní převážně slovenskými fanoušci, ovšem největší shluk do kotle dokázali zorganizovat Švýcaři, kteří budou mít za Čiliakovo brankou hlasitou podporu.
     
    Zahajovací formace jsou na ledě, druhý duel Slovenska a Švýcarska na mistrovství světa může odstartovat!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Do prvního útoku se vrhli Slováci, ale Jurčo nezůstal u kotouče dlouho.
     
    00:39
    Ofsajd zastavil další slovenskou akci.
     
    00:50
    Čiliak raději přikryl kotouč po nahození hráčů v bílém. Nadělal si menší problémy, ale nakonec puk zkrotil.
     
    00:56
    Tečovaný pokus Untersandera skončil kousek vedle levé tyče.
     
    01:24
    Do zajímavé příležitosti se dostal Grégory Hofmann, jenž obdržel kotouč do jízdy a z levého kruhu vypálil těsně nad!
     
    02:06
    Riat vyrazil do další akce, jeho pokus byl sražen. Hned vzápětí se snažil Vermin tečovat pokus z pravé strany, neúspěšně a Čiliak kryje.
     
    02:21
    Schäppi se dostal do dobré šance, vypálil z pravé strany, Čiliak podržel Slováky. Na druhé straně se k bekhendovému zakončení protlačil Čajkovský, Berra rovněž pozorný.
     
    02:44
    Znovu skvělý Čiliak dokázal nadvakrát zkrotit nebezpečný pokus z pravé strany.
     
    03:15
    Haščák střelou z otočky z úhlu Berru nepřekvapil a dopředu míří Švýcaři.
     
    03:54
    Corvi nabral rychlost ve středním pásmu a přiřítil se do útoku, ovšem branku minul.
     
    04:14
    Lukas Frick obdržel pas na pravý kruh, byl naprosto osamocený, ale puk mu poskakoval po čepeli a nedokázal přesně zamířit! Slováci následně vyhodili puk na icing.
     
    04:58
    Po chybě Čajkovského na modré čáře vyrazil dopředu po levé straně Simon Moser, připravil si puk na ránu, ale Čiliak měl zase připravenou lapačku a nadvakrát v ní kotouč ukryl.
     
    05:31
    Švýcaři jsou v posledních minutách aktivnější a více na puku. Ke střele se však z posledního tlaku nedostali.
     
    06:24
    Buc dostal pas na pravou stranu, ale kotouč mu přeskočil hůl, tím slovenská akce skončila.
     
    06:59
    Rod nahodil kotouč za branku, ale to bylo rovněž od švýcarského celku v tomto útoku vše. Nyní nevidíme žádné šance ani střely na branku.
     
    08:02
    Po několika minutách bez střely šance. Slováci nahodili kotouč do útočného a puk se jim příhodně odrazil, přesně na hůl najíždějícího Tomáše Jurča, jenž přebruslil švýcarského beka a bekhendem zakončoval na bližší tyč, gólu zabránila skvělá lapačka Reta Berry!
    08:02 Šance Tomáše Jurča
     
    09:24
    Po chybě Švýcarů přišly slovenské šance! Bakoš nejprve napálil jen Berrovy betony a následně z výtečné pozice Dávid Buc přestřelil branku.
     
    10:10
    Dobrou palebnou pozici měl i na druhé straně Untersander, jenž však z mezikruží rovněž těsně minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    10:47
    Marcinko nestihl přihrávku do útočného pásma, píská se zakázané uvolnění Slováků.
     
    10:53
    Ještě jeden icing slovenského týmu.
     
    11:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Země helvétského kříže jde do vedení! Jednoduchá akce a Čiliak poprvé inkasuje. Raphael Diaz nahodil kotouč od modré čáry a clonící TRISTAN SCHERWEY holí tečoval šikovně kotouč mezi Čiliakovy betony. Asistence: Raphael Diaz, Mirco Müller.
    11:06 Tristan SCHERWEY (SUI) - 0:1
     
    11:59
    Švýcaři hledali před brankou volného Hofmanna, ten se však ke kotouči těsně neprotlačil.
     
    12:18
    Protiakci Slováků zastavil ofsajd, přestávka na čištění ledu.
     
    12:38
    Vyhození slovenského týmu z obranného pásma skončilo na střídačce, vhazovat se proto bude po levici Marka Čiliaka.
     
    13:01
    Untersander nabil na pravou stranu Moserovi, jehož první ránu vyrazil Čiliak, s dorážkou už si poradili obránci.
     
    13:42
    Nagy obešel obránce a hledal před brankou Krištofa, ten se v tísni k zakončení nepropracoval.
     
    14:01
    Čajkovského tvrdou ránu vyráží Berra, Slováci si nyní vytvořili veliký tlak a oceňují to hlasitě i fanoušci.
     
    14:29
    Švýcaři vyhazují kotouč do středního pásma a mohou vystřídat.
     
    15:41
    Marek Ďaloga dokázal obkroužit obránce a z pravého kruhu vypálil do betonu Čiliaka, dorážka už byla sražena mimo. Z následného tlaku se Švýcaři vymanili za cenu vyhození puku o plexisklo do hlediště.
     
    16:08
    Haščákův pokus z levé strany byl tečován, ale Berra si dokázal poradit. Slováci jsou však v posledních minutách aktivnější.
     
    16:25
    Vyloučení v týmu Slovensko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Tomáš Jurčo.
     
    17:11
    Slováci se dokázali osvobodit a Bondra ještě trápil rozehrávku Švýcarska, nakonec puk nevybojoval.
     
    17:40
    Slovensko opět dokázalo vyhodit kotouč až za branku Reta Berry.
     
    18:07
    A ještě jednou, toto oslabení zvládají naši sousedé výborně.
     
    18:25
    Slováci v plném počtu.
     
    19:18
    Juraj Mikúš využil místa na pravé straně a nahodil kotouč na branku, před kterou přejížděl Adam Jánošík, ale Berra si přesto dokázal poradit a nadvakrát kotouč lapil.
     
    19:50
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Raphael Diaz – 2 min., držení). Patrik Svitana se natlačil před Diaze, který ho přidržel a po zásluze odpyká menší trest.
     
    19:55
    Sekera prováhal možnost ke střele, Nagy už pak trefil jen obránce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Velmi vyrovnaný hokej nabídla první perioda. Úvod patřil Švýcarům, tutovku spálil Lukas Frick, jenž nedokázal zkrotit neposedný kotouč a netrefil poloprázdnou branku. Po hluché pasáži mohlo udeřit Slovensko, nahození do pásma se odrazilo k Jurčovi, jenž bekhendem zakončoval na přední tyč, ale Berra předvedl výtečný zákrok. Slováci nebyli horší, ale inkasovali. Nahození kapitána Diaze tečoval mezi Čiliakovy betony Tristan Scherwey. Ve zbytku třetiny se naši východní sousedé snažili útočit, ale švýcarská obrana byla vždy připravena. Bude se muset však mít na pozoru v úvodu druhé části, téměř celé dvě minuty bude hrát v oslabení.

    Střely na branku v první třetině:
    Slovensko – 12
    Švýcarsko – 9

    Další třetina začne přibližně ve 21:03.
    Slovensko sice po provní třetině prohrává, fanoušci naši východních sousedů se přesto na tribunách dobře baví

     
    Hráči obou celků jsou zpět na hrací ploše. Dokáží Slováci ve druhé části srovnat stav zápasu? Připomínám, že je nyní čeká ještě 1:51 dlouhá přesilovka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tohle byla veliká hrubka a Švýcaři střílí druhou branku v oslabení! Krištof s Bakošem prohráli souboj u mantinelu, Scherwey posunul puk na naprosto volného MIRCA MÜLLERA, jenž si sjel do volného prostoru a následně zavěsil pod víko, Čiliak byl bez šance. Asistence: Tristan Scherwey.
    20:22 Mirco MÜLLER - 0:2
     
    21:18
    Slováci neudrželi útočné pásmo dlouho a nakonec museli na hraně faulu, možná i za hranou, zastavil Reta Schäppiho.
     
    21:40
    Do další šance v oslabení se dostával Scherwey, ale Krištof tentokrát zastavil jeho pokus z úhlu.
     
    21:50
    Švýcaři v plném počtu.
     
    22:24
    Dávid Bondra nabral rychlost na levé straně a dostal se k zakončení, z levého kruhu ale Berru nepřekonal, švýcarský gólman kryje kotouč ve výstroji.
     
    22:51
    Niederraiter se přehnal přes obránce a ačkoliv byl faulován, natlačil se před branku. Čiliaka však nepřekonal a dorážka Hofmanna mířila mimo.
     
    23:19
    Při signalizované výhodě se Švýcaři dostali do veliké šance, Diaz dotlačil kotouč do sítě, ale to až po odpískání hlavního sudího, branka tak nemůže být uznána.
    23:19 Neuznaná branka Švýcarska
     
    23:19
    Vyloučení v týmu Slovensko (Martin Fehérváry – 2 min., držení).
     
    23:49
    Slováci se dokázali osvobodit, ale nyní už jsou opět pod tlakem.
     
    24:14
    Čajkovský kolenem fauloval Corviho, výhoda pro Švýcary.
     
    24:23
    Vyloučení v týmu Slovensko (Michal Čajkovský – 2 min., podražení). Při výhodě si Čiliak připsal přesný zákrok, to už však Čajkovský odchází na trestnou lavici a Švýcaři mají 57 sekund přesilovku pěti proti třem!
     
    24:31
    Slováci se zmocnili kotouče a vyhodili ho přes všechny čáry.
     
    24:59
    Rána Hofmanna z dobré pozice propadla Čiliakovi, ale kotouč zamířil těsně mimo.
     
    25:15
    Hofmann opět na svém místě a pálil z pravého kruhu tentokrát mimo. O chvilku později hledal Untersandera před brankou, avšak ten promáchl.
     
    25:54
    Slováci už ve čtyřech a dokonce vyrazili dopředu, Krištof se natahoval po přihrávce před Berru, ale na puk nakonec nedosáhl.
     
    26:23
    Slovensko přečkalo těžké minuty a je v plném počtu, stále však ztrácí dvě branky.
     
    26:47
    Jánošík to neudělal vůbec dobře, po tlaku Švýcarů se dostal ke kotouči, ale jen ho vyhodil na zakázané uvolnění, slovenská pětka tak musí zůstat na ledě.
     
    26:59
    Ladislav Nagy byl zahákovaný při přechodu do útočného pásma a Reto Schäppi je poslán na dvě minuty na lavici hanby.
     
    27:18
    Dvakrát v krátkém sledu dokázali Švýcaři vyhodit kotouč do středního pásma.
     
    27:35
    Michal Čajkovský šikovně prokličkoval přes švýcarskou obranu a mezi beky nakonec a vypálil, Berra si připisuje důležitý zákrok betonem. Toto byla vůbec první střela Slováků na branku ve druhé části!
     
    28:16
    Švýcarsko opět vyhodilo a další přechod Slováků do útočného pásma zastavil ofsajd.
     
    28:30
    Střely na branku ve druhé třetině – 1:6.
     
    28:50
    Švýcaři se opět bez problémů ubránili slovenské akci a vyvážejí puk do útoku.
     
    28:59
    Švýcarsko v plném počtu.
     
    29:23
    Slovenské akce jsou zatím bezzubé a končí většinou velmi brzo. Nyní ji zastavil ofsajd.
     
    30:01
    Bondra dokázal ubránit pronikajícího Hofmanna, ale Slováci na puku znovu dlouho nezůstali.
     
    30:29
    Střelu Untersandera od modré zablokoval bránící Ďaloga.
     
    30:52
    Dean Kukan vypálil přes obránce z pravého kruhu, zamířil jen do připravené lapačky Marka Čiliaka, jenž musí být na rozdíl od svého kolegy ve druhé části v permanenci.
     
    31:09
    Cingel si najížděl za obranu, ale spoluhráč mu nedokázal přihrát přesně, a tak ze zajímavé situace nebylo nic.
     
    31:52
    Haas měl volno na pravé straně, ale na poslední chvíli se k němu stáhl Jánošík a jeho pokus srazil.
     
    33:22
    Švýcaři byli ve velikém tlaku, ale kromě rány Untersandera si nevypracovali nic. Protiakce Slováků už byly nebezpečnější, ale pokusy Krištofa a Jurča pochytal s pomocí obrany Reto Berra.
     
    34:14
    Frick chyboval v rozehrávce, Bakoš následně nabil na ránu Graňákovi, ale jeho pumelici srazili obránci do rohu kluziště.
     
    34:50
    Švýcarům se nepovedla rozehrávka, skončila na zakázaném uvolnění.
     
    34:50
    Oddechový čas pro Švýcarsko.
     
    34:50
    Střely na branku ve druhé třetině – 3:9.
     
    34:50
    Led v kodaňské Royal Areně opravdu není ideální. Nyní musela proběhnout rychlá oprava místa před Berrou, která pozdržela start hry.
     
    35:03
    Pěkná kombinace Slováků, po které střílel z dobré pozice Ladislav Nagy, ale Reto Berra předvedl další ze svých skvělých zákroků, puk zastavil ramenem.
     
    36:08
    Slovensku se nevyvedla rozehrávka podle představ, ale dokázalo vybojovat kotouč a drží útočné pásmo.
     
    36:29
    Pavol Skalický se zjevil v další tutovce, ale stále je to 0:2! Útočník čtvrté formace měl ideální pozici na ránu mezi z kruhy, mířil do pravého horního rohu, před brankou ještě clonil Marcinko, ale Reto Berra je dnes zkrátka famózní a připisuje si důležitý zákrok lapačkou!
    36:29 Reto Berra zatím zlikvidoval všech 14 střeleckých pokusů Slovenska
     
    37:07
    Haščák neudržel stabilitu a poroučel se k ledu, kvůli čemuž přišel o kotouč, ale Švýcaři to nepotrestali. Rozehrávka se jim nepovedla, zakázané uvolnění.
     
    37:25
    Slovenská akce končí rovněž zakázaným uvolněním.
     
    38:18
    Čajkovský nejprve obral soupeře o puk, ale nerozehrál dobře, díky čemuž mohl dopředu vyrazit Vermin, natlačil se před Čiliaka, ale z úhlu branku netrefil.
     
    39:27
    Švýcaři dlouho napadali slovenskou rozehrávku, ale nakonec se jim nepovedlo vybojovat kotouč a musí do obrany.
     
    39:50
    Schäppi se ještě dostal do zajímavé šance, když vystihl rozehrávku a tvrdou střelou pořádně prověřil Čiliaka, ten však dokázal jeho pokus vyrazit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda se Slovákům příliš nevyvedla. Hned v jejím úvodu se dopustili hrubky v obraně, po které zavěsil Mirco Müller. První střelu na branku vypustili ve druhé části Slováci až zásluhou Čajkovského ve 28. minutě. Větší šance přišly až v závěru, ale Berra vychytal Nagyho i Skalického a zatím drží čisté konto. Slovensko často chybuje v rozehrávce a když už se prokombinuje do útočného pásma, dlouho tam nezůstane. Naši sousedé zatím nedokázali navázat na solidní výkon ze včerejšího duelu proti českému týmu.

    Střely na branku ve druhé třetině (celkem):
    Slovensko – 6 (18)
    Švýcarsko – 11 (20)

    Poslední část začne přibližně ve 21:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Na úvod se Švýcaři dopustili zakázaného uvolnění.
     
    41:07
    Mikúš sice přešel přes jednoho švýcarského beka, ale druhý už byl nad jeho síly. Na druhé straně raději Čiliak přikryl nahození ze středního pásma.
     
    41:14
    Riat se dostal k puku hned po buly a hned třikrát vypálil. Poprvé zasahoval Čiliak, podruhé obránce před ním a napotřetí Riat branku minul.
     
    41:40
    Zakázané uvolnění švýcarského celku.
     
    42:02
    Martin Bakoš nedokázal z levého kruhu propálil clonící obránce a Švýcaři dostali kotouč alespoň do středního pásma.
     
    42:59
    V úvodu třetí části jsou Slováci více na puku, ale zatím se těžko dostávají přes obranu Švýcarů. Ti už se soustředí zejména na defenzivu.
     
    43:53
    Tato akce Slovákům nevyšla, nedostali se do útočného pásma, ale rychle se zmocnili kotouče a mají další šanci.
     
    44:10
    Svitana přihrával před branku, kam si najížděl Dávid Buc, od jehož brusle se odrazil kotouč těsně vedle pravé tyče! To byla největší šance Slováků ve třetí třetině.
    44:10 Šance Slovenska
     
    44:59
    Kotouč skončil na švýcarské střídačce, vhazuje se před Berrou.
     
    45:19
    Probouzejí se i slovenští fanoušci, kteří si žádají gól svého týmu. Splnit se jim to snažil Ladislav Nagy, ale jeho pokus z pravé stran byl sražen.
     
    45:55
    Ani Michal Krištof nepropálil švýcarské beky, kteří následně vyhodili kotouč z obranného pásma.
     
    46:11
    Reto Berra si připisuje zákrok po střele z pravé strany, následuje přestávka na čištění ledu.
     
    46:31
    Čajkovský neudržel útočné pásmo a Slováci musí startovat až od Čiliaka.
     
    46:48
    Švýcaři už rezignovali na ofenzivu a jen vyhazují kotouče z obranného pásma. Budou se soustředit jen na případné rychlé brejky a defenzivní činnost.
     
    47:45
    Rod se chtěl natlačit před Čiliaka z levé strany, ale byl dobře bráněný.
     
    48:11
    Buc se dostal do útočného pásma, ale mezi dvěma obránci už nedokázal vypálit.
     
    48:45
    Střela Cingela k Berrovi neprošla a Švýcaři se osvobozují.
     
    48:58
    Slováci by mohli jít do přečíslení tří proti dvěma, ale Martina Bakoše zastavil ofsajd.
     
    49:22
    Michael Fora vyrazil do protiútoku po pravé straně a nakonec to vzal na sebe, vypálil, ovšem Čiliak kryje puk ve výstroji.
     
    49:49
    Slovenský tlak sílí, ale čas rychle běží. Deset minut před koncem se vhazuje po pravici Reta Berry.
     
    50:34
    Jaroš se z pravé strany chtěl natlačit před Berru, ale zblízka už nedokázal zakončit.
     
    50:50
    Na druhé straně přešel jednoduše přes obranu Corvi, ale z mezikruží Čiliakovu branku těsně minul.
     
    51:08
    Po další přestávce na čištění ledu se bude vhazovat před Čiliakem.
     
    51:16
    Slováci se hned po buly zmocnili puku, ale rozehrávka se jim nevyvedla podle představ, zakázané uvolnění.
     
    51:34
    Schäppi vystihl rozehrávku Slováků, ale jen odevzdal kotouč zpět k Čiliakově brance.
     
    52:28
    Fora nebojácně složit k zemi Jaroše, Slováci se dožadovali menšího trestu, marně.
     
    53:18
    Střela Jánošíka byla sražená, z protiútoku pálil Niederraiter, jeho přízemní pokus dokázal Čiliak s menšími problémy vyrazit.
     
    54:01
    Švýcaři dobře napadali rozehrávku Slovenska a ušetřili cenné vteřiny.
     
    54:22
    Slováci se nemohli dostat do pásma, ale Švýcarsko jim to usnadnilo. Zbytečně totiž vyhodilo kotouč na zakázané uvolnění.
     
    54:22
    Dnešní utkání sleduje 10 915 diváků!
     
    55:06
    Ránu Krištofa od modré srazili Švýcaři do rohu, kde následně vybojovali kotouč a osvobodili se.
     
    55:33
    Svitana našel přesným pasem před pásmo Bondru, proti kterému se však stihl přesunout Berra, zmenšil Bondrovi střelecký úhel a ten už zamířil jen do boční sítě.
    55:33 Ani Bondrovi se nepodařilo Berru překonat
     
    56:09
    Švýcaři obloučkem vyhazují kotouč k Čiliakovi, icing to není.
     
    56:47
    Čajkovský nedokázal zachytit skákavý kotouč na modré čáře a od něj se puk odrazil na švýcarskou střídačku.
     
    56:59
    Rozehrávku Jánošíka z obranného pásma srazili napadající švýcarští útočníci do ochranné sítě. Vhazuje se v prostřední třetině.
     
    57:26
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Ramon Untersander nahodil kotouč zprava od modré čáry, o nějakou hokejku či brusli se ještě puk otřel a nakonec proskákal kolem Čiliaka do levé tyče!
    57:26 Švýcaři byli blízko třetímu přesnému zásahu
     
    57:43
    Sekera z mezikruží vypálil jen do betonu Berry, mezitím odjel Čiliak na střídačku, a to s menšími problémy, při odjezdu zakopl a upadl, a Slováci hrají v šesti!
     
    57:59
    Další ránu Sekery vyráží Berra, Švýcaři pod velikým tlakem.
     
    58:20
    Hra Slováků vysokou holí, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    58:42
    Čiliak se proto vrátil do branky a pokryl bekhendové nahození Niederraitera.
     
    59:08
    Až nyní se Slováci znovu zmocnili puku a zakládají útok, Čiliak opět na střídačce.
     
    59:39
    Noah Rod se zmocnil puku ve středním pásmu, snažil se trefit odkrytou branku, Čiliaka zastoupili obránci.
     
    59:58
    Ještě jeden závar před Berrou, ale ani ten nekončí brankou. Slováci dnes vyjdou gólově naprázdno.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):
    Slovensko – 7 (25)
    Švýcarsko – 6 (26)

    Nejlepší hráči utkání:
    Slovensko – Andrej Sekera
    Švýcarsko – Reto Berra
     
    Duel je u konce a Švýcaři slaví druhou výhru na turnaji! Ta se rodila překvapivě lépe než proti Rakušanům. Nedopouštěli se totiž prakticky žádných chyb v obraně a Slováky pouštěli do šancí jen ojediněle. Když už se naši sousedé dostali do vyložené příležitosti, stál v brance výtečný Reto Berra, jenž pochytal všech 25 pokusů slovenského týmu. Rozhodla nakonec už první branka Scherweye ve 12. minutě. Na 2:0 zvyšoval přesným zásahem Müller. Slováci se neprosadili ani jednou, a tak zůstávají s jedním bodem na kontě. Naopak Švýcarsko má po dvou zápasech bodů hned pět a v tabulce skupiny A je třetí.
     
    To je ode mě pro dnešek z Royal Areny, která viděla dva duely s opravdu výtečnou kulisou, vše, u dalších on-line přenosů z Kodaně se těším na počtenou. (22:35:26)

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 12. Scherwey (Diaz, Müller), 21. Müller (Scherwey)


    Slovensko: Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera (C), Graňák (A), Ďaloga, Jaroš, Jánošík, Fehérváry – Nagy (A), Krištof, Jurčo – Haščák, J. Mikúš, Bakoš – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Skalický.
    Švýcarsko: Berra (Genoni) – Müller, Diaz (C), Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Hofmann, Corvi, Niederreiter (A) – S. Moser, Vermin, Riat – Scherwey, Haas, Rod – Schäppi (A), Baltisberger.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Hribik (CZE) – Lazarev (RUS), Malmqvist (SWE)

    Diváci: 10 915
    bahis siteleri