Francie – Rakousko 5:2 (kon.) | Dánsko – Norsko 3:0 (kon.) | Bělorusko – Česko 0:3 (kon.)
USA – J. Korea 13:1 (kon.)
konec
Bělorusko
0:3 (0:3, 0:0, 0:0)
Česko
Pátek 11.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:30 Závěrečný závar před českou brankou
     
    59:30
    Zmatky před Francouzem! Čisté konto českého brankáře nakonec zachránil Jordán, který ránu Vorobejeva srazil mimo bránu vlastními zády!
     
    54:31
    Dnešnímu utkání přihlíží 5636 diváků. Oproti předchozím zápasům národního týmu je zde v Royal areně dnes komornější atmosféra.
     
    53:23
    Nikita Ustiněnko vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
    45:33 Šance Jaškina
     
    45:33
    Jaškin se vřítil na pravém křídle do rychlé akce, avšak jeho backhand Truse nakonec nerozhodil. Palba na bližší tyč byla pod kontrolou běloruského brankáře.
     
    42:13
    Bělorusko nyní musí obstát v další zkoušce, neboť Čechy čeká další přesilová hra. Za hákování si půjde menší trest odsedět Alexandr Kitarov (BLR).
    39:28 Nečasově dorážce moc nechybělo
     
    39:28
    Červenkovu pumelici se podařilo Trusovi s velkým štěstím vyrazit a podobně to bylo i s pokusem Nečasem. Jeho dorážka tak nakonec trefuje vystrčený beton běloruského strážce brankoviště.
     
    37:10
    Nečas se tlačil po pravé straně k zakončení, nicméně jeho snahu zastavil malý háček Arťoma Děmkova (BLR). Česko tak čeká další přesilová hra.
    32:15 Gavrus trefil levou tyč české brány
     
    32:15
    Gavrus nebyl daleko od první běloruské branky! Jeho pumelice mířila přímo do spojnice, Češi nyní přežili obrovskou šanci souepeře.
     
    29:49
    Kitarov se řítil po Moravčíkově chybě přímo na českou branku, avšak Francouz jeho dělovku zápěstím bez potíží kryje. Češi v této chvíli hoří v obraně.
     
    28:48
    Hykova rána byla vyražena Trusovým ramenem! Češi spálil obrovskou šanci.
    23:41 Po střele Moravčíka pomohlo Trusovi podruhé v zápase břevno
     
    23:41
    Moravčík nebyl daleko od čtvrté české branky! Jeho pumelice z osy hřiště sice zamířila přímo do rohu Trusovy klece, jenže puk se o milimetry trefil do spojnice. Kotouč se odrazil do ochranné sítě.
    18:43 Michal ŘEPÍK - 0:3
     
    18:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi pálí i potřetí! Kapitán Červenka s Moravčíkem vyslali na zteč MICHALA ŘEPÍKA, který se rychlým spurtem po pravém křídle dostal k palbě a golfákem nakonec propálil brankařský postoj Truse. Puk mířil těsně nad jeho rameno. Asistence: Michal Moravčík, Roman Červenka.
    15:53 Roman HORÁK - 0:2
     
    15:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla hokejová paráda! Plekanec ukázal neskutečný klid, když se řítil na běloruskou branku po levém křídle. Po krátkém rozmýšlení nestřílel, ale ještě si potáhl puk k tyčce a skulinkou ve Trusově výstroji vyslal zadovku přesně na osu hřiště. Zde už stál hbitý ROMÁN HORÁK, pro něhož už byla rána do odkryté branky formalita. Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    13:16
    Česká čtyřka na ledě si tentokrát může oddechnout, Geoff Platt (BLR) totiž nyní bude pykat za chybu svého týmu ve střídání. Bělorusů bylo na ledě šest.
    11:24 Razvadovskij měl v přesilovce velkou šanci na vyrování
     
    11:24
    Pavel Razvadovskij nebyl daleko od vyrovnání! Alexandr Pavlovič mu poslal krásnou nahrávku před branku, odkud mohl bez větších problémů pálit. Puk mu ovšem nesedl na hůl.
    09:54 Šance Skleničky v oslabení
     
    09:54
    Sklenička nebyl daleko od skórování! Po českém brejku se tento plzeňský bek vřítil po pravém křídle do běloruského pásma a okamžitě pálil bez přípravy. Trus si zapisuje důležitý zákrok.
     
    09:35
    Český tým nyní čeká velmi nepěkná šlamastika, kapitán Roman Červenka (CZE) totiž obdržel čtyrminutový trest za vysokou hůl. když se vřítil do běloruského pásma a škrtl svou čepelí Děnisova do hlavy.
    08:13 Libor ŠULÁK - 0:1
     
    08:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým využívá přesilovku! LIBOR ŠULÁK vyslal další svojí typickou ránu od modré přesně nad beton Truse, který nedokázal tuto bombu vyrazit. Češi tak využili přesilovku, ve které se dlouho trápili. Jaškin pak navíc výborně clonil. Bělorusové tak musejí poprvé kapitulovat. Asistence: David Krejčí.
    07:31 Po střele Krejčího zazvonila horní tyč běloruské branky
     
    07:31
    Krejčí pálil z osy hřiště při dvojnásobné přesilovce do břevna poté, co jeho pumelici Trus ještě lehce tečoval. Puk skončil v ochranné síti.
     
    07:23
    Vladimir Děnisov (BLR) j dalším běloruským trestaným hráčem, podle názoru sudích se totiž dopustil menšího faulu v obranném pásmu. Jako provinění je uvedeno držení.
     
    05:57
    Štěpán Falkovskij (BLR) dává Čechům možnost další přesilovky, po jeho vyhození puku mimo kluziště se tak musí pakovat na trestnou lavici.
    05:32 Šance českého mužstva
     
    05:32
    Červenka se snažil před Trusovou brankou rozvířit vzduch, jenomže rána Šuláka jej jen trefila. Běloruský brankář tak nemusel ani zasahovat, lehká dorážka mířila mimo tři tyče.
     
    03:51
    Češi si zahrají první přesilovku. Tentokrát totiž míří na trestnou lavici Pavel Razvadovskij (BLR), který za menší háček ve středním pásmu vyfasoval menší trest.
    02:57 Andrej Nestrašil bohužel zamířil do kabin, po zákroku jednoho ze soupeřů to nejspíše odnesla ruka českého forvarda

     
    02:57
    Nestrašil nakonec odchází do kabiny, ze zákroku u mantinelu si tak zřejmě odnesl lehčí zranění.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 9. Šulák (Krejčí), 16. Horák (Plekanec), 19. Řepík (Moravčík, Červenka)


    Bělorusko: Trus (M. Karnauchov) – Falkovskij, Vorobej, Děnisov, Korobov (A), Lisovec, Chenkel, Ustiněnko – Děmkov, Platt, Šarangovič – Pavlovič (C), Suško, Kovyršin – Razvadovskij, Kislyj, Gavrus – Drozd, Levša, Kitarov (A).
    Česko: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, J. Krejčík, Polášek – Jaškin, Krejčí, Pastrňák – D. Kubalík, Hyka, Nečas – Červenka (C), Faksa, Řepík – Nestrašil, Plekanec (A), Horák.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Schukies (GER) – Kohlmüller (GER), Sormunen (FIN)
    bahis siteleri