Bayern – Stuttgart 1:4 (kon.) | Hoffenheim – Dortmund 3:1 (kon.) | Hertha – RB Lipsko 2:6 (kon.)
Freiburg – Augsburg 2:0 (kon.) | Schalke – Frankfurt 1:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 3:2 (kon.)
Hamburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Mohuč – W. Brémy 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnem 4:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
1:0 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 12.05.2018, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a u Bundesligy zase někdy na počtěnou. Sezóna tímto kolem skončila. (17:25:41)
     
    Je dobojováno. Druhý poločas byl již vyrovnaný a chvilkami byli lepší hráči Frankfurtu. Vyrovnávací branka ovšem již nepřišla a tři body tak zůstávají v Gelsenkirchenu. Frankfurt ztratil naději o účasti v Evropské lize. Jedinou branku duelu dal po standardní situaci Guido Burgstaller. Schalke zvítězilo 1:0.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Schalke kombinuje na vlastní polovině a zaplněný stadion jim děkuje a aplauduje za celou sezónu. Celek z Gelsenkrichenu skončí na druhé pozici a zahraje si Ligu mistrů.
     
    90
    Hosté si nyní naběhli po levé straně do vápna a Willems vylepšoval pozici pro spoluhráče. Opět ale zakročili bránící hráči Schalke, nastavují se dvě minuty.
     
    89
    Ante Rebić si následně naběhl do šestnáctky a opět naváděl míč do středu. Poté zakončoval do pravé šibenice, ale branku jen těsně přestřelil. Frankfurtští by si branku i zasloužili.
     
    88
    Do vápna si naběhl Marius Wolf, jenž dával přihrávku spoluhráči a čekal ji zpátky. Ale již prvotní příhra byla zachycena a Schalke je tak u míče.
     
    86
    Hostům přímý kop z levé strany nevyšel a Schalke se dostalo do rychlého protiútoku. Cedric Teuchert jej zakončoval ve vápně střelou k pravé tyčce, která ale byla Hradeckym skvěle vyražena. Následně se pískal ofsajd.
     
    85
    Následně ale právě Stambouli připravil standardku pro Frankfurt. U brankové čáry zastavil Rebiće, jenž se hnal za míčem. Hosté budou rozehrávat standardku ze zajímavé pozice.
     
    84
    Bránící Benjamin Stambouli si nyní připsal na pravé straně důležitý zákrok. Již se před něj dostával pronikající hráč, domácí borec šel do skluzu a míč odkopl do autu.
     
    82
    Standardní situace od rohového praporku byla odvrácena. Marius Wolf se ale k volnému míči i tak probojoval a o bránícího borce získal další rohový kop. Nyní ze strany druhé.
     
    81
    Po levé straně se až do šestnáctky dostal nizozemský krajní obránce Jetro Willems. Ten následně přihrával na penaltu, ale balon byl odvrácen na rohový kop.
     
    80
    Posledních deset minut utkání v základní hrací době. Abdul Baba Rahman vhazuje na levé straně a jeho spoluhráči jsou nastěhovaní před pokutovým územím.
     
    79
    Následně hosté kombinovali před vápnem, ale centr na levou stranu nevyšel a míč skončil pouze v zámezí. Pokračuje se tak autem domácího Schalke.
     
    77
    Následně se rozehrával rohový kop, který byl zahrán do malého vápna. Zde bojovalo několik hráčů a nakonec míč napálil Danny da Costa. Jeho pokus zblízka ale skončil trestuhodně jen vedle branky!
    76. Rebić byl blízko vyrovnávací trefy, Nübel mu ale radost překazil
     
    76
    Krásná akce hostů málem skončila brankou, Alexander Nübel musel vytáhnout suprový zákrok! Ante Rebić se individuálně dostal ke střeleckému pokusu a díky zákroku domácího brankáře míč skončil na tyčce.
     
    74
    Začínají se nám rozjíždět útoky. Guido Burgstaller si nyní naběhl do vápna a mohl zakončovat, jeho pokus ovšem skončil ve středu branky. Pohodový zákrok pro Hradeckeho.
     
    73
    Hosté se následně dostali do vápna, kde se jim ale zakončit nepovedlo. Přihrávka před prázdnou branku byla nepřesná, na druhé straně v protiútoku střílel vedle branky Cedric Teuchert.

    David Panuška

    Branky: 26. Burgstaller (D. Caligiuri)

    Karty:   45. Salcedo (FRN), 66. Mascarell (FRN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 10:12.
    FC Schalke 04: Fährmann (46. Nübel) – Stambouli, Naldo, Kehrer – D. Caligiuri, Goretzka, McKennie, Oczipka (68. Teuchert) – Konopljanka (57. Baba Rahman), Harit, Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Di Santo, Baba Rahman, Riether, Pjaca, Teuchert, Schöpf.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. da Costa, Russ, Salcedo, Willems – Mascarell, G. Fernandes (46. de Guzmán) – M. Wolf, K-P. Boateng, Gaćinović (46. Rebić) – Haller (65. Jović).
    Náhradníci: Zimmermann – Rebić, de Guzmán, Jović, D. Abraham, Stendera, Tawatha.

    Rozhodčí: Willenborg – Aarnink. Henschel.
    ocianews.com