Benátky n/J – Jirny 1:2 (kon.) | Vltavín – Čížová 6:2 (kon.) | Vyšehrad – Brozany 1:2 (kon.)
Chrudim – Litoměřicko 1:1 (4:2 po pen.) | Domažlice – Písek 3:0 (kon.) | Zápy – Převýšov 0:1 (kon.)
Benešov – Štěchovice 3:0 (kon.) | Králův Dvůr – Nymburk 2:1 (kon.) | Ústí n/O – Dobrovice 3:2 (kon.)
po penal. (4:2)
MFK Chrudim
1:1 (0:1)
FK Litoměřicko
Středa 30.05.2018, 17:00 • Městský fotbalový stadion Za Vodojemem, Chrudim • Česká fotbalová liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné středeční odpoledne z Chrudimi! Lídr České fotbalové ligy z Chrudimi vyzve na vlastním hřišti tým FK Litoměřicko a bude se snažit znovu se o krůček přiblížit k vítězství v soutěži a postupu do Fotbalové národní ligy. Hosté kotví v dolní polovině tabulky, o sestupujících je již rozhodnuto, a tak dnes mohou na východě Čech pouze překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Chrudim: Mrázek – Ptáček, Drahoš, Krčál, Mastík – Langr (C) – Kesner, Kopecký, Dostálek – Vavrouš, Rybička
    Náhradníci: Zíma, Stránský, Zavřel, Vašulín, Řezníček, Tlapák, Vodrážka

    FK Litoměřicko: Plachý – Luong, Šimkovský (C), Zbudil, Trýzna, Výborný, Maršálek, Husenský, Valenta, Surmaj, Štancl
    Náhradníci: Slanina, Zdržálek, Šustr, Marčuk, Šimurda, Zajac, Flégl

    Rozhodčí: Vojtěch – Šob, Haleš.
     
    Obě mužstva již byla za doprovodu rozhodčích přivedena na hrací plochu, za malou chvilku jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Tak to byl opravdu rychlý nástup domácího týmu! Kesner na pravé straně hodně šikovně napadal rozehrávku Litoměřicka a po zisku balonu připravil společně s Rybičkou šanci pro Lukáše Kopeckého. Jeho zakončení po zemi ale brankář Plachý ztlumil ve svých rukavicích.
     
    2
    První kontakt s balonem si vyzkoušel i brankář Chrudimi Lukáš Mrázek, střela Surmaje zpoza pokutového území ale taktéž nepřinesla výraznější nebezpečí.
     
    3
    Rozběhnutého Kesnera na pravé straně tentokrát zastavil až praporek asistenta rozhodčího – ofsajd.
     
    3
    Chrudimští se posouvali směrem dopředu sérií autových vhazování, míč nakonec doskákal až k připravenému Plachému.
     
    4
    Domácí podle očekávání tlačí na útočnou hru, Litoměřicko hraje s rozvahou a snaží se zejména držet na míči. Uvidíme, jak dlouho s touto taktikou v Chrudimi pochodí.
     
    5
    Mastík si došel pro faul, který přinese pro domácí tým úvodní standardní situaci.
     
    6
    Nejlepší střelec Chrudimi Lukáš Kopecký zkusil sympaticky štěstí, zeď se mu sice podařilo přestřelit, spolu s ní ale zhruba o metr minul i branku Litoměřicka. Hostující brankář Plachý bude rozehrávat ze země.
     
    7
    Vavrouš šikovně posunul míč na Ptáčka blíže k pokutovému území, hostující obrana si ale poradila na podtrženou jedničku.
     
    8
    Na druhé straně chtěli hosté rozběhnout na hrotu Davida Surmaje, u balonu byl však výrazně dříve brankář Mrázek.
     
    8
    Kesnerovo zakončení zpoza pokutového území bylo sraženo na úvodní rohový kop, před Plachým se chystá další nebezpečí.
     
    9
    Petr Drahoš zůstal ve velkém vápně osamocený, k zakončení se ale dostal v hodně akrobatické pozici a prostor mezi třemi tyčemi zasáhnout nedokázal. Chrudim to tak musí zkoušet znovu.
     
    10
    Petr Rybička si výrazně předkopl balon před obránce, Lukáš Maršálek ho zasáhl ve vzduchu a rozhodčí Vojtěch mu připsal na jeho konto žlutou kartu.
     
    11
    Kopecký tentokrát ze standardní situace centroval, jeho nákop na přední tyč přináší další roh lídr tabulky.
     
    12
    Odražený míč na hranici vápna přinesl akrobatické zakončení Mastíka. Střela vypadala poměrně nadějně, neměla ale tak velkou razanci, aby se brankář Plachý nepřemístil a neukryl jí do své náruče.
     
    13
    Zato brankář Mrázek musel být poprvé výrazně v pozoru! Se štěstím se balon dostal až k Luongovi, který se do něj z voleje patřičně opřel. Domácí brankář musel balon vyboxovat do bezpečí.
     
    14
    Střelci na obou stranách jsou zatím nesmírně přesní, mezi tři tyče zamířil také David Vavrouš, jehož pokus na přední tyč vytáhl Plachý na roh.
     
    15
    Stejný hráč se dostal do minisouboje s brankářem znovu o několik sekund později, když si dokázal naskočit na centr Kesnera. Jeho hlavičku si ale Plachý znovu pohlídal. Litoměřický brankář je v úvodních minutách opravdu v permanenci.
     
    16
    Úvodní ofsajd je máván také na straně Litoměřicka, hrát budou znovu domácí.
     
    17
    Další střelecký pokus směrem k brance Litoměřicka vyslal pravačkou Lukáš Kopecký, jeho zakončení z velké dálky ale nabralo vnější rotaci a mezi tři tyče se nezatočilo. Domácí tým má silnou převahu a dle očekávání se snaží co nejdříve otevřít střelecký účet utkání.
     
    18
    Již osmou střelu v utkání vyslal opět Kopecký, Plachý tentokrát míč v rukavicích neudržel a daroval tím favoritovi další rohový kop.
     
    19
    Festival chrudimských příležitostí nebere konce, po rohu Ondřeje Kesnera zakončoval pro změnu nad hlavou Jakub Krčál.
     
    19
    Jakub Trýzna byl za obrannou linií Chrudimi a jeho honba za balónem je kvůli ofsajdu zastavena.
     
    20
    Mastík hodně šikovně viděl na pravé straně volného Kesnera, nebyl ale jediný. Jan Plachý dobře přečetl hru a u míče byl dříve než chrudimský záložník.
     
    21
    Další rána z dílny Lukáše Kopeckého zaplula přímo do náruče zatím nesmírně jistého brankáře Plachého. To je po dvaceti minutách hlavní příčina bezbrankového výsledku.
     
    22
    Lukáš Kopecký je zatím nejvíce vidět, nyní se kličkou zbavil obránce v pokutovém území, následně ale vymyslel přetažený centr, který nikoho v šestnáctce Litoměřicka v barvách Chrudimi nenašel.
     
    23
    Nyní si oba trenéři v ofenzívě rozhodně neprožili jednoduché chvíle. Nejprve Litoměřicko pokazilo signál ze standardní situace, po kterém domácí postupovali do přečíslení snad v pěti proti dvěma. Množství útočících hráčů ale nepřineslo dobrotu, David Vavrouš totiž balon ve vápně nezpracoval a navíc ještě podklouzl. Z dobré šance tak nakonec nebyla ani střela.
     
    24
    Střela Martina Štancla zprvu nevypadala příliš zajímavě, nakonec ale přidělala Mrázkovi starosti. Chrudimský brankář totiž šel na druhou stranu a spatřil jí až na poslední chvíli, nakonec ale stihl zareagovat a časným zákrokem zabránit vedení hostí!
     
    25
    Další útok Chrudimi přináší pouze nedovolený zákrok Rybičky. Obrana Litoměřicka si bude moci na malou chvilku oddychnout.
     
    26
    Dostálek se na levé straně dostával do sprintu, centr na něj ale nepatřil mezi ty nejpřesnější. Balón znovu patří Plachému.
     
    27
    Rybička jednoznačně trefil Valentu do ruky, Chrudim bude kopat pokutový kop!
     
    28
    Jan Plachý nadále přivádí chrudimské střelce k zoufalství! Lukáš Kopecký kopl penaltu po zemi k tyči, Plachý se dokázal dostat na zem včas a kvalitním zákrokem zabránil prvnímu gólu!
     
    30
    Tlak Chrudimi je neskutečný! Sám jsem zvědav, jak dlouho dokáží hosté ještě odolávat.
     
    31
    Další nával do šestnáctky Litoměřicka skončil odrazem míče od Ptáčka do zámezí, Plachý bude vykopávat.
     
    32
    Kesnerův centr našel na malém vápně hlavu Rybičky, jeho pokus v záklonu však znovu Plachého neměl šanci vystrašit.
     
    33
    Chrudimští si se soupeřem doslova hrají, zahazují však příležitosti a to by je v konečném součtu mohlo škaredě mrzet. Útěchou pro ně může být fakt, že největší konkurent v boji o první místo Loko Vltavín doma prohrává s předposlední Čížovu 1:2.
     
    34
    Levý obránce Lukáš Mastík chtěl ukázat své ofenzivní dovednosti, na levé straně si ale příliš předkopl balon a ten mu utekl až do zámezí.
     
    35
    Nyní se Litoměřicko přece jen dostalo na útočnou polovinu, jejich útočná anabáze ale neměla příliš dlouhého trvání.
     
    36
    Další faul hostí přináší opět volný přímý kop, který si chystá Lukáš Kopecký. Dnes se již několikrát zastřeloval, co nyní?
     
    36
    Pokus Lukáše Kopeckého tentokrát mířil mimo dosah brankáře Plachého, bohužel pro domácí Chrudim také mimo tři tyče. Chyběl dobrý půl metr.
     
    37
    Hostující Valenta se na levé straně dostal přes Ptáčka k centru, na vápně ale v tu chvíli nebyl nikdo v hostujících barvách.
     
    38
    Tak to mohlo být pro Chrudim silně nepříjemné! David Surmaj se dostal za obranu domácího týmu, ostrou střelou propálil brankáře Mrázka a šel se radovat. Samotná radost mu však dlouho nevydržela, ve vzduchu totiž visí praporek asistenta rozhodčí. Verdikt je jasný – branka pro ofsajd neplatí!
     
    41
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tak to je šok pro domácí mužstvo! To čtyřicet minut bušilo do bránícího Litoměřicko, spálilo velké množství šancí a nyní bylo potrestáno! PETR VÝBORNÝ dostal přesný míč od Surmaje, mohl si vybrat, kam pošle balón a umístil ho přímo do protipohybu bezmocného Mrázka – 0:1!
    41. VÝBORNÝ - 0:1
     
    42
    Chrudimští se znovu přesouvají do ofenzivní fáze a pokusí se smazat těsné manko.
     
    43
    Signál Chrudimských přinesl pouze přetažený centr Kesnera, Plachý bude rozehrávat ze země.
     
    44
    Petr Rybička byl s míčem na malém vápně zády k brance, jeho rychlá otočka přinesla střelu, kterou na poslední možný okamžik vleže parádně zablokoval Martin Štancl! Další slušná šance Chrudimi, která nekončí gólem.
     
    45
    Rozběhla se poslední minuta první půle, podaří se domácím ještě zahrozit?
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Nepodařilo. Viděli jsme zajímavý první poločas, ve kterém byli aktivnější domácí fotbalisté, jenže se jim povedlo zahodit několik šancí, neproměnit penaltu a následně inkasovat. Litoměřicko tak překvapivě vede na hřiště prvního týmu tabulky 1:0.
     
    Statistiky zápasu:

    střely celkem: 11:5
    střely na branku: 8:5
    rohy: 3:0
    fauly: 4:9
    ofsajdy: 1:3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Nicolas Husenský, přichází Dominik Šustr.
     
    47
    Tak, jak první poločas skončil, tak i začal – tlakem Chrudimi. Litoměřicko se zřejmě ještě více zatáhne do defenzívy a bude se snažit odolávat tlaku soupeře.
     
    48
    Další nadějná příležitost domácích končí zřejmě na zádech Vavrouše, který míč před brankou smolně zablokoval. Pokus Kesnera skončil následně hodně mimo.
     
    49
    Za smolaře dne lze zatím vyhlásit Davida Surmaje, kterému nyní nebyla uznána druhá branka. Tentokrát převzal míč na hranici velkého vápna opět v ofsajdovém postavení, jeho následná přesná střela po zemi k tyči již nebyla nic platná.
     
    50
    Na opačné straně vyslal Lukáš Kopecký z volného přímého kopu ostrou ránu, Plachý opět míč vyboxoval. Tentokrát sice před sebe, k dorážce se ale nikdo z chrudimských hráčů nedostal.
     
    51
    Když to nejde útočníkům, připojí se i obránci. Na centr z pravé strany si naskočil Jakub Krčál, hlavičkou o zem ale přestřelil branku Plachého.
     
    52
    Pátý roh Chrudimi opět přistál na hlavě Jakuba Krčála, ani tentokrát se chrudimskému stoperovi nepodařilo míč stlačit pod břevno.
     
    53
    Tomáš Dostálek při postupu po levé straně ve vápně upadl, nárok na penaltu ale domácí neměli. Rozhodčí Vojtěch v poklidu ukázal na brankáře Plachého, který pošle míč do hry výkopem z klidu.
     
    56
    Litoměřicko hraje v Chrudimi velmi zodpovědně a má zaděláno na slušný výsledek. Domácím ale zbývá ještě hodně času.
     
    57
    Směrem dopředu musí hnát Chrudimské i fakt, že se Vltavínu podařilo proti Čížové vyrovnat. Pětibodový náskok se začíná trochu otřásat..
     
    58
    Chrudimi to v útoku příliš nejde, Kopecký se nyní dostal s míčem do šestnáctky, místo střely chtěl ale zvolit kličku a smolně si odkopl balon do zámezí. Plachý tentokrát v pozoru být nemusel.
     
    60
    Ve vápně se vzápětí ocitl také Petr Rybička, který sice již zakončit dokázal, jeho pokus ale nenadělal Plachému vůbec žádné problémy.
     
    61
    A znovu vládce Plachý. Centr Mastíka z levé strany bez problémů sebral do své náruče.
     
    62
    Jakub Trýzna ustál tvrdý souboj rameno na rameno s Drahošem a řítil se do dobré šance. Nakonec brankář Mrázek jeho zakončení vyrazil a spolu se spoluhráči zabránil nejhoršímu!
     
    63
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Lukáš Mastík, přichází Daniel Vašulín.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Matěj Ptáček, přichází Vojtěch Řezníček.
     
    65
    Chrudimi se v útoku nedaří, kombinace vázne a čas utíká.
     
    66
    Střídající Vašulín hodně šikovně pronikl až do pokutového území, kde se zbavil protihráče. Následně ale centrem trefil prvního hráče před sebou.
     
    68
    Hraje se pouze na jedné polovině, Chrudimští mají silnou převahu. Gól ale stále nepřichází.
     
    69
    Vavrouš vymyslel hrubou chybu, když namazal do velké šance Jakubu Trýznovi! Záložník Litoměřicka napřáhl k ostrému pokusu, kterým nastřelil břevno domácí branky!
     
    72
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Dvacet minut je vyrovnáno! Hosté neproměnili velkou příležitost a z následné protiakce inkasovali. Vojtěch Řezníček z pravé strany přesným přízemním centrem našel rozběhnutého PETRA RYBIČKU, který z bezprostřední blízkosti nekompromisně zavěsil – 1:1!
    72. RYBIČKA - 1:1
     
    73
    Tlak chrudimského MFK roste, Vavrouš z velké dálky ale trochu ukvapeně zakončil mimo.
     
    74
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Bao Nguyen Luong, přichází Vladyslav Marčuk.
     
    75
    A znovu v hlavní roli chrudimský Vavrouš, kterému se nepodařilo na hrací ploše zachytit dlouhou přihrávku Kesnera. Plachý bude vykopávat.
     
    77
    Litoměřicko se nyní docela dlouho drželo na útočné polovině, především ale v bezprostřední blízkosti rohovému praporku. Nyní se již červená mašina znovu žene na Plachého.
     
    78
    Autor litoměřického gólu Petr Výborný dostal za zakopnutí balónu žlutou kartu.
     
    79
    Dnešní utkání sleduje 380 diváků.
     
    80
    Kopeckému to dnes střelecky nelepí, další rána z volného přímého kopu skončila vysoko nad brankou.
     
    82
    Ne, ani střídající Vašulín samostatným únikem neuspěl. Litoměřicko s rozehrávkou autového vhazování nespěchá.
     
    84
    Kesnerův centr zprava zblokován, domácí ale v aktivitě nepolevují a vykoledovali si rohový kop.
     
    85
    Centr Kesnera prodloužil Langr na zadní tyč, Kopecký se však k zakončení nedostal. Litoměřicko brání v jedenácti v okolí vlastního pokutového území.
     
    86
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Aleš Zbudil, přichází Dominik Zdržálek.
     
    88
    Kesner si nejprve pohledně narazil s Vavroušem, centr pravačkou mu ale nesedl. Litoměřicko bude vhazovat na opačné straně hřiště.
     
    89
    Vašulín ztratil balon na půlící čáře a nabídl tím postup Petru Výbornému sám na branku! Toho na hranici pokutového území zastavil sporným způsobem Jakub Krčál. Jak rozhodčí celou situaci vymyslí?
     
    90
    Penalta to není, Jakub Krčál dostává za zákrok přímo červenou kartu a hosté budou kopat standardku těsně za vápnem!
     
    90+1
    Střela skončila na zdi, následuje rohový kop Litoměřicka.
     
    90+1
    Běží nám první ze tří nastavených minut, Litoměřicko se snaží o rozhodnutí. Bude kopat další rohový kop.
     
    90+3
    Dominik Zdržálek dostává za faul na Kopeckého žlutou kartu.
     
    90
    Druhý poločas skončil.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    1:0
    Petr RYBIČKA proměňuje.
     
    1. série
    1:0
    Martin ŠTANCL neproměňuje.
     
    2. série
    2:0
    Daniel VAŠULÍN proměňuje.
     
    2. série
    2:1
    Petr VÝBORNÝ proměňuje.
     
    3. série
    2:1
    Lukáš KOPECKÝ neproměňuje.
     
    3. série
    2:1
    David SURMAJ neproměňuje.
     
    4. série
    3:1
    Petr DRAHOŠ proměňuje.
     
    4. série
    3:2
    Dominik ZDRŽÁLEK proměňuje.
     
    5. série
    4:2
    Lukáš MRÁZEK proměňuje.
     
    Konec zápasu.
     
    Chrudim nakonec otočila vývoj utkání s Litoměřicemi až po penaltovém rozstřelu, v boji o udržení první příčky v tabulce však ztratila jeden bod a její náskok se ztenčil. (19:06:12)

    Petr Dejnožka

    Branky: 72. Rybička – 41. Výborný

    Karty:   10. Maršálek (LTM), 78. Výborný (LTM), 90+3. Zdržálek (LTM)   90. Krčál (CHR)

    Neproměněná penalta: 28. Kopecký (CHR), brankář Plachý zneškodnil

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Petr Rybička (CHR)
    1:0   Martin Štancl (LTM)
    2. série:
    2:0   Daniel Vašulín (CHR)
    2:1   Petr Výborný (LTM)
    3. série:
    2:1   Lukáš Kopecký (CHR)
    2:1   David Surmaj (LTM)
    4. série:
    3:1   Petr Drahoš (CHR)
    3:2   Dominik Zdržálek (LTM)
    5. série:
    4:2   Lukáš Mrázek (CHR)


    MFK Chrudim: Mrázek – Ptáček (63. Řezníček), Drahoš, Krčál, Mastík (63. Vašulín) – Langr (C) – Kesner, Kopecký, Dostálek – Vavrouš, Rybička
    Náhradníci: Zíma, Stránský, Zavřel, Vašulín, Řezníček, Tlapák, Vodrážka

    FK Litoměřicko: Plachý – Luong (74. Marčuk), Šimkovský (C), Zbudil (86. Zbudil), Trýzna, Výborný, Maršálek, Husenský (46. Šustr), Valenta, Surmaj, Štancl
    Náhradníci: Slanina, Zdržálek, Šustr, Marčuk, Šimurda, Zajac, Flégl

    Rozhodčí: Vojtěch – Šob, Haleš

    Diváci: 380
    bahis siteleri