Benátky n/J – Jirny 1:2 (kon.) | Vltavín – Čížová 6:2 (kon.) | Vyšehrad – Brozany 1:2 (kon.)
Chrudim – Litoměřicko 1:1 (4:2 po pen.) | Domažlice – Písek 3:0 (kon.) | Zápy – Převýšov 0:1 (kon.)
Benešov – Štěchovice 3:0 (kon.) | Králův Dvůr – Nymburk 2:1 (kon.) | Ústí n/O – Dobrovice 3:2 (kon.)
konec
SK Zápy
0:1 (0:0)
SK Převýšov
Středa 30.05.2018, 17:00 • Zápy • Česká fotbalová liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SK Zápy a SK Převýšov.
     
    SK Zápy

    Fotbalisté Záp předvádějí v letošním ročníku hodně sympatické výkony, které stačí na dosavadní třetí pozici. Zápy ale s vysokou pravděpodobností setrvají ve třetí lize, neboť manko na vedoucí Chrudim je už jedenáctibodové. Domácí tým dnešního zápasu se nachází ve velmi slušné formě, přičemž z posledních pěti ligových zápasů hned čtyřikrát naplno bodoval. Zároveň se Zápy opírají o velmi produktivní útok, na druhou stranu se daří i obranné vazbě.
     
    SK Převýšov

    Na opačné straně stojí Převýšov, který se v současné době nachází v přesné polovině tabulky, tedy na devátém místě. Situace ale může být ještě horší, neboť čtrnácté Litoměřicko ztrácí na tento celek pouze tři body. Zároveň si Převýšov už dlouho dopředu zajistil třetiligovou příslušnost i pro nadcházející sezónu, dvojice Čížová a Nymburk má obrovský bodový deficit. Převýšov prožívá tak trochu kolísavé období, neboť po výhře okamžitě přijde porážka. V minulém kole Převýšov nestačil na čtvrtý Písek, přičemž o osudu utkání rozhodla jediná branka domácích.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Zápy: Frydrych – Štěpánek, Růžek, Pávek, Jablonský, Eliáš, Jelínek (C), Svoboda, Putz, Piták, Novák
    Náhradníci: Doležal – Hron, Macek, Zoubek, Matějka, Duben

    SK Převýšov: Dunda – Špidlen (C), Vyšehrad, Černý, Veselka, Věchet, Novák, Doležal, Hynek, Bastin, Bareš
    Náhradníci: Petr – Sedláček, Korba, Labík, Živný, Zezula

    Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Langamjer.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Ihned po startu utkání to Eliáš zkoušel dalekonosným nákopem na útočnou polovinu, kde ale číhal pozorný Novák.
     
    4
    Novák si to sympaticky namířil k šestnáctce soupeře, kde ale spadl na zem. K míči se tak dostal Věchet, jehož rána nebyla přesná.
     
    5
    Netrvalo dlouho a Převýšov to zkusil dalším rychlým výpadem. Tentokráte se ale útočníkovi Bastinovi nepodařilo zachytit prudký balón.
     
    6
    Úvodní minuty jsou zatím plné nepřesností. Jednou z nich se prezentoval Putz, který nedokázal snad na dva metry přihrát Novákovi.
     
    7
    Jeden z hostů se chystal rozehrát od své poloviny, když tu náhle přiběhl s nedovoleným zákrokem Putz. Převýšov okamžitě rozehrál.
     
    8
    Eliáš neúnavně napadal rozehrávajícího Bareše, který ale celou situaci zvládl na jedničku. Zápy jsou ale opět bez balónu.
     
    9
    Zdálo se, že se Svoboda dokáže dostat k zakončení uvnitř šestnáctky. Ve finální fázi se mu ale nepodařilo zkrotit neposedný balón.
     
    10
    Úvodní rohový kop zápasu obstaral domácí celek. Hráči se seběhli k brankové čáře, odkud nezamířil přesně Jablonský.
     
    11
    Dunda chtěl výkopem od své svatyně najít Bastina, což se také povedlo. Hostující forvard si ale v hlavičkovém souboji pomohl loktem.
     
    12
    Nakonec se zdá být vše vpořádku a může se tak pokračovat ve hře. Mezitím Veselka ve spolupráci se Špidlenem sportovně vrátili balón.
     
    13
    Nebojácný výpad domácích hráčů nakonec končí rohovým kopem. Hlavní sudí dlouho váhal s nařízením této příležitosti.
     
    14
    K rozehrávce se postavil technicky velmi dobře vybavený Piták, který směřoval svůj centr na přední tyč. Převýšov se ale ubránil.
     
    15
    To nebylo vůbec špatné. Putz si nabíhal k pokutovému území, kde se mu ale nepodařilo ideálně trefit kulatý nesmysl.
     
    16
    Domácí začínají stupňovat aktivitu. Tentokráte se za obranou zjevil rychlonohý Svoboda, který ale střílenou přihrávkou nenašel Putze.
     
    17
    Dunda roztáhl hru k pravé autové čáře na Doležala, který ale záhy přišel o balón. Převýšov ale výborně zahustil střed hřiště.
     
    18
    Zatím hodně nenápadný Štepánek rozkmital dolní končetiny, avšak ani toto nestačilo k dosažení příliš prudkého balónu.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Lukáš Vyšehrad (SK Převýšov).
     
    20
    Novák se lehce zbavil míče, který ale málem skončil na kopačce Putze. Hosté se opět ubránili, následně ale situaci u své brány podcenil Špidlen.
     
    21
    Obrovská šance domácích! Další rohový kop našel zcela volného Pitáka, jehož nepříliš prudkou střelu dokázal jeden z hostů vykopnout z brankové čáry.
    21.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Na hrací ploše to zatím vypadá hodně jednoznačně, hosté jsou v úvodu hodně pasivní.
     
    23
    Zápy se dostaly k další rozehrávce standardní situace. Pávek poslal do šestnáctky nadýchaný centr, se kterým měl soupeř nečekané problémy.
     
    24
    Obranné povinnosti si na levém křídle splnil Veselka, který výborně vystoupil proti Svobodovi. Domácí budou vhazovat.
     
    25
    Po krátkém hodu se k míči dostal Jablonský, který měl před sebou doslova moře volného prostoru. I tak svým centrem našel pouze protihráče.
     
    26
    Převýšov si pořádně koleduje. Tentokráte byl za pokutovým územím trestuhodně nekrytý Svoboda, jehož rána byla ještě tečována.
     
    27
    Ohromně důležitý skluz vytasil hostující Černý, který na poslední chvíli odehrál míč před Novákem. Dunda tak může uklidnit hru.
     
    28
    V souboji dvou třináctek nejdříve uspěla ta hostující, avšak poté přišla celkem zbytečná ztráta. Pavel Novák má menší zdravotní problémy.
     
    29
    Bareš chtěl chytrým způsobem prohodit balón na volného Doležala, včas ale zakročil jeden z protihráčů. Zápy táhnou protiútok...
     
    30
    Novák se už, už dostával do zakončení, které mu na poslední chvíli překazil protihráč. Posléze musel po střele z rohu šestnáctky na zem Frydrych.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry. Nápor domácích fotbalistů zřejmě nadobro skončil, v tuto chvíli se Zápy prezentují nepřesnostmi.
     
    32
    Po delší době se dostali k rozehrávce standardky také hosté. Hrací předmět z kopačky Špidlena ale směřoval do ochranné sítě.
     
    33
    Domácí brankář Frydrych si dával s výkopem od své svatyně hodně načas, nakonec ale svůj odkop poslal pouze na tribunu.
     
    34
    Hlavní sudí poskytl výhodu, i přesto jí Převýšov vůbec nepotřeboval. Doležal na pravém křídle vybojoval aut pro svoje barvy.
     
    35
    Na malý moment se za obranou zjevil Veselka, který se ale k zakončení vůbec nedostal, nýbrž vysokou nohou fauloval soupeře.
     
    36
    Kousek za středovým kruhem uspěl v hlavičkovém souboji Jelínek, za jeho zády se ale nenacházel nikdo v červeném kompletu.
     
    37
    Svoboda si to namířil mezi dvojici protihráčů, proti kterým vybojoval alespoň autové vhazování. Domácí se krátce po něm daleko nedostali.
     
    38
    O dost zajímavěji to vypadalo na druhé straně, kde si za obranu seběhl Doležel. Nakonec ale pomezní sudí odmával ofsajd.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Fantastický Dunda! Domácí to skvěle vykombinovali uvnitř šestnáctky, následně ale kapitán Jelínek trefil pouze kopačku brankáře.
     
    41
    Další Pitákův rohový kop neslavil úspěch, nýbrž balón z přední tyče odhlavičkoval Hynek. Jablonský bude vhazovat.
     
    42
    Hodně hlasitě dal najevo svůj pád na zem Putz, avšak ani jeho hlasitý výkřik nepřinutil sudího odpískat nedovolený zákrok.
     
    43
    Velká šance pro Zápy. Kousek za pokutovým územím byl faulován Putz a domácí mají k dispozici hodně zajímavou standardku.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Tomáš Bastin (SK Převýšov).
     
    45
    Rána byla zablokována a následně míč skončil v náruči pozorného Dundy.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nepřineslo žádnou přesnou trefu. Zápasy byly směrem dopředu výrazně nebezpečnější, avšak ani jedna z gólovek skončila v síti. Převýšov se většinu času pouze bránil, na druhou stranu se nedostal k žádné velké šanci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jeho úvodní slovo si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Špidlen poslal polovysokou nabídku na naběhnuvšího Doležala, který byl ale u míče příliš pozdě. Hosté budou i přesto vhazovat.
     
    49
    Posléze si autové vhazování vyzkoušel také domácí celek. Výborně ale zakročil kapitán Špidlen, jenž hlavičkou vysunul Hynka.
     
    50
    Levý křídelník ve službách Převýšova si to namířil po levém křídle, kde ho ale nedoběhl daleko. Následně Barešův centr pouze prosvištěl šestnáctkou.
     
    51
    Rychlý protiútok domácích vypadal hodně nadějně, nakonec ale Eliášovi uskočil míč daleko od kopačky. Dunda bude vykopávat.
     
    52
    Putz skvěle prodloužil míč za svá záda, Svoboda měl ale ke kulatému nesmyslu daleko. Hra je nyní plná nepřesností.
     
    53
    Co chybělo! Bareš si dělal prostor ke střele, kterou nakonec skutečně vypustil na bránu. Míč ale skončil pouze na tyči.
     
    54
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Josef Eliáš, přichází Vojtěch Hron.
     
    55
    Špidlen si nechtěl komplikovat život a před dotírajícím protihráčem poslal míč na druhou stranu hrací plochy.
     
    56
    Hynek si seběhl na oblíbenou levou stranu, odkud cpal přihrávku pod sebe. Zápy i nadále odolávají, soupeř bude ale vhazovat.
     
    56
    Tak pozor! Domácí zahrávali standardní situaci, po které se radovali ze vstřelené branky. Svoboda se ale dle výroku pomezního nacházel v ofsajdu.
    56. Neuznaná branka domácích.
     
    57
    Tentokráte se míče zmocnil Hynek, který to vzal sám na sebe a kousek za vápnem vypálil. Slabou ránu ale zastavil brankář Frydrych.
     
    58
    Aktivní Špidlen nejdříve vystihl příliš pomalou přihrávku od soupeře, posléze ale nedokázal přejít přes téhož hráče.
     
    59
    Oba poločasy jsou zatím téměř k nerozeznání. V tom prvním byli výrazně aktivnější domácí, nyní jsou častěji na míči hráči Převýšova.
     
    60
    Piták si narazil s Novákem a poté servíroval technický centr do šestnáctky. Mohutný blok protihráčů ale odvrátil nebezpečí.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry. Na úvodní branku stále čekáme, avšak o vyložené šance není nouze.
     
    62
    Černý si nakonec rozmyslel dalekonosnou kolmici na Bastina, místo které raději uklidnil hru. Domácí pečlivě napadají rozehrávku.
     
    63
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Daniel Bareš, přichází David Živný.
     
    64
    Krátce po svém příchodu na hrací plochu, se do velké šance mohl řítit domácí Hron. Na poslední chvíli ale zakročil právě Černý.
     
    65
    To je velká škoda pro hosty. Ti se totiž dostali do nadějného přečíslení, teré ránou do boční sítě vyřešil křídelník Hynek.
     
    66
    Štepánek si počkal na náběh Hrona, který posílal před Dundu hodně nebezpečný centr. Po zásahu Černého se bude kopat roh.
     
    67
    Ten byl opět rozehrán nakrátko, avšak střela zhruba z pětadvaceti metrů nemířila mezi tři tyče. Následovat bude další odkop.
     
    68
    Černý zkoušel zakroutit svůj centr na zapomenutého Bastina, i tentokráte skončila nadýchaná nabídka na hlavě soupeře.
     
    69
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Karel Piták, přichází David Zoubek.
     
    69
    Převýšov právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! TOMÁŠ BASTIN se dostal do šestnáctky, odkud z pořádného úhlu zkusil své štěstí. Neskutečná dělovka nakonec překvapila Frydrycha, který nestačil reagovat.
    69. BASTIN - 0:1
     
    70
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Miroslav Novák, přichází Milan Macek.
     
    71
    U své šestnáctky si ukázkově počínal Bareš, který raději prodloužil míč za cenu rohového kopu. K němu se okamžitě staví Svoboda.
     
    72
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Oba celky jsou i nadále aktivní, avšak na tahu jsou domácí hráči.
     
    73
    Macek se okamžitě zapojil do útočného výpadu, při kterém přenášel hru na druhou stranu. Jeho kolega Pávek si ale s míčem moc neporozuměl.
     
    74
    Málem bylo vyrovnáno! Putz si nejprve komicky narazil s vedle stojícím protihráčem, posléze ale levačkou trefil pravou tyč.
    74.
     
    75
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Pavel Novák, přichází Tomáš Labík.
     
    76
    Převýšov hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje. Tedy s míčem na kopačkách, a pokud možno, co nejdále od své branky.
     
    77
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Michal Pávek, přichází Jiří Duben.
     
    78
    Dnešní utkání i nadále doprovází mohutný déšť. Nyní se sice na obloze ukázalo slunce, avšak kapky z nebe neúnavně padají.
     
    79
    Dvojšance domácích! Nejprve se Dunda vytáhl proti ráne zpoza šestnáctky, posléze jeden z domácích zamířil pouze do boční sítě.
     
    80
    Mohlo být rozhodnuto! Zápy se soustředili na ofenzívu a na druhou stranu se řítila smečka hráčů v opačných desech. Nakonec Živný pálil do rukavic brankáře.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Zápy jsou v posledních minutách hodně nervózní, což potvrdil také Zoubek.
     
    82
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Radek Doležal, přichází Martin Zezula.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Tomáš Hynek (SK Převýšov).
     
    84
    Po dalekonosné nabídce se do vzduchu sápal domácí Hron, který sice uspěl ve vzduchu, míč ale skončil až u Dundy.
     
    85
    Byl to opět aktivní Hron, kdo se postaral o další střelecký projektil. Tentokráte jeho navštívenka skončila vedle pravé šibenice.
     
    86
    Tutovka na straně Převýšova! Domácí obrana byla opět rozhozená a sám na brankáře běžel Veselka. Frydrych nakonec stačil zasáhnout.
     
    86
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Petr Putz, přichází Tomáš Matějka.
     
    87
    Aby toho nebylo málo, tak za brankářem Frydrychem zvonila opět tyč. Míč se od konstrukce odrazil zpět do hry.
     
    88
    Převýšov spálil i další šanci! Tentokráte si Labík potáhl míč na levačku a posléze pořádně protáhl Frydrycha.
     
    89
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Tomáš Bastin, přichází Tomáš Sedláček.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Zápy mají v závěru utkání drtivý tlak, obrana soupeře zatím odolává...
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Milan Macek (SK Zápy).
     
    90+5
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Tomáš Hynek, přichází Radek Korba.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní parádní utkání nakonec končí těsným vítězstvím Převýšova. O jedinou branku zápasu se postaral Bastin, avšak vyložených šancí bylo opravdu hodně. Hned třikrát v zápase zvonila tyč, navíc se oba celky dostaly do řady obrovských příležitostí. (18:56:35)

    David Suchý


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 69. Bastin

    Karty:   90+3. Macek (ZAP) – 19. Vyšehrad (PRV), 44. Bastin (PRV), 83. Hynek (PRV)


    SK Zápy: Frydrych – Štěpánek, Růžek, Pávek (77. Duben), Jablonský, Eliáš (54. Hron), Jelínek (C), Svoboda, Putz (86. Matějka), Piták (69. Zoubek), Novák (70. Macek)
    Náhradníci: Doležal – Hron, Macek, Zoubek, Matějka, Duben

    SK Převýšov: Dunda – Špidlen (C), Vyšehrad, Černý, Veselka, Věchet, Novák (75. Labík), Doležal (82. Zezula), Hynek (90+2. Korba), Bastin (89. Sedláček), Bareš (63. Živný)
    Náhradníci: Petr – Sedláček, Korba, Labík, Živný, Zezula

    Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Langamjer
    bahis siteleri