Argentina – Haiti 4:0 (kon.) | Peru – Skotsko 2:0 (kon.) | Panama – Sev. Irsko 0:0 (kon.)
Japonsko – Ghana 0:2 (kon.) | Rakousko – Rusko 1:0 (kon.)
konec
Argentina
4:0 (1:0)
Haiti
Středa 30.05.2018, 01:10 • La Bombonera, Buenos Aires • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:10.
     
    Hezký den, příprava na blížící se Mundial v Rusku začíná. V tomto textovém přenosu se podíváme na zápas Argentiny, která na svém hřišti přivítá výběr Haiti. Tímto zápasem Vás hodlá provést Jan Mládek, který Vám zároveň přeje příjemnou zábavu.
     
    Argentina

    Argentinský výběr se dokázal kvalifikovat na MS skoro až na poslední chvíli. Nemastné, neslané výkony tohoto celku přinesly sice třetí místo, ale jejich náskok na první nepostupové místo činil pouze dva body. Od konce kvalifikace tento tým odehrál čtyři přátelské utkání, které odehrál v Evropě. V listopadovém termínu si tento tým zajel do Ruska, aby zde odehrál dva zápasy. Nejprve se utkal s pořadatelem letošního šampionátu, kterého porazil těsně 1:0. Poté následoval přesun do Krasnodaru, kde posléze podlehli nepříjemné Nigérii 2:4. V první mezinárodní přestávce tohoto roku se utkali nejprve s Itálií, kterou porazili s přehledem 2:0. Jenže poté přišlo velké fiasko, které se odehrálo ve Španělsku. Místní La Roja dala Argentině příděl 1:6.
    Co se týče nominace tohoto týmu, tak je celkem očekávaná. Jediné pozdvižení vyvolalo nenominování Maura Icardiho, který se letos stal nejlepším střelcem v Itálii.
     
    Haiti

    Co říct o Haiti? Tento stát v Karibiku má za sebou neúspěšnou kvalifikace na MS, jelikož ve čtvrté fázi skončilo až na třetím místě se ziskem 4 bodů. Na Kostariku a Panamu, které v Rusku letos uvidíme, jednoduše neměli.
    Haiti se loni zúčastnilo Karibského poháru, kde skončilo na pátém místě. Na známější Gold Cup se nekvalifikovalo, protože ve finále této kvalifikace Haiťané prohráli s Nikaraguou 0:3. V poslední reprezentační přestávce loňského roku se tento tým utkal s Japonskem a SAE. S prvním jmenovaným týmem dokázali uhrát remízu 3:3, SAE dokonce porazili 0:1.
     
    Vzájemné zápasy

    Tyto týmy se v historii utkaly dvakrát a oba zápasy vyhráli favorité z Argentiny. Vůbec první zápas se odehrál na MS v roce 1974, kdy Argentina porazila Haiti ve skupině 4:1. Ten poslední se datuje k roku 2010, kdy v přátelském utkání Argentina udržela čisté konto a vyhrála 4:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Argentina: Caballero – Salvio, Otamendi, Fazio, Tagliafico – Lo Celso, Mascherano – Lanzini, Messi (C), Di María – Higuaín
    Náhradníci: Guzmán, Armani – Mercado, Biglia, Banega, Acuña, Meza, Rojo, Ansaldi, Agüero, Dybala, Pavón

    Haiti: Placide (C) – Arcus, Ade, Jérôme, Christian – Herivaux, Alcéus, Vorbe – Cantave, Nazon, Sanon
    Náhradníci: Duverger – Labissiere, Etienne, Vernet, Sabat, Chevreuil, Sprangers

    Rozhodčí: Rodrigues (BRA).
     
    Zápas začne s mírným zpožděním, jelikož hráči přicházejí na trávník až nyní. Po menším ohňostroji budou následovat hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí odstartoval toto utkání, výkopu se ujali hostující hráči, kteří v dnešním zápase přijali roli outsidera.
     
    2
    První útočná akce Haiti skončila v zámezí. Argentinský výběr vhazoval míč zpět do hry a následně postupnou kombinací bude dobývat polovinu soupeře.
     
    3
    Haiťané jsou v úvodu utkání dost opatrní a nikde se výrazně netlačí. Všech deset hráčů je nastěhováno na své polovině, kde poctivě brání.
     
    4
    Tagliafico si vyměnil míč se svým kapitánem Messim, ale poté byl skvěle odzbrojen. Míč opět putuje za autovou čáru. Argentina bude vhazovat.
     
    5
    Lo Celso vybojoval pro svůj tým první standardní situaci v tomto zápase. K exekuci přímého kopu se dozajista postaví Lionel Messi.
     
    6
    Kapitán domácího výběru zvolil centr na zadní tyč, kde si dobře nabíhal Otamendi. Jenže tento stoper se k míči nedostal, hostující obrana si dokázala poradit.
     
    7
    Alcéus se umotal ve svých kličkách a o míč následně přišel. Tagliafico se prezentoval čistým obranným zákrokem.
     
    8
    Lionel Messi oslovil svou přihrávkou kolegu na levé straně, kterým byl Di María. Placide mohl být v klidu, jelikož střela skončila mimo jeho branku.
     
    9
    V akci byl opět Messi, který dostal skvělý míč za hostující obranu. V poslední fázi jeho akce se mu ovšem nepovedl lob přes brankáře. Placide si připsal další zákrok.
     
    10
    Od samotného začátku provází tento zápas skvělá atmosféra. Podle všech informacích má být stadión vyprodaný.
     
    11
    Ani první rohový kop domácím nevyšel podle jejich představ. Hostující obrana si dokázala opět poradit. Jenže Argentina zůstává u míče.
     
    12
    Další rohový kop a tentokrát jsme mohli vidět i zakončení hlavičkou. K tomuto činu se dostal Higuaín, který mířil mimo.
     
    13
    Lionel Messi udržel míč proti přesile a nebezpečně vypálil. Placide byl i v tomto případě úspěšný a míč pokryl do svých rukavic.
     
    14
    Hostující obrana to zkusila nákopem na své ofenzivní hráče, ale ani tento nákop se neujal. Míč skončil u domácího brankáře, který nakrátko rozehrál.
     
    15
    Máme za sebou úvodních patnáct minut tohoto přátelského utkání, které zatím ještě úvodní branku nepřineslo. Argentina je podle všech předpokladů aktivní, ale svou aktivitu nedokázala přetavit v branku.
     
    16
    Lo Celso si to namířil do pokutového území, kde byl vzápětí seslán na trávník. Ricardo Ade si za svůj nedovolený zákrok vysloužil žlutou kartu. Argentina tedy bude kopat pokutový kop!
    16. Penaltový zákrok
     
    17
    Argentina právě vstřelila branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil domácí kapitán LIONEL MESSI, který svou šanci proměnil v úvodní branku utkání. Musíme ovšem podotknout, že měl velké štěstí – 1:0.
    17. MESSI - 1:0
     
    18
    Lionel Messi je stále aktivní, ale v tuto chvíli končí jeho šanci hvizd rozhodčí, který odpískal ofsajd.
     
    19
    Hosté z Haiti se snaží hrát rychlý, kombinační fotbal, ale jejich snahu zatím kazí nepřesnost.
     
    20
    Higuaín se z otočky dostal k nebezpečné střele, kterou musel hostující brankář vyrazit mimo branku. V tomto zákroku mu ještě pomohl jeho spoluhráč z obrany.
     
    21
    Haiťané opravdu neví co s míčem, když jsou na polovině soupeře. Jde tady vidět až velký respekt vůči Argentině.
     
    22
    Di María si skvěle naběhnul za obranu, ale i přesto se k míči nedostal. Hostující stoper skvěle zareagoval a míč odkopnul.
     
    23
    Lanzini se diví, ale podle opakovaných záběrů se opravdu provinil proti fotbalové etiketě. Rozhodčí odpískal nedovolený zákrok na polovině hřiště.
     
    24
    Další skvělý náběh za obranu Haiti, který předvedl levý obránce Tagliafico, ale ten tváří tvář brankáři přestřelil. To byla střela hodna obránce.
     
    25
    Di María dostal skvěle nabito od Lanziniho, ale ani tato jeho střela neskončila v brance. První jmenovaný tomu nemůže uvěřit.
     
    26
    Ojedinělý výlet na argentinskou polovinu končí nepřesným centrem, který padá do zámezí. Caballero neotálí a míč rozehrává na volného obránce.
     
    27
    Další zakončení domácího celku, které bylo nepřesné. Haiti sice dopředu nehrají nic zázračného, ale v defenzívě má velké štěstí, že dostala pouze jeden gól a ještě z penalty.
     
    28
    Di María by chtěl rohový kop, ale proti tomu je hlavní rozhodčí, který ukazuje na malé vápno. Hostující kapitán bude od své branky odkopávat.
     
    29
    Placide je zatím nejlepším hráčem na straně Haiti, jelikož chytá každou slibnější šanci domácího celku. Tentokrát vychytal samotného Higuaína.
     
    30
    Máme za sebou třicet minut prvního poločasu. Argentina plní roli favorita a po brance Messiho vede nad Haiti 1:0.
     
    31
    Snad nejdelší časový úsek, kdy Haiťané byli na domácí polovině. Ovšem opět bez výraznější úspěchu v zakončení.
     
    32
    Další argentinská akce a další odmávaný ofsajd. Tyto menší chyby na domácí straně by se ve druhém poločase měly ztratit.
     
    33
    Argentina drží míč na svých kopačkách a postupně kombinuje na hostující polovině. Obrana Haiti zatím stále odolává.
     
    34
    Mascherano zůstal ležet na trávníku, ale po chvíli vstanul a bude pokračovat dál. Tento hráč sklízí z tribun velký potlesk.
     
    35
    Haiti se nedokáže dostat k míči, aby mohlo vyrazit směrem do útoku. Argentinské útoky brání se všemi hráči na vlastní polovině.
     
    36
    Cantave tento domácí tlak končí, protože na jeho osobu byl odpískán útočný faul. Míč se stěhuje opět po delší době na kopačky Haiti.
     
    37
    Herivaux neměl nárok se dostat k tomuto míči, proto bude Argentina vhazovat. Autového vhazování se ujme Tagliafico.
     
    38
    První poločas se nám pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. Dočkáme se další branky nebo si budeme muset počkat na druhý poločas?
     
    39
    Lanziniho centr z pravé strany byl zablokován až v pokutovém území. Právě Lanzini signalizoval ruku hostujícího hráče, jenže rozhodčí byl proti.
     
    40
    Lionel Messi se po delší chvilce opět přihlásil o slovo, které stálo za to. Tento šikovný útočník překonal tři hráče a už mohl střílet, jenže volil přihrávku na Di Maríu, který ji nečekal.
     
    41
    Lanzini stihnul míč, který už byl předem ztracený, ale jeho následný přízemní centr byl nepřesný. Higuaín se k tomuto míči nedostal.
     
    42
    Haiti opět na polovině soupeře, tentokrát zásluhou Alcéuse, který čistě přišel o míč. Hra se tedy stěhuje opět na polovinu Haiti.
     
    43
    Placide neměl komu přihrát, proto volil dlouhý nákop na polovinu soupeře. Ten ovšem skončil v zámezí, což znamená jediné, aut pro Argentinu.
     
    44
    U postranní čáry vidíme rozcvičovat plno hráčů. Ve druhém poločase můžeme očekávat menší šachy ve střídání.
     
    45
    Vorbe se na pravé straně dostal k centru, který přetáhnul. Míč z tohoto centru skončil zásluhou domácího obránce v autu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní poločas tohoto utkání mezi Argentinou a Haiti. V prvním poločase jsme mohli vidět enormní tlak ze strany domácích, kteří potvrzují, že jsou v zápase favoriti. Argentinský tlak ovšem nepřinesl branku ze hry, nýbrž z penalty, kterou proměnil Lionel Messi. Co přinese druhý poločas je otázka, nechme se překvapit.

    Statistiky prvního poločasu
    Držení míče: 76% – 24%
    Střely na branku: 6 – 0
    Střely mimo branku: 6 – 0
    Rohové kopy: 5 – 0
    Ofsajdy: 2 – 2
    Fauly: 5 – 5
     
    Druhý poločas začne přibližně v 2:11.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Fazio, přichází Rojo.
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Vorbe, přichází Sabat.
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Sanon, přichází Etienne.
     
    47
    Argentina začala druhý poločas, tam kde první skončila. Míč drží u sebe a postupnou kombinací se dostává na polovinu Haiti.
     
    48
    Stále se nic nemění. Jak Argentina, tak Haiti praktikují stejný styl fotbalu z prvního poločasu. Je to velmi opatrný fotbal.
     
    49
    Haiti brání v devíti hráčích, pouze jeden vysunutý útočník čeká na svou šanci na polovině hřiště. Argentina je stále u míče.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Mikaël Cantave (Haiti).
     
    51
    Ze standardní situace nevzniklo žádné nebezpečí. To stejné platí i o následném brejku hostů, kteří svůj výlet ukončili na polovině hřiště.
     
    52
    Jérôme byl pod velkým tlakem a měl vůbec štěstí, že o míč na poslední chvíli nepřišel. Higuaín by mohl běžet sám na brankáře.
     
    53
    Haiti se snaží držet míč na vlastních kopačkách, ale to se jim vůbec nedaří. Argentina skvěle presovala a přinutila hostujícího brankáře odkopnout míč do autu.
     
    54
    Styl hry se nemění ani postupem času. Argetina hraje to, co potřebuje a Haiti nedokáže přesně přihrát. Zatím vidíme velmi nezáživný fotbal.
     
    55
    Na argentinské střídačce registrujeme pohyb. Domácí trenér chystá nějaké střídání. Uvidíme, pro koho dnes zápas skončí a pro koho začne.
     
    56
    Messi oslovil svou přihrávkou Lanziniho, který byl ovšem zahnán do velkého úhlu. Na centr to nebylo, proto volil zpětnou přihrávku.
     
    57
    Hráči Argentiny kombinují a kontrolují míč na svých kopačkách. Vyčkávají na nějakou tu skulinku v obraně soupeře, kterou by se mohli dobrou přihrávkou dostat do šance.
     
    58
    Argentina právě vstřelila branku!
    Domácí tým odskakuje do dvoubrankového vedení. Centr Lanziniho našel hlavu Lo Celsa, který hlavičkoval pouze do míst, kde byl hostující brankář. Ten ovšem vyrazil míč před sebe, kde stál LIONEL MESSI. Domácí kapitán neměl sebemenší potíže dopravit míč do branky – 2:0.
    58. MESSI - 2:0
     
    59
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Di María, přichází Pavón.
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Lanzini, přichází Meza.
     
    60
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Higuaín, přichází Agüero.
     
    61
    Hra se stále nemění, i po druhé vstřelené brance zůstává domácí celek u své přehledné kombinace, která je hlavně přesná.
     
    62
    Haiťané se opět zatáhli na vlastní polovinu, kde budou odrážet možné argentinské útoky. To se jim v tuto chvíli zatím daří.
     
    63
    Jediný Nazon se pohybuje na polovině hřiště a napadá rozehrávku domácích ihned v zárodku. Jenže je tam sám, presink je velmi slabý.
     
    64
    Mascherano si nevěděl rady komu míč přihrát, proto volil dlouhý nákop na levou stranu. Pavón míč stihnul, jenže poté o něj přišel.
     
    65
    Haiti se opět pokusí udržet míč na svých kopačkách. Uvidíme, na jak dlouho jim toto držení míče vydrží.
     
    66
    Argentina právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že Pavón na levé straně ztratí proti přesile tří hráčů míč, ale to se nestalo. Domácí útočník z toho dokázal vybruslit a přízemním centrem našel svého kapitána LIONELA MESSIHO, který svou šancí opět nepohrdnul a završil hattrick – 3:0.
    66. MESSI - 3:0
     
    67
    Zdá se, že tento zápas se už bude pouze dohrávat. Haiti působí celkem odevzdaným dojmem. Argetina si hraje své.
     
    68
    Pavón na obránce v souboji jeden na jednoho nevyzrál a o míč tak přišel. Hlavní a pomezní sudí se shodli a signalizují rohový kop pro domácí celek.
     
    69
    Argentina právě vstřelila branku!
    Domácí celek zvyšuje své vedení už na rozdíl čtyř branek. Lionel Messi se dostal k míči, viděl rozběhnutého SERGIA AGÜERA, který se z malého vápna nemýlil. Argentina tedy splnila brankovou normu pro vzájemný zápas s Haiti – 4:0.
    69. AGÜERO - 4:0
     
    69
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Herivaux, přichází Labissiere.
     
    70
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Alcéus, přichází Chevreuil.
     
    71
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Tagliafico, přichází Acuňa.
     
    72
    Jak málo chybělo. Agüero se rozběhl ve snaze dostat krátkou přihrávku, která málem vyšachovala obránce soupeře. Ti měli co dělat, aby rodící se šanci zastavili.
     
    73
    Chevreuil si počínal nedovoleně, a to když skluzem obral o míč protihráče. Tohle bude standardní situace pro domácí celek.
     
    74
    Tato standardní situace se ovšem nepovedla, hostující obrana si dokázala poradit a míč odkopla do zámezí.
     
    75
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Lo Celso, přichází Banega.
     
    76
    Rýsovala se další útočná akce pro domácí celek, ale tu ovšem Argentina nedokázala využít. Naopak hostující obrana zafungovala a s útokem si poradila.
     
    77
    Agüero se sice hlásil o míč, ale těsně před ním mu ho ukopl hostující obránce. Míč putuje do zámezí, bude to aut pro Argentinu.
     
    78
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Cantave, přichází Sprangers.
     
    79
    Haiťané stále v tomto zápase nevystřelili a to se nezmění ani po této jejich šance, která vlastní ani šancí nebyla. Jejich útok se zaseknul před pokutovým územím.
     
    80
    Zápas se nám pomalu blíží ke svému konci. Argentina splnila roli favorita a na rozjezd své přípravy před MS si připíše jednoduché vítězství.
     
    81
    Dostali jsme se do poslední desetiminutovky dnešního zápasu. Teď je pouze otázka o kolik Argentina vyhraje, zatím je o čtyři branky.
     
    82
    Meza se pustil do odvážného souboje jeden na jednoho s obráncem. Projít přes něho však nedokázal a tak byl zastaven. Argentina bude rozehrávat rohový kop.
     
    83
    Domácí tým rozehrál rohový kop nakrátko a to bylo špatně. Následný centr byl skvěle zablokován mimo pokutové území Haiti.
     
    84
    Mezi střelce dnešního duelu se chtěl zapsat Pavón, ze střední vzdálenosti však nemířil vůbec přesně, vystřelil několik metrů nad horní tyč.
     
    85
    Pavón je po svém příchodu na trávník velmi aktivní. Jenže aktivita někdy škodí, jako v tomto případě, kdy mu byl odpískán ofsajd.
     
    86
    Rychlá rozehrávka přímého kopu měla vybídnout Agüera, ale ten byl pomalý. Dříve u míče byl hostující brankář Placide, který přátelský poplácal domácího útočníka.
     
    87
    Argentina si lehce komplikuje svou rozehrávku na vlastní polovině a docela si zahrává s ohněm. Haiti toho ale nedokázalo využít.
     
    88
    Až v tuto chvíli si Haiti připsalo střelu. Nebyla to sice střela na branku, ale i tak vybojovala pro Haiti první rohový kop v zápase.
     
    89
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Arcus, přichází Vernet.
     
    90
    Rozběhnula se nám poslední minuta základní hrací doby tohoto zápasu. U míče jsou domácí hráči, kteří drží míč na svých kopačkách a čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+1
    Rozhodčí tohoto zápasu protáhne tento zápas o dvě minuty.
     
    90+2
    Lionel Messi byl faulován a máme tady poslední standardní situaci v tomto zápase. Tento volný přímý kop je z velmi slibné vzdálenosti.
     
    90+3
    K exekuci přímého kopu se postavil Messi, který branku přestřelil. To bude zřejmě všechno, co tento zápas nabídne.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Argentina vstoupila do přípravy na blížící se MS vítězstvím 4:0 nad trpaslíkem z Haiti. Ve všech dnešních brankách měl kopačku fotbalová megastar Lionel Messi, který si nejprve připsal hattrick a na poslední branku Agüera parádně přihrál. Další přípravné utkání odehraje Argentina až 9. června na evropské půdě proti Izraeli.
     
    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 11:0. Střely mimo: 8:0. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:13.
     
    To by bylo z mé strany všechno. Kdo jde spát, tak přeji dobrou noc, kdo ne, tak úspěšný start do nového dne a u dalšího fotbalového přenosu zase někdy na počtenou. (03:11:18)

    Jan Mládek

    Branky: 17. Messi (pen.), 58. Messi, 66. Messi, 69. Agüero

    Karty:   16. Ade (HAI), 50. Cantave (HAI)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 11:0. Střely mimo: 8:0. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:13.
    Argentina: Caballero – Salvio, Otamendi, Fazio (46. Rojo), Tagliafico (71. Acuña) – Lo Celso (75. Banega), Mascherano – Lanzini (59. Meza), Messi (C), Di María (59. Pavón) – Higuaín (60. Agüero)
    Náhradníci: Guzmán, Armani – Mercado, Biglia, Banega, Acuña, Meza, Rojo, Ansaldi, Agüero, Dybala, Pavón

    Haiti: Placide (C) – Arcus (89. Vernet), Ade, Jérôme, Christian – Herivaux (69. Labissiere) , Alcéus (70. Chevreuil) , Vorbe (46. Sabat) – Cantave (78. Sprangers), Nazon, Sanon (46. Etienne)
    Náhradníci: Duverger – Labissiere, Etienne, Vernet, Sabat, Chevreuil, Sprangers

    Rozhodčí: Samaniego – Gaona, Aquino (všichni Paraguay)
    bahis siteleri