Los Angeles FC – Philadelphia 4:1 (kon.)
konec
Los Angeles FC
4:1 (2:1)
Philadelphia Union
Neděle 01.07.2018, 02:20 • Banc of California Stadium (Los Angeles) • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Fotbalisté Los Angeles FC nakonec potvrdili roli papírového favorita dnešního zápasu, svému soupeři nastříleli hned čtyři branky. Domácí toho sice směrem dopředu moc nepředvedli, avšak téměř každá jejich akce skončila v síti. Philadelphia se ve druhém poločase nedostala do žádné velké šance, vyrovnání se tedy konat nemohlo. (04:03:30)
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+6. BLESSING - 4:1
     
    90+6
    Los Angeles FC právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom přichází čtvrtá branka! Nejprve Nguyen ani tentokráte nevyzrál tváří v tvář na brankáře, o následnou dorážku se už postaral LATIF BLESSING.
     
    90+5
    A aby toho nebylo málo, tak se Los Angeles mohlo radovat počtvrté! Nguyen si to namířil až k šestnáctce, načež skákavou ránou nechal protáhnout Blakea.
     
    90+4
    Vypadá to, že o vítězi zápasu máme rozhodnuto. Domácí hrají přesně tak, jak jim to vyhovuje.
     
    90+3
    Ještě jeden zákrok pro Millera. Z levé strany to překvapivě přímo na bránu zkoušel Accam, jeho střelu ale dokázal brankář zneškodnit. Po následném rohovém kopu mířil vedle brány Trusty.
     
    90+2
    Už se nám rozeběhla druhá minuta nastaveného času, stále se ale Philadelphia nemůže dostat do žádného většího náporu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    88
    I tentokráte měl práci pomezní rozhodčí, jenž velice citlivým okem posoudil situaci v domácí šestnáctce. I tentokráte se jednalo o správné rozhodnutí – ofsajd.
     
    87
    Střídání v týmu Los Angeles FC: ze hřiště odchází Benny Feilhaber, přichází Calum Mallace.
     
    86
    Picault si troufl na drzý manévr kolem napadající smečky protihráčů. Přesila hráčů Los Angeles nakonec byla mnohem úspěšnější.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Lee Nguyen (Los Angeles FC).
     
    85
    Střídající Accam mohl uhánět sám na bránu, avšak tento chtíč překazil praporek pomezního. Další velice těsná záležitost.
     
    84
    Rosenberry se snažil odcentrovat do malého vápna, míč mu ale srazil hned první bránící hráč. Zdá se, že hosté konečně sevřou soupeře.
     
    83
    Trusty nechal propadnout míč až na kopačku brankáře Blakea, kterému nezbývalo nic jiného, než zvolil razantní odkop na druhou stranu.
     
    82
    Střídání v týmu Philadelphia Union: ze hřiště odchází Ilson Pereira Dias Junior, přichází Anthony Fontana.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. V posledních minutách hry je aktivnější domácí celek, hrát by ale potřebovala Philadelphia, jenž prohrává o dvě branky.
     
    80
    Hlavní sudí ještě celou situaci projednal s pomezním, nakonec se tedy jedná o neregulérní branku. To koneckonců potvrdil také opakovaný záběr.
    79. Neuznána branka LA.
     
    79
    Domácí se sice radovali ze vstřelené branky, ta nakonec nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení, ve kterém se nacházel Nguyen.
     
    78
    Po delší době nedovolený zákrok. Faulem se provinil hostující McKenzie, který zcela jednoznačně přišlápl unikajícího Blessinga.
     
    77
    Aby toho nebylo málo, tak si Gaddis navedl míč na svojí silnější nohu, avšak poté zamířil pouze do zámezí. Miller bude vykopávat.
     
    76
    K rozehrávce se opět postavil Bedoya, který kroutil míč směrem do malého vápna. Ve vzduchu se ale opět prosadil jeden z hráčů soupeře.
     
    75
    Střídání v týmu Los Angeles FC: ze hřiště odchází Adama Diomandé, přichází Shaft Brewer.
     
    75
    Picault řádil s míčem na levém křídle, kde ho ale vzorně dostoupil vracející se Zimmerman. Nakonec to bude rohový kop pro Union.
     
    74
    Obrázek hry se nikterak nemění. Hosté se sice snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, směrem dopředu jim to zkrátka nefunguje.
     
    72
    Střídání v týmu Philadelphia Union: ze hřiště odchází C.J. Sapong, přichází Cory Burke.
     
    69
    Velká škoda pro domácí. Nguyen se totiž mohl řítit do nadějného přečíslení, hlavní sudí ale nakonec odpískal faul americkému křídelníkovi.
     
    68
    Celkem dlouhý pobyt hostujících hráčů u šestnáctky soupeře končí. Gaddis to zkoušel dalším centrem, i tentokráte byl Miller pozorný.
     
    67
    Rychlý výpad v podání Union skončilo zakončením v podání Saponga. Tvrdou ránu ale dokázal na hranici šestnáctky zablokovat Zimmerman.
     
    66
    Dalekonosný nákop z kopačky brankáře Millera skončil pouze na hlavě McKenzieho, jehož prodloužení míče skončilo až z Blakea.
     
    65
    Philadelphia si vytvořila standardku z velké vzdálenosti, kterou rozehrála nakrátko. Do vápna přeci jenom přiletěl centr, na ten si ale naskočil Ciman.
     
    64
    Na opačné straně hrací plochy to individuálním průnikem zkoušel Accam, který hodně rychle narazil na Moutinha.
     
    63
    Los Angeles mělo k dispozici rohový kop z levé strany, který si vzal na starost Feilhaber. Jeho centr nakonec přistál na rukavici brankáře.
     
    62
    Střídání v týmu Los Angeles FC: ze hřiště odchází Marcus Epps, přichází David Accam.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Ve druhém poločase sledujeme celkem jednoznačnou podívanou, hosté jsou v těžké defenzívě.
     
    61
    Další zákrok pro Blakea! Střídající Kovar si navedl míč na levačku a poté z nějakých pětadvaceti metrů pořádně protáhl brankáře.
     
    60
    Už se zdálo, že se do velké šance dostane Blessing, avšak na poslední chvíli mu uskočil míč daleko od kopačky.
     
    59
    Zimmerman dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec si vybral Feilhabera. Domácí celek to opět zkusil po křídle, Nguyen se ale daleko nedostal.
     
    58
    Po delší době se směrem dopředu podíval také soupeř. Rosenberry chtěl kombinovat s Eppsem, přihrávku ale hravě přečetl Moutinho.
     
    57
    Diomandé už je zpět na nohou, avšak jeho celek bude hrát několik vteřin v početní nevýhodě. To nic nemění na tom, že se domácí forvard dočkal hattricku.
     
    56
    Hodně teatrálním pádem na zem to zkoušel Blessing, hlavní sudí mu ale pád nezbaštil. Může se tak pokračovat ve hře.
    55. DIOMANDÉ - 3:1
     
    55
    Los Angeles FC právě vstřelil branku!
    Máme tady další branku v hostující síti, nicméně ADAMA DIOMANDÉ si při zakončení způsobil nějaké menší poranění. Celá akce začala na pravé straně, načež Blessing netrefil ideálně balón, což ale hrálo do karet právě Diomandému, který propálil Blakea.
     
    55
    Mezitím si autové vhazování od levé postranní čáry vzal na starost Moutinho. Přišla ale rychlá ztráta míče, hrát tak bude soupeř.
     
    54
    Střídání v týmu Los Angeles FC: ze hřiště odchází Eduard Atuesta, přichází Aaron Kovar.
     
    53
    Na hranici ofsajdu číhal na balón Sapong, načež po kontaktu s míčem vyletěl praporek pomezního. Nakonec se jednalo o těsnou záležitost.
     
    52
    Nakonec to vypadá na něco vážnějšího, neboť se nehraje snad už tři minuty. Atuesta nakonec za pomoci lékařů opustil hrací plochu.
     
    51
    Opět se nehraje. Tentokráte po jednom ze soubojů na zemi skončil Atuesta, ke kterému se okamžitě seběhl lékařský personál.
     
    50
    Hodně nebezpečně to zkoušel Kaye, na jehož přízemní nabídku reagoval Diomandé. Střelu patičku nakonec dokázal Blake zneškodnit.
     
    49
    Blessing si narazil s Nguyenem, jenomže posléze se zjevil ve velkém střeleckém úhlu. Los Angeles ale ihned sevřelo svého soupeře.
     
    48
    Ihned v úvodu se na levém okraji hrací plochy dostal k míči Moutinho, který se posléze sám postaral o rozehrávku autového vhazování.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo hned tři branky. V úvodu utkání byli aktivnější hosté, avšak o první dvě branky se postaral soupeř. Těsně před koncem prvního poločasu ale vrátil svůj celek do zápasu Picault. Pro druhý poločas je stále vše otevřené, lepší výchozí pozici ale má Los Angeles.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
    45. PICAULT - 2:1
     
    45
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak pozor, je tu totiž snížení! Epps se vydal po pravém křídle, načež odcentroval do šestnáctky. Miller vyrazil míč pouze před sebe, kde se nejrychleji zorientoval naběhnuvší FAFA PICAULT.
    43. DIOMANDÉ - 2:0
     
    43
    Los Angeles FC právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna trefa pro domácí tábor! Naprosto ukázková akce putovala na kopačku Kayeho, který ještě akci vyšperkoval nabídkou před prázdnou bránu na ADAMA DIOMANDÉHO, který se ani tentokráte nemýlil.
     
    43
    Moutinho to dle výroku sudího ještě stihl na hrací ploše, autového vhazování se ujme právě levý bek Los Angeles.
     
    42
    Nakonec z toho byl další rohový kop pro Union. Hezký centr byl prodloužen na zadní tyč, kde se málem dostal k vyrovnávací trefě Gadis.
     
    41
    Nejvýše do vzduchu se sice dostal Sapong, avšak prodloužení míče směřovalo úplně jiných směrem, než kterým se vydal kolega Dias.
     
    40
    Už delší dobu čekáme na nějakou kloudnější akci. Nyní se kulatého nesmyslu zmocnil brankář Blake, který brzy bude vykopávat.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Steven Beitashour (Philadelphia Union).
     
    39
    Blessing se nakonec dostal k míči, který poslal na hranici šestnáctky na volného Feilhabera. Toho ale zradil hned ten první kontakt s míčem.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Los Angeles to zkusilo akcí na jeden dotek, načež Feilhaber zkoušel z úhlu překvapit Blakea. Hostující brankář nakonec stačil zareagovat.
     
    37
    Diomande si dával pozornost na ofsajd, nakonec se přeci jenom v dobře přihrávky nacházel za obranou soupeře.
     
    36
    Stále ale nesledujeme žádnou ofenzivní hitparádu. Tentokráte skončil na zemi hostující Sapong, kterého podrazil Atuesta.
     
    35
    Po menších zmatkách v domácí šestnáctce, se na zadní tyči dostával do zakončení Picault. Nakonec to jako první zvládl brankář Miller.
     
    34
    Obrázek hry se nikterak nemění. Stále platí, že směrem dopředu je nebezpečnější domácí celek, naopak Philadelphia častokrát chybuje.
     
    29
    No, co chybělo! Nejvýše do vzduchu se dostal Bedoya, jehož hlavičku ale dokázal Miller zneškodnit. Posléze se neujala ani dorážka.
     
    28
    Philadelphia bude mít k dispozici rohový kop z levé strany. Dost možná se k rozehrávce postaví Epps, jenž podobné situace rozehrává.
     
    27
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli čekat ani třicet minut. Nyní jsou na tahu hostující hráči, jenž naprosto přestali hrát.
     
    26
    Teď si ale náběh za obranu nepohlídal Diomande, který se dle výroku pomezního nacházel v ofsajdu. Soupeř okamžitě rozehrál volný kop.
    25. DIOMANDÉ - 1:0
     
    25
    Los Angeles FC právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Hostující obrana byla lehce otevřená, čehož využil ADAMA DIOMANDÉ. Norský útočník si pohrál s Trustym a posléze bezpečně zamířil k zadní tyči.
     
    25
    Před hostující branku se snesl velice nebezpečný centr, který nakonec pouze prosvištěl šestnáctkou. Los Angeles konečně začalo hrát.
     
    24
    Beitashour ještě zabojoval, neboť udržel míč na hrací ploše. Centr pravačkou nevykouzlil nic závratného, nýbrž pouze snadnou práci pro Blakea.
     
    23
    Přenesení hry našlo na levé straně naběhnuvšího Moutinha, který to z první zkoušel na Diomandeho. Tato finální přihrávka už byla o poznání delší.
     
    22
    Picault sice měl na levém křídle dostatek prostoru na ideální centr, i přesto ho poslal pouze do náruče brankáře Millera.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Zatím sledujeme celkem překvapivý scénář hry, výrazně aktivnější je mírný outsider z Philadelphie.
     
    20
    Picault řádil s míčem na hranici pokutového území. Po několik zasekávačkách se rozhodl odcentrovat, Sapong to měl ale velmi těžké.
     
    19
    Solidní výpad v podání hostů nakonec putoval na kopačku Eppse, který nezvládl finální přihrávku. Velkou zásluhu na tom má Ciman, jenž zastavil čitelnou nabídku na Saponga.
     
    18
    Diomande si pokryl míč zády k brance a poté přihrál vedle stojícímu Nguyenovi. Los Angeles se konečně dostalo na delší dobu k míči.
     
    17
    Rosenberry si hodil míč daleko do běhu, nakonec se mu přeci jenom nepovedlo odcentrovat. Miller se sám zhostí rozehrávky od branky.
     
    16
    Ten byl rozehrán nakrátko, což nebylo dobré řešení. Picault totiž neobešel hned prvního bránícího hráče, kterým byl domácí Ciman.
     
    15
    Dias si počkal na náběh kolegy, následně se ale pokoušel sám zakončit. Do dráhy letu míče se postavil Zimmerman, následovat bude roh.
     
    14
    Nakonec se nehrálo více než minutu, na nic vážného to ale nevypadá. Mezitím domácí sportovně odevzdali míč svému soupeři.
     
    13
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil hostující Creavalle. Na scénu okamžitě přispěchal lékařský personál hostujícího celku.
    12. Velká šance Union.
     
    12
    První větší šance zápasu! Sám před brankářem se zjevil Sapong, který ale nedokázal zakončit. Míč se tak dostal k Eppsovi, jenž přestřelil branku.
     
    11
    A tak se kulatý nesmysl dostal až na kopačku opačného brankáře, který to rovněž zkoušel konstruktivní rozehrávkou do strany.
     
    10
    Miller si dával s rozehrávkou od své svatyně hodně načas, nakonec zvolil kombinaci po zemi. Soupeř ale neúnavně napadá rozehrávku.
     
    9
    Svižný výpad táhl Picault, který si navedl míč na levou nohu a poté chtěl odcentrovat. Beitashour se vzorně vrátil, navíc se jako poslední dotkl míče hostující hráč.
     
    8
    Blessing se vydal do rychlého protiútoku, který ale skončil tak rychle, jak vůbec začal. Hosté se totiž stačili hodně rychle vrátit zpět.
     
    7
    Philadelphia se opět celkem snadným způsobem dostala na druhou stranu hrací plochy, spolupráce na pravé straně ale k ničemu nevedla.
     
    6
    Epps vystoupil velmi dobře pro kulatý nesmysl, který mu ale uskočil daleko od kopačky. Hrát bude domácí celek, konkrétněji to bude Ciman.
     
    5
    Picault se snažil na levém křídle rozhýbat hru, což se mu vesměs daleko. Ostrý manévr na pravou nohu ale dokázal přečíst Beitashour.
     
    4
    Dalekonosný nákop měl nalézt volného Diomandeho, avšak velmi dobře zakročil McKenzie. Philadelphia se snaží uklidnit hru.
     
    3
    Poprvé se s kulatým nesmyslem seznámil brankář Miller, jenž se zapojil do přízemní kombinace. Nakonec má míč na kopačce Zimmerman.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Bořek Dočkal po narození syna vynechá dnešní utkání Philadelphie v zámořské lize MLS na hřišti nováčka FC Los Angeles.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles FC: Miller – Beitashour, Ciman, Zimmerman, Moutinho – Feilhaber, Atuesta, Kaye – Blessing, Diomande, Nguyen
    Náhradníci: Blackmon, Brewer, Harvey, Jakovic, Kovar, Lyon

    Philadelphia Union: Blake – Rosenberry, McKenzie, Trusty, Gaddis – Creavalle, Bedoya – Epps, Dias, Picault – Sapong
    Náhradníci: Accam, Burke, Elliott, Fabinho, Fontana, Jones, McCarty

    Rozhodčí: Sibiga.
     
    Philadelphia Union

    Na opačné straně stojí Philadelphia, který se momentálně nachází na šesté pozici východní konference. Philadelphia konečně prolomila dvouzápasovou sérii bez zisku jediného bodu, v minulém kole totiž zdolala Vancouver hladce 4:0. Velkou zásluhu na tom má také český reprezentační záložník Bořek Dočkal, jenž vstřelil hned dvě branky. Bývalý hráč pražské Sparty se rovněž stal nejlepším hráčem uplynulého týdne MLS. Philadelphii se ale absolutně nedaří na venkovních stadionech, k dnešnímu dni uhrála pouze čtyři body, což je vůbec nejhorší počínání v celé východní konferenci. Nejlepším střelcem týmu je již zmiňovaný Bořek Dočkal, který má na svém kontě pět branek.
     
    Los Angeles FC

    Fotbalisté Los Angeles patří i v letošní sezóně k největším aspirantům na celkové prvenství, momentálně jim patří třetí pozice západní konference. Los Angeles má na svém kontě sedmadvacet bodů, na vedoucí Kansas ztrácí pět bodů. Domácí tým dnešního utkání je nebývale slabý na vlastním stadionu, neboť z odehraných osmi zápasů zvítězil pouze v polovině případů. Zdá se, že Los Angeles konečně našlo správný herní rytmus, neboť zvítězilo v posledních dvou zápasech. Tento celek má ve svém kádru několik věhlasných hráčů. Kupříkladu nejlepším střelcem je Carlos Vela, jenž má na kontě sedm branek. V základní sestavě rovněž hraje Marcos Ureña, jenž hraje na MS v Rusku. Zapomenout nemůžeme ani na talentovaného Andrého Hortu, který se překvapivě přesunul z Evropy.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Americká MLS má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Los Angeles FC a Philadelphia Union.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    David Suchý

    Branky: 25. Diomandé (Blessing), 43. Diomandé (Kaye), 55. Diomandé (Blessing), 90+6. Blessing – 45. Picault

    Karty:   85. Nguyen (LAFC) – 39. Beitashour (PHI)


    Los Angeles FC: Miller – Beitashour, Ciman, Zimmerman, Moutinho – Feilhaber (87. Mallace), Atuesta (54. Kovar), Kaye – Blessing, Diomandé (75. Brewer), Nguyen
    Náhradníci: Blackmon, Brewer, Harvey, Jakovic, Kovar, Lyon, Mallace

    Philadelphia Union: Blake – Rosenberry, McKenzie, Trusty, Gaddis – Creavalle, Bedoya – Epps (62. Accam), Dias (82. Fontana), Picault – Sapong (72. Burke)
    Náhradníci: Accam, Burke, Elliott, Fabinho, Fontana, Jones, McCarty

    Rozhodčí: Sibiga – Manikowski, Kampmeinert
    bahis siteleri