Mountfield HK – Norimberk 1:2 (kon.) | Tychy – IFK Helsinky 3:5 (kon.) | Třinec – Djurgården 1:6 (kon.)
Kärpät – Rouen 4:0 (kon.) | Něman Grodno – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Malmö Redhawks – TPS 8:4 (kon.)
Eisbären – Zug 3:5 (kon.) | Mnichov – Junosť Minsk 4:3 (kon.) | Storhamar – Tappara 3:2 (4:3 po s.n.)
Bolzano – Skellefteå 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
HK Něman Grodno
4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
HC Kometa Brno
Pátek 31.08.2018, 18:00 • Ledový palác v Grodnu • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:02
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Nahodil – 2+2 min, vražení na hrazení).
     
    57:38
    Výsledek mohl uzavřít Kryškin, který jel sám na bránu, ale Vejmelka jeho nájezd zneškodnil.
     
    55:32
    Sám před Vejmelkou se zjevil v končící přesilovce Sergej Maljavko, ale tentokrát si rodák z Třebíče připsal výtečný zákrok.
     
    53:56
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Dočekal – 2 min., hákování).
     
    51:45
    Dnešní utkání sleduje 2385 diváků. Tedy téměř vyprodáno.
     
    51:45
    Tak přeci jen gólovka. Petr Kratochvíl se šikovně uvolnil po křídle a sám před Trusem zakončuje pouze do jeho lapačky.
    43:34 MALJAVKO - 4:2
     
    43:34
    Něman Grodno právě vstřelil branku! Bělorusové jsou nesmírně produktivní. Teprve čtrnáctou střelu v zápase vyslal ALEXANDER MALJAVKO a trefil se přesně do šibenice. Nutno říct, že jel od modré sám na komeťáckou bránu a svůj nájezd zvládl s bravůrou. Třetí bod v zápase si připisuje Šmurov. Asistence: Sergej Šmurov.
    38:04 ŠMUROV - 3:2
     
    38:04
    Něman Grodno právě vstřelil branku! Pravidlo nedáš – dostaneš přináší třetí gól v síti Vejmelky. Po dlouhé době se před brněnskou bránou něco dělo a hned je z toho branka. Opět to byl SERGEJ ŠMUROV, který uplatnil důraz v brankovišti, nejlépe se v něm zorientoval a poslal touš do sítě z druhé vlny. Asistence: Artur Savinov.
     
    35:10
    V oslabení se na Truse řítila dvojice Mallet – Dočekal, ale opět se domácí brankář vyznamenal. Akce poté po chvíli pokračovala a Alex Mallet se řítil zcela sám na muže s maskou, jenže mu tváří v tvář neuspěl.
     
    34:56
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Zohorna – 2 min., hákování).
     
    34:07
    A aby toho nebylo málo, teď zase Plášek se Střondalou operovali před brankovištěm a znovu se stav nemění.
     
    33:15
    To jsou věci, to jsou věci. Trus neskutečně vychytal hned trojici hráčů Komety. Postupně neuspěli Dočekal, Süss a Kratochvíl. Puk několikrát poskakoval po brankovišti, nakonec zůstal pod běloruským bojovníkem.
     
    30:17
    Vyloučení v týmu HK Něman Grodno (Koršunov – 2 min., nedovolené bránění).
    30:00 ŠTENCEL - 2:2
     
    30:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesně v polovině zápasu je vyrovnáno. JAN ŠTENCEL napřáhl od modré čáry a ukázal, že to půjde a né že né. Trus před svou bránou vůbec nic neviděl a podruhé v krátké době loví puk ze své svatyně. Tentokrát pumelice šla od tyče do brány a je srovnáno. Asistence: Vojtěch Střondala.
    27:59 HRUŠKA - 2:1
     
    27:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je to tady, Kometa se prosazuje po skvostné přesilovkové kombinaci. JAN HRUŠKA dostal ideální pas před Trusovu bránu a na tohle už běloruský mág nemohl reagovat. Brňané svého soupeře kompletně rozebrali a konečně se dočkali kontaktní branky. Asistence: Luboš Horký, Lukáš Kašpar.
     
    27:15
    No a další tutovka pro Brno. Štencel se uvolnil a dostal se až do zakončení. Trus jeho střelu bekhendem chytá, ale bylo to s faulem a máme tu další přesilovku.
     
    27:15
    Vyloučení v týmu HK Něman Grodno (Maljavko – 2 min., hákování).
     
    25:45
    Což o to, Kometa má velké šance, ale proměnit je. Trus nyní vychytal dvě tvrdé rakety od Mikysky s Barinkou. Vše hodně nebezpečné záležitosti, i Hruškova dorážka měla parametry, ovšem gól stále nepřichází.
    24:01 JELIŠENKO - 2:0
     
    24:01
    Něman Grodno právě vstřelil branku! Jenže místo vyrovnání přichází druhý gól v síti Vejmelky. Domácí už hráli v plném počtu a ANTON JELIŠENKO sotva vylezl z trestné ihned se zapojil do hry a šel sám na brněnského brankáře. Tomu poslal puk mezi betony a běloruský tým vede o dva góly. Bez asistence.
     
    23:14
    Zohorna s Pláškem sami před Trusem, ale reprezentační brankář stále odolává. Kometa v přesilovce hraje velmi dobře a má nebezpečné šance.
     
    22:06
    Kometa hraje první přesilovku zápasu. A v ní Mikuš poslal přihrávku před bránu, kde byl tečující Mallet a mnoho nechybělo. Trus se jen ohlédl za sebe. Následovala rána z otočky v podání Zohorny, těsně nad.
     
    21:39
    Vyloučení v týmu HK Něman Grodno (Jelišenko – 2 min., sekání).
     
    13:15
    Obrovská šance Komety na vyrovnání, Pláškova střela letěla na vyrážečku Truse, od ní se puk odrazil před Jana Hrušku, ale ani on ležícího běloruského reprezentanta nepřekonal.
    10:07 ŠMUROV - 1:0
     
    10:07
    Něman Grodno právě vstřelil branku! Domácí jdou do vedení. SERGEJ ŠMUROV dostal kotouč do ideální pozice před Vejmelkovou bránou a po závaru před ní otevírá rychlou střelou skóre. Asistence: Artur Savinov, Igor Varivončik.
     
    06:27
    Brňané se snaží otupit tlak soupeře napadáním a rychlým přečíslováním. V dobré kombinaci byla nyní první formace, která právě těmito prvky vyšachovala protivníka a mnoho nechybělo, aby Kašpar po přihrávce Zohorny uklidil kotouč do prázdné brány. Zatím největší šance Komety v zápase.
     
    05:12
    Další nebezpečný pokus, od modré pálil Kryškin a Vejmelka se jen ohlížel za svá záda. Puk však skončil těsně vedle. Horký se vrací na led, jeho sekání soupeř nepotrestal.
     
    03:30
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Horký – 2 min.).
     
    03:30
    Obrovská šance pro Grodno. Remězov se prokličkoval mezi obránci a také Lubošem Horký a dostal se až před Vejmelku, který musel vytasit výborný zákrok. Každopádně to bylo s faulem a Kometu čeká oslabení.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 11. Šmurov (Savinov, Varivončik), 25. Jelišenko, 39. Šmurov (Savinov), 44. A. Maljavko (Šmurov) – 28. Hruška (Horký, Kašpar), 30. Štencel (Střondala)


    HK Něman Grodno: Trus (Samankov) – Koršunov, Chomorando, Grišanov, Kryškin, Derlujk, Šuba, Petrov, Lebeděv – A. Maljavko, Pitule, S. Maljavko – Levša, Remězov, Kislij – Jelišenko, Bojarčuk, Malinovskij – Savinov, Šmurov, Varivončik.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Langhamer) – Mikuš, Štencel, Barinka, Mikyska, Bartejs, Malec (C), Kowalczyk – Kašpar, Hruška, R. Zohorna – Horký, Nahodil, Mallet – Dočekal, Süss, Kratochvíl – Plášek, Střondala, Novák.

    Rozhodčí: Kaukokari (FIN), Amosov (BLR) – Zinčenko, Labzou (BLR)

    Diváci: 2385
    bahis siteleri