Rouen – Mountfield HK 2:0 (kon.) | Djurgården – Storhamar 5:2 (kon.) | Junosť Minsk – Mnichov 0:3 (kon.)
Kometa Brno – Eisbären 4:3 (kon.) | Norimberk – Kärpät 4:3 (kon.) | Tappara – Třinec 3:2 (po pr.)
JYP – Banská Bystrica 6:0 (kon.) | Lugano – Plzeň 2:3 (kon.)
konec
HC Lugano
2:3 (0:2, 0:1, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 09.09.2018, 19:45 • Cornèr Arena, Lugano • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Duel je u konce, indiáni uhájili vedení v poslední části a poráží Lugano 3:2! Jako jediný celek v Champions Hockey League zůstávají po čtyřech zápasech bez ztráty bodu a zajišťují si postup do osmifinále Ligy mistrů, a to dokonce už s jistotou prvního místa ve skupině!
    58:44 HOFMANN - 2:3
     
    58:44
    Lugano vstřelilo branku! Minuta a šestnáct sekund do konce a už je to jen o gól! Chorney zavezl kotouč za branku pro Lajunena, ten vrátil před branku na naprosto volného GRÉGORYHO HOFMANNA, jenž dává druhý gól v zápase! Milčakovovi nedal žádnou šanci střelou nad beton k tyči. Asistence: Jani Lajunen, Taylor Chorney.
     
    57:57
    Merzlikins na střídačce, domácí hrají v šesti!
     
    51:21
    Gulaš hledal krásným pasem na zadní tyči Novotného, který však z první netrefil branku! Mohlo být hned zase veseleji pro Škodu, Lugano jí nedá nic zadarmo.
    50:20 HOFMANN - 1:3
     
    50:20
    Lugano vstřelilo branku! Nyní už se GRÉGORY HOFMANN, účastník letošního mistrovství světa, prosadil! Dostal od Cuntiho dobrý pas na pravý kruh a rychle vypálil přesně nad lapačku Milčakova, který se tentokrát natahoval marně a neudrží nulu! Lugano ještě bude bojovat... Asistence: Luca Cunti, Julian Walker.
     
    48:59
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Indrák – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování). Druhý trest tohoto druhu v zápase, poprvé jde na trestnou plzeňský hráč,
     
    45:36
    Gulaš dostal přihrávku na pravou stranu, byl u kotouče první a ještě do doplňoval na levé straně Nedorost, bylo z toho přečíslení dva na jednoho pro Plzeň. Gulaš přihrával Nedorostovi na bekhend, modrobílá třináctka ale ani nadvakrát nedotlačila kotouč za Merzlikinse.
     
    42:38
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Pour – 2 min., držení hole), za faul za hostující brankou.
     
    39:29
    Skvělý Milčakov! Hosté naprosto nezvládají přesilovku a mohou být rádi, že to je stále 3:0. Nejprve ujel Bertaggia, jehož ránu vytěsnil Milčakov ramenem nad branku, následně se utrhl Walker, ale klička k levé tyči nekončí gólem, běloruský gólman zasáhl betonem a následně lapačkou!
     
    36:22
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (J. Kindl – 2+2 min, vražení na hrazení).
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Lapierre – 2 min. + 5 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Lapierre – osobní trest do konce utkání, hrubost).
     
    36:22
    Lugano nevydýchává stav a kapitán domácích Lapierre neudržel nervy, po souboji u mantinelu Jakuba Kindla napadl, shodil rukavice a dostává trest do konce utkání! Jakub Kindl totiž nejprve srazil u mantinelu Hofmanna bude vyloučen, Lapierre se následně šel pomstít a opravdu to přehnal. Do Kindla bušil jak do boxovacího pytle.
     
    35:27
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Kodýtek – 2 min., držení).
    34:06 KAŇÁK - 0:3
     
    34:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Třetí branka indiánů je na světě! Rychlá akce Škodovky v útočném pásmu a Západočeši se prosazují i při hře pět na pět. David Stach od Kaňáka dostal pas na levou stranu, kde byl úplně volný, ale ještě našel před brankou volného LUKÁŠE KAŇÁKA, který se po přihrávce výborně na pravý kruh a z první vypálil k přední tyči těsně vedle natahující se lapačky Merzlikinse. Asistence: David Stach.
     
    32:03
    Chyba v domácí rozehrávce, Eberle našel před branku Kodýtka, ale Merzlikins ho dobře vybruslil a vyráží betonem!
     
    30:43
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Straka – 2 min., hákování).
     
    30:25
    Bürgler se dostal po přihrávce zpoza branky od Klasena do dobré střelecké pozice, Milčakov ale skvěle zasáhl a odolal i dotěrným dorážkám!
     
    26:30
    Cunti se z pravé strany natlačil přes pomalého plzeňského obránce až před Milčakova a zakončil forhendem, běloruský gólman však kryje kotouč před brankovou čárou!
     
    24:16
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Morini – 2 min., držení hole), za faul na Jaroslava Kracíka u mantinelu.
     
    21:22
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Sannitz – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování). Domácí argumentovali, ale nadvakrát byli z kruhu vykázání, a tak přichází vyloučení za zdržování hry a síly na ledě se na chvíli srovnají, poté startuje zkrácená početní výhoda Plzně.
     
    20:14
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Gulaš – 2 min., sekání).
     
    19:07
    Indrák dostal dobrý pas zpoza branky, ale sám před Merzlikinsem selhal, nedokázal z první zvednout kotouč!
    18:03 NĚMEC - 0:2
     
    18:03
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A z početní výhody pěti proti třem padá druhá branka Západočechů! Indiánům zatím přesilovky fungují. David Stach našel z levé strany v předbrankovém prostoru volného VOJTĚCHA NĚMC, jenž z první zasunul kotouč za bezmocného Merzlikinse. Asistence: David Stach, Václav Nedorost.
     
    17:44
    Lugano se osvobodilo, avšak následně hrálo v pěti, dostává tak další dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě a bude bránit oslabení ve třech proti pěti minutu a dvacet vteřin!
     
    17:06
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Bertaggia – 2 min., hákování).
    15:41 GULAŠ - 0:1
     
    15:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Rychlá akce Škody na závěr početní výhody a Západočeši se dostávají do vedení! Čtyřka Lugana už byla hodně unavená a indiáni toho využili, od Nedorosta na pravé straně šel kotouč přes Němce na středu rychle na kapitána MILANA GULAŠE, jenž z nelehké pozice vypálil mimo dosah přesouvajícího se Merzlikinse. Asistence: Vojtěch Němec a Václav Nedorost.
     
    13:49
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Chorney – 2 min., podrážení).
     
    04:48
    Z protiútoku mohli domácí otevřít skóre! Hezký vykombinovali rychlý protiútok na střed na Walkera, který už před sebou měl odkrytou branku, jelikož Milčakov odklouzal do strany, avšak přestřelil!

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 51. Hofmann (Cunti, Walker), 59. Hofmann (Lajunen, Chorney) – 16. Gulaš (Němec, Nedorost), 19. Němec (Stach, Nedorost), 35. Kaňák (Stach)


    HC Lugano: Merzlikins (Müller) – Chorney, Jecker, Ronchetti, Wellinger, Loeffel, Riva, Matewa – Lapierre (C), Lajunen (TS), Hofmann – Walker, Sannitz (A), Klasen – Bürgler (A), Cunti, Romanenghi – Jörg, Morini, Reuille – Bertaggia
    HC Škoda Plzeň: Milčakov (Frodl) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, Kaňák, Pulpán, Vráblík – Nedorost, Novotný, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour

    Rozhodčí: Piragić, Stricker – Kovacs, Altmann
    bahis siteleri