Bohemians – Ne 6:8 (kon.) | Chodov – Slavia Plzeň 14:2 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 11:2 (kon.)
Ostrava – Židenice 5:2 (kon.) | Liberec – Střešovice 3:4 (po pr.) | Jičín – Panthers 5:6 (po pr.)
konec
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
5:2 (1:0, 4:0, 0:2)
K1 Florbal Židenice
Pátek 28.09.2018, 18:00 • ČPP Aréna Ostrava • ČEZ Extraliga žen • 4. kolo
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek svátečního večera. (19:49:52)
     
    Židenice v poslední periodě zvládly jen korigovat stav duelu, když vstřelily dvě branky z holí Evy Smutné a havířovské posily Venduly Šimonové. Ostravanky tak pokračují v suverénní jízdě, když si připisují čtvrtou výhru v nové sezóně. Pro Židenice je to naopak třetí prohra po čtyřech odehraných kolech.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Lišková vyslal do útočného výpadu Vrlíkovou, ta si ale nedokázala dostatečně zpracovat skákající míček, a ten tak skončila až u Remešové.
     
    58:31
    Pospíšilová si pěkně prostrčila míček přes dvě hráčky, sama si jej však poslala příliš daleko na to, aby jej dostihla dřív než brankářka Lišková.
     
    57:44
    Oddechový čas pro Židenice.
     
    56:29
    Židenice právě vstřelily branku!
    Kajfoszová nedokázala zpracovat skákající míček, čehož skvěle využila VENDULA ŠIMONOVÁ, když se jej zmocnila právě ona a svižnou ranou nedala Liškové žádnou šanci. Bez asistence.
     
    56:02
    Na zemi zůstává otřesená Kapcová, která byla zřejmě zasažena někam do oblasti lícní kosti, když si právě tuhle oblast přidržuje svou rukou.
     
    55:38
    Nedovolená hra Židenic dává Ostravankám další možnost rozehrávky míčku při klidovém stavu.
     
    54:38
    Žurková předvedla něco ze své rychlosti, když předběhla hned dvě ze soupeřek a za brankou Židenic se znovu zmocnila míčku, se kterým hledala Kajfoszovou před brankou, leč neúspěšně.
     
    53:25
    Grossová se protlačila i přes dvě hráčky soupeřek. O míček ji ale připravila třetí z hráček Židenic, na kterou už její kličky nestačily.
     
    52:22
    Káčová se zmocnila míčku za svou brankou, odkud s ním vyjela až na polovinu palubovky, kde jej předala zpět na své spoluhráčky. Ty znovu uklidňují hru.
     
    51:01
    Toho se ujmula Kateřina Rybníčková, která se ale dopustila hry s míčkem směrem dozadu, což pravidla při trestném střílení nedovolují. Rozhodčí tak její pokus přerušili dřív, než se hráčka hostí vůbec dostala k zakončení.
     
    51:01
    Rozhodčí nařizují trestné střílení pro Židenice!
     
    50:20
    Židenice uklidnily hru za svou brankou a hledají cestu před branku Liškové.
     
    49:36
    Hráčky hostí se málem dočkaly druhého gólu. Proti ale byla brankářka Lišková, která míček vyrazila za branku.
     
    48:54
    Ostravanky si znovu jen vyměňují míček na své polovině a ukrajují vteřinky ze třetí třetiny.
     
    47:44
    Kapcové se už už po vybojovaném míčku dostávala před Remešovou, brankářka hostí byla ale rychlejší a míčku se zmocnila dříve právě ona.
     
    46:38
    Žurková měla na hokejce svou čtvrtou branku v dnešním zápase po svižné přihrávce spoluhráčky, míček ale nedokázala usměrnit dostatečně přesně na to, aby jej dostala do prostoru tří tyčí.
     
    45:44
    Míček se znovu pohybuje na polovině Židenic. Hostující hráčky se snaží, ale musí se hodně nadřít na každý zisk míčku, což je už v průběhu zápasu muselo stát nespočet sil, které teď bezpochyby chybí.
     
    45:11
    Střela Káčové, která byla úplně osamocena, letěla vysoko nad.
     
    44:39
    Ostravanky i přes obdrženou branku zůstávají aktivnějším týmem a nyní kombinují na útočné polovině.
     
    43:23
    Židenice právě vstřelily branku!
    A i Židenice se dočkávají vstřelené branky. EVA SMUTNÁ se zmocnila míčku na své polovině, po pravé straně se s ním dostala až před Liškovou, odkud poslal míček nechytatelně pod horní víko. Bez asistence.
     
    41:46
    Už to vypadalo, že se Židenic dostanou do útočné akce, znovu však byly zastaveny dobře organizovanou obranou domácích.
     
    41:05
    Ostravanky se nikam neženou a pomalu rozehrávají ze své poloviny.
     
    40:23
    Kapcová dostávala velmi dobrý míček před branku, kde ale na poslední chvíli stačila zasáhnout obránkyně Židenic a míček poslat do bezpečí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:15.
     
    Druhá perioda pokračovala v tom, co nastavila ta první. Ostravanky si hlídají průběh utkání a ve druhé části to potvrdili vstřelením dalších čtyř branek, díky čemuž vedou po dvou třetinách už 5:0. Hráčky Židenic se zvlášť v prostřední periodě nedostali k ničemu kloudnému, z čehož by ohrozili branku Liškové, a tak na jejich části ukazateli skóre svítí nadále nula.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Ostravanky znovu v útočném výpadu. Tentokrát jejich pokus likviduje obrana hostí.
     
    38:00
    Ostrava právě vstřelila branku!
    VIKTÓRIA GROSSOVÁ dostala od Kristíny Hudákové krásnou přihrávku a po slovenské spolupráci poslala míček ze solidní vzdálenosti střelou švihem už popáté v dnešním utkání za záda Remešové. Asistence: Kristína Hudáková.
     
    37:24
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Vrlíková našla učebnicově před brankou na centimetr přesně hůl NELY KAPCOVÉ, která míček i v dvojbloku soupeřek dokázala procedit mezi nohami gólmanky Remešové. Asistence: Markéta Vrlíková.
     
    36:34
    Židenice mají možnost trochu uklidnit hru, když jim rozhodčí přisoudil rozehrávku z rohu.
     
    35:15
    Další střídání formaci po nedovolené hře hostí. Ostravanky teď opravdu mačkají svého soupeře a nedávají mu na palubovce ani centimetr místa.
     
    34:22
    Židenice pouze vyhazují a odcházejí střídat.
     
    33:41
    Židenice už byly v držení míčku za svou brankou a vykoledovaly si faul soupeřek, který znamená jejich rozehrávku míčku v klidovém režimu.
     
    32:46
    Ostravanky nadále hrají to, co potřebují. Hráčkám Židenic se nedá upřít snaha, ale druhé třetině prozatím dominují právě hráčky domácích.
     
    31:10
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hrubice při rozehrávce hostí znamená třetí gól v brance Židenic. Znovu to Kajfoszová, kdo skvěle četl hru, když se zmocnila se míčku při rozehře soupeře, předala jej bekhendem ROMANĚ ŽURKOVÉ, která svižnou střelou kompletuje hattrick v dnešním utkání! Asistence: Pavla Kajfoszová.
     
    30:55
    Nakonec z toho byla rychlá akce a střela z velké vzdálenosti, kterou Remešová bez problémů likviduje.
     
    30:34
    Židenice po dlouho odmlce v držení míčku. Uvidíme, co hráčky hostí vymyslí.
     
    29:57
    Tuhý boj v rohu palubovky za brankou Židenic nakonec skončil míčkem k rozehře pro hostující hráčky.
     
    28:22
    Rybníčková zabojovala za brankou Liškové a vybojovala míček při zmatcích v obraně Ostravy. Ty ale neměly dlouhého trvání a u míčku jsou znovu domácí hráčky.
     
    27:15
    Běhounková vybojoval míček, poslal jej na svou spoluhráčku a spolu pelášily do směrem k Liškové. Druhá hráčka se nakonec rozhodla pro střelu z velké vzdálenosti, která letěla daleko od branky domácích.
     
    26:33
    Ostravanky mají k dispozici rozehrávku z rohu za svou brankou. Židenice už jsou opravdu dlouho bez hry s míčkem, což je musí stát velké množství sil.
     
    25:52
    Paulína Hudáková nikam nespěchá a v klidu si vyměňuje míček na své polovině se svou spoluhráčkou.
     
    24:39
    Židenice se až nyní dostaly na polovinu soupeře, a i tak jejich čas v této části hřiště neměl dlouhého trvání, když o míček rychle přišly a hráčky v černých dresech odcházejí střídat.
     
    23:21
    Káčová s Kotzurovou v poklidu rozehrávaly na své polovině, odkud jedna z nich našla rychlým pasem Vrlíkovou. Její rána relativní blízkosti letěla mimo.
     
    22:33
    Ostravanky nadále tlačí Židenice na jejich polovině a hostující hráčky se ne a ne dostat k míčku.
     
    21:14
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Kajfoszová skvělým vypíchnutím připravila o míček hráčku soupeře, vydala se po levé straně na útočnou polovinu, kde přesným pasem našla ROMANU ŽURKOVOU, a ta ranou z první nedala Remešové žádnou šanci. Zároveň je to pro hráčku Ostravy druhý gól v zápase. Asistence: Pavla Kajfoszová.
     
    20:34
    Židenice jen poslaly míček na polovinu soupeře a odcházejí střídat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:37.
     
    Ve velkém stylu naskočily do první periody hráčky domácí Ostravy a odměnou jim byla první branka utkání. Romana Žurková poslal svůj tým do vedení po pěkném úniku Grossové. Hráčky Židenic si také vytvořily své šance, žádná z nich ale nenadělala Liškové příliš starostí, a tak domácí hráčky vedou po první části zaslouženě o jednu branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Ostravanky už uklidňují hru za svou brankou a vyčkávají konec první části.
     
    18:44
    Remešová si skočila rybičku pro míček, který vyrazila po střele Šromotové a rozehrává na své spoluhráčky.
     
    17:52
    Pospíšilová se nejrychleji zorientovala a zmocnila se padajícího míčku, aby se následně umístila a vyslala směrem na Liškovou střelu tahem, která skončila jen těsně vedle pravé tyče.
     
    16:25
    Šromotová se učebnicově uvolnila na útočné polovině a ještě stihla předložit míček spoluhráčce na druhou stranu, útočné části. Ta ale nedokázala ranou z první umístit děravou kouli do prostoru tří tyčí.
     
    15:31
    Pospíšilová to zkoušela po levé straně, její akce ale neměla dlouhého trvání, když ji hrou tělem odstavila od míčku jedna z obránkyň Ostravy.
     
    14:20
    Na konci solidní kombinace domácích byla Kapcová, která vyslal střelu z první, jež byla ale zablokována první obránkyní Židenic a míček skončil vysoko nad.
     
    13:28
    Ostravankám se nevyvedla rozehrávka a natropily si zbytečné potíže. Hráčky Židenic ale nebyly dostatečně rychlé, aby jejich zaváhání stihly využít a ohrozit branku Liškové.
     
    12:12
    Běhounková se řítila na Liškovou a vyslala na ni pokus po zemi, při kterém si však stihla i ublížit a pomalu odkulhává na střídačku.
     
    11:40
    Rozhodčí spatřil za brankou Liškové vražení na hrazení od jedné hráčky Židenic, a tak budou mít k dispozici rozehrávku míčku domácí.
     
    10:41
    Židenice se nechtějí spokojit s nepříznivým stavem a ihned vyvíjejí útočnou aktivitu. Naposledy se o to pokusily Demerová s Rybníčkovou, leč prozatím marně.
     
    09:19
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A hráčky domácích se také dočkaly! Grossová si navedla míček po pravé straně, odkud jej poslala na ROMANU ŽŮRKOVOU, a ta už neměla problém jej dopravit do odkryté klece hostující svatyně. Asistence: Viktória Grossová.
     
    08:11
    Remešová likviduje ramenem další šanci z bezprotřední blízkosti. Nutno řict, že na větší šance vedou prozatím jednoznačně domácí hráčky Ostravy.
     
    07:47
    Židenické hráčky rozehrávají z rohu své obranné poloviny.
     
    06:32
    Trestuhodně ztratily obránkyně Židenic míček za svou brankou a byla z toho gólovka Ostravy! Domácí hráčka rychle posílala míček před branku na svou spoluhráčku, která však nedokázala nasměrovat míček tak, aby přešel brankovou čáru. Velká škoda pro domácí.
     
    05:21
    Židenice se dostaly po delší odmlce na útočnou polovinu a hned je z toho tlak, který dělá Ostravankám nemalé potíže.
     
    04:47
    Rozhodčí znovu přerušují hru pro nedovolený zákrok domácích.
     
    03:35
    K Lackové se dostal do prostoru před brankou odražený míček, a ta ranou z první vyslala pozemní pumelici těsně vedle pravé tyče Remešové. Brankářka hostí ještě stihla zachytit odražený míček od mantinelu a rozehrává na své spoluhráčky.
     
    02:39
    Domácí kombinovaly na útočné polovině, jeden z rozhodčích dnešního duelu ale spatřil útočný faul, a tak se k míčku dostávají Židenice.
     
    01:13
    Drápalové se na druhé straně útočné poloviny ukazovala úplně osamocená Janečková. Prvně jmenovaná se ale rozhodla pro samostatné zakončení, které se jí vůbec nevyvedlo a u míčku jsou opět hráčky Ostravy.
     
    00:35
    V první velké šanci domácí Vrlíková. Úplně sama před Remešovou ale trefila pouze prostor, kde se pohybovala brankářka hostí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva nastoupila na palubovku v ČPP Aréně. Utkání za pár chvil vypukne.
     
    Úvodní sestavy:

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Lišková (Dupčáková) – Kotzurová, Zuzaníková, Grossová, Kajfoszová – Žurková, Vrlíková, Lacková – Káčová, Šromotová, Kapcová – K. Hudáková, P. Hudáková

    K1 Florbal Židenice: Remešová (Krištofová) – Sedláčková, Pravcová, Drápalová, Knapová, Pospíšilová – Janečková, Smutná, Hnátková – Rybničková, Hřebíčková, Nečasová – Indrová, Chromá, Švehlová – Běhounková, Dernerová, Šimonová

    Rozhodčí: Petřík, Podlesný.
     
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

    V Ostravě prožili naopak úspěšnou loňskou sezónu, i přes bleskové vypadnutí v semifinále s městským rivalem z Vítkovic. Do letošních bojů ale vstoupily hráčky Ostravy znamenitě. Všechny tři dosavadní duely, které mimo jiné odehrály na palubovkách soupeřů, vyhrály vždy rozdílem nejméně tří branek, a momentálně tak vévodí tabulce Extraligy žen.
     
    K1 Florbal Židenice

    Hráčky Židenic po loňské úspěšné baráži o udržení, kterou zvládli proti Brnu 3:0 na zápasy, znovu vstoupily do letošního ročníku Extraligy žen. V něm v prvních dvou kolech utrpěly porážky doma proti Ivanti Tigers a na palubovce Střešovic, aby si v posledním kole poradili znovu na domácí půdě s hráčky Liberce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Daniel Gargulák


    Hledáme zpravodaje pro tým K1 Florbal Židenice. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 10. Žurková (Grossová), 22. Žurková (Kajfoszová), 32. Žurková (Kajfoszová), 38. Kapcová (Vrlíková), 38. Grossová (K. Hudáková) – 44. Smutná, 57. Šimonová


    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Lišková (Dupčáková) – Kotzurová, Zuzaníková, Grossová, Kajfoszová – Žurková, Vrlíková, Lacková – Káčová, Šromotová, Kapcová – K. Hudáková, P. Hudáková
    K1 Florbal Židenice: Remešová (Krištofová) – Sedláčková, Pravcová, Drápalová, Knapová, Pospíšilová – Janečková, Smutná, Hnátková – Rybničková, Hřebíčková, Nečasová – Indrová, Chromá, Švehlová – Běhounková, Dernerová, Šimonová

    Rozhodčí: Petřík, Podlesný
    bahis siteleri