Dvůr Králové n. L. – Vrchlabí 3:4 (1:2 po s.n.) | Letňany – Jablonec n/N 1:7 (kon.) | Kolín – Nymburk 5:2 (kon.)
Klatovy – Bílina 4:3 (kon.) | Děčín – Řisuty 3:2 (kon.) | Kobra – Sokolov 1:11 (kon.)
konec
HC Děčín
3:2 (1:2, 0:0, 2:0)
HC Řisuty
Sobota 29.09.2018, 18:00 • Zimní stadion Děčín • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje z děčínského zimního stadionu. Nový ročník druhé hokejové ligy je už v plném proudu a dnes je na programu šesté kolo a my v jeho rámci prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Děčín a HC Řisuty.
     
    HC Děčín

    Domácím Medvědům zatím úvod sezóny nevychází podle představ. V tabulce se nacházejí na předposledním, šestém místě a na své konto si připsali tři body. Po dvou úvodních prohrách s Mostem a Klatovy Děčín plně bodoval přesně před týdnem, kdy na svém ledě porazil 7:4 pražskou Kobru. Po sympatickém výkonu si tak připsali vůbec první body do tabulky. Jenže uprostřed tohoto týdne, tedy ve středu, zajížděli na horký led do Sokolova, který ještě neztratil ani bod. A neztratil ho ani po duelu s Děčínem, když zvítězil 5:0. Zápas zřejmě rozhodly i nevyužité přesilové hry Medvědů, jedna z nich byla dokonce i pět na tři. Baník tak nedovolil soupeři ani jeden gól a dále se tak vyhřívá na prvním místě bez ztráty kytičky. Medvědi tak budou chtít tento neúspěch napravit už v sobotu, kdy přivítají poslední Řisuty.
     
    HC Řisuty

    Hosté z Řisut, jejichž trenérem je olympijský medailista z Nagana z roku 1998 Martin Procházka, jsou na tom úplně stejně jako hráči Děčína. Poslední jsou jen díky horšímu skóre. Po třech vysokých porážkách v řadě – se Sokolovem 3:7, s Bílinou 3:8 a s Mostem 4:11 ve středu Řisutští zabrali a poprvé si připsali tři body, když porazili 3:0 Klatovy. V sobotu nás tak čeká velká bitva o bodový zisk. Oba celky prahnou po dalším úspěchu a čeká nás tak zajímavý zápas, který si nenechte ujít. Kdo se po konci tohoto duelu bude radovat z jakéhokoli vítězství, nám napoví až samotné střetnutí.
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se Děčínu proti Řisutům dařilo. Ze čtyř duelů třikrát plně bodovali a jednou odešli poraženi po nájezdech. Získali tak deset bodů ze dvanácti možných. Hosté tak mají svému soupeři co vracet.

    Vzájemné duely z předchozí sezóny

    Děčín – Řisuty 6:2
    Řisuty – Děčín 4:3sn
    Děčín – Řisuty 4:2
    Řisuty – Děčín 2:3
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Volke (Lavinger) – Hříbal, Heš, Kaltenböck (A), Loukota, Vaněk, Zdvořáček, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (C), Bárdoš, Krliš, Faigl, Petráš, Kordule, Sýkora, Navarra

    HC Řisuty: Ilašenko (Matuna) – Kučera J., Chládek, Potěchin, Kolářík, Šíma, Novák, Rudovský, Kos (C), Patyk, Urbanec, Vyskočil, Fortelka, Piovarči, Náprstek, Hampl, Kučera M., Rod (A)

    Rozhodčí: Jaroš – Toman, Goltsch.
     
    K utkání je vše připraveno, oba celky se už pozdravily na modrých čarách a za malý okamžik jdeme na to.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Medvědi se hned dostali do útočného pásma, zastavil je ale ofsajd a hra se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    00:19
    Hned na to se tam dostali znovu a roztáhli akci před Ilašenkem, který však nemusel zasahovat. Pomohla mu obrana, která puk vyhodila do středu hřiště.
     
    01:00
    Kotouč se dostal do obranného pásma Děčína a ten tak zakládá další útočnou akci.
     
    01:29
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Hosté se natlačili před domácí branku a z první šance slaví úvodní branku. TOMÁŠ ROD zblízka prostrčil kotouč za Volkeho záda a ten tak nemohl nic dělat – 0:1. Asistence: Josef Urbanec a Petr Patyk.
     
    02:36
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Matěj Kos – 2 min., sekání).
     
    02:52
    Medvědi se usídlili v pásmu hostů na Ilašenka mířila první přesilovková střela. Ovšem tu brankář hostů vyrazil a jeden z obránců puk vyhodil až před domácí branku.
     
    03:37
    A další osvobození Řisut a hosté tak šetří cenné vteřiny ze svého oslabení, které zatím hrají velmi dobře.
     
    04:15
    Ilašenko zastavil střelu Kaltenböcka od modré čáry a svůj tým podržel. Navíc se hosté znovu osvobozují a tohle oslabení už zvládnou.
     
    04:36
    Řisuty jsou v plném počtu.
     
    05:10
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Jen co se hosté ubránili v oslabení, přidávají z další šance už druhou trefu. DAVID VYSKOČIL dostal nabito na pravou stranu a poté svou střelou švihem překonal domácího brankáře – 0:2. Asistence: Václav Kolářík a Matěj Kos.
     
    06:19
    Po zákroku Ilašenka je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    06:44
    Následně pak se hosté znovu uvolnili a rychle nabruslili do útočné třetiny, jejich střela tam ale byla nepřesná. Volke pak podržel kotouč a poslal ho pryč od své branky.
     
    07:21
    Daniel Volráb nahodil puk před branku hostů, kde se ho snažil dorazit Jan Bárdoš, ovšem Ilašenko sebral kotouč a raději ho přikryl pod svojí lapačkou. Hra je znovu přerušena.
     
    07:48
    Pavel Zajan sjel před Ilašenka, kde se pokusil sklepnout kotouč, ale ani tato situace nebyla pro hostujícího brankáře příliš těžká. Má tak znovu kotouč pod kontrolou.
     
    08:38
    Zdeněk Petráš byl tísněn obráncem Řisut a nedostal se tak do zakončení. Hosté tak získávají puk na svou stranu a opět opouštějí obranné pásmo.
     
    09:30
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Michal Fortelka – 2 min., napadení).
     
    09:44
    Štěpán Kuchynka se natlačil před Ilašenka, nadvakrát ho zkoušel překonat, ale hostující gólman znovu dalším zákrokem podržel svůj tým.
     
    10:01
    Medvědi se sami vykázali z útočného pásma a musejí ho tak opustit. Puku se zmocnil jeden z hostujících obránců a poslal ho až před Volkeho branku.
     
    11:07
    Pavel Zajan nebyl daleko od kontaktní branky. Těsně před Ilašenkem zvedl kotouč a ten už mířil do horního rohu jeho branky, ale Jan Ilašenko dokázal nastavit ruku a puk srazil za sebe!
     
    11:30
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    11:42
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi se dostávají na dostřel jediné branky. Po pěkně sehrané kombinaci propálil Ilašenka ONDŘEJ SÝKORA a Děčínu se tak dýchá o poznání lépe – 1:2. Asistence: Václav Krliš.
     
    12:10
    A mohlo být vyrovnáno! Pavel Kordule šel sám na Ilašenka a z pravé strany zakončoval. Fantastický zákrok hostujícího brankáře, který vytasil efektní semafor znamená, že nyní opravdu hodně podržel svůj tým!
     
    12:59
    Další nebezpečí před brankou Řisut. Kotouč zůstal ležet těsně před brankovou čárou, kde se ho snažil dostat za Ilašenkova záda jeden z domácích hráčů. Ovšem obránce Řisut za minutu dvanáct odpálil puk mimo!
     
    13:47
    Nyní si museli pozor dávat Děčínští před vlastní brankou, Martin Volke ale dokázal zakročit proti nenápadné střele Kose a nyní on podržel Medvědy.
     
    14:22
    Milan Piovarči držel dlouho kotouč před domácí brankou. Poté sjel před Martina Volkeho, jenž lapačkou ukryl puk pod ní. Další pozorný zákrok děčínského brankáře.
     
    15:28
    Ondřej Sýkora se ocitl tváří v tvář Ilašenkovi, jeho přízemní pokus však za jeho záda neprošel. Hosté rychle otáčejí hru dopředu.
     
    16:36
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Štěpán Kuchynka – 2 min., sekání).
     
    17:01
    Ondřej Hampl střílel z levého kruhu, Volke jeho pokus vykryl a poté domácí hráči poslali kotouč až před Jana Ilašenka.
     
    17:46
    Václav Kolářík vyslal nebezpečnou střelu od modré čáry a Martin Volke byl na svém místě a pohotovým zákrokem jeho projektil vykryl. Hra je přerušena.
     
    18:14
    Václav Krliš získal kotouč a spěchal v oslabení do útočného pásma, ač byl tísněn, vyslal z levého kruhu střelu, se kterou měl nakonec Ilašenko problém. Puk ale vyrazil před sebe a ten si sebral hostující obránce.
     
    18:36
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před jejich branku. Vhazovat se bude po pravici Ilašenka.
     
    19:56
    Ještě šance hostů, kterou pokryl Martin Volke a poté před dotírajícími hosty raději zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní se hosté brzy ujali vedení o dva góly, Medvědi však vsítili kontaktní branku a poté dvakrát po sobě neměli daleko k vyrovnání. Dvě velké šance Ilašenko pokryl a vedení hostů udržel. Uvidíme, nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Hosté se hned dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Jana Ilašenka.
     
    20:20
    Pavel Zajan sklepl kotouč za brankou hostů a zpětnou přihrávkou vyzval Jana Bárdoše. Ovšem do jejich souhry vložil hůl Chládek a šanci Děčína zastavil.
     
    21:06
    Bekhendová střela Pavla Zajana prolétla kolem hostující branky a Ilašenko tak nemusel vůbec zasahovat. Nicméně domácí stále drží útočné pásmo.
     
    21:56
    Nyní zahrozili hosté před domácí brankou a Volke se musel ve svém brankovišti otáčet. Nakonec střelu po zemi ukryl pod svojí lapačkou.
     
    22:43
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Ondřej Sýkora – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    23:32
    Domácí ujeli ve vlastním oslabení dva na jednoho. Václav Krliš nabral na pravé straně rychlost a puk poté poslal Pavlu Zajanovi, jenž v obrovské šanci jen těsně minul hostující klec!
     
    23:57
    Hosté se už nastěhovali do útočného pásma a roztáčejí přesilovkový kolotoč. Domácí ale zachytili odražený puk a poslali ho daleko od své branky.
     
    24:43
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    25:13
    Michail Potěchin nahodil puk ze středního pásma a ten se dostal až k Volkemu, který ho dostal do své lapačky. Před dotírajícími hosty pak raději hru přerušil.
     
    26:03
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Oto Rudovský – 2 min., sekání).
     
    26:53
    Hosté se zatím v oslabení brání dobře a vyhazují puky až před domácí branku. Děčínští si zatím nevypracovali ani jednu šanci. Minuta z přesilovky je téměř pryč.
     
    27:41
    Po delším pobytu Medvědů v pásmu hostů se k puku dostali Řisutští, kteří puk vyhodili okamžitě až před branku Martina Volkeho.
     
    28:03
    Oto Rudovský skáče na ledovou plochu a hosté jsou v plném počtu. Další oslabení tak zvládli.
     
    29:00
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Ondřej Sýkora – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:12
    Děčínští hráči vybojovali po dlouhé době puk a hned ho posali až před hostující branku.
     
    30:01
    Další velká šance Medvědů ve vlastním oslabení. Pavel Zajan střílel z pravé strany a kotouč se odrazil od Ilašenka, prosvištěl brankovištěm a skončil v rohu kluziště.
     
    30:48
    Radomír Vaněk získal puk a znovu ho okamžitě poslal až před hostující klec.
     
    31:00
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    31:15
    A znovu mohlo být vyrovnáno. Medvědi v další obrovské šanci pálili na Ilašenka, ten vytasil další pohotový zákrok a v posledních chvílích drží svůj tým.
     
    32:19
    Ilašenko je doslova ostřelován a až není možné, co domácí celek nepromění. Pravdou je, že brankář Řisut ve svém brankovišti doslova čaruje. Klobouk dolů před jeho výkonem!
     
    32:48
    Jan Bárdoš dostal přihrávku od Ondřeje Hříbala a prvně jmenovaný pálil znovu na hostujícího brankáře, jenž nastavil svoji hůl a znovu drží Řisuty.
     
    33:45
    Pavel Kordule objel branku, dostal se před Ilašenka a zakončil. Kotouč se poté odrazil na levou stranu, kde střílel Matěj Heš a Ilašenko jeho dělovku kryje dalším zákrokem.
     
    34:35
    Štěpán Kuchynka si sjel do prostoru mezi kruhy, poté vystřelil a brankář hostů vyrážečkou poslal kotouč do rohu kluziště.
     
    35:25
    Medvědi získali znovu pásmo, hosté zahráli puk na zakázané uvolnění a vhazovat se tak bude po levé ruce Jana Ilašenka.
     
    36:14
    Po dlouhé době se chtěli hosté dostat do útočného pásma, ale domácí je zastavili ve středním pásmu a míří zpět před Ilašenka.
     
    37:42
    Jakub Kučera skončil po nezaviněné srážce u mantinelu na zemi a na střídačku mu museli pomoci spoluhráči. S hostujícím hráčem to nevypadalo dobře, zřejmě se udeřil do hlavy a utrpěl otřes mozku. Doufejme, že bude v pořádku. Zřejmě poputuje na vyšetření do nemocnice.
     
    38:35
    Další zákrok si připisuje Ilašenko, který kryje střelu Václava Krliše z levé strany. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetina.
     
    39:50
    Václav Krliš se proháčkoval obranou hostů a dostal se do zakončení, ovšem po jeho střele zaduněly betony Ilašenka. To znamená, že hostující brankář kryje další střelu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je minulostí. V ní žádná branka nepadla, ale Medvědi měli velké množství šancí, které fantasticky kryl Jan Ilašenko, který svůj tým podržel a udržel tak těsné vedení hostů. Medvědi po obrovském tlaku nakonec nevyrovnali. Mají ale možnost ještě ve třetí třetině, která začne přibližně v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Medvědi se hned na začátku třetí třetiny dostali do útočného pásma, Ilašenka ale neohrozili.
     
    41:10
    Poté na druhou stranu zamířili hosté, ale počínali si podobně. Puk pak získali znovu domácí hráči a zamířili s ním zpět před hostující klec.
     
    41:41
    Nyní už musel brankář hostů zasahovat a lapačkou ukryl střelu Pavla Zajana. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    42:06
    Tomáš Faigl pálil z levé strany a Ilašenko jeho střelu kryje. Znovu zastavuje hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce. Medvědi tak pásmo udrželi.
     
    42:16
    Václav Krliš nahodil puk před hostující brankou a spěchal vystřídat, aby na led pustil hráče z první formace.
     
    43:08
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Václav Kolářík – 2 min., držení).
     
    43:35
    Medvědi roztáhli akci v pásmu hostů, na Ilašenka šla další střela, tu ale znovu dokázal vykrýt. A poté se hosté osvobozují.
     
    44:07
    A další vyhození hosty až před domácí branku. Medvědi tak musejí zakládat svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    44:34
    Řisutští hrají své oslabení velmi dobře a opět získaný kotouč letěl až před Martina Volkeho. Ten ale puk odehrál a Medvědi tak rychle vnikli do útočného pásma znovu.
     
    45:08
    Hosté jsou už kompletní.
     
    45:50
    Obrana hostů nyní pokryla důkladně svůj prostor před Ilašenkem a Tomáš Faigl se tak nemohl dostat do zakončení. Stále ale mají Medvědi mírnou převahu a snaží se o vyrovnání.
     
    46:32
    Zakázané uvolnění hostů stěhuje hru znovu před jejich branku, kde se bude vhazovat po levé ruce Jana Ilašenka.
     
    46:35
    Děčín právě vstřelil branku!
    Urputná snaha Medvědů znamená vyrovnání! Z ničeho nic se dostal kotouč k VÁCLAVU KRLIŠOVI, jenž napálil puk a trefil se přesně do vinglu hostující branky – 2:2. Ilašenko tak nemohl vůbec zareagovat. Asistence: Daniel Volráb.
     
    47:26
    Další pobyt domácích si vynutil další vhazování před Ilašenkem, jenž kryl další střelu Děčína.
     
    47:49
    Tomáš Faigl nyní dobře sekundoval unikajícímu hráči hostů, jenž se dostával před domácí branku po levé straně. Útočník Děčína tak pomohl domácímu brankáři, který tedy nemusel do zákroku.
     
    48:46
    Střela Štěpána Kuchynky jen těsně lízla břevno hostující branky. Ilašenko se jen ohlížel a puk kontroloval.
     
    49:04
    Hosté nyní zahrozili před domácí brankou a i Martin Volke si připsal pohotový přesný zákrok. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    49:13
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Matěj Kos – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:55
    Matěj Heš si nabruslil na vrchol kruhů a poté jedovkou prověřil Jana Ilašenka. Ten puk kryje do náruče a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    50:16
    Václav Kolářík získal kotouč a hned ho poslal až před domácí branku. Pošetřil tak cenné vteřiny z hostujícího oslabení.
     
    50:50
    Zdeněk Petráš tváří v tvář Ilašenkovi neuspěl, ten znovu drží svůj tým dalším přesným zákrokem.
     
    51:13
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    51:24
    Děčín právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádherná akce Děčína. ROMAN NAVARRA dostal přihrávku, poté objel branku a dostal se s kotoučem až k levé tyči Ilašenka a dokázal najít škvírku mezi ním a tyčkou a umístil puk za jeho záda – 3:2. Medvědi tak poprvé v utkání strhávají vedení na svou stranu. Asistence: Jan Kaltenböck a Martin Volke.
     
    53:22
    Domácí vycítili šanci a dlouho se opět drželi v útočném pásmu. Ilašenko ale vykryl další střelu Navarry a přerušuje hru.
     
    53:34
    Pavel Kordule z prostoru mezi kruhy nechal vyniknout opět Jana Ilašenka. Znovu je tak hra přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    54:02
    Roman Navarra nahodil puk před branku hostů, kde ho tečoval Zdeněk Petráš a puk poslal jen těsně nad břevno hostující branky.
     
    55:20
    Nyní musel zasahovat Martin Volke proti hostující střele, která byla nebezpečná. Nakonec ukryl puk pod lapačku a také hru přerušuje.
     
    55:41
    Po další střele Daniela Volrába končí puk na Ilašenkovi. Hosté jsou tak stále pod tlakem a nemohou se vymanit, aby vyhodili puk do bezpečí.
     
    56:06
    Michail Potěchin vystřelil z levého kruhu a jeho dělovku kryje pravým betonem Martin Volke. Ten tak znovu podržel svůj tým a jeho těsné vedení.
     
    56:41
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Zdeněk Petráš – 2 min., podrážení).
     
    57:11
    Martin Volke si nyní připsal velice důležitý zákrok. Od modré čáry pálil jeden z hostů a proti němu nastavil děčínský brankář svou lapačku. Za svůj zákrok sklidil potlesk děčínského publika.
     
    57:34
    Hosté drží útočné pásmo a stále ostřelují děčínskou branku. Václav Krliš sebral odražený kotouč a hned ho poslal až před Ilašenka.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:23
    Další osvobození Medvědů.
     
    58:41
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    59:23
    Medvědi se dostali do další šance, ale obrana hostů zakročila. Nicméně stále drží puk na svých holích a nepouštějí hosty k powerplay.
     
    59:51
    Hosté hrají powerplay.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi nakonec strhli ve třetí třetině vedení na svou stranu a to si udrželi až do konce. Berou tak tři body.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:06:20)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. Sýkora (Krliš), 47. Krliš (Volráb), 52. Navarra (Kaltenböck, Volke) – 2. Rod (Urbanec, Patyk), 6. Vyskočil (Kolářík, Kos)


    HC Děčín: Volke (Lavinger) – Hříbal, Heš, Kaltenböck (A), Loukota, Vaněk, Zdvořáček, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (C), Bárdoš, Krliš, Faigl, Petráš, Kordule, Sýkora, Navarra
    HC Řisuty: Ilašenko (Matuna) – Kučera J., Chládek, Potěchin, Kolářík, Šíma, Novák, Rudovský, Kos (C), Patyk, Urbanec, Vyskočil, Fortelka, Piovarči, Náprstek, Hampl, Kučera M., Rod (A)

    Rozhodčí: Jaroš – Toman, Goltsch
    bahis siteleri