Machačkala – Zenit 2:1 (kon.) | FK Krasnodar – Dynamo 3:0 (kon.) | Spartak – Rostov 0:1 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
0:1 (0:0)
FK Rostov
Neděle 30.09.2018, 18:00 • Otkrytie Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:15. (19:54:31)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec rozhodla jediná branka, o kterou se postaral hostující Zujev. Rostov sváděl s favoritem tohoto zápasu velice vyrovnanou podívanou, naopak byl v některých pasážích mnohem aktivnější. Spartak toho směrem dopředu moc nepředvedl, za celý zápas si nevypracoval žádnou stoprocentní šanci. Utkání bylo bohaté na nedovolené zákroky, navíc sudí hodně hraničních zákroků pouštěl. Spartak tak domácí publikum absolutně nepřesvědčil, naopak Rostov se postaral o jedno z největších překvapeních tohoto kola.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídající Luís si tak dlouho hledal pozici pro centr, až nakonec trefil padajícího Wilusze. Spartak má k dispozici šestý rohový kop, uvidíme vyrovnání?
     
    90+2
    Posléze ještě na zemi skončil hostující Zujev, který to zřejmě pořádně schytal. Hostující hráč se záhy ocitl zpět na nohou.
     
    90+1
    Gatcan se pokoušel individuálním způsobem proniknout až k opačné šestnáctce, tam ho ale čistým zákrokem připravil o balón Bocchetti.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Spartak se marně pokouší vyrovnat, naopak hosté vycházejí ze zajištěné obrany.
     
    88
    Opět zoufalá rozehrávka. Střílená nabídka trefila hned prvního protihráče, kterým byl Gatcan. Hostující záložník nakonec poslal míč za postranní čáru.
     
    87
    Až nyní to Spartaku celkem vyšlo, Ingason musel na poslední chvíli vytasit nedovolený zákrok. I tentokráte se u balónu nachází záložník Fernando.
     
    84
    Sudí nastavil hodně benevolentní metr, tentokráte se na zemi svíjel Melgarejo, nicméně ani on nevybojoval standardní situaci. Pokračuje se ve hře.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Rostov zatím pohodlně hájí jednobrankové vedení, domácím už moc času nezbývá.
     
    82
    U pokutového území skončil na zemi Adriano, který se marně dožadoval odpískání faulu. Hlavní sudí nakonec nechává pokračovat ve hře.
     
    81
    Melgarejo se ještě pokoušel zachytit míč na hrací ploše, což mu ale nevyšlo dle představ. Rostov se postará o další autové vhazování.
     
    80
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Timofej Kalačev, přichází Artur Jusupov.
     
    79
    Nyní se několik vteřin nehrálo, neboť na zemi skončil jeden z hráčů moskevského celku. Už se ale pokračuje ve hře, Abajev bude vykopávat.
     
    78
    Gulijev si nechtěl komplikovat život a raději poslal míč až k brankáři Abajevovi, který pro změnu přesně odkopl na kopačku Kalačeva.
     
    77
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Dmitrij Kombarov, přichází Zé Luís.
     
    76
    Centr sice našel na hranici malého vápna Džikiju, jeho hlavička ze záklonu ale nebyla úspěšná. Abajev se postará o odkop do své branky.

    David Suchý

    Branky: 67. Zujev

    Karty:   13. Kalačev (RTV), 23. Paršivljuk (RTV)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:15.
    FK Spartak Moskva: Maximenko – Rasskazov, Bocchetti, Džikija (C), D. Kombarov (77. Luís) – Samedov (64. Lomovickij), Zobnin, Hanni (71. I. Popov), Fernando, Melgarejo – L. Adriano.
    Náhradníci: Rebrov – Ignatov, Lomovickij, Mamin, Luís, I. Popov, Timofejev, Tašajev, Maslov, Gaponov.

    FK Rostov: Abajev – Paršivljuk, Ingason, R. Sigurdsson, Wilusz, Skopincev – Kalačev (80. Jusupov), Gaţcan (C), Gulijev – Ionov (65. Zujev), Šomurodov (60. Kjartansson).
    Náhradníci: Pesjakov – Hadžikadunić, Salétros, Kjartansson, Logašov, Majer, Ščadin, Jusupov, Zujev.

    Rozhodčí: Vološin – Bogach, Bolchovitin
    thejrc.org