Heracles – Emmen 2:1 (kon.) | Graafschap – Willem II 2:1 (kon.) | Groningen – Utrecht 1:1 (kon.)
Alkmaar – Zwolle 2:2 (kon.) | Feyenoord – Arnhem 2:1 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
2:2 (1:1)
PEC Zwolle
Neděle 30.09.2018, 14:30 • AFAS STADION • Nizozemská Eredivisie • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    AZ Alkmaar

    Alkmaaru vyšel vstup do sezóny velmi solidně. Odehrál celkem šest utkání, ve kterých si připsal jedenáct bodů, což ho řadí na průběžné šesté místo. Domácí tým vyhrál první dvě utkání Eredivise, navíc se skvělými výsledky (5:0 a 4:1). Následovala remíza, a poté jediná prohra v této sezóně. Ta se zrodila proti Heraclu, když Alkmaar padl 2:3. V dalších dvou zápasech získali jeho hráči čtyři body, když remizovali s Feynoordem a vyhráli s Groningenem.

    Nejlepší střelec – Boadu a Idrissi (3).
     
    PEC Zwolle

    To hostujícímu týmu vstup do nové sezóny vůbec nevyšel. Z šesti zápasů vyhrál dvakrát a čtyřikrát padl. Celkem tedy získal šest bodů, což je zatím řadí až na čtrnácté místo. Zwolle tedy vyhrálo jen dvě utkání. Nejprve porazilo Groningen 1:0, a poté vyhrálo nad Emmenem taktéž 1:0. Porážky přišly s Heerenveenem, Utrechtem, PSV a Vitessem.

    Nejlepší střelec: – van Crooij Vito a van Duinen Mike.
     
    Úvodní sestavy:

    AZ Alkmaar: Bizot – van Rhijn, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan – J. Svensson, Midtsjö, Til – A. Gudmundsson – Johnsen, Idrissi.
    Náhradníci: Velthuizen – M. Seuntjens, Druijf, Bergsma, Hatzidiakos, Rotariu, Wijndal, Maher.

    PEC Zwolle: van der Hart – Paal, van Polen, Lam, Ehizibue – Genreau, Dekker, Hamer – V. van Crooij, van Duinen, Namli.
    Náhradníci: Bouzanis, Hauptmeijer – Tripaldelli, Bouy, Elbers, Ligeon, Flemming, Lachman, Scamacca, van den Belt.

    Rozhodčí: Kamphuis.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hráči Alkmaaru se snaží ze začátku útočit. Podařilo se jim navíc vystihnout nepřesnou přihrávku, jenže o míč velmi rychle přišli.
     
    3
    Domácí jsou jasným favoritem dnešního utkání, což zatím dokazují. Ještě nepůjčili svému soupeři balón. Naopak sami se dostal do šestnáctky a vybojovali roh.
     
    4
    A do vápna přiletěl velmi slušný centr! Ten spadl do ohně, kde bylo hodně hráčů Obrana Zwolle si s touto situací poradila a míč odvrátila.
     
    5
    Pěknou narážečkou se dostal domácí hráč do šestnáctky, ale zde se mu balón zamotal mezi nohy, díky čemuž nedokázal zakončit.
     
    6
    Skvělé přenesení na druhou stranu v podání Alkmaaru! Til se dostal k míči a chtěl se individuálně dostat k zakončení, byl však dobře bráněn a je tu další roh.
     
    7
    Z toho ovšem žádní nebezpečí nepřišlo. Obrana hostí míč odvrátila. Poté měl přijít ještě jeden centr, ovšem ten se nepovedl a skončil daleko od všech.
     
    8
    Tak tohle již byla gólová šance v podání domácích! Parádní rychlou kombinací se míč dostal k van Rhijnovi, který byl v šestnáctce, ale jeho dobrá rána letěla těsně nad.
     
    10
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Domácí ukázali, že mají jasnou převahu a po rychlé kombinaci se jako první prosazují! OUSAMA IDRISSI si narazil s Ouwejanem a jeho střela k tyči skočila v bráně.
    10. Oussama IDRISSI - 1:0
     
    11
    Alkmaar spěchal s dalším útokem, tentokrát po pravé straně. Zde ovšem obrana hostí zafungovala dobře. Levá strana Zwolle zatím hoří.
     
    12
    Hostující tým chce trochu zklidnit hru. Zatím je celou dobu pod tlakem a jeho akce většinou končí ještě dříve, než vůbec začnou.
     
    13
    Ale tentokrát se Zwolle konečně dostal do šestnáctky. Zde ale jeho hráč nedokázal vystřelit, když proti němu stáli tři protihráči. Následný centr nebyl přesný.
     
    14
    Domácí tým fauloval, díky čemuž měli hosté k dispozici standardní situaci. Přišel centr do vápna, který obrana Alkmaaru odvrátila.
     
    15
    Situace ovšem nadále pokračovala! Útočník hostí spadl ve vápně, ale jeho pád byl hodně teatrální a penalta nebyla odpískána naprosto správně.
     
    17
    Hra se nám v posledních několika minutách uklidnila. Alkmaar již nemá tlakový tlak a Zwolle se dokáže dostat na útočnou polovinu, kde kombinuje.
     
    18
    Alkmaar byl v rychlém útoku, který byl nakonec hodně zpomalen. Celou akci táhl Svensson, jenže k němu dobře přistoupila obrana, která zahrála míč na aut.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Kenneth Paal (PEC Zwolle).
     
    19
    Znovu je to obléhání útočné poloviny domácího týmu. Nakonec přišel dobrý oblouček za obranu, jenže Bizot situaci dobře přečetl a míč sebral ze vzduchu.
     
    20
    Naprosto zbytečný faul v podání hostí,na hranici šestnáctky, díky které budou domácí zahrávat přímý kop. Bizot již odkopával míč, přesto hostující obránce raději zastavil Idrissiho.
     
    21
    Midtsjö se postavil k této standardní situaci a pálil. Jeho dobrá rána přeletěla zeď, ale i obranu.
     
    22
    To nebyla vůbec špatně sehraná akce Zwolle! Přišel dlouhý centr do vápna, kde byl van Crooij, ten ovšem hlavičkoval zády k bráně, kterou minul.
     
    23
    Obránce van Rhijn je zatím velmi aktivní! Tentokrát si naběhl na přihrávku svého spoluhráče a z první vypálil. Jeho rána na zadní tyč šla vedle.
     
    24
    Už to vypadalo, že se hostující tým dostane do zajímavé pozice. Mike van Duinen byl ale v ofsajdu, který byl odmáván i odpískán.
     
    25
    Obrovská chyba hostujícího gólmana nekončí druhou brankou v jeho síti! Idrissi ho napadal při rozehrávce a Bizot ho jen trefil. Naštěstí pro něj šel míč těsně vedle.
     
    26
    Obránce Zwolle vystihl nepříliš dobrou přihrávku a vyslal van Crooije do úniku. Dobře se s ním vrátil van Rhijn, který ho na poslední chvíli odzbrojil.
     
    27
    Konečně také hosté v zajímavých pozicích! Nejprve přišla přihrávka po zemi do šestnáctky, kterou hostující útočník přeběhl.Poté se k míči dostal ještě jeho spoluhráč, jenže jeho rána byla zablokována.
     
    29
    Parádní akce v podání domácích také nekončí brankou. Nějak se nám rozjely dobré šance, což je jen dobře. Gudmundsson našel úplně volného Tila, jehož střela z první šla vedle.
     
    36
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Alkmaar si nepočínal důrazně před vlastní šestnáctkou, přišel o balon a VITO VAN CROOIJ v samostatném úniku překonal střelou k tyči Bizota.
    36. Vito van Crooij - 1:1
     
    39
    A mohlo to být 2:1 pro hosty! Van Duinen levačkou trefil ve vápně Alkmaaru tyč Bizotovy branky. Domácí nyní měli štěstí.
     
    41
    Hosté jsou dál aktivní, nyní se o střelu pokusil Namli, ale mířil jen doprostřed branky Alkmaaru.
     
    43
    Nepříjemný moment. Hostující hráč si chtěl naskočit na hlavičku, ale spadl nekoordinovaně na zem. Drží se za žebra, ale vypadá, to že bude v pořádku.
     
    44
    Zwolle naprosto zbytečně faulovalo na polovině hřiště, díky čemuž se mohou dostat do dalšího útoku domácí. Zde si však přihrávají obránci mezi sebou.
     
    45
    Ne, na konci poločasu se nejspíše nic nestane. Alkmaar nadále drží míč na polovině hřiště a nikam se nežene.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas utkání nizozemské Eredivise, po kterém je stav nerozhodný 1:1. Alkmaar měl jasnou převahu v prvních pětačtyřiceti minutách, přesto vyrobil obrovskou chybu, po které hosté srovnali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    V úvodní minutě druhé půle se nic nestalo. Míč drží na svých kopačkách hráči v červeném. při přechodu do útoku je zastavil ofsajd.
     
    48
    Znovu byl v akci Alkmaar, ale ani tentokrát se k ničemu nedostal. Hostující obrana odvrátila míč na roh.
     
    49
    A hráči v červeném si ho dají ještě jednou. Obrana Zwolle sice propadla, jenže domácí toho využít nedokázali. Jejich následný centr skončil znovu na rohu.
     
    50
    A do třetice, jenže z tohoto byla dobrá šance! Johnsen se dostal ke hlavičce, která skončila nad bránou jen díky zásahu obránce.
     
    51
    Zwolle se v tomto poločase ještě nedostalo přes půlící čáru! Alkmaar velmi dobře brání střed hřiště, díky čemuž se dostává do útočných šancí.
     
    52
    Statistika držení míče: 61% – 39%.
     
    54
    To je opravdu naprostá dominance domácích a hosté si koledují o inkasovaný gól. Jen brání a vůbec se ještě v tomto poločase nedostali k šestnáctce.
     
    55
    Nejspíše se jim až teď podaří dostat přes polovinu hřiště, jelikož byl hostující hráč faulován nedaleko půlící čáry.
     
    56
    Neskutečné, protože se jim to stejně nepovedlo. Na zemi ovšem zůstal ležet Fredrik Midtsjö, který schytal tvrdý úder do zad. Bude však schopen pokračovat.
     
    57
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Björn Maars Johnsen, přichází Mats Seuntjens.
     
    57
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Ron Vlaar, přichází Adam Maher.
     
    58
    Znovu byl Alkmaar nastěhován na útočné polovině, Vše měl vyřešit dlouhý centr, jenže ten byla nad síly Tila, který ho nestihl doběhnout.
     
    59
    Škoda, to vypadalo velmi zajímavě! Maher posílal dobrou přihrávku svému spoluhráči, která jí nedokázal zpracovat a míč dojel až k Bizotovi.
     
    61
    Zwolle poprvé v druhé půli v útoku a hned z toho byla gólovka! Individuálně se hráč hostí dostal až do vápna a z velkého úhlu vracel míč před branku, tam na něj nikdo nedosáhl!
     
    62
    Žlutou kartu dostává Rick Dekker (PEC Zwolle).
     
    63
    Hostující hráči se už ovšem vrátili zpět do obrany. Zachytili sice míč, jenže ten jen napálili daleko a je u něj znovu domácí tým.
     
    64
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Denis Genreau, přichází Zian Flemming.
     
    65
    A domácí útočí nadále! přišly dva ostré centry do šestnáctky, avšak oba dokázala zblokovat obrana hostí. Navíc se poté Alkmaar prezentoval faulem.
     
    66
    Dobrý obranný zákrok předvedl domácí obránce. Ten dostal míč na autové vhazování, jinak ale hrozil rychlý protiútok Zwolle.
     
    67
    Jenže z toho byla akorát rychlá akce domácího. Už to vypadalo, že o míč přišli, jenže balón se odrazil k Seuntjensovi, jehož střela těsně minula zadní tyč!
     
    68
    Další šance Alkmaaru! V té se objevil domácí kapitán – Til. Do vápna totiž přišel tečovaný centr, což Bizot nečekal a míč netrefil. Před domácím záložníkem zívala prázdná brána, jenže míč tam dostat nedokázal.
     
    69
    AZ je velmi blízko vstřelená vedoucí branky. Til poslal míč na svého spoluhráče do šestnáctky, ale jeho rána byla sražena na rohový kop.
     
    70
    Na zemi zůstal sedět Namli, který nejspíše schytal ránu někam do zátylku. Byl k němu přivolán lékař. Zwolle se toto zdržení mimořádně hodí.
     
    72
    Ve hře už se normálně pokračuje. Hostující tým se okamžitě zbavil balónu dlouhým nákopem dopředu. Do útoku se tak znovu ženou hráči v červeném.
     
    73
    Z tohoto útočného snažení nakonec žádná střela nevzešla, naopak. Ta přišla na druhé straně, ovšem byla z velké dálky a vůbec netrefila bránu.
     
    74
    Škoda pro domácí! Hráč Alkmaaru totiž zastavil svůj náběh v domnění, že je v ofsajdu. Rozhodčí ale nic takového nesignalizoval.
     
    75
    Vypadá to, že na kopačky Alkmaaru se začíná vkrádat trochu nervozita. Najednou nejsou jejich přihrávky přesné a domácí budou muset něco změnit.
     
    76
    Zwolle se připravilo o ojedinělou šanci! Dopředu totiž startovali dva útočníci a vypadalo to na přečíslení dva na jednoho. Pas ovšem byl moc dlouhý a skončil až v rukavicích Bizota.
     
    76
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Domácí tým se přece jen nakonec prosazuje a už je zase ve vedení! V šestnáctce zůstal naprosto volný GUUS TILL, ke kterému se balón odrazil, a ten ho v pohodě doklepl do prázdné sítě.
    76. Guus TIL - 2:1
     
    78
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Younes Namli, přichází Stanley Elbers.
     
    79
    A Zwolle bude muset hodně zabrat, pokud chce dnes ukořistit alespoň nějaký bod. Měl k dispozici standardní situaci, ovšem tu domácí ubránili.
     
    80
    U míče jsou už zase fotbalisté v červených dresech. Soupeři se navíc provinili faulem na polovině hřiště, a tak u něj domácí stále zůstanou.
     
    81
    Teď už jsou u balonu fotbalisté hostí, jenže daleko se s míčem nedostali. Po dvou dotecích se Alkmaar dostal k míči a může vhazovat nedaleko branky.
     
    82
    Sami se o něj připravili. Domácí hráč si pomohl při zpracování rukou, což neuniklo hlavnímu sudímu, který zapískal.
     
    83
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Rick Dekker, přichází Gianluca Scamacca.
     
    84
    PEC se dostávalo do dobré pozice. Míč již letěl na střelu z první, jenže na poslední chvíli se k němu dostal Maher, který ho razantně odpálil daleko.
     
    85
    Do konce utkání nám zbývá nějakých osm minut i s nastavením. Zwolle nadále prohrává o jednu branku a poprvé v zápase se snaží něco vymyslet směrem dopředu.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Jonas Svensson (AZ Alkmaar).
    Žlutou kartu dostává Vito van Crooij (PEC Zwolle).
     
    88
    Rozhodčí se snažil urychlit rozehrávku domácího týmu, což se mu nakonec povedlo. Alkmaar ovšem zatím pevně kontroluje balón na polovině hřiště.
     
    88
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Jenže se o něj vlastní vinou připravil, a tak přišel trest. Je znovu srovnáno! Do šestnáctky přiletěl parádní centr, na který si naskočil ZIAN FLEMMING, který zavěsil naprosto přesně. Bizota neměl šanci.
    88. Zian FLEMMING - 2:2
     
    90
    A hostujícímu týmu, jakoby někdo vlil novou krev do žil. Je jich teď plné hřiště, a rád by vstřelil ještě jednu branku, díky které by vyhrál.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90+2
    Vypadá to, že Zwolle si nakonec odveze ze hřiště Alkmaaru bod za remízu. Dá se říci, že byl sice horším týmem, jenže dvakrát skóroval.
     
    90+3
    Domácím fanouškům se hodně nelíbily dva zákroky na jejich hráče na hranici šestnáctky. Nutno dodat, že faul se pískat klidně mohl.
     
    90+3
    Dobrá střela v podání hostí! Ke střele se dostal Scamacca, jenž mířil na zadní tyč. Jeho skákavá rána minula brankovou konstrukci jen o kousek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:18.
     
    Je konec! V dnešním zápase byl sice Alkmaar suverénně lepším týmem, přesto si z dnešního utkání bere jen bod. Po remízovém stavu v poločase se domácí dostali do vedení, když se z blízkosti trefil Guus Til. Zwolle poté ovšem zvedlo svůj výkon a vyrovnávací brankou se prezentoval Zian Flemming.
     
    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:31:25)

    Denisa Józsová

    Branky: 10. Idrissi, 76. Til – 36. V. van Crooij, 88. Flemming

    Karty:   87. J. Svensson (ALK) – 18. Paal (ZWO), 62. Dekker (ZWO), 87. V. van Crooij (ZWO)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:18.
    AZ Alkmaar: Bizot – van Rhijn, Vlaar (57. Maher), Koopmeiners, Ouwejan – J. Svensson, Midtsjö, Til – A. Gudmundsson – Johnsen (57. M. Seuntjens), Idrissi.
    Náhradníci: Velthuizen – M. Seuntjens, Druijf, Bergsma, Hatzidiakos, Rotariu, Wijndal, Maher.

    PEC Zwolle: van der Hart – Paal, van Polen, Lam, Ehizibue – Genreau (64. Flemming), Dekker (83. Scamacca), Hamer – V. van Crooij, van Duinen, Namli (78. Elbers).
    Náhradníci: Bouzanis, Hauptmeijer – Tripaldelli, Bouy, Elbers, Ligeon, Flemming, Lachman, Scamacca, van den Belt.

    Rozhodčí: Kamphuis
    bahis siteleri