Huesca – Girona 1:1 (kon.) | Villarreal – Valladolid 0:1 (kon.) | Levante – Alavés 2:1 (kon.)
Real Betis – Leganés 1:0 (kon.)
konec
Levante UD
2:1 (2:1)
Deportivo Alavés
Neděle 30.09.2018, 18:30 • Estadio Ciutat de València • Španělská LaLiga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u La Ligy na počtěnou! (20:32:09)
     
    Je dobojováno. Levante sice prohrávalo od páté minuty s Deportivem 0:1, hlavou se totiž trefil Rubén Sobrino, ale ještě v prvním poločase domácí stav duelu obrátili. Jason srovnal taktéž hlavou na 1:1, aby ke konci první půle rozhodl pohlednou brankou obránce Toňo. Druhý poločas nebyl tak pohledný a Levante spíše bránilo výsledek. Tři body tak zůstávají ve Valencii.

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:8. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 22:19.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Jony byl exekutorem přímého kopu z luxusní pozice. Mířil do volnějšího prostoru, ale branku vysoko přestřelil a Levante se raduje po dlouhé době z výhry!
     
    90+4
    Hosté kopali rohový kop, který ale zakončen nebyl. Následně přišel faul před vápnem, jenž je potrestán dvěma kartami. Jedna za faul, druhá za nesportovní chování.
     
    90+3
    Rubén Sobrino nyní posílal pěkný centr na hranici šestnáctky, kde bylo hned několik hráčů v bílém. Jeden z bránících hráčů ale skvěle vystoupil a míč odkopl do bezpečí.
     
    90+2
    Domácí se dostali do útoku a pokoušeli se vybojovat rohový kop. Střela jednoho z hráčů byla nejspíše tečována, ale bude se odkopávat jen od branky.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Chema (Levante UD).
     
    90
    Po faulu ve středu hřiště budou hosté rozehrávat standardní situaci. Sudí nad rámec utkání nastavují pět minutek. Celkem dost času na srovnání, bude Alavés úspěšný?
     
    89
    Slušný centr vymyslel na levé straně hostující Jony. Jeho pokus proletěl malým vápnem, žádný z hráčů se ale do zakončení trestuhodně nedostal. Deportivo má ale k dispozici roh.
     
    87
    Jonathan Calleri následně hrál nebezpečně nohou dopředu proti jednomu z domácích. Odkopává se z poloviny Levante, které už moc nikam spěchat nebude.
     
    86
    Nyní se tak trochu rozjel mariáš. Po faulu ve středu hřiště inkasuje žlutou kartu střelec hostů, Rubén Sobrino. Utkání se spíše dohrává a v posledních minutách je pořádně rozkouskováno.
     
    85
    José Luis Morales následně zastavoval nedovoleně akci hostů po pravé straně. Domácí borec vidí žlutou kartu a Deportivo bude rozehrávat standardní situaci.
     
    84
    Domácím byl nabídnut přímý kop z veliké dálky po faulu, který vlastně ani nebyl. Centrovaný míč vletěl do vápna, kde se k němu dostal brankář Fernando Pacheco.
     
    83
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Rubén Rochina, přichází Cheick Doukouré.
     
    81
    Další obrovská šance! Guillermo Maripán dostal přihrávku na hranici malého vápna, odkud z první zakončoval do bližší šibenice, branku ale nakonec přestřelil!
     
    80
    Hosté se nyní dostali do střelecké pozice z pravé strany, ale Oier Olazábal skvěle zasáhl! Následně zbytečně fauloval Rubén Rochina, který inkasuje žlutou kartu.
     
    79
    Alavés začíná být aktivní a kombinuje blízko domácí šestnáctky. Uvidíme, zda se Deportivu povede vyrovnat či nějak zdramatizovat vývoj tohoto duelu.

    David Panuška

    Branky: 19. Jason (Rochina), 36. Toňo – 5. Sobrino (I. Gómez)

    Karty:   45+1. Jason (LVN), 73. Prcić (LVN), 80. Rochina (LVN), 85. Morales (LVN), 90+2. Chema (LVN), 90+4. Campaña (LVN), 90+4. Toňo (LVN) – 86. Sobrino (DAL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:8. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 22:19.
    Levante UD: Olazábal – Cabaco (71. Chema), Postigo, Suárez Pier, Toňo – Rochina (83. Doukouré), Prcić, Campaña, Morales – Jason (60. Simon), E. Boateng.
    Náhradníci: Aitor Fernández – B. Mayoral, Doukouré, Chema, Simon, Martí, Pedro López.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Aguirregabiria, Laguardia, Maripán, R. Duarte (46. Navarro) – I. Gómez, Pina, García, Burgui (59. Jony) – Sobrino, Guidetti (66. Calleri).
    Náhradníci: Sivera – Vigaray, Calleri, Navarro, Brašanac, Wakaso, Jony.

    Rozhodčí: Melero – Torre, Martínez

    Diváci: 20 239
    thejrc.org