Huesca – Girona 1:1 (kon.) | Villarreal – Valladolid 0:1 (kon.) | Levante – Alavés 2:1 (kon.)
Real Betis – Leganés 1:0 (kon.)
konec
Real Betis
1:0 (0:0)
CD Leganés
Neděle 30.09.2018, 20:45 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 83 % : 17 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:9. (22:37:47)
     
    Je konec! Dnešní utkání přeci jenom nabídlo jedinou branku, o tu se postaral domácí Morón, jenž pár minut před koncem poslal svůj celek do vedení. Nutno podotknout, že vítězství Betisu je zasloužené, domácí totiž měli výraznou územní převahu, která se projevovala drtivým držením míče. Leganés toho směrem dopředu moc nepředvedlo, neboť se snažilo vycházet ze zajištěné obrany. Hosté se ale rovněž dostali k několika slibným šancím, své by o tom mohl říct Najsrí, jenž se zjevil hned ve dvou gólovkách, které ale neproměnil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Rubén Pérez (CD Leganés).
     
    90+3
    Také brankář Robles se potkal s kulatým nesmyslem. Po chvilkovém váhání ho vykopl na Sanabriu, který ale míč neudržel.
     
    90+2
    Carrillo neodhadl dráhu padajícího míče, vzdušný souboj lépe zvládl domácí Bartra, který odhlavičkoval balón daleko na druhou stranu.
     
    90+1
    Leganés má na případnou odpověď hodně málo času, naopak se hostům nedaří usadit na útočné polovině. Nyní aut vybojoval Juanfran.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    89. Lorenzo MORÓN - 1:0
     
    89
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Téměř celý stadion je na nohou, jejich miláčci se totiž dostali kýžené branky, která je pár minut před koncem utkání posílá do vedení! Tello si naběhl za obranu soupeře a poté mu zbývalo vyprodukovat přesnou přihrávku na LORENZA MORÓNA. To se podařilo a druhý jmenovaný bez váhání propálil padajícího Cuéllara.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Očekávat se dá dlouhé nastavení, ve druhém poločase se několik minutek nehrálo.
     
    88
    Vypadá to, že se hosté pokoušejí zdržovat. Cuéllar si totiž při rozehrávce zavolal lékaře, kteří zkontrolovali jeho zdravotní stav. O nic vážného se pochopitelně nejedná.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Iván Cuéllar (CD Leganés).
     
    86
    Vracející se Carrillo dokázal Carvalhovi odkopnout míč od kopačky, což ale domácí nepřibrzdilo. Naopak si centr přichystal Joaquín, po jeho nabídce hlavičkoval těsně nad Morón,
     
    84
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sergio León, přichází Lorenzo Morón.
     
    84
    Betis opět dlouho obléhal pokutové území soupeře, nakonec to ale nevedlo k ničemu nebezpečnému. Hosté brání v kompletním počtu u svého vápna.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Na úvodní branku stále čekáme, domácí jsou stále aktivnější, soupeř ale hrozí z rychlých protiútoků.
     
    82
    Střídající Carrillo se nakonec k míči vůbec nedostal, naopak tvrdě přišlápl Bartru, který reklamoval faul u rozhodčího. Ten ale nechává pokračovat ve hře.
     
    81
    Boudebouz neuspěl s manévrem kolem Silvy, který táhl rychlý protiútok. Druhý jmenovaný to vzal sám na sebe, Robles si připsal další snadný zákrok.

    David Suchý

    Branky: 89. Morón (Tello)

    Karty:   3. Nasjrí (LGS), 38. Bustinza (LGS), 87. Cuéllar (LGS), 90+4. R. Pérez (LGS)


    Držení míče: 83 % : 17 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:9.
    Real Betis: Robles – Mandi, Javi García, Bartra – Barragán (80. W. Carvalho), Lo Celso, Canales (75. A. Sanabria), Boudebouz, Tello – Joaquín, León (84. Morón).
    Náhradníci: Pau López – Inuj, A. Sanabria, Sidnei, W. Carvalho, Firpo, Morón.

    CD Leganés: Cuéllar – Juanfran, Tarín, Bustinza, Carnero García, J. Silva – El Zhar (55. Merino), Gumbau, R. Pérez, Óscar Rodríguez (55. Vesga) – Nasjrí (77. Carrillo).
    Náhradníci: Lunin – Merino, Nyom, Carrillo, Vesga, Santos, Omeruo.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabaňero, Gallego

    Diváci: 48115
    thejrc.org