TK k finanční podpoře mládežnického hokeje v Praze (kon.) | Tisková konference FK Jablonec před zápasem EL (kon.)
Tisková konference Dynama Kyjev před zápasem EL (kon.)
konec
Tisková konference k finanční podpoře mládežnického hokeje v Praze

Středa 03.10.2018, 13:00Tiskové konference
     
    13:42
    Tisková konference je ukončena. Děkuji za sledování a příjemný zbytek dne. (13:42:52)
     
    Petr Bříza: "Snažíme se, aby Praha věnovala 1% svých příjmů na sport. V Praze nepatří městu žádný stadion, jako tomu je v řadě krajských měst. Praha by se měla postarat o rozvoj sportu, a nemělo to být předmětem politických vyjednávání. Navíc podle studie KPMG má hlavní město jednu z nejvíce zanedbaných infrastruktur."
     
    Michal Gandalovič: "Bez této podpory by Zbraslav zřejmě neexistovala, musíme si kupovat ledové plochy, navíc něktěří trenéři pracují zadarmo."
     
    František Pomahač: "Jen díky těmto projektům můžeme provozovat mládežnický hokej tady v Praze."
     
    Petr Bříza: "Celkem grantová komise magistrátu vyčlenila na systémové projekty 180 milionů, které se přerozdělí jednotilvým sportovním svazům, například basketbal žádal o 9 milionů."
     
    Slavomír Lener: "Děti od první do čtvrté třídy nepodléhají známým přestupním tabulkám, a mají tak volný pohyb. Trenéři se musí pravidelně proškolovat a být v aplikaci, kde si mohou vyměŇovat zkušenosti. Nejvíce nás pálí struktura dětských tréninků, které občas vypadají jako ty dospělé. Propagujeme trénink na stanovištích, v malých prostorech, co nejvíce pohybu po celý čas na ledě. Tento projekt je neskutečný, Praha by dodnes nepřežila, či by to bylo nedostupné pro běžné rodiče."
     
    Pavel Geffert: "Velmi si vážíme podpory magistrátu a rád bych zde přivítal pana Břízu (GM Sparty), který se zasloužil o rozvoj české hokejové mládeže. Předávám slovo panu Lenerovi."
     
    Pavel Geffert: "Magistrát přidělil celkem na hokej 21 milionů, pro všechny kluby."
     
    Pavel Geffert: "Je nesmírně důležité, aby naši trenéři byli vzdělaní. Dotace se budou udělovat podle kritérií, které budou dostupné na webu Českého hokeje."
     
    Pavel Geffert právě vyjmenovává podmínky svazu, jež se budou vázat na různé projekty.
     
    Pavel Geffert: "Dotace budou hlavně posílány na licence pro mládežnické trenéry, na materiální vybavení. Dále se bude usilovat o zajištění tréninkových ploch, jež je v Praze nedostatek. Navíc spousta klubů si údržbu těchto hřišť hradí sama. Rovněž se kluby dohodly na jednotné výši příspěvků. Hokej tak už nebude pro začínající děti drahým sportem."
     
    Pavel Geffert: "Do projektu jsou zařazené pouze kluby s mládeží, jiné do toho začlenění nejsou."
     
    Pavel Geffert: "O dotace nemohou žádat přímo kluby, ale zastřešující organizace, tedy Český hokej. Ten musí daný projekt podat, kvůli případným dotacím."
     
    12:58
    Pavel Geffert už začal tiskovou konferenci, včetně Slavomíra Lenera.
     
    V Tipsport areně jsou už přítomní všichni zúčastnení, až na Slavomíra Lenera.
     
    Složení TK
    Pavel Geffert (HC Sparta Praha)
    Michael Grim (HC Hvězda Praha)
    František Pomahač (HC Slavia Praha)
    František Kučera (HC Letci Letňany)
    Slavomír Lener (Český hokej)
    Miroslav Šeba (HC Kobra Praha)
    Michal Gandalovič (HC Slavoj Zbraslav)
     
    Ještě jednou vítejte u přímého přenosu z tiskové konference, jež se zabývá podporou mládežnického hokeje v Praze. Zúčastní se jí zástupci šesti pražských klubů, v čele se Spartou a Slávií. Začátek je naplánován na 13:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Tadeáš Podolka

    bahis siteleri