Carolina – NY Rangers 8:5 (kon.) | Chicago – Toronto 6:7 (po pr.) | Los Angeles – Detroit 4:2 (kon.)
NY Islanders – San Jose 4:0 (kon.) | Boston – Ottawa 6:3 (kon.) | Buffalo – Vegas 4:2 (kon.)
po prodl.
Chicago Blackhawks
6:7 (2:2, 1:2, 3:2 - 0:1)
Toronto Maple Leafs
Pondělí 08.10.2018, 01:15 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše, díky za pozornost a přeji hezký zbytek noci. (04:05:51)
     
    Česko-slovenská stopa v utkání
    Jan Rutta (CHI)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 19:47
    David Kämpf (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:09
    Martin Marinčin (TOR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:58
     
    Chicago Blackhawks se i ve svém třetím utkání v sezoně dostali až do prodloužení, ale oproti předchozím dvěma případům tentokrát prohráli. Premiérový duel před domácím publikem jim pokazili hokejisté Toronta, kteří v divoké přestřelce byli dlouho ve třetí třetině blízko vítězství, ale nakonec museli o dvou bodech rozhodnout až v nastaveném čase.

    Plně si tak vynahradili trochu nečekanou prohru s Ottawou z předchozí noci a vděčit za to mohou zejména dvojici John Tavares a Auston Matthews. Prvně jmenovaný nasázel hattrick a druhý jmenovaný se střelecky prosadil dvakrát, k čemuž přidal ještě dvě asistence.
     
    Konec zápasu.
    60:19 Morgan RIELLY - 6:7

    via Gfycat

     
    60:19
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Z prodloužení uběhlo pouhých 19 vteřin a je konec! MORGAN RIELLY vypálil zpoza pravého kruhu pod nohama bránícího soupeře a trefil se mezi betony Warda. Asistence: Patrick Marleau, Auston Matthews.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Neskutečný závěr třetí třetiny! Chicago se pustilo do hry bez brankáře a srovnalo na 5:5, ale o pár chvilek později Matthews strhl vedení zpět na stranu Toronta. Aby toho nebylo málo, při další hře bez brankáře Kane znovu srovnal a poslal zápas do prodloužení!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Chicago se ještě snaží rozhodnout, hosté ale jejich střely blokují!
     
    59:40
    Nebezpečná přihrávka hostů jen prolétla kolem brankoviště Warda.
    59:32 Patrick KANE - 6:6
     
    59:32
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hala v Chicagu se otřásá v základech! To právě PATRICK KANE ránou z voleje zpoza pravého kruhu znovu vyrovnává! Asistence: Henri Jokiharju, Nick Schmaltz.
     
    59:16
    Chicago je opět bez brankáře!
    58:58 Auston MATTHEWS - 5:6
     
    58:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Neskutečné! Šance Chicaga na body jsou po pár desítkách sekund zase pryč! AUSTON MATTHEWS dokázal 62 vteřin před koncem opět strhnout vedení na stranu Toronta, když z dorážky propálil smutného Warda. Asistence: Patrick Marleau, Jake Gardiner.
    58:36 Patrick KANE - 5:5
     
    58:36
    Chicago právě vstřelilo branku!
    PATRICK KANE tak dlouho míchal s pukem v pravém kruhu pro vhazování, až se nakonec odhodlal ke střele na náhodu. Ale přeci jen puk výtečně umístil a Sparks se pouze ohlédl za sebe, když mu kotouč propadl výstrojí. Asistence: Henri Jokiharju, Nick Schmaltz.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 9. J. Toews (Kahun, Keith), 13. DeBrincat (Kahun, Keith), 26. Hayden (Jokiharju, Keith), 43. Manning (Seabrook, Kunitz), 59. P. Kane (Jokiharju, Schmaltz), 60. P. Kane (Jokiharju, Schmaltz) – 15. Kapanen (Matthews), 15. Matthews (Kapanen), 24. Tavares (Hyman, Rielly), 28. Tavares (Marner, Rielly), 50. Tavares (Marner), 59. Matthews (Marleau, Gardiner), 61. Rielly (Marleau, Matthews)


    Chicago Blackhawks: C. Ward (A. Forsberg) – Jokiharju, Keith (A), Manning, Seabrook (A), Rutta, E. Gustafsson – Kahun, J. Toews (C), DeBrincat – P. Kane, Schmaltz, Saad – Kämpf, Anisimov, Kunitz – Johnson, Krüger, Hayden.
    Toronto Maple Leafs: Sparks (Andersen) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Dermott, Marinčin – Ennis, Matthews (A), Marleau – Marner (A), Tavares, Hyman – Co. Brown, Kadri, Leivo – Kapanen, P. Lindholm, A. Johnsson.

    Rozhodčí: Hebert, Walsh – MacPherson, Gawryletz
    thejrc.org