Chodov – Ostrava 6:5 (po pr.) | Panthers – Liberec 3:2 (kon.) | Jičín – Židenice 3:2 (kon.)
konec
Panthers Praha
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Crazy girls FBC Liberec
Neděle 14.10.2018, 16:20 • Sport Centrum Hostivice (kapacita: 400 míst) • ČEZ Extraliga žen • 7. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Hezké nedělní odpoledne, i během dneška pokračuje program florbalové Extraligy žen další trojici napínavých zápasů. Jedním z nich je i souboj Panthers Praha a Libercem. Utkání startuje v 16:15!
     
    Panthers Praha
    Pražské Pantherky sice zprvu působily v elitní florbalové soutěži jako otloukánek, jejich etablace mezi ženskou smetánkou pokračuje i nadále. Po loňském šestém místu po základní části a vyrovnané čtvrtfinálové bitvě s Ivanti Tigers se letos svěřenkyně kouče Lukáše Jenšíka dají rozhodně považovat mezi černé koně soutěže. Letošní předsezónní cíl narušit hegemonii stabilní ženské TOP 4 stojí navíc na reálných základech. Pražankám se podařilo udržet takřka totožný kádr jako loni, z Ivanti Tigers navíc dokázaly přivést taková jména jako jsou Dominika Steinbachová a Karolína Červová.

    Prestiž tohoto klubu navíc byla podpořena premiérovou účastí v ženské elitní kategorii na srpnovém Czech Open. V ostré sezóně ovšem Panterky prozatím svůj potenciál naplňují jen částečně, nevyrovnané výsledky jim tak prozatím neumožňují protlačit se k předním příčkám. Pražanky dokázaly porazit Olomouc a Plzeň, dva body braly proti Jičínu, překvapivý bod pak i proti úřadujícím mistryním z Vítkovic. Zároveň však podlehly těsně Chodovu a minulý víkend zapsaly šokující prohru v Židenicích. I kvůli tomu tak zatím Panthers okupují šestou příčku extraligové tabulky.

    Nejproduktivnější hráčkou týmu je momentálně Kristýna Lochmanová díky šesti brankám a jedné asistencí, stejný počet kanadských bodů má pak již zmiňovaná útočnice Dominika Steinbachová (3+4) stejně jako Petra Šusterová (taktéž 3+4). V brance pak dvojice talentovaných brankářek dostává takřka shodný časový prostor. O trošku lepší čísla má však Kristýna Horňáková (4,04 gólů na zápas), letní posila Karolína Červová je na tom jen o trošku hůře (4,28).
     
    Crazy girls FBC Liberec
    Liberecký florbal stál poslední sezónu na rozcestí. Severočešky se minulým ročníkem protrápily, nakonec však přeci jen dosáhly na poslední chvíli na účast v play-off. Čtvrtfinálová prohra s Ostravou však pro tehdejší kádr byla zřejmě stropem. Před aktuálně probíhající sezónou se už ale Crazy girls v přesezónních analýzách řadily znovu mezi střed tabulky. A to zejména díky návratu legendární útočnice Hany Koníčkové zpět z mistrovských Vítkovic pod Ještěd. Týmu sice na druhé straně odešla vůdkyně Nikola Pekárková, která kývla na nabídku Chodova, i tak však doznal dalšího posílení a celkového rozšíření zejména talentovanými hráčkami z nižších soutěží.

    Liberecké florbalistky ale nezačaly extraligovou sezónu zrovna nejlépe. I díky nelehkému losu prohrály nejprve s Ostravou i Bohemians, následně navíc celkem překvapivě padly i s Židenicemi a proti Tatranu urvaly jediný bod. Konec září už ale hrál do not hráčkám okolo kouče Jakuba Procházky, který nastoupil na tento post v průběhu letní pauzy. Nejprve nečekaně potrápily Ivanti Tigers, nad kterými zvítězily po nájezdech, první tříbodové výhry se však Crazy girls dočkaly až minulý víkend, kdy přehrály nováčka soutěže z Plzně. Liberci se daří i v Poháru České pojišťovny, po víkendové výhře nad Benešovem už má jisté osmifinále.

    Aktuálně nejvíce bodující hráčkou týmu je Michaela Mlejnková, jež se díky devíti brankám a osmi asistencím posunula do čela kanadského bodování celé soutěže. Hana Koníčková pak má prozatím bilanci 9+4. V brance pak patří trošku lepší čísla Marcele Štěpánové (4,98 branky na zápas), kterou mimochodem po záříjovém duelu s Ostravou požádal její přítel Jen Velzel o ruku. Martina Lerchová pak s podobným časovým vytížením má bilanci na úrovni 5,87.
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů

    Panthers Praha
    07.10.2018 Židenice x Panthers 5:4 (liga)
    30.09.2018 Panthers x Vítkovice 5:6 pr. (liga)
    28.09.2018 Jičín x Panthers 5:6 pr. (liga)

    Crazy girls FBC Liberec
    07.10.2018 Benešov x Liberec 2:8 (pohár)
    06.10.2018 Liberec x Plzeň 9:3 (liga)
    30.09.2018 Ivanti Tigers x Liberec 8:7 náj. (liga)
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    07.01.2018 Panthers x Liberec 4:2 (EŽ 2017/18)
    21.10.2017 Liberec x Panthers 4:5 (EŽ 2017/18)
    17.12.2016 Liberec x Panthers 10:3 (EŽ 2016/17)
     
    Rozhodčími tohoto utkání jsou Luděk Franc a Václav Patera, kteří pískají zejména mužské nižší soutěže. Pro oba to bude letos teprve třetí duel v Extralize žen.
     
    Úvodní sestavy:

    Panthers Praha: Horňáková (Červová) – Vranová, Florianová, Syslová, Fabiánová, Šusterová – Lochmannová, Škvorová, Lamková – Slaná, Tůmová, Steinbachová – Miklíková, Lupačová, Jelínková – A. Nováková, Zittová.

    Crazy girls FBC Liberec: Štěpánová (Lerchová) – Leierová, Koníčková, Rumlová, Dlouhá, Foffová, Vejdělková – Dostalíková, Zelníčková, Chodurová – Horáková, Bárková, Tomanová – M. Mlejnková, Jirková.

    Rozhodčí: Luděk Franc, Václav Patera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Koníčková se hned na startu první třetiny protlačila do vyložené střelecké pozice, avšak hlavní opora Libereckých prozatím svou fazónu nepotvrdila. Její rána mířila mimo klec Pantherek.
     
    01:41
    Liberecké florbalistky mají momentálně jednoznačnou převahu, Pantherky prakticky jen pokaždé odevzdaly míček svému soupeři. Defenzíva domácích zažívá první velkou zkoušku.
     
    02:31
    Leierová nabídla míček do střelecké pozice Mlejnkové, ale liberecká kanonýrka prozatím mlčí. její dělovka proletěla vedle branky Horňákové. Pantherky budou rozehrávat z rohu.
     
    03:18
    Syslová vyzkoušela pozornost Leierové při rozehrávce, avšak liberecká bekyně těžkou zkoušku charakteru zvládla. Po zdvojení napadající Pantherky, která se štěstím vybojovala míček, je nebezpečí zažehnáno.
     
    04:19
    Vejdělková vybídla k palbě Koníčkovou, ale její pokus nakonec nenašel správný cíl. Míček proletěl až za branku Horňákové. Oba celky nyní střídají.
     
    05:24
    A další rána Koníčkové! Liberecká kanonýrka prozatím ukazuje svou velkou chuť po dalších kanadských bodech, po souhře s Lochmanovou ale pálila vedle branky domácích.
     
    06:19
    Florianová si připisuje první větší šanci zápasu! Štěpánová ale byla na její dělovku dostatečně připravena, Liberec nyní přežil velice těžké a krušné chvilky.
     
    07:41
    Pantherky mají obrovskou snahu při rychlém presinku, ale prozatím se Pražankám svého soupeře přehrát nedaří. Crazy girls stále hrají s relativním klidem.
     
    08:42
    Nováková urvala potřebné metry na soupeřově polovině, jenomže na prahu velkého brankoviště už neměla dostatek sil. Míček se vrací zpět k bekům, Panthers pokračují v tlaku.
     
    09:02
    Vranová nebyla daleko od první branky! Štěpánová musela pořádně rychle přesunout svou pozornost na druhou stranu svého brankoviště, liberecká brankářka i díky nešťastnému podrazu ale nakonec celou situaci ustála. zasahovat tentokrát nemusela.
     
    10:32
    Jelínková s Tůmovou hbitě bojovali na liberecké obranné polovině, avšak k míčku se tentokrát nedostali. Hodně dezorientovaná obrana Crazy girls se tak může konsolidovat, Pantherky se totiž stahují.
     
    11:09
    Slaná se pokoušela tečovat před Štěpánovou, nicméně ránu Steinbahové netrefila. Míček přeci jen v této chvíli trefuje tyčku, Liberec přežil krizový moment!
     
    12:24
    Hra se nyní v pásmu Pražanek mírně přiostřila, když se Foffová poroučela za mantinel. Liberec tak má šanci rozehrávat na útočné polovině. Momentálně Crazy girls ale primárně schází kloudný nápad.
     
    13:07
    Horáková s Dlouhou se řítily na osamocenou Horňákovou, avšak svůj brejk nakonec nedokázaly využít efektivně. Brankařka domácího celku se po nepřesné ráně druhé jmenované ani nemusela snažit o zákrok.
     
    14:13
    Dlouhá se postavila ke standardce Liberce na levé straně, avšak na Horňákovou si nevyšlápla. Domácí strážkyně brankoviště její dalekonosnou ránu chytila do rukavic.
     
    15:36
    Vejdělková dokázala pro Koníčkovou vybojovat míček v rohu hřiště, avšak výběh liberecké legendy nakonec nepřinesl vytouženou branku. Její rána letěla o několik čísel mimo branku.
     
    16:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku! Už už to vypadalo, že MICHAELA MLEJNKOVÁ bude obrovskou smolařkou, ale velký brejk tří proti jedné nakonec Crazy girls dokázaly využít. Míček sice dlouho poskakoval na brankové čáře, avšak přeci jen přešel až do sítě. Asistence: Hana Koníčková.
     
    17:34
    Panthers měly obrovské potíže s rozehrávkou, avšak Vejdělková liknavosti domácích bekyň nevyužila. Pražanky tak mohou směřovat směrem do brejku.
     
    18:14
    Štěpánová musela být enormně soustředěná, neboť i druhá liberecká obránkyně poskakující míček nedokázala zkrotit. Leierová přesto nyní po rozehrávce může rozjet kombinaci Crazy girls.
     
    19:22
    Mlejnkové se sice napotřetí podařilo propálit clonu Panthers, avšak její rána přes obránkyni přesto Horňákovou nijak nezaskočila. Domácí brankářka si zapisuje pohotový zákrok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla ze začátku velký tlak Liberce, postupně se ovšem síly na palubovce vyrovnávaly. Divácké oko tak v některých momentech mohlo být nad poměry spokojeno, kyyž se hrál velice aktivní, dynamický florbal. Jednobrankové vedení si však do druhé třetiny přesto přenesou Crazy girls, pokračujeme v cca 17:02.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Panthers – 12, Liberec – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Liberec se hned od začátku snaží nalomit obranný val Pantherek, přesto nyní po jednoduchém zaváhání míří Pražanky do brejku. Štěpánová si ale Červovou pohlídala.
     
    21:16
    Slaná se dlouho snažila dostat se ke střelbě z předbrankového prostoru, ale jediný pokus, který jí Crazy girls povolily se nezapíše do statistik. Míček letěl těsně vedle liberecké klece.
     
    22:39
    Koníčková se snažila dorazit vyraženou bombu Mlejnkové, avšak Horňáková ještě dokázala svou nohu dostat přesně před čepel liberecké sniperky. Balónek tak proletěl sražen vysoko nad horní tyčkou.
     
    23:41
    Bárková nadělal Pantherkám pořádné problémy v defenzivních řadách, což zaregistrovali i sudí. Po viditelném faulu Syslové budou rozehrávat právě Crazy girls.
     
    24:41
    Florianová se protlačila k palbě kousek od půlící čáry, ale rána po přechodu na soupeřovu půlku se nevydařila. Míček letěl příliš vedle branky.
     
    25:02
    Tým Panthers právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Rychlý brejk Panthers totiž celkem překvapivě skončil až jasnou gólovkou. Po zorientování se na pravé straně se dostala k míčku IVANA LAMKOVÁ, jejíž dorážka přeletěla bezmocnou Štěpánovou. Asistence: Ivana Miklíková.
     
    26:14
    Panthers po vstřelené brance jednoznačně zvyšují obrátky a postupně se jim daří rozebírat libereckou obranu, Crazy girls nyní viditelně tahají za kratší konec.
     
    26:40
    Liberec střídá brankářky! Zjevně pochroumaný kotník nyní vyřazuje Marcelu Štěpánovou ze hry, na palubovku míří Martina Lerchová.
     
    27:05
    Liberecká brankářka byla hned několikrát pod obrovským tlakem Pantherek, které málem docílily obratu. Míček však pokaždé trefil hruď strážkyně branky Crazy girls.
     
    28:41
    Lerchová nemá nečekaný vstup na hřiště rozhodně příjemný, Pantherky si nyní připsaly další dvě velice zajímavé tutovky. pokaždé ale mířily vedle.
     
    29:36
    Hegemonie Panthers nyní pokračuje, Liberec však zatím náporu soupeřek i silou vůle stále odolává.
     
    30:22
    Nováková se sice snažila napadat rozehrávku Severočešek, jenomže si zároveň nepohlídala své postavení. Za vstup do malého brankoviště tak jsou nyní Pantherky vykázány z útočných pozic.
     
    31:08
    Koníčková se hnala do útoku, jenomže nakonec Mlejnkovou přeci jen nezvládla i díky zákroku dobře se vracející bekyně nalézt. Panthers ustály velice těžký moment.
     
    32:25
    Libereckým florbalistkám se momentálně nedaří nalézt své kolegyně v ofenzívě, pozorný blok Panthers momentálně funguje velmi precizně. Horňáková je tak prakticky bez práce.
     
    33:18
    Zittová se dostala do volnějšího prostoru, leč ke střelbě na bránu nepropracovala. Severočešky jí stačily zabránit v postupu a dobrou clonou odpálily míček mimo nebezpečnou zónu.
     
    34:01
    Miklíková se protlačila do prostoru před brankovištěm a jemnou kličkou málem Lerchovou rozhodila, hosté se nicméně stačily ubránit. Liberecká brankářka dokázala bližší tyč pokrýt.
     
    35:12
    Šusterové se na malou chvilku dostalo velké množství volného místa, jenomže momentu překvapení nevyužila. Místo rychlé rány zvolila ještě kličku, kterou ovšem liberecké napadající hráčky rychle zlikvidovaly.
     
    36:32
    Liberec se po dlouhé době dokázal dostat z obležení, jenže žádnou větší možnost na skórování si nepřipsal. Panthers jsou stále v zadních řadách dostatečně zkonsolidované.
     
    37:41
    Koníčková měla trošku více prostoru na levé straně, jenže ani tentokrát nebyla úspěšná. Horňáková nemusela v tento moment zasahovat.
     
    38:17
    Florianová se pořádně opřela do míčku po rychlém sklepnutí Jelínkové, nicméně přesnost její pokus přeci jen neměl dostatečnou. Balónek se nízkou trajektorií vznesl mimo prostor branky.
     
    39:14
    Dlouhá si zapsala velice nebezpečnou ránu! Bomba z větší vzdálenosti nakonec ale letěla těsně vedle levé tyče. Panthers přežily velkou tutovku!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda byla znovu ve znamení velice dynamické hry, nicméně větší a větší převahu měly postupem času Pantherky. Liberec se tudíž nevyvaroval inkasování, navíc musel kvůli zranění Štěpánové poslat na hřiště Lerchovou. Třetí třetina tak slibuje velice zajímavou zápletku, pokračujeme v cca 17:39.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Panthers – 14, Liberec – 4
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Liberec se snaží hned rychlými přihrávkami rozebrat obranné řady Panthers, nicméně stále jde jen o přípravnou fázi. Pražanky Liberec do vyložených akcí nepouští.
     
    41:02
    Steinbachová se protlačila do jednoznačné šance, avšak nahrávku Lochmannové nedokázala zužitkovat. Míček sice trefila, ale napálila ho mimo libereckou branku.
     
    42:29
    Dostalíková s Leierovou napadaly rozehrávku Panthers, jenže Pražanky se celkem rychle stačily vyhnout vyloženým šancím. Jejich kombinace tak i nadále pokračuje, přes polovinu se však nedostaly.
     
    43:30
    Koníčková měla na holi gólovku! I vinou nedostatku prostoru na manévrování však nezvládla dostat míček nad ležící Horňákovou, Panthers si mohou pořádně oddechnout.
     
    44:06
    Lochmannová se dostala k relativně jednoduché ráně, avšak její palba byla o trošku nepřesná. Panthers i přesto nadále pokračují v kombinaci před brankou Lerchové.
     
    45:31
    Dlouhá dokázala uzmout míček váhající Slané, nicméně liberecký útok nedokázal zužitkovat svou krátkodobou převahu. Pražské florbalistky se stačily i díky štěstí vyhnout nepříjemnostem.
     
    46:19
    Šusterová nestačila udržet míček na vlastní holi a po nečekané ztrátě míčku se na Horňákovou valila liberecká lavina, domácí brankářka však stačila nakonec zasáhnout. Crazy girls nevyprodukovala nebezpečnou střelu.
     
    47:45
    Šusterová se dostávala ke střelbě na levé straně, avšak křižná rána přes osu hřiště přeci jen nedokázala přejít přes bránící hráčky. Balónek skončil ztečovaný v rohu hřiště.
     
    48:24
    Steinbachová se dostala do obrovitánské tutovky, nicméně Pantherky se branky nakonec nedočkávají. Domácí útočnice sice v brejku obstála, samotnou finální kličku ale nedotáhla do konce a branku minula.
     
    49:38
    Tým Panthers právě vstřelil branku!
    Domácí florbalistky se dostávají do vedení! Po rychlém průchodu libereckou obranou se excelentní pumelici prezentovala MICHAELA LUPAČOVÁ. Míček se z její hole vznesl až přímo do pravé šibenice. Bez asistence.
     
    50:10
    Liberec zvyšuje svou aktivitu, Horňáková tak hned několikrát musela na poslední chvíli hasit akce soupeřek. prozatím však stále domácí hráčky mají jednobrankový náskok, Crazy girls přesto stále presují.
     
    51:08
    Šusterová se protlačila po krásné kombinaci na jeden dotyk k finálnímu zakončení, jenomže míček se jí mezi tři tyče nacpat nepodařilo. Liberec znovu ustál krizovou situaci bez potrestání.
     
    52:39
    Tým Panthers právě vstřelil branku!
    Pražanky se dostávají k dvoubrankovému trháku! Po vykroužení do středu hřiště se nakonec parádní trefou prezentuje IVANA MIKLÍKOVÁ, když se jí podařilo míček dostat přesně nad rameno Lerchové. Asistence: Kristýna Vranová.
     
    53:22
    Liberec má viditelnou snahu o rychlý přechod do ofenzívy, jenže nyní mu schází potřebná energie v útočných řadách. Pantherky navíc hrají velice pozorně.
     
    54:01
    Lerchová musela předvést další excelentní zákrok! Lochmannová si sice zapsala parádní dělovku, míček nicméně končí pouze na rukavici liberecké brankářky. Panthers pokračují v tlaku.
     
    55:21
    Dostalíková se dostala do dobré střelecké pozice, jenže palba z půlící čáry jí nakonec nevyšla podle představ. Míček letěl o několik čísel vedle domácí branky.
     
    56:04
    Horňáková nyní musela kouzlit! Bárková na ní vyslala dvě pořádně nebezpečné bomby, které se však i s velkým štěstím odrazily mimo síť Pantherek. Liberec musí zařadit zpátečku.
     
    57:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je tu pořádná zápletka! Liberec se ještě dostává ne dostřel, když se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientovala KLÁRA LEIEROVÁ a napálila odražený míček přímo k pravé tyči, kam se Horňáková nedostala. Asistence: Hana Koníčková.
     
    57:03
    Liberec si vybírá oddechový čas!
     
    57:26
    Pantherky hrají velmi takticky, míček prakticky nepouštějí z vlastních holí. Snaha o udržení chudého náskoku je jasně zřetelná.
     
    58:22
    Pres Pražanek je zatím účinný, Liberec totiž nemá moc prostoru na kombinaci a je zatlačen ža za vlastní branku. Crazy girls si hlavně s napadající Slanou zatím neví rady.
     
    59:02
    Liberec zkouší power-play!
     
    59:47
    Míček vyhozený z poloviny Pantherek jen těsně minul libereckou klec!
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Panthers – 6, Liberec – 8
     
    Střely na branku celkem: Panthers – 32, Liberec – 21
     
    Nejlepší hráčky utkání: Kristýna Horňáková (Panthers) – Hana Koníčková (Liberec)
     
    Třetí třetina sice přinesla nejprve jednoznačnou převahu Pantherek, které se i díky tomuto faktu dostaly do dvoubrankového náskoku, postupem času se ale Crazy girls svým soupeřkám vyrovnaly. Tři minuty před koncem periody si tak připsaly dokonce kontaktní branku. I přes závěrečný tlak hostů však všechny tři body bere z tohoto duelu pražský celek, který se tak znovu posune směrem k předním příčkám. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek neděle. (18:12:57)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 26. Lamková (Miklíková), 50. Lupačová, 53. Miklíková (Vranová) – 17. M. Mlejnková (Koníčková), 58. Leierová (Koníčková)


    Panthers Praha: Horňáková (Červová) – Vranová, Florianová, Syslová, Fabiánová, Šusterová – Lochmannová, Škvorová, Lamková – Slaná, Tůmová, Steinbachová – Miklíková, Lupačová, Jelínková – A. Nováková, Zittová.
    Crazy girls FBC Liberec: Štěpánová (27. Lerchová) – Leierová, Koníčková, Rumlová, Dlouhá, Foffová, Vejdělková – Dostalíková, Zelníčková, Chodurová – Horáková, Bárková, Tomanová – M. Mlejnková, Jirková.

    Rozhodčí: Luděk Franc, Václav Patera
    bahis siteleri