Kometa Brno – Jihlava 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:6 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 2:1 (kon.)
Kladno – Slavia 6:3 (kon.) | Zlín – Vítkovice 3:8 (kon.) | Č. Budějovice – Žďár n/S 4:2 (kon.)
HK MD Šumperk – Olomouc 5:3 (kon.) | Třinec – Technika Brno 5:2 (kon.) | Havířov – Warriors Brno 10:1 (kon.)
Chomutov – PZ Kladno 9:2 (kon.) | K. Vary – Kobra 10:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 5:3 (kon.)
Přerov – Vsetín 2:1 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
4:2 (0:1, 3:0, 1:1 - N 1:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Čtvrtek 25.10.2018, 17:30 • Budvar aréna • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání mezi domácím Motorem a hostujícím Žďárem nad Sázavou. Favoritem utkání je domácím tým, který v této sezóně získal 14 bodů, zatímco hosté jen pět.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Lidák (Heidinger) – Fousek, Cibulka, Hail, Punda, Hromada – Hála, Kříž, Lukeš, Kašpar, Březina, Petrásek, Pitel, Placek, Kumpfmüller, Kudrnáč, Kovář, Sochor.

    SKLH Žďár nad Sázavou: Havlík (Kadlc) – Macek, Gürtler, Beran, Pecka, Joudal, Sochor, Pelikán, Číhal – Procházka, Kotrba, Elis, Brúha, Bačo, Doležal, Staněk.

    Rozhodčí: Němec – Brejcha, Zedníková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Budějovice se ihned vydaly do útoku a neměly vůbec špatnou šanci! Puk se odrazil přesně na hůl Davida Kašpara, jehož střela z první byla sražena mimo.
     
    01:16
    Hostující hokejisté toho zatím v útoku moc nepředvedli, zatím spíše vůbec nic. Motor celkem solidně brání střední pásmo.
     
    01:58
    Richard Pitel byl s kotoučem u mantinelu, jenže zde o něj velmi rychle přišel. Ani hokejisté Žďáru směrem dopředu znovu nic nevymysleli.
     
    02:39
    Petr Lukeš byl tvrdě sražen u mantinelu a ze začátku se mu na nohy moc nechtělo. Každopádně po chvíli se zvedl a pokračuje ve útoku své lajny.
     
    03:06
    Znovu se hnali do útočného pásma jihočeští hokejisté. Ty ovšem zastavilo v přesunu ofsajdové postavení. Vhazování na útočné modré Motoru.
     
    03:42
    Tento útoku se Českým Budějovicím nepovedl. prudká přihrávka nebyla ani trochu přesná a skončila až na zakázaném uvolnění. Buly po pravici Lidáka.
     
    04:03
    To samé se událo také na druhé straně. Ze začátku zápasu vidíme spoustu nepřesností na obou stranách. Vhazování po pravicí hostujícího gólmana.
     
    05:02
    Tomáš Březina si najel s pukem do dobré pozice, ale musel zakončovat bekhendem. Jeho střela letěla pomalu po ledu a Kadlc si na ní počkal.
     
    05:46
    Petr Lukeš se snažil dostat individuální akcí až před žďárského gólmana. Pět hráčů soupeře ovšem nepřešel. Přesto jsou domácí u puku.
     
    06:13
    Další zákrok v podání hostujícího brankáře. Tentokrát řešil ožehavou situaci před svou brankou, ale nakonec našel puk v lapačce.
     
    06:40
    Obrovská šance Ondřeje Kováře! Ten se elegantně vyhnul osobnímu souboji a dostal se do dobré střelecké pozice. Kotouč mu ale na poslední chvíli sjel z hole a budějovický útočník ani nezakončil.
     
    07:31
    Tomáš Březina se zastavil těsně před modrou, což byla škoda. Dostal totiž přihrávku do jízdy, ale tím, že ztratil rychlost, ztratil i dobrou pozici.
     
    08:12
    Znovu se v dobré pozici objevil David Kašpar! Ten si najel na okraj kruh, odkud pálil. Kadlc byl ovšem připravený a schoval puk na své hrudi.
     
    09:00
    Matouš Hail se ze své pozice obránce vydal do útoku. Měl proti sobě všechny hráče soupeře, přesto se dostal do zakončení. Kadlc má další zákrok.
     
    09:44
    Petr Lukeš se dostal ke střele. Ta byla z první, jenže nepatřila mezi přesnější. Hodně minula branku a do útoku mohou jít hostující hráči.
     
    10:14
    Jenže od těch jsme žádnou střelu neviděli, Lidák v bráně ještě moc zákroků neměl. Navíc je pískáno, protože za domácím brankářem je posunutá branka.
     
    10:33
    Domácí jeli do přečíslení dva na jednoho! Přihrávka ovšem byla sražena obráncem mimo, navíc ani další dobrá šance nekončí brankou. Poté jeden z českobudějovických hráčů vysunul branku za Kadlcem.
     
    11:08
    Žďár právě vstřelil branku!
    První lepší šance v podání hostujícího týmu a vidíme první branku! ROBERT BAČO šermoval o puk se svým protihráče, jenže to byl právě hostující útočník, který ho trefil z první a z hranice brankoviště se nemýlil. Bez asistence.
     
    11:47
    Odpovědět mohl na druhé straně Adam Sochor. Tomu se však nepodařilo trefit kotouč z první, a tak ho sebrala hostující obrana.
     
    12:21
    Dobrá myšlenka v podání domácího hráče, která nekončí ani střelou! Ten posílal puk na Hálu, který by jel sám na Kadlce. Puk byl ovšem sražen mimo.
     
    13:12
    Tomáš Březina vybojoval puk ve středním pásmu, jenže ten mu zároveň ujel až k hostujícímu hráči. Žďár tak může podniknout nějakou akci.
     
    13:44
    Krásná akce v podání Martina Lidáka! Ten viděl, že hráč hostí by mohl na něj jet sám, a tak se rozjel k puku. Skočil po něm rybičku a puk dokázal poslat daleko od své brány!
     
    14:16
    Českým Budějovicím hodně opadla aktivita z úvodu zápasu poté, co inkasovali. Další jejich založení útoku skončilo neúspěchem – zakázané uvolnění.
     
    14:44
    A znovu. Jihočeši tedy musí znovu zůstat na ledě a nutno dodat, že někteří z nich tam již nějakou dobu jsou. Vhazování po pravici Lidáka.
     
    14:59
    Skvělá práce Matouše Haila! Ten byl čerstvý, což ukázal rychlou jízdou. Poté parádním zákrokem sebral šanci Mackovi, který byl jel sám na domácího gólmana!
     
    15:48
    Jiří Punda nahazoval puk od modré a jeho spoluhráči se snažili ho tečovat. To se jim sice povedlo, jenže puk šel mimo branku. Poté hosté vyhodili až na icing.
     
    16:16
    Asi největší šance Českých Budějovic v dnešním utkání! Fousek nahodil puk, který Kadlc jen tak tak vyrazil betonem vedle sebe. tam dorážel Hála, jenž posílal puk po ledu, avšak hostující gólman ho chytil do lapačky!
     
    16:54
    Tomáš Březina bojoval u puk v útočném pásmu, ale jeho snažení k ničemu nakonec nebylo. Hostující tým mohl přejít do útoku, jenže to se mu nepovedlo.
     
    17:48
    To až teď, jenže ani Žďáru se, i přes vstřelenou branku, v útoku zatím moc nedaří. Lidák ještě nemá moc zákroků. Přesto hosté o gól vedou.
     
    18:24
    Domácí tým střídal, díky čemuž nejspíše přišel o zajímavou možnost. Díky tomu se dostali ke střele hosté a Martin Lidák má puk v lapačce.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:11
    Dnešní utkání se zatím hraje velmi čistě, ještě jsme neviděli ani jeden trest. Teď k tomu byl blízko hostující tým, ovšem rozhodčí nic neodpískal.
     
    19:38
    Dobrá šance v podání Jihočechů! Ti si naprosto vyšachovali hostující obranu, díky čemuž mohl pálit David Kašpar. Ten však se střelou chvíli čekal a Kadlc se stihl přesunout!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina utkání mezi Českými Budějovice a Žďárem nad Sázavou, po které vede hostující tým o jednu branku. Domácí sice byli první polovinu první části lepším týmem, jenže pak se prosadil Richard Bačo a Motor poté ztratil na tempu.

    Další třetina začne přibližně v 18:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Tak tato přihrávka se domácímu celku ani trochu nepovedla. Byla hodně nepřesná a skončila až na hokejkách hostujícího týmu.
     
    21:20
    Dobrá šance hostujícího celku! Ten se dostal do přečíslení dva na jednoho. Přišla křižná přihrávka, ale Martin Lidák si připsal dobrý zákrok.
     
    22:15
    Zatím jsou aktivnější hostující hokejisté. Motor moc neví kudy kam a Žďár nad Sázavou je aktivnější. Zatím ovšem neměl skvělou šanci.
     
    22:51
    Nepřesná přihrávka v podání domácího týmu! Díky tomu se dostal ke střele hostující obránce, jehož rána byla sražena do rohu kluziště.
     
    23:25
    Na druhé straně přišla střela v podání obránce Českých Budějovic. Kadlc toho sice moc neviděl, přesto vyrazil kotouč mimo nebezpečí.
     
    24:06
    Konečně nějaké pořádné šance v podání Jihočechů! Ti se snažili dorážet kotouč z hranice brankoviště, ovšem hostující brankář vše pochytal.
     
    24:36
    Stále nemáme v dnešním utkání ani jednoho vyloučeného hráče! Přestože jsme viděli již několik soubojů minimálně na hranici vyloučení.
     
    25:07
    Adam Sochor si jel pro puk, ale hostující gólman ukázal hokejové myšlení. Díky tomu odpálil puk těsně před domácím hokejistou do bezpečí.
     
    25:24
    České Budějovice se hnaly do útoku, jenže jeden z hráčů byl nedočkavý a dostal se do ofsajdu. Vhazovat se bude na útočné modré Českých Budějovic.
     
    25:50
    Dobrá pozice pro Davida Kašpara, jenž je dnes hodně aktivním hráčem! Najel si s pukem do dobré pozice, ale Kadlc jeho střelu viděl a chytil jí do lapačky.
     
    26:34
    Utkání je dnes poznamenáno celou řadou nepřesností. Jednu z nich teď předvedli hostující hráči. Přihrávka skončila až na zakázaném uvolnění.
     
    26:43
    Znovu! Žďár nad Sázavou chtěl rychle vystřídat, ale znovu poslal puk až za bránu Lidáka. Rozhodčí vracejí hráče hostí znovu na hřiště.
     
    27:14
    A do třetice všeho dobrého? Znovu poslali hostující hráči kotouč jen na zakázané uvolnění a někteří z nich jsou na ledě již pěkně dlouho.
     
    27:17
    Až teď může hostující pětka vystřídat. Přišla střela po čistě vyhraném vhazování, jenže ta mířila přesně do míst, kde byl Kadlc připravený.
     
    27:36
    Pěkná akce v podání Motoru! Puk šel rychle z hole na hůl, až přišla křižná přihrávka. Poté přišla střela, ale hostující brankář svůj tým drží!
     
    28:22
    Další zajímavá šance v podání Motoru, ten teď tlačí svého soupeře a branka visí ve vzduchu. Přihrávku do brankoviště si srazil jeden z hostí směrem nabránu, ale Kadlc si toho všiml a stihl zaklapnout své betony včas.
     
    29:24
    České Budějovice jsou nadále v tlaku v útočném pásmu. Hostující tým vyhodil jen na zakázané uvolnění a domácí v něm mohou pokračovat.
     
    29:34
    další zákrok v podání Kadlce, ten dnes opravu svůj tým drží! Přišla střela od modré, na kterou měl hostující brankář dobrý výhled a střelu udržel.
     
    30:29
    Ofsajd byl dlouho signalizovaný, přesto vjel jeden z domácích hráčů pro kotouč do útočné třetiny. Ofsajdové postavení je tedy odpískáno.
     
    31:20
    Gólovka pro České Budějovice! Petr Lukeš si sjížděl před bránu, kam také dostal pas. Dokázal ho popíchnout směrem na bránu, ale Kadlc vytáhl zákrok betonem.
     
    32:03
    Tohle mohlo hosty hodně mrzet. Jeden z nich dostal přihrávku jen na brusle, jenže v jeho okolí nebyl nikdo z hráčů Motoru, kdo by toho mohl využít.
     
    32:44
    Znovu v akci hodně aktivní David Kašpar. Ten dostal přihrávku do středního pásma a chtěl si obhodit protihráče. Ten jeho úmysl přečetl a puk zastavil.
     
    33:27
    Klidně to mohlo být o dvě branky! Lidák vyrazil těžkou střelu jen vedle sebe, kam si najížděl Václav Macek. Hostující hráč netrefil skákavý puk!
     
    34:06
    Michael Procházka se probíjel do zakončení, ale poslední domácí hráč mu cestu překazil. Bylo hodně vidět, že hostující hráč má dlouhé střídání.
     
    34:53
    Matouš Hail se hodně snažil zastavit kotouč na útočné modré, ale to se mu nakonec nepovedlo. Přesto nezůstal Žďár nad Sázavou u puku dlouho.
     
    35:24
    Celkem dlouhou dobu se hraje bez přerušení. V tomto období si gólmani moc zákroků nepřipsali. Střely létají hodně vedle obou branek.
     
    35:43
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Konečně! Motor byl druhou třetinu jasně lepším týmem, který měl tlak, ale až teď srovnává stav utkání! Dobrou práci odvedl Adam Sochor, který získal kotouč. Poté ho posunul na Hálu, jenž nabil RICHARDU PITLOVI, jehož rána z první skončila za zády Kadlce! Asistence: Daniel Hála a Adam Sochor.
     
    36:23
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    O pár vteřin dokončují České Budějovice obrat a dostávají se do jednobrankového vedení! Dnes hodně aktivní DAVID KAŠPAR si krásně obhodil protihráče a dostal se do dobré pozice, proto vypálil a jeho rána prolétla mezi rukou a tělem Kadlce. Asistence: Tomáše Kudrnáč.
     
    36:42
    Jihočeši přišli okamžitě s další střelou, cítí, že by mohli ještě v druhé třetině nějakou branku přidat. Tentokrát si Kadlc mezírku mezi betony pohlídal.
     
    37:01
    Na ledě zůstává Aleš Gürtler z hostujícího Žďáru nad Sázavou, který se dostává na střídačku pouze díky spoluhráči. Je otázkou, zda bude pokračovat v zápase.
     
    37:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor opravdu přidává další branku a vede již o dva góly! Tentokrát odvedl skvělou práci David Kašpar, kterého zabrzdila v zakončení jen spadlá hokejka. Přesto poslal puk na ledě před branku, kde byl připravený TOMÁŠ BŘEZINA, jenž si míchnul s pukem a poslal ho nad Kadlce. Asistence: David Kašpar a Jiří Punda.
     
    38:23
    Na druhé straně přišel konečně s nějakou střelou hostující celek, ale ta se nevešla mezi tři tyče. Domácí hokejisté mohou ještě zkusit zaútočit.
     
    39:10
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Richard Pitel – 2 min., podrážení).
     
    39:15
    Hosté čistě vyhráli vhazování, díky čemuž se dostal do dobré pozice Robert Bačo. Jeho ránu ovšem Lidák viděl a vyrážečkou jí vyrazil.
     
    39:44
    Následně odvedla dobrou práci domácí obrana, jež poslal kotouč až bránu Kadlce. Navíc dobře napadá a třetina se tam nejspíše dohraje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jsou za námi již dvě třetiny dnešního utkání, po kterých vede domácí Motor o dvě branky! Jihočeši dlouho tlačili, ale k vyrovnávací brance se dlouho nemohli dostat. Poté ovšem přišly skvělé necelé dvě minuty, ve kterých České Budějovice skórovaly hned třikrát, díky čemuž se dostaly do vedení.

    Třetí perioda začne přibližně v 19:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Hostující tým ještě stále hraje přesilovou hru, kterou si přenesl z druhé třetiny. Přišla slušná střela od modré, jenže ta se mezi tři tyče nevešla.
     
    41:09
    Richard Pitel je na ledě!
     
    41:28
    Obrovská chyba hostujícího gólmana nekončí brankou! ten chtěl pomoci svému týmu s rozehrávkou, ale trefil jen Pitla. Ten se snažil zakončit, jenže byl ve velkém úhlu. Proto objel branku, jenže Kadlc se stihl do brány vrátit!
     
    42:22
    Tomáše Kudrnáč nahodil kotouč na Kadlce, který musel vyrazit puk. Domácí hráč chtěl ještě puk získat, ale hostující obránce u něj byl o něco dříve.
     
    43:04
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Rostislav Sochor – 2 min., sekání).
     
    43:32
    Žďár nad Sázavou začal své oslabení velmi dobře. Vyhodil přes všechny čáry a České Budějovice musí s dalším útokem začínat od svého gólmana.
     
    44:22
    Filip Petrásek to zkoušel chytře. Pálil z velkého úhlu jenže otřel kotouč o někoho před brankou a puk se jen prokutálel brankovištěm.
     
    45:04
    Rostislav Sochor je na ledě!
     
    45:33
    České Budějovice nadále pokračují v tlaku, který si utvořily v početní výhodě. Nakonec musel vše zakončit Kadlc, který si připsal úspěšný zákrok.
     
    46:16
    David Kašpar se vystavil do ofsajd. Přejel modrou čáru, a až pak se tam dostal puk. Vhazovat se bude na útočné modré domácího celku.
     
    46:59
    Další ofsajdové postavení v podání Českých Budějovic. To se ani trošku nelíbí domácím fanouškům, ale rozhodčí nehodlá své rozhodnutí měnit.
     
    47:24
    Na druhé straně si po delší době sáhl na puk také Martin Lidák. Po jeho zákroku se bude vhazovat na pravém kruhu Budvar arény.
     
    48:09
    Petr Lukeš dostal chytrý pas před branku zpoza brány, ale kotouč se mu zamotal mezi brusle a domácí hráč nezakončil. Poté se ocitl na zemi, ale vylučovat se nebude.
     
    48:47
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Robert Bačo – 2 min., hákování).
     
    49:03
    Matyáš Fousek natáhl k dobré střele od modré. Kadlc jí vyrazil jen před sebe, kde nikdo z domácích hráčů nedokázal dostat puk za čáru.
     
    49:45
    Petr Lukeš v další dobré šanci! Kadlc znovu vyrazil puk vedle sebe a po krátké chvíli domácí hráč zakončoval, jenže vůbec netrefil branku.
     
    50:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor využívá přesilovku a vede již o tři branky! Matouš Hail poslal puk na PETRA LUKEŠE, jehož parádní rána z první zapadla přesně do růžku Kadlcovy brány. Ten byl bez šance. Asistence: Matouš Hail a Tomáš Březina.
     
    50:55
    Podle obrazu hry to vypadá, že o dnešních třech bodech je rozhodnuto. Žďár nad Sázavou je spíše pod tlakem, jeho založení akce skončilo až na icingu.
     
    51:33
    Za Lidákem se ozvala tyč!
     
    51:58
    Žďár právě vstřelil branku!
    Jenže hostující tým přidal na aktivitě a během chvilky snižuje na rozdíl dvou branek! Před Lidákem vznikla skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval MATYÁŠ STANĚK, jenž doklepl puk do sítě. Asistence: Patrik Doležal a Marek Brúha.
     
    52:39
    V další dobré šanci byl Václav Macek, který klidně mohl snížit na rozdíl jedné branky! Proti jeho střele si ovšem dobře vyjel Lidáka a jeho pokus zneškodnil.
     
    52:39
    Oddechový čas pro domácí.
     
    53:01
    Michael Procházka zblokoval střelu soupeře, ani nevěděl jak. Dostal však pukem někam pod koleno a okamžitě odešel střídat. Nepříjemný moment.
     
    54:42
    Robert Bačo to zkusil z hodně velké dálky. Jeho střelu bez potíží chytil Lidák do lapačky. Hostující hráč ovšem vybojoval pro svůj tým vhazování.
     
    54:53
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Matyáš Staněk – 2 min., podrážení).
     
    55:28
    Již dvakrát mohli hostující hráči bez potíží vyhodit, přesto se jim to ani jednou nepovedlo.
     
    56:15
    Tato přesilovka domácího týmu je spíše o boji. České Budějovice jsou sice v útočném pásmu, ale do pořádné kombinace se nemohou dostat.
     
    56:53
    Matyáš Staněk je na ledě!
     
    57:14
    Obrovská šance domácího celku! Tomáš Březina se dostal do samostatného úniku, položil si Kadlce, jenže ten předvedl parádní zákrok, když zastavil puk lapačkou na zemi!
     
    58:20
    Matouš Hail rozjel své rychlé nohy a chtěl se dostat až k zakončení. Kotouč mu ovšem sjel z hole a domácí hráč ani nepřejel útočnou modrou.
     
    58:44
    Obrovská šance Tomáše Březiny! Ten dostal křižnou přihrávku a mohl pálit do prázdné. Nakonec ani netrefil kotouč!
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny!
     
    Konec zápasu.
     
    Jsou za námi již tři třetiny, po kterých vyhrál Motor v základní části 4:2. Ve třetí periodě vstřelily branku oba týmy. Motor však své vedení udržel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Žďárští hokejisté získali kotouč jako první. Měli ale problém dostat se z vlastního obranného pásma. To se jim sice nakonec podařilo, leč následně v útoku nic moc nevymysleli.
     
    62:03
    Tomáš Cibulka jel sám na gólmana, ale ten ho skvěle vychytal!
     
    62:59
    Také dobrá šance na druhé straně! Parádní zákrok si ovšem připsal Martin Lidák, který si krásně pohlídal přední tyč a puk zastavil.
     
    63:25
    Neskutečné šance na obou stranách! Žďárští jeli dva na nikoho. Přišla křižná přihrávka přes brankoviště, jenže domácí brankář vypíchl puk hokejkou! Na druhé straně pádil Březina, ani on nepřekonal Kadlce.
     
    64:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor nakonec vítězí v prodloužení, které nabídlo kvantum šancí! Lukeš poslal puk před branku, kde byl FILIP PETRÁSEK, který dostal kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Petr Lukeš.
     
    Konec zápasu. (19:40:09)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 36. Pitel (Hála, Sochor), 37. Kašpar (Kudrnáč), 38. Březina (Kašpar, Punda), 51. Lukeš (Hail, Březina), 65. Petrásek (Lukeš) – 12. Bačo, 52. Staněk (Doležal, Brúha)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Heidinger) – Fousek, Cibulka, Hail, Punda, Hromada – Hála, Kříž, Lukeš, Kašpar, Březina, Petrásek, Pitel, Placek, Kumpfmüller, Kudrnáč, Kovář, Sochor.
    SKLH Žďár nad Sázavou: Kadlc (Havlík) – Macek, Gürtler, Beran, Pecka, Joudal, Sochor, Pelikán, Číhal – Procházka, Kotrba, Elis, Brúha, Bačo, Doležal, Staněk.

    Rozhodčí: Němec – Brejcha, Zedníková
    bahis siteleri