Olomouc – Žďár n/S 4:3 (kon.) | Vsetín – Zlín 3:2 (kon.) | Kladno – HC Litvínov 3:7 (kon.)
Havlíčkův Brod – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Havířov – Třinec 3:2 (po pr.) | Sparta – Liberec 7:3 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.) | Přerov – Vítkovice 2:3 (kon.) | Slavia – Chomutov 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
7:3 (3:0, 3:2, 1:1 - N 0:0 - 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 03.11.2018, 16:00 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s Vámi loučím, přeji Vám úspěšný zbytek víkendu a u dalších online přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:19:23)
     
    Utkání doznalo úplného konce! Sparťané zvítězili v základní hrací době za tři body, v samostatných nájezdech vystřelil alespoň bod Tygrům Václav Burda.
     
    Konec zápasu.
     
    Vítěznou branku v samostatných nájezdech si připisují Bílí Tygři, kteří zásluhou VÁCLAVA BURDY vezou domů alespoň jeden bod.
     
    5. série
    0:1
    Pika neproměňuje.
     
    5. série
    0:1
    Strnad neproměňuje.
     
    4. série
    0:1
    Dani neproměňuje.
     
    4. série
    0:1
    Šeliga neproměňuje.
     
    3. série
    0:1
    Prymula neproměňuje.
     
    3. série
    0:1
    Burda proměňuje!
     
    2. série
    0:0
    Klimo neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Adam Klapka neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Schwambeger neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Jan Žemba neproměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Po urputné bitvě o bonusový bod budou za malou chvíli následovat samostatné nájezdy.
     
    Konec zápasu.
     
    64:44
    Škorpík nyní musel hodně vyjet ze své branky, jelikož jeho spoluhráči zrovna střídali. Sparťanský brankář celou situace ustál a odpálil puk pryč.
     
    63:29
    Havlín si sebral puk a nahrál do přečíslení Schwambergerovi, který okamžitě hledal na druhé straně Kropáčka, ten však pod tlakem trefil pouze Paříkův beton přilepený pevně k ledu.
     
    62:28
    Obrovská šance domácích! Pšenička nahrál přesně do jízdy na levý kruh Pikovi, který svou svižnou střelou zápěstím orazítkoval tyčku!
     
    61:57
    Do hry skáčou nové síly na obou stranách. Puk mají na holích sparťané, konkrétně Prymula, jenž se snažil probít skrz střední pásmo, neúspěšně.
     
    61:18
    Pětiminutové prodloužení odstartovalo se třemi hráči na obou stranách. Sparťané do hry nasazují Kropáčka, hosté například svého útočníka Václava Burdu, který si připsal první střelu v prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Liberečtí se ještě snaží alespoň o jednu branku. Klapka vybojoval kotouč za brankou a okamžitě ho posunul na levý kruh Adamu Charvátovi, který mířil na Škorpíkovy betony, ale minul. Sparťané už tohle zvládnou.
     
    58:27
    Gajdoš ještě pozdržel hosty v jejich obranném pásmu a nakonec z toho byla i střela na brankáře Paříka. Liberecký gólman si s pokusem jednoho ze sparťanů poradil a raději přikryl kotouč před dojíždějícím Danim.
     
    57:19
    Liberečtí si svým dobrým pohybem uzmuli kotouč pro sebe v útočném pásmu. Vojtěch Strnad se dokázal vymanit ze souboje u mantinelu v rohu kluziště, ale Škorpík střelu viděl a ukryl ji ve své náruči.
     
    56:38
    Domácí sparťané už pomalu kráčí za svou další tříbodovou výhrou v základní hrací době. Gluzman byl před brankou chvíli sám, ale nikdo si ho nevšiml.
     
    56:08
    Sparťané vyhráli vhazování ve svém útočném pásmu, Štěpán Čech v rohu kluziště ale ztratil puk a sparťané musejí vyklidit útočné pásmo.
     
    55:02
    Sparťané už hrají opět v plném počtu a Liberečtí toho moc nevymysleli. Paradoxně největší šanci na změnu skóre měl domácí Havlín, jehož nájezd zlikvidoval Pařík.
     
    54:15
    Sparťané se ve dvojnásobném oslabení dostali do obrovské šance! Kropáček v přečíslení dva na jednoho našel Ondřeje Havlína, který sám tváří v tvář neproměnil svůj nájezd.
     
    53:10
    V téže čase si liberečtí trenéři vzali oddechový čas na poradu, ale brankář Pařík pravděpodobně zůstane nadále ve svém pracovišti.
     
    53:02
    Ale pozor! Gólman Jan Škorpík (SPA) nedovoleně dle nových pravidel zalehl puk mimo svůj prostor a domácí jdou do tří! Trest odpyká Tomáš Tomek.
     
    52:20
    Domácí se budou muset opět připravit na další krušné chvilky před svým brankářem. Tomáš Schwambeger (SPA) se provinil držením a odchází na trestnou lavici.
     
    51:58
    V útočném pásmu na druhé straně se snažil probít Tomáš Schwamberger, kterému ještě najížděl Patrik Prymula, k němu se však kotouč vinou dobrého zákroku libereckého obránce nedostal.
     
    50:44
    Nejprve utekl kotouč Drábkovi, krátce poté se puk pomalu šoural k brankovišti před Škorpíka, kde se ho snažil dorážet Ira. Proti němu ale skvěle zasáhl obránce Prchal a nedovolil mu jakékoli zakončení.
     
    49:51
    Liberečtí jsou v útočném pásmu, ale k ničemu velkému to zatím nevede. Teď zkusil vystrašit domácího brankáře obránce Petr Had, ale Škorpík si i přes ztížený výhled počínal výborně a ztlumil puk na své hrudi.
     
    49:01
    Sparťané si ještě komplikují závěr zápasu. Tomáš Tomek (SPA) dostal dvě minuty za podrážení a následující okamžiky stráví na trestné lavici.
     
    48:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují potřetí v tomto zápase a ještě dramatizují koncovku zápasu. ADAM KLAPKA nejprve promarnil svůj samostatný nájezd, ale o pár chvil později se v něm ocitl znovu a podruhé si s tím poradil. Asistence: Jan Žemba.
     
    47:11
    Na druhé straně musel být Škorpík v pohotovosti, jelikož se na něj řítil v dobré rychlosti Klapka. Sparťanský brankář proti této akci zakročil svými betony.
     
    45:59
    Prymula si sebral puk ve středním pásmu, poté ihned po přejezdu za útočnou modrou hledal Pšeničku, ten se však musel otáčet a puk nakonec nezpracoval.
     
    45:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po skončení sparťanské přesilovky se však domácí přeci jenom radují z dalšího gólu! Kropáček vybídl obránce FRANTIŠKA GAJDOŠE, jehož střela přesně zaplula do liberecké sítě. Asistence: Vojtěch Kropáček, Ondřej Havlín.
     
    44:58
    Prchal od modré ještě střílel od modré čáry, před brankou ještě bránil výhledu Paříkovi jeden z bílých, ale liberecký muž s maskou si poradil velmi dobře.
     
    44:10
    Prchalovi sjel kotouč na modré čáře a dopředu tak uháněli hosté. Žemba v přečíslení dva na jednoho se rozhodl pro střelu, kterou však otestoval pozornost brankáře Škorpíka. Dobrý zákrok domácího brankáře.
     
    42:55
    Liberečtí se po své dobré pasáži v útočném pásmu budou muset znovu bránit. Dvě minuty za podrážení dostal od rozhodčích útočník Vojtěch Strnad (LIB).
     
    42:24
    Liberečtí se dostali do útočného pásma a chvilku to vypadalo, že z toho může vzniknout vážnější situace. Drábek před Škorpíkem však puk netrefil.
     
    41:22
    Domácí s přehledem zatím kontrolují hru a snaží se co nejvíce útočit znepříjemňovat Paříkovi práci. Rubeš udělal pěknou stahovačku na modré čáře, odkud však pouze zaměstnal lapačku libereckého brankáře.
     
    40:49
    František Gajdoš rozjel akci z obranného pásma, Jiří Obadal zavezl kotouč do útočného pásma, ale svou střelou trefil jen Paříkovy betony. O dorážku se ještě snažil Josef Slavíček, kterému na poslední chvíli zablokoval hůl jeden z libereckých obránců.
     
    40:23
    Hosté se na chvíli usadili v útočném pásmu a Škorpík musel být ve střehu. Se střelou si však poradil a hra bude pokračovat v obranném pásmu Sparty.
     
    40:08
    Sparťané sice vyhráli vhazování ve středovém kruhu, přihrávku Havlína na modré čáře ale Miroslav Dani nemohl zpracovat. Zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:29 hodin.
     
    Prostřední dějství je za námi a hokejisté Sparty stále pohodlně vedou o čtyři branky. Čtvrtý gól domácího výběru zapsal Viktor Kasanda a za pár minut později ukázal svoji sílu střelby Ondřej Pšenička. Následně Liberečtí trochu ožili a výsledkem toho byly dvě vstřelené branky. Nejprve se prosadil Vojtěch Strnad a krátce nato také Matěj Hájek. Sparťany však uklidnil svým gólem Josef Slavíček, jenž uklidnil kotouč za bezmocného libereckého brankáře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Adam Klapka ještě našlápl do útočného pásma, před branku mu najížděli hned dva spoluhráči v modrém, ale Škorpíka se jim ohrozit nepodařilo. Sparťané následně procpali kotouč do středního pásma.
     
    38:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Tohle pravidlo se znovu ukázalo v plné nahotě, když Liberečtí pohrdli svou velkou šancí. Na opačné straně kluziště Klimo přihrál JOSEFU SLAVÍČKOVI, od jehož hokejky se puk odrazil za záda libereckého brankáře. Asistence: Michal Klimo, Jiří Obadal.
     
    38:40
    Pro domácí mohlo být ještě hůře! Liberečtí se dostali na puk v útočném pásmu a liberecký útočník Drábek z předbrankového prostoru nastřelil levou tyč domácí branky!
     
    37:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po skončení přesilové hry sparťanů se přeci jen Liberečtí prosazují ještě v této části hry. Strnad našel před brankou MATĚJE HÁJKA, který překonal sparťanského Škorpíka dnes podruhé. Asistence: Vojtěch Strnad, Dominik Šeliga.
     
    36:06
    Na modré čáře měl dost prostoru Gajdoš, který se rozhlédl a poslal kotouč do mezikruží na napřaženého Schwambergera, který ale svým tvrdým pokusem minul branku o pár metrů.
     
    34:44
    Sparťané se usadili v útočném pásmu, Pšenička nahrával nenápadně před brankou na Piku, proti němuž Pařík vytasil svoje betony. Domácí zůstávají v útočném pásmu soupeře pevně zabydleni a kombinují.
     
    34:07
    Sparťané se mohou znovu uklidnit svoji hru v přesilové hře. Petr Had (LIB) se totiž provinil hákováním a rozhodčí ho posílá na trestnou lavici.
     
    33:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Pozor! Sparťané nyní zaváhali ve své rozehrávce a Liberečtí trestají. Charvát našel před brankou najetého VOJTĚCHA STRNADA, jenž se štěstím pokazil sparťanskému brankáři dosavadní čisté konto. Asistence: Adam Charvát, Michal Drábek.
     
    32:57
    Na druhé straně se zase činil Lukáš Pařík. Slavíček se vydal do hloubi pásma, aby clonil, ale nakonec to k ničemu nebylo. Tomáš Tomek na levém kruhu pro vhazování nastřelil přímo prostředek branky.
     
    32:22
    Obrovská šance Liberce na snížení nepříznivého stavu! Jan Žemba zůstal úplně sám před brankářem Škorpíkem, ale ten zachoval klid a svými pohotovými betony vyrazil střelu libereckého útočníka.
     
    31:48
    Václav Rubeš si vybruslil od mantinelu do střelecké pozice do mezikruží, ale sparťanský útočník střelou zápěstím prověřil pouze Paříkovy betony, které zůstaly pevně přitisknuté k zemi a nedovolily změnu stavu.
     
    30:40
    Domácí mačkali svého soupeře v útočném pásmu, jeden ze sparťanů vyhrál souboj u mantinelu a přihrál na modrou odstoupenému Ondřeji Pšeničkovi, který ale svou střelou mířil hodně nepřesně.
     
    29:16
    Pšenička zkusil prorazit přes střední pásmo, to se mu nepovedlo, ale v jeho akci pokračoval Prymula. Ten se však přes bránícího Kollerta neprocpal.
     
    28:31
    Michal Klimo zavezl kotouč do útočného pásma, ale sparťané se v útočném pásmu moc dlouho neohřáli. Burda okamžitě sebral kotouč a vyvezl ho ven.
     
    27:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Liberec loví v síti pátý kotouč! Sparťané se dostali do přečíslení dva na jednoho, Schwamberger si počkal na vhodný okamžik pro nahrávku na ONDŘEJE PŠENIČKU, který puk poslal už do poloprázdné branky. Asistence: Tomáš Schwamberger, Patrik Prymula.
     
    26:57
    Jan Žemba zkusil vyjet zpoza branky a zkoušel prostřelit chumel sparťanských hráčů, ale nepovedlo se. Sparťanská hráz byla opět na svém místě dobře postavena nedovolila hostům jakoukoliv šanci.
     
    26:20
    Hraje se téměř bez přerušení, hra se přelévá ze strany na stranu. Ondřej Pšenička nyní číhal u branky soupeře, ale liberecký brankář byl rychlejší.
     
    24:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané jsou zatím lepším týmem na ledě a nyní to opět potvrzují další vstřelenou brankou. Gluzman posunul kotouč do pásma, kde obránci Liberce neuhlídali VIKTORA KASANDU, který procedil kotouč za Paříka od levé tyčky. Asistence: Václav Rubeš, Simeon Gluzman.
     
    23:44
    Prymula chtěl ve středním pásmu obehrát dva protihráče, to se mu však nepovedlo a záhy musel spěchat dozadu. Drábek v situaci tři na dva trefil jen betony brankáře Škorpíka.
     
    21:58
    Liberečtí poprvé v útočném pásmu ve druhé třetině. Benjamin Vomáčka čekal na přihrávku od svého spoluhráče přímo u pravé tyčky Škorpíkovy branky, ale puku se nedočkal, jelikož obrana byla pozorná.
     
    21:12
    Liberečtí už hrají v plném počtu, ale domácí hokejisté jsou stále usazeni v útočném pásmu. Po střele jednoho z domácích Pařík přerušuje hru a dopřává svým spoluhráčům čas na oddech.
     
    20:14
    Sparťané dohrávají přesilovou hru z první třetiny. Kropáček s pukem najel do útočného pásma, odkud našel na modré Ondřeje Havlína, jenž svou střelou vyprášil betony libereckého brankáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:43 hodin.
     
    Úvodní třetina je minulostí. Nutno podotknout, že sparťané jsou zatím lepším týmem a podařilo se jim to vyjádřit i gólově. V šesté minutě se nejprve prosadil letňanský odchovanec Michal Klimo, o pět minut později ho na listině střelců doplnil také Simeon Gluzman. Těsně před první přestávkou ještě navýšil sparťanské vedení Ondřej Pšenička.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Pár vteřinek před koncem první třetiny ještě chtěl střílet František Gajdoš, kterého střídačka povzbuzovala za střelou, ale sparťanský obránce to už nestihl.
     
    19:09
    První přesilovou hru si také vyzkouší hráči v bílých dresech. Matěj Hájek (LIB) si nepohlídal svoji hokejku, a míří tak na trestnou lavici za hákování.
     
    18:53
    Domácí se udrželi v útočném pásmu a hosté museli být znovu v pozoru. Štěpán Čech obkroužil branku a střílel do horních pater liberecké branky. Sparťanský útočník svou ranou přestřelil.
     
    18:10
    Pro liberecké hráče to mohlo být ještě horší! Pšenička už skoro před prázdnou brankou ještě vybízel v mezikruží Tomáše Schwambergera, jenž svou střelou zápěstím trefil jen Paříka!
     
    17:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    A nyní je to už o tři góly! Slavíček dobře udržel kotouč v útočném pásmu a před brankou našel dobře postaveného ONDŘEJE PŠENIČKU, který nekompromisně poslal puk za Paříkova záda. Asistence: Josef Slavíček a Tomáš Tomek.
     
    16:29
    Pražané se opět dostali do velké šance, ale útočník Klapka se dokázal včas vrátit na svou pozici na modrou čáru a zastavil průjezd domácích.
     
    16:09
    Gajdoš skvěle zapracoval v obranném pásmu, když nejprve odstavil soupeřova hráče od puku a poté také zachytil přihrávku libereckého obránce od modré čáry.
     
    15:28
    Domácí jsou viditelně při chuti a aktuálně má více ze hry. Nyní při dalším průniku do útočného pásma se sparťané vystavili do ofsajdu.
     
    14:48
    Další šance sparťanského týmu ve vlastním oslabení! Klimo si potáhl puk na pravém kruhu a naservíroval ho před branku Pšeničkovi, kterého vychytal svým pohotovým zákrokem Pařík.
     
    14:01
    Sparťané se brání opravdu obstojně a když se Liberec dostane do útočného pásma, stačí se sparťanská čtveřice zformovat do své pozice.
     
    12:44
    Další přesilová hra na straně Libereckých. Ondřej Havlín (SPA) dostal dvě minuty za podrážení a sparťané se budou muset znovu v tomto utkání bránit.
     
    12:21
    Liberečtí se snaží o gólovou odpověď, ale sparťané dobře vykrývají střelecké pozice a nepouští soupeře do akcí. Šafařovský však v souboji ztratil puk.
     
    11:28
    Vojtěch Strnad při snaze v útočném pásmu ztratil rovnováhu a jeden ze sparťanských obránců mu vystavil parádní "strom". Liberecký útočník by chvíli otřesený, ale nyní už je v pořádku.
     
    10:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle byla ukázková souhra sparťanských borců! SIMEON GLUZMAN pozdržel hru ve středním pásmu, v zádech mu najel Kasanda, který dostal puk na levou stranu, odkud přihrál zpět na Gluzmana a ten se střelou bez přípravy nemýlil. Asistence: Viktor Kasanda a Ondřej Havlín.
     
    09:22
    Na druhé straně to zkoušel individuálně Václav Burda, proti přesile domácích sparťanů neměl šanci uspět. Pražané vyhodili kotouč bezpečně do středního pásma, kde si ho sbírá soupeř.
     
    08:13
    Josef Slavíček zrychlil hru ve středním pásmu, v útočném ho soupeř odzbrojil čistě. Nicméně sparťané zůstali na puku ještě chvíli, Ondřej Pšenička ale poté ztratil puk na modré čáře.
     
    07:04
    Domácí jsou stále usazeni v útočném pásmu. Ondřej Havlín dostal puk na modrou čáru, odkud střílel mimo. Poté se do puku opíral také Kropáček, jenž minul branku o dobrý metr. Škoda pro Spartu.
     
    06:24
    Tomáš Tomek naskočil do hry po svém vyloučení a hned se zapojil do útočné akce. Klimo mu nahrával kotouč přímo do jízdy, první jmenovaný v situaci dva na jednoho volil střelu, kterou Pařík vyrazil.
     
    05:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Sparťané po dalších zmatcích v hostující defenzivě se usadili před Paříkem. Pšenička posunul puk na připraveného MICHALA KLIMA, který svou střelou z bezprostřední blízkosti prostřelil libereckého brankáře. Asistence: Ondřej Pšenička.
     
    04:57
    Domácí se zpočátku oslabení brání výborně. Kropáček poslal kotouč ven z obranného pásma, ale Liberečtí si berou puk zpět na své hole.
     
    04:24
    První přesilovou hru si vyzkouší hokejisté ze severu Čech. Obránce Tomáš Tomek (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za krosček.
     
    04:02
    Liberečtí uklidňují hru na svou brankou, oba týmy střídají své hráče na ledě. Mezitím Drábek pronikl kolem bránících hráčů, ale Škorpíka neohrozil.
     
    03:10
    Puk skončil po zásahu jednoho z hráčů na hostující střídače. Po vyhraném buly ve středním pásmu se sparťané usídlili v útočném pásmu, špatnou přihrávkou se ale vyhnali ven z pásma.
     
    02:04
    Sparťané se dostali ven ze svého obranného pásma a na chvíli protlačili puk do útoku. Prymula byl však už příliš dlouho na ledě, a tak pouze nahodil kotouč na Paříka, domácí střídají své síly.
     
    01:09
    Jiří Obadal si vzal puk ve středním pásmu a najížděl s ním před Paříka. Na obranné modré čáře ho však vytlačili dva liberečtí protihráči.
     
    00:18
    Jako první se do útočného pásma dostali Liberečtí, ale dlouho před sparťanským brankářem nepobyli. Na druhé straně nepřesně přihrával Kropáček na Daniho.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Pika, Havlín, Prchal, Vorobjev, Tomek, Gajdoš – Prymula, Klimo, Schwamberger, Kropáček, Slavíček, Obadal, Rubeš, Pšenička, Kasanda, Dani, Gluzman, Čech.
    Trenér: Jan Tlačil.

    Bílí Tygři Liberec: Pařík (Čajan) – Aubrecht, Charvát, Kovář, Had, Ira, Kollert – Dospěl, Šafařovský, Hájek, Burda, Jansa, Strnad, Klapka, Drábek, Vomáčka, Šeliga, Žemba. Trenér: Milan Plodek.

    Rozhodčí: Pavlovič – Beneš, Klouček.
     
    Krásné hokejové odpoledne. DHL Extraliga juniorů opět nabrala spád a týmy se už budou pomalu chystat na blížící se závěr první fáze sezony. Dnes je na programu 16. kolo, v němž také domácí Sparta před svým publikem vyzve pro ni nepříjemného soupeře z Liberce. Utkání startuje v 16:00 hodin a vy můžete být u toho!
     
    OHLASY Z OBOU KABIN

    Štěpán Čech (útočník, HC Sparta Praha) "Já osobně se na tento zápas moc těším. Zápasy s Libercem jsou vždycky z obou stran velmi vyhrocené, takže zápas má většinou ty největší parametry, což je jedině dobře. Navíc Liberci jde teď o hodně, aby byl v nejlepší trojici a nám jde zase o to, abychom všem odskočili na prvním místě a mohli tuto část dohrát v klidu a bez nervů. Musíme dodržovat systém a to, co nám řekne trenér před zápasem. Chceme hrát lépe v obranné fázi hry, která nám občas v nějakých částech zápasu nevycházela. Kde je určitě naše zbraň, je útok, tam si myslím, že patříme k jedním z nejlepších v extralize, takže pokud k tomu přidáme blokování střel, obětavost a podrží nás brankář, tak můžeme pomýšlet na úspěch."


    Jan Žemba (útočník, Bílí Tygři Liberec): "Určitě se všichni těšíme moc, zápasy se Spartou jsou vždycky hodně vyhecované a kvalitní, navíc my musíme bodovat. V kabině je znát bojovná atmosféra. Musíme si hlavně dát pozor na fauly, ty nás trápí zápas od zápasu. Když po většinu času hrajeme pouze ve čtyřech, bere nám to pak hodně sil a na koncovce je to znát. Nejdůležitější bude držet se našeho systému a pokynů, které nám trenéři řeknou. Pokud budeme dodržovat daný systém a bojovat za tygra, kterého máme na hrudi, máme velkou šanci na to v Praze vyhrát."
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2018/19

    Sparta s Libercem na sebe narazily v tomto ročníku už celkem třikrát a bilance je mírně nakloněná na stranu Severočechů. Ti totiž vyhráli ze tří vzájemných zápasů dva, sparťané pouze jeden. Bylo tomu tak hned v prvním kole, kdy Pražané v Liberci zvítězili až po samostatných nájezdech. Od té body se však radují pouze Liberečtí, kteří v prvním utkání na ledě soupeře zvítězili zejména díky famózní první třetině. Třetí duel se odehrál na neutrální půdě v Turnově a i tentokrát se muselo nastavovat za nerozhodného stavu. V prodloužení vystřelil výhru Tygrům Václav Burda.

    1. kolo: Liberec – Sparta 2:3sn
    6. kolo: Sparta – Liberec 4:6
    11. kolo: Liberec – Sparta 3:2p
     
    SPARTA VS LIBEREC


    Oba soupeře v tabulce dělí od sebe celkem čtrnáct bodů. Zatímco sparťané nadále hrají naprosto suverénně bez větších obtíží a plní papírové předpoklady, liberečtí Bílí Tygři jsou čtvrtí a na třetí Mladou Boleslav ztrácí sedm bodů.

    Pražanům se daří velmi dobře, vždyť svěřenci trenéra Jana Tlačila prohráli v základní šedesátiminutové taxe pouze čtyřikrát! Mimo tyto případy brali pokaždé výhry, v nadstavbě to také není špatné, jelikož sparťané mají osm výher a pět porážek. V posledním utkání navíc zvítězili doma nad Hradcem Králové za čtyři body a upevnili si svoji pozici lídra na čele tabulky.

    To Liberečtí v poslední době neprožívají zrovna nejpovedenější období. Dvakrát za sebou klopýtli a kromě toho pokaždé museli v zápase dotahovat ztracené manko. Nejprve liberecká družina po prohře v základní hrací době nad Mladou Boleslaví vytěžila alespoň bod v povinném prodloužení, poté však v Pardubicích nebrala žádný bodový zisk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 6. Klimo (Pšenička), 11. Gluzman (Kasanda, Havlín), 18. Pšenička (Slavíček, Tomek), 25. Kasanda (Rubeš, Gluzman), 28. Pšenička (Schwamberger, Prymula), 39. Slavíček (Klimo, Obadal), 46. Gajdoš (Kropáček, Havlín) – 34. Strnad (Charvát, Drábek), 38. Hájek (Strnad, Šeliga), 49. Klapka (Žemba), rozh. náj. Burda

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Žemba (LIB)
    0:0   Schwamberger (SPA)
    2. série:
    0:0   Klapka (LIB)
    0:0   Klimo (SPA)
    3. série:
    0:1   Burda (LIB)
    0:1   Prymula (SPA)
    4. série:
    0:1   Šeliga (LIB)
    0:1   Dani (SPA)
    5. série:
    0:1   Strnad (LIB)
    0:1   Pika (SPA)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Pika, Havlín, Prchal, Vorobjev, Tomek, Gajdoš – Prymula, Klimo, Schwamberger, Kropáček, Slavíček, Obadal, Rubeš, Pšenička, Kasanda, Dani, Gluzman, Čech.
    Trenér: Jan Tlačil.

    Bílí Tygři Liberec: Pařík (Čajan) – Aubrecht, Charvát, Kovář, Had, Ira, Kollert – Dospěl, Šafařovský, Hájek, Burda, Jansa, Strnad, Klapka, Drábek, Vomáčka, Šeliga, Žemba. Trenér: Milan Plodek.

    Rozhodčí: Pavlovič – Beneš, Klouček
    bahis siteleri