Rio Ave – Nacional 3:3 (kon.) | Chaves – Aves 1:2 (kon.)
konec
Rio Ave FC
3:3 (2:1)
CD Nacional
Pondělí 05.11.2018, 20:00 • Estádio do Rio Ave Futebol Clube, Vila de Conde (kapacita: 12.815 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního večera. (22:04:16)
     
    Domácí celek byl sice aktivnějším celkem, ale trestuhodně o vedení přišel. Rio Ave bylo favoritem utkání, což potvrzovalo a ve druhém poločase už vedlo o dvě branky. Jenže nezvládlo koncovku zápasu, což hosté potrestali a připisují si do tabulky další bod.

    Nacional zůstává dál předposlední, naopak Rio Ave je na čtvrtém místě tabulky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Daniel Guimarães (CD Nacional), jenž dlouho otálel s rozehráním míč do hry. Hostující brankář šikovně ušetřil několik vteřin ve prospěch svého týmu.
     
    90+2
    Fábio Coentrão rozehrál standardní situaci, když míč poslal na zadní tyč. Tam se nacházelo duo spoluhráčů, ale balon zamířil jen do zámezí.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Fábio Coentrão (Rio Ave FC).
    Žlutou kartu dostává Sérgio Marakis (CD Nacional).
    89. Witiness QUEMBO - 3:3
     
    89
    Nacional právě vstřelil branku!
    Sen se stává skutečností a Nacional znovu vyrovnává! Joao Schmidt předvedl obrovkou chybu, po které se hosté dostali do přečíslení. Celou akci zakončil WITINESS QUEMBO, který se štěstím prostřelil gólmana.
     
    87
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Vinícius, přichází Gelson.
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Galeno, přichází Gabrielzinho.
     
    86
    Chvíli se hrát nebude, jelikož na zelený pažit míří lékařský tým.
     
    85
    Rio Ave získalo právo k rozehrání dalšího rohového kopu, ovšem centr od praporku zamířil na hlavu bránícího hráče. Nacional by potřeboval hrát před brankou domácího celku.
     
    84
    Hra se v posledních minutách hodně přerušuje, jelikož zejména hosté rozbíjí útoky soupeře. Fábio Coentrão se postavil k rozehrání standardní situaci, ale balon skončil u brankáře.
     
    81
    Rio Ave se hnalo do protiútoku, na polovině soupeře se obrana dopustila faulu. Standardní situace byla již rozehrána, ale míč zamířil do míst, kde nikdo z domácích nebyl.
    79. Bryan ROCHEZ - 3:2
     
    79
    Nacional právě vstřelil branku!
    Hostující celek se znovu dostává do hry o body! K pokutovému kopu se postavil BRYAN ROCHEZ, jehož pokus doprostřed brány pod horní tyč nedal brankáři nejmenší šanci k zákroku.
    77. Pokutový zákrok
     
    77
    Pokutový kop také na druhé straně! Nadjack v šestnáctce zasáhl Witinesse Quembu loktem do obličeje. Hlavní rozhodčí se rozhodl správně a ukázal na puntík.
     
    77
    Třináct minut plus nastavení zbývá Nacionalu k tomu, aby s duelem něco udělal. Další útok táhl po pravé straně João Camacho, jenž se přes obránce k centru nedostal.
     
    74
    Z velké dálky se do míče opřel jeden z hostujících hráčů, jeho pokus byl hodně razantní, ale zamířil jen vedle pravé tyče. Léo Jardim celou situaci kontroloval a nyní bude odkopávat od brány.
     
    73
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Okacha Hamzauí, přichází Bryan Rochez.
     
    72
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Tarantini, přichází Leandrinho.
     
    71
    Po dalším centru se na penaltovém puntíku nacházel osamocený Felipe Lopes, který zbrkle zakončoval. Ale jeho pokus postrádal razanci, a tak si pro něj v klidu došel brankář.
    68. VINÍCIUS - 3:1
     
    68
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    Dvougólové vedení je na světě! Galeno přihrával před branku, kde z voleje střílel VINÍCIUS. Jeho pokus byl zastaven hostujícím kapitánem, ale on se k míči dostal znovu a poslal ho do branky.
     
    66
    Zatímco domácí publikum si žádá odpískání pokutového kopu, k centru se dostal na druhé straně Kalindi. Ovšem vraťme se k momentu, kdy se penalta pískat klidně dala, protože Nuno Campos odstrčil soupeře.
     
    64
    Střídající Jota poslal zezadu k zemi Galena, na trávníků najednou pracují emoce. Hlavní rozhodčí protesty domácího celku odmítá a žlutou kartu vytahovat nebude.
     
    62
    Hra se hodně rychle přesunula před druhou z branek, kde Rio Ave vybojovalo rohový kop. Ovšem centr z levé strany byl hodně nepřesný a skončil jen nad brankou hostujícího celku.
    61. João Camacho (NAC)
     
    61
    Na pravé straně byl rozeběhnutý Kalindi, jehož centr mířil na první tyč. Do prostoru si naběhl João Camacho, jehož hlavička mířila k pravé tyči. Ovšem Léo Jardim vytáhl parádní zákrok.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Matheus Reis (Rio Ave FC), který zastavil soupeře u postranní čáry.
     
    59
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Kenji Gorré, přichází Jota.
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Aleksandar Paločević, přichází Witiness Quembo.
     
    58
    Okacha Hamzauí přisunul míč na lépe postaveného spoluhráče, tomu se do střely vrhl Jonathan Buatu Mananga. Nacional už rozehrál rohový kop, který byl odvrácen za šestnáctku. V tomto prostoru se nacházel João Camacho, jehož střela byla nepřesná.
     
    57
    Krásnou koloběžku před soupeřem předvedl rozběhnutý Galeno, který se odhodlal k zakončení. Ovšem jeho pokus minul pravou tyč hostující branky asi o dva metry.
     
    56
    Žlutou kartu dostává João Camacho (CD Nacional), který nejprve přišel o balon a poté poslal podražením zezadu soupeře na mokrý trávník.
     
    55
    Do další útočné akce se hnal Diego Lopes, který si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu. Hra se v posledních momentech přelévá ze strany na stranu.
     
    53
    Přihrávku do druhé vlny dostal Galeno, jemuž se do střely vrhl Kalindi. To byla gólová situace, ale hostující hráč celou situaci zachránil.
     
    52
    Z rychlého protiútoku je kombinační hra, po které přišel centr z pravé strany. Ovšem pro vysoký míč si vyběhl Léo Jardim, jenž zachránil situaci.
     
    51
    Tarantini si pokryl míč a nechal se soupeřem faulovat. Domácí celek poslal do šestnáctky centr, který odkopl první bránící hráč. Hostující tým jde do rychlého protiútoku.
     
    48
    Na trávníku zůstal sedět jeden z hostujících hráčů, ovšem Rio Ave pokračovalo ve hře. Po několika se zraněný hráč postavil a pokračuje ve hře.
     
    47
    Nacional vnikl do šestnáctky z pravé strany, ale pokus z úhlu byl zablokován. Následně si hostující hráči pomohli faulem.
     
    46
    Hlavní rozhodčí pan João Pinto zahájil druhou pětačtyřicetiminutovku. Do prvního útoku se hnali domácí, konkrétně Galeno. Jen vystřelil jen do hostujícího brankáře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní poločas nabídl zajímavou podívanou, po které jdou do kabin spokojenější domácí. Rio Ave se dostalo do vedení, ale z ojedinělé akce bylo vyrovnáno. Už to vypadalo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, ale v samotném závěru se pískala penalta, kterou Vinícius proměnil. Ovšem vedení domácího celku je zasloužené, jelikož Rio Ave bylo více u balonu a vytvořilo si několik brankových příležitostí. Naopak Nacional se často bránil a vyrážel do rychlých protiútoků. Uvidíme, jak bude vypadat druhá pětačtyřicetiminutovka.

    Střely na branku: 4:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+5
    První poločas skončil.
    45+4. VINÍCIUS - 2:1
     
    45+4
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    K pokutovému kopu se postavil VINÍCIUS, který ve čtvrté minutě nastavení zachoval klidnou hlavu a míč umístil přesně k pravé tyči. Rio Ave se na konci úvodní pětačtyřicetiminutovky vrací do vedení.
    45+3. Žlutá karta a situace před pokutovým kopem
     
    45+3
    Žlutou kartu dostává Felipe Lopes (CD Nacional), který za hru rukou v pokutovém území bude potrestán.
     
    45+2
    V přerušené hře se hlavní rozhodčí běží podívat k monitoru. Zřejmě se jednalo o hraniční situaci, po které se bude kopat penalta!
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát šedesát sekund nad rámec normální hrací doby. Ve stejném momentu se Rio Ave dožaduje odpískání pokutového kopu, protože hostující kapitán zahrál rukou!
     
    44
    Rozběhnutý Fábio Coentrão hledal z levé strany spoluhráče nabíhajícího ve druhé vlně. Ovšem před ním zasáhl jeden z vracejících se hráčů Nacionalu.
     
    43
    Fábio Coentrão nejprve přihrával do strany na nabíhajícího Galena, který v souboji jeden na jednoho. Poté rodící se útok zastavil prvně jmenovaný. Právě Fábio Coentrão je nejlepším hráčem na zeleném pažitu.
     
    41
    Domácí celek ztratil míč na útočné polovině. Rio Ave zastavilo rychlý protiútok faulem. Ovšem Nacional míč na polovině soupeře dlouho neudržel.
     
    40
    Diego Lopes si šel pro balon do hloubky pole, kde ho fauloval Kenji Gorré. Oba střelci branek se nyní potkali ve středovém kruhu, Rio Ave je opět u balonu a kombinuje.
     
    38
    Po centru z levé strany se na první tyči objevil atakovaný Diego Lopes, jeho pokus zastavil právě bránící hráč. Ovšem místo rohového kopu se bude kopat od branky Nacionalu.
     
    37
    Úvodní poločas se blíží ke konci a zejména na domácím mužstvu je cítit, že chce dát branku ještě v prvním poločase. Rio Ave kombinuje na levé straně hřiště.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Júlio César (CD Nacional), který sáhl k zastavení soupeře ve sprintu. Hostující hráč skluzem trefil nohy křídelního hráče Ria Ave.
     
    34
    Matheus Reis upadl na zelený pažit a drží se v oblasti třísla. Na trávník míří lékařský tým a chvíli se hrát nebude, možná se bude dokonce střídat.
     
    33
    Už ztracený míč vybojovali hráči v bílozelených dresech. Jenže po kombinaci na pravé straně k centru nedošlo. Následný protiútok Nacionalu zastavila obrana taktickým faulem.
     
    32
    Centr z levé strany zablokovala domácí obrana, míč směřoval mimo hrací plochu, ale celou situaci zachránil Léo Jardim. Bude to Rio Ave, které bude mít právo dalšího útoku.
     
    30
    Domácí tým byl opět v kombinaci, hru ale zrychlil Fábio Coentrão, jehož pas v šestnáctce našel Diega Lopese. Ten byl opět před brankářem, ale zklamal ho první dotek s míčem.
     
    28
    Rio Ave kombinuje opět na vlastní polovině a hledá cestu přes půlící čáru. Ovšem pas po pravé straně úspěch neslavil.
     
    27
    Matheus Reis měl proti sobě dva soupeře, přes které odcentroval. Ovšem míč z jeho kopačky našel jen soupeře v černém dresu. Jeho odkop směřoval jen za šestnáctky, ale následný pokus byl velmi slabý.
    24. Kenji GORRÉ - 1:1
     
    24
    Nacional právě vstřelil branku!
    Z ojedinělé šance padá vyrovnávací gól! Zpoza vápna vypálil João Camacho, jehož pokus do vzduchu srazil obránce. Balon mířil do branky, ale Léo Jardim jej vyrazil do břevna. K odraženému míči se poté dostal KENJI GORRÉ, jehož hlavička putovala za brankovou čáru. Balon cestou do branky ještě kontroloval Okacha Hamzauí.
     
    23
    Domácí obránci se po kombinaci dostali do nelehké situace, ale se ctí z ní vybruslili. Kombinace Ria Ave pokračuje a hra se opět trochu uklidňuje.
     
    21
    Fábio Coentrão neustále vymýšlí dlouhé pasy na spoluhráče, tentokrát našel u postranní čáry Galena. Ten se poté dostal doprostřed, odkud nepřesně přihrával do pokutového území.
     
    20
    Dvacet minut je minulostí a lepším celkem na zeleném koberci jsou domácí. Rio Ave hraje hodně na polovině soupeře a dostává se do šancí, naopak hosté branku soupeře ještě neohrozili.
     
    19
    Centr od rohového praporku poslal do hry Galeno, který rozehrál na krátko. Ovšem jeho následný centr byl zablokován soupeřem, Rio Ave bude alespoň vhazovat.
     
    18
    Díky kombinační hře domácího celku se hra trochu uklidnila. Následně Rio Ave přeneslo hru po pravé straně na polovinu soupeře, kde vybojoval rohový kop Vinícius.
     
    16
    Zprava se nejprve pokusil odcentroval João Camacho, který trefil před sebou stojícího obránce. Další centr poslal do vápna Kalindi, pro jehož centr si došel Léo Jardim.
     
    15
    Na polovině domácího celku velmi dobře zapracoval João Camacho, který zastavil přenesení hry. Ovšem Rio Ave se k míči vrací, protože hlavička soupeře zamířila za postranní lajnu.
     
    13
    Do šestnáctky si nabíhal Galeno, který si před brankářem píchl míč, ale dostal se s ním mimo hrací plochu. Jenže praporek pomezního sudího znovu vlaje ve větru.
     
    12
    Hostující celek se snaží uklidnit hru, ale opět dlouho na balonu nevydržel. U balonu se aktuálně nachází Rio Ave, které kombinuje na vlastní polovině hrací plochy.
    11. Vinícius (AVE)
     
    11
    A mohlo to být o dvě branky! Z velké dálky zakončoval Galeno, jehož pokus nadělal brankáři obrovské potíže. K vyraženému míči se dostal Vinícius, který hlavičku směřoval do šibenice. Ovšem Daniel Guimarães si připsal další zákrok, jenže ještě před tím se píská ofsajd.
     
    9
    Rio Ave je po vstřelené brance polité živou vodou! Vinícius se uvolnil zleva a následně přihrál před branku, kde po prodloužení míče dotíral na soupeře Fábio Coentrão. Ovšem balon směřoval za šestnáctku, odkud přišlo zakončení, které Daniel Guimarães vyrazil.
    7. Diego LOPES - 1:0
     
    7
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    Nádherný pas za obranu a poprvé se změnilo skóre utkání! Fábio Coentrão vyslal z půlící čáry pas za obranu, kam si nabíhal DIEGO LOPES. Jeho střela podél gólmana zamířila do levého spodního rohu branky.
     
    5
    Zatím se hraje velmi opatrný fotbal, Nacional při rozehrávce soupeře donutil jednoho ze stoperů k odkupu. Ovšem ani hostující celek se do šance nedostal.
     
    4
    Jenže hráči v černých dresech balon pouze odevzdali, a tak domácí mohou jít do útoku. Ovšem po nepřesné přihrávce u pravé postranní čáry o míč přicházejí.
     
    3
    Domácí celek kombinuje na vlastní polovině a nemůže se dostat k soupeřově brance. Nacional rozehrávku soupeře velmi dobře napadá.
     
    2
    Do dnešního zápasu nastoupilo Rio Ave FC v proužkovaných zelenobílých dresech, naopak CD Nacional zvolil černou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde se do vápna hnal Okacha Hamzauí, který zprava zakončil hodně nepřesně.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan João Pinto zahájil dnešní utkání, jako první se balonu dotkli hostující hráči. Jejich nákop po pravé straně odhlavičkoval krajní obránce soupeře.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky přicházejí na zelený pažit, ovšem atmosféra bude asi nic moc. Stadion je spíše prázdný, doufejme, že fotbal bude mnohem lepší.
     
    Fanoušci mrznou na tribunách, hráči jsou schovaní v tunelu. Ovšem už za malou chvíli přijdou na zelený pažit, kde po pozdravení se soupeři už bude vše směřovat k zahájení zápasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Rio Ave FC: Jardim – Nadjack, Borevković, Buatu Mananga, Reis – Tarantini, Schmidt – Coentrão, D. Lopes, Galeno – Vinícius.
    Náhradníci: Paulo Vítor – Gabrielzinho, Gelson, Leandrinho, B. Moreira, Figueiredo, M. Rodrigues.

    CD Nacional: Guimarães – N. Campos, F. Lopes, Júlio César, Kalindi – Camacho, Marakis, Paločević, Gorré – Hamzauí, Gonçalves.
    Náhradníci: Franca – Abdullahi Alhassan, Kaká, D. Coelho, Rochez, Jota, Quembo.

    Rozhodčí: João Pinto – Pedro Felisberto, Valter Rufo.
     
    Dobrý večer všem fotbalovým fanouškům u portugalské nejvyšší soutěže. Již jsou známy sestavy, které si za pár okamžiků představíme. Doufejme, že nás čeká kvalitní fotbalová podívaná.
     
    Rio Ave FC

    Rio Ave najdeme v tabulce na pátém místě, když získalo sedmnáct bodů. Domácí celek bojuje o pohárovou Evropu a v případě vítězství se může posunout až na druhou příčku, o bod za Porto. V posledních pěti duelech domácí tým nepoznal hořkost porážky a ztratil jen dva body. Rio Ave je momentálně mužstvem, které hraje v lize v nejlepší formě. Po třech vstřelených brankách mají Wenderson Galeno a Dala Gelson, oba jsou nejlepšími střelci týmu.

    Rio Ave – Chaves 1:0
    Braga – Rio Ave 1:1
    Rio Ave – Boavista 2:1
     
    CD Nacional

    Hostující celek v letošní sezóně bude bojovat o záchranu v portugalské nejvyšší soutěži. Nacional je zatím na předposlední příčce, když získal pouhých pět bodů. Na únik ze sestupových míst ztrácí CD tři body. V posledních pěti duelech získalo CD pouhé dva body. Jistou zajímavostí je fakt, že Nacional vybojoval všechny body na hřištích soupeřů. Nejlepším střelcem týmu je Bryan Rochez, jenž se prosadil třikrát.

    Nacional – Portimonense 0:1
    Tondela – Nacional 1:1
    Nacional – Santa Clara 0:3
     
    Vítám vás u podrobného přenosu z portugalské nejvyšší soutěže, která má na programu deváté kolo. V dohrávce se představí Rio Ave FC a CD Nacional.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Luxa

    Branky: 7. D. Lopes, 45+4. Vinícius (pen.), 68. Vinícius – 24. Gorré, 79. Rochez (pen.), 89. Quembo

    Karty:   60. Reis (AVE), 90+1. Coentrão (AVE) – 35. Júlio César (NAC), 45+3. F. Lopes (NAC), 56. Camacho (NAC), 90+1. Marakis (NAC), 90+5. Guimarães (NAC)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:17.
    Rio Ave FC: Jardim – Nadjack, Borevković, Buatu Mananga, Reis – Tarantini (C) (72. Leandrinho), Schmidt – Coentrão, D. Lopes, Galeno (87. Gabrielzinho) – Vinícius (87. Gelson).
    Náhradníci: Paulo Vítor – Gabrielzinho, Gelson, Leandrinho, B. Moreira, Figueiredo, M. Rodrigues.

    CD Nacional: Guimarães – N. Campos, F. Lopes (C), Júlio César, Kalindi – Camacho, Marakis, Paločević (59. Quembo), Gorré (59. Jota) – Hamzauí (73. Rochez), Gonçalves.
    Náhradníci: Franca – Abdullahi Alhassan, Kaká, D. Coelho, Rochez, Jota, Quembo.

    Rozhodčí: João Pinto – Pedro Felisberto, Valter Rufo
    bahis siteleri