Poprad – Banská Bystrica 2:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Košice 1:7 (kon.) | Žilina – Zvolen 1:5 (kon.)
MAC Budapešť – Miskolc 4:2 (kon.) | Trenčín – Nové Zámky 0:4 (kon.) | Nitra – Detva 3:2 (po pr.)
konec
HK Poprad
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 16.11.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 55. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z predohrávky 55. kola Tipsport ligy medzi HK Poprad a HC 05 iClinic Banská Bystrica. Ostatné tímy budú hrať zápasy 22. kola, no pod Tatrami budeme svedkami zaujímavého predohrávaného súboja. Stretnutím vás od 17:00 bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradský káder má určite momentálne pozitívnu náladu. Po zranení sa vrátil späť do zostavy Jindřich Abdul a aj vďaka jeho presnému zásahu Poprad v poslednom zápase v stredu doma porazil Liptovský Mikuláš 4:2. Práve včera vedenie HK Poprad avizovalo príchod novej brankárskej posily, keďže počas reprezentačnej prestávky opustil mužstvo Luka Gračnar a kamzíci sa spoliehajú na vyvážený brankársky post. Pod Tatry bol angažovaný 26-ročný gólman Patrik Nechvátal, ktorý naposledy pôsobil v nadnárodnej EBEL za tím HC Orli Znojmo. Poprad si vďaka posledným dvom víťazstvám upevnil 3. pozíciu v tabuľke, aktuálne má na konte 44 bodov a skóre 63:46. Na druhé Košice strácajú Popradčania päť bodov a pred Novými Zámkami sú len o bod vpred.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica
    Banská Bystrica prichádza pod Tatry možno s miernym sklamaním z posledného zápasu s Novými Zámkami, v ktorom sa rozhodovalo práve o zisku štvrtej či dokonca tretej pozície. Keďže však Poprad zvíťazil, barani na novozámockom ľade bojovali o štvrté miesto. Po góloch Asselina a Higgsa sa zápas pre Banskobystričanov rozbiehal naozaj sľubne, ale domáci napokon zápas vyrovnali a v predĺžení rozhodli. Hokejistov spod Urpína teda musel uspokojiť aj jediný bod, ktorý sa im prirátal do tabuľky a na konte ich majú teda 42. Pred šiestou Nitrou majú pohodlný sedembodový náskok a vôbec nestrácajú ani kontakt s tímami vo vrchnej časti tabuľky. Bystrica okrem stretnutia so Zámkami ešte pred reprezentačnou pauzou porazila aj na domácom ľade DVTK Miškovec 3:1.

    V tejto sezóne pôjde o druhé vzájomné stretnutie. V tom úvodnom, ktoré sa odohralo 12. októbra na popradskom ľade, boli úspešnejší kamzíci, ktorí zdolali baranov celkom jasne 5:2. Potvrdili teda, že víťazstvá z minulej sezóny neboli náhodné a Banskobystričania si naozaj vo všetkých minulosezónnych stretnutiach na Podtatrancoch „vylámali“ zuby. Vyhrali iba raz, a to 1:2.

    Srdečne vás teda pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Salija, Fabian (C), Ťavoda, Erving, Karalahti, Česánek – Takáč, Mlynarovič (A), Kundrik – Abdul, Zagrapan, Koyš – Svitana (A), Heizer, Bondra – Václav, Paukovček, Macík

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Baroš (Williams) – Miller, Marshall, Mihálik (A), K. Sloboda, Ďatelinka (C), Kubka, Nemčík, Sojka – Selleck, Higggs, Asselin – Šťastný, Faille (A), Bartánus – Gabor, Češík, Kabáč – Lichanec, Zigo, R. Varga

    Rozhodca: Fridrich, Goga – Orolin, Durmis.
     
    Na ľadovú plochu už prichádzajú oba celky. Bystričania v bielych dresoch a domáci Popradčania v modrých. Samozrejme, vypočujeme si najprv slovenskú štátnu hymnu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Petran poslal z obranného pásma šikovnú prienikovú prihrávku na Mlynaroviča, no dobre pozične stál Miller a získal prvý puk.
     
    00:36
    Mlynarovič vyskúšal pohyb po ľavom krídle a dokázal strelou švihom ohroziť gólmana Baroša. Brankár HC 05 bezpečne ukryl puk v lapačke.
     
    00:57
    Mihálik si od modrej čiary nakorčuľoval dole medzi kruhy, spracoval si pas od Bartánusa a ihneď strieľal. Jeho zakončenie však bolo pomerne rýchlo blokované.
     
    01:28
    Bondra prenikal po pravom krídle a natlačil sa takmer pred bránu. Potom nemal zlý úmysel so svojím bekhendom, no poslal puk vedľa.
     
    01:47
    Gabor prišiel o puk v súboji s Češíkom, no vzápätí ho Zigo po dobrom ataku v rohu klziska získal znovu.
     
    02:26
    Paukovček posielal v útočnom pásme krížnu prihrávku na Macíka, ktorý však iba prefrčala popred Baroša a dopredu už idú hostia.
     
    02:48
    Nemčíkov nahodený puk od modrej čiary došiel iba na Salijove chrániče. Zigo ho získal opäť a Bystričania sa pokúšaj vytvoriť si prevahu v pásme.
     
    03:36
    Mlynarovič preniesol hru na Takáča na pravý kruh, ktorý chcel prenechať pripravenému Petranovi, ale dobre znovu zapracoval Brenden Miller medzi kruhmi.
     
    04:27
    Zatiaľ sa hrá v rýchlom tempe a ustáliť to môžu barani, ktorí budú hrať presilovku. Samuel Mlynarovič dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    04:54
    Bartánusova prihrávka neprešla cez Bondru a vzápätí sa podarilo domácim hokejistom zastaviť aj pas na Millera.
     
    05:20
    Barani kombinovali v pásme až do tejto chvíle, keď sa dostal Selleck do nehrateľnej pozície. Puk získal Takáč a po mantineli ho nekompromisne poslal von.
     
    05:53
    Ďalší puk končí mimo dosahu bystrických hokejistov. Pričinil sa aj Vošvrda, ktorý ho umne vystrelil po mantineli preč.
     
    06:22
    Failleho krížna prihrávka popred medzikružie skončila iba na hokejke Marcela Petrana, ktorý puk okamžite odpálil preč.
     
    06:35
    Žezlo presilovky budú teraz mať v rukách domáci. Guillaume Asselin si musí odsedieť trest za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    07:01
    Mlynarovičovi sa nepodarilo spracovať Fabianovu prihrávu. Vzápätí Mlynarovič dobre bekčekoval, no puk už získať nedokázal a hostia sa umne oslobodili.
     
    07:50
    Takáč využil, že Bystričania ostali viacerí na bránkovej čiare, pretlačil sa pred bránku a vyskúšal pozornosť gólmana Baroša, ktorý bol dlhšie bez zákroku.
     
    08:25
    Kubka nalákal Koyša do prihrávkovej pasce. Sám zaklepal hokejkou pri zadnom mantineli, Koyš tam poslal puk a ihneď si ho prebral bystrický obranca.
     
    09:06
    V osobnom súboji Ťavodu s Asselinom sa trochu ostrilo. Ťavoda počas hry pristrčil Asselina do domácej brány, až sa vychýlila z miesta. Hra musela byť prerušená.
     
    09:21
    Róbert Varga si vyššie medzi kruhmi spracoval prihrávku od Lichanca a ihneď zakončoval. Jeho strela preverila Vošvrdov pravý betón.
     
    09:49
    Salijov pokus príklepom spoza pravého kruhu skončil priamo na hrudi brankára Baroša, ktorý nedovolil domácim dorážať a puk pozorne držal u seba. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    10:21
    Svitana si v strednom pásme nerozumel s Bondrom, ktorému chcel posielať prihrávku. Napokon však došla iba priamo na Marshalla.
     
    11:08
    Takáč bol po Mlynarovičovom nahodení spoza pravého kruhu zablokovaný a nemohol sa dostať do dorážky, aj keď stál hneď pred Barošom.
     
    11:16
    Druhá presilovka pre kamzíkov. Michal Kabáč dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    12:12
    Svitana nabíjal patrón na modrú čiaru Petranovi, ktorý okamžite pálil, ale jeho prudká delovka mierila iba na banskobystrického hokejistu a odtiaľ na ochrannú sieť.
     
    12:41
    Ďatelinka poriadne vymasíroval Koyša pri zadnom mantineli. Domáci však neprišli o puk. Mlynarovič to skúsil z ľavého kruhu, ale mieril iba priamo do Barošovej lapačky, ktorá zatiaľ počas tejto popradskej presilovky nemá veľa práce.
     
    13:22
    Paukovček poslal vzdušnú prihrávku Koyšovi, no ten si ju pri zadnom mantineli spracovať nedokázal. Hostia už sú v plnom počte a chcú útočiť.
     
    14:10
    V krátkom slede ďalšie vylúčenie baranov. Za nedovolenú hru vysokou hokejkou dostáva dve minúty Éric Faille.
     
    14:54
    Popradčania krúžia s pukom v pásme, no žiadnu strelu na Baroša zatiaľ neposlali. Stále si však úspešne držia pásmo.
     
    15:18
    Salijovi síce od modrej nevyšla strela, no bola z toho ešte väčšia šanca. Puk mal takú prihrávkovú razanciu, dorazil k Takáčovi, ktorý dorážal z blízka, ale iba do pripraveného Baroša!
     
    15:50
    Mlynarovič síce zachytil puk zabudnutý Slobodom, posielal ho naslepo popred bránu, no tam nik nestál. Puk teda vyletel až cez celé klzisko preč.
     
    16:42
    Založenie útoku hosťom nevyšlo, puk skončil na striedačke. Konečne sme sa po niekoľkých minútach dostali do rovnovážneho stavu hráčov na oboch stranách.
     
    17:18
    Václav preberal puk v obrannom pásme a už periférne videl, že sa na neho rúti rozbehnutý Lichanec. Urobil to šikovne, prikrčil sa a práve Lichanca zasiahol mantinel.
     
    17:57
    Štefanovi Fabianovi na sto percent nevyšiel hit, a tak si odsedí dve minúty za faul kolenom.
     
    18:25
    Bystričania museli nadobudnúť pásmo po postupnom útoku, ale aj ten bol zmarený. Dobre sa zachoval Erving, ktorý vyhodil puk preč.
     
    18:42
    Poprad dal gól!
    Čo nedokázali domáci v presilovke, to sa im paradoxne podarilo v oslabení. LUKÁŠ PAUKOVČEK si spracoval prihrávku v obrannom pásme od Karalahtiho, vykorčuľoval veľmi rýchlo, dostal sa medzi kruhy a odtiaľ strelou švihom ponad Barošovu lapačku otvoril skóre!
    Asistencie: Keni Karalahti, Dávid Bondra.
     
    19:18
    Bystričania ihneď promptne získali útočné pásmo, Bartánus nekompromisne napálil puk popred bránu, ale nemieril presne.
     
    19:39
    V osobnom súboji zabojoval Karalahti spoločne s Paukovčekom a sebaisto vybojovali puk a poslali ho preč.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina priniesla rýchly hokej s množstvom streleckých pokusov a takisto aj vylúčení. Práve počas presilovky hostí sa v 19. minúte presadil Paukovček a Poprad teda zatiaľ vedie 1:0.
    Druhá časť hry sa začne približne o 17:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:23
    Selleck prenikol po ľavom krídle. Nahodil po mantineli, kde mu už z opačnej strany korčuľoval Asselin, ale puku sa nezmocnil.
     
    20:55
    Vošvrda hľadal takým futbalovým centrom Abdula. Popradský útočník sa k puku nedostal a je z toho icing.
     
    21:32
    Gabor čerstvo naskočil z trestnej lavice, ihneď si spracoval puk a posielal ho na bránku. Tam operoval Češík, ale už nedokázal dorážať.
     
    22:05
    Kubkova krížna prihrávka nedorazila na Češíka, zbavili sa jej domáci. Je však vidieť, že hostia od začiatku tretiny oveľa zvýšili aktivitu najmä v ofenzívnej zóne.
     
    22:33
    Svitana posunul Fabianovu prihrávku ďalej do útočného pásma, no je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    23:21
    Svitana rozohral puk na krídlo obrancovi Salijovi, ktorý nahodil sám pre seba. Ostatní Popradčania odišli striedať, a tak sa im pásmo vybojovať nepodarilo.
     
    24:12
    Šermovačku pri mantineli zvládli lepšie hostia. Brock Higgs vzal puk na svoju hokejku a okamžite s ním zašiel úspešne do útočnej tretiny.
     
    24:54
    Asselinovi sa pred bránkoviskom už ukazoval s hokejkou pripravený Brock Higgs. Salija si však výborne ľahol do prihrávky a stečoval ju do rohu klziska.
     
    25:22
    Bystričania išli do zakončenia v trojici proti jednému. Faille však neposlal vôbec dobrú prihrávku pre Šťastného, ktorý nemal pripravenú hokejku.
     
    25:56
    Výrazne dlho sa hralo bez prerušenia. "Prekazil" to až Marcel Petran, ktorý vypálil zo stredného pásma a Baroš vyrážačkou jednoducho poslal puk na ochrannú sieť.
     
    26:19
    Ďatelinkovu strelu od modrej čiary ešte dokázal tečovať Matej Češík, ale aj výrazne zbrdil puk, a tak ho Vošvrda mohol pokojne betónmi vyraziť do rohu klziska.
     
    26:55
    Banskobystričanom rozhodne od začiatku druhej tretiny nechýba nasadenie. Idú poriadne po každom puku a dokorčuľujú každý súboj.
     
    27:09
    Obrovská šanca pre Poprad! Bondra sa na ľavom krídle zbavil protihráča a perfektne prihral ponad obrancu úplne voľnému Patrikovi Svitanovi. Ten si ideálne pripravil puk, ale trafil iba do perfektného Baroša, ktorý zmaril túto trestuhodnú šancu!
     
    28:04
    Salija odstavil hráča, Macík prebral puk a žabkou ho poslal preč. Mihálik však v obrannom pásme musel hrať, verdikt znel jasne.
     
    29:08
    Ďatelinka sa ocitol pri puku na modrej čiare. Možno to ani sám neočakával, no využil to naplno. Jeho okamžitá delovka od modrej však letela vedľa.
     
    29:30
    Abdul prechádzal do útočného pásma spoločne s Koyšom, ale v akcii nemohli pokračovať. Pískalo sa postavenie mimo hry, ktoré vyháňa Poprad napokon až do obranného pásma.
     
    30:01
    Po súboji sa krátko do seba pustili Štefan Fabian s Gilbertom Gaborom. Potýčka bola vyvolaná Gaborom, no udeľujú sa obojstranné dvojminútové tresty za hrubosť.
     
    30:39
    Patrik Svitana potiahol puk individuálne až do útočného pásma a skúsil to spoza obrancu od pravého kruhu. Strela bola Mihálikom zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    31:01
    Karol Sloboda si spracoval prihrávku medzi kruhmi a ihneď preveril gólmana Vošvrdu. Popradský brankár reagoval pohotovo a na hrudi skrotil letiaci puk.
     
    31:41
    V obrannom pásme Popradu vznikla menšia motanica. Hráči si nevedeli skrotiť puk, napokon ho vzali na hokejky domáci.
     
    32:14
    Aktívny Gilbert Gabor ihneď naskočil z trestnej lavice, spracoval si puk v útočnom pásme a spomedzi kruhov ohrozil bránku. Vošvrda však bol pripravený a strelu u seba ukryl.
     
    32:52
    Kabáčovi sa poza obrancu šikovne uvoľnil Gabor, ktorý aj napokon dostal puk, ale zastavil ho Vošvrda svojím betónom. Následne sa pískalo postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    33:19
    Fabian najprv poslal prihrávku na Vargu, od ktorého sa odrazila. Následne už popradský kapitán nechtiac zapríčinil zakázané uvoľnenie a vhadzovať sa bude pred Vošvrdom.
     
    34:03
    Obranca Brenden Miller si prebral puk medzi kruhmi a ihneď ho švihom poslal na bránku. Vošvrda zapracoval hokejkou a vytlačil puk do rohu klziska.
     
    34:20
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia od začiatku druhej tretiny zvyšovali tlak, no hra sa ustálila, ale teraz prišiel gólový moment na strane baranov. Šikovná a pomerne nenápadná strela od modrej čiary z hokejky BENJAMINA MARSHALLA prenikla cez Vošvrdu a zakotvila v dolnom rohu bránky.
    Asistencie: Matej Češík, Ivan Ďatelinka.
     
    35:11
    Mlynarovič si šikovne vymenil puk s Petranom v útočnom pásme a následne strieľal z pravého kruhu. Strela však preletela ponad Barošovu bránu.
     
    36:13
    Abdul sa chcel uvoľniť na pozícii na pravom kruhu, ale napokon cez brániaceho Kubku neprenikol a puk mohli z pásma vyviezť von hostia.
     
    36:52
    Svitanovi sa v stredovom kruhu ukázal Heizer, ale prihrávku sa mu spracovať nepodarilo, a tak ju mohol v pokoji prebrať Marshall.
     
    37:43
    Faille posúval puk pred bránku, kde stál pripravený Mihálik, ale napokon nevyužil svoju výškovú predispozíciu a nepresadil sa. Vošvrda puk podržal u seba.
     
    38:08
    Šťastný si počkal na pohyb Failleho a pekne mu posunul puk pred bránku. Jeho následné zakončenie z veľmi blízkej vzdialenosti skončilo priamo na Vošvrdovi.
     
    38:53
    Koyš síce zastavil rozohrávku hostí v ich obrannom pásme, ale napokon puk na svojej hokejke udržať nedokázal.
     
    39:30
    Po chybe v rozohrávke domácich bol puk naservírovaný ako na podnose pre Radoslava Macíka. Prišiel s ním bližšie pred bránku, ale potom napálil ešte do obrancu, ktorý sa stihol vrátiť!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry takisto priniesla na pohľad atraktívny hokej. V druhej tretine sme videli jeden gól, v 35. minúte sa o vyrovnanie postaral Marshall.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:48.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:19
    Samuel Takáč si spracoval prihrávku medzi kruhmi, následne sa snažil vytvoriť si strelecký pokus, no nepodarilo sa mu to.
     
    41:00
    Jindřich Abdul sa už dostával do dobrej pozície, z ktorej by mohol strieľať, no všetko mu prekazil perfektným obranným zákrokom obranca Sloboda.
     
    41:26
    Faille nasmeroval prihrávku na ľavý kruh, kde bol pripravený Andrej Šťastný. Jeho následná strela mierila priamo na hruď gólmana Vošvrdu.
     
    42:19
    Ďatelinka nahadzoval puk z ľavého kruhu. Jeho pokus smeroval tesne mimo Vošvrdovej brány. Bystričania však potom stratili pásmo.
     
    42:57
    Macík sa dokázal ubrániť atakom zozadu na jeho hokejku, prenikol na pravý kruh a vystrelil. Puk však nasmeroval vedľa brány.
     
    43:38
    Miller sa uvoľnil na ľavý kruh a chcel si spracovať prihrávku, no vôbec sa mu to nepodarilo. Akcia baranov skončila, puk mieril na ochrannú sieť.
     
    43:56
    Po dlhších uváženiach hlavný rozhodca napokon udelil dve minúty Jánovi Ťavodovi za napadnutie. Zdalo sa to však byť ako čistý hit na protihráča.
     
    44:23
    Karalahti nevystihol prihrávku na Sellecka, ktorý následne poslal puk medzi kruhy Bartánusovi. Jeho okamžitá a prudká strela však letela mimo brány.
     
    45:05
    Karalahti zablokoval Higgsovu strelu spoza ľavého kruhu a puk promptne poslal preč z obranného pásma.
     
    45:45
    Bystričania si párkrát prihrali nepresne, no ostali v pásme. Faille následne nasmeroval puk pred bránku, kde mal Šťastného, ale tomu sa nepodarilo vystreliť.
     
    46:51
    Gilbert Gabor ostal zabudnutý popradskou obranou medzi kruhmi. Po prihrávke strieľal z prvej, ale nasmeroval to iba do Vošvrdovej pripravenej hokejky.
     
    47:17
    Presilová hra pre Poprad. Tomáš Zigo dostáva dve minúty za držanie.
     
    48:01
    Fabian chcel páliť po Paukovčekovej prihrávke, jeho následná strela bola zbrzdená, no Poprad ešte stále drží útočné pásmo.
     
    48:33
    Poprad dal gól!
    Domáci sa znovu dostávajú do vedenia! Po neprehľadnej situácii, ktorá vznikla po obkrúžení brány Koyšom, nemal Baroš puk pod kontrolou. Profitoval z toho LUKÁŠ PAUKOVČEK, ktorý zblízka trafil Barošov betón a od neho šiel puk do brány!
    Asistencia: Patrik Koyš.
     
    49:14
    Banskobystričania hneď šli aktívne do útoku, pred bránku sa presunul Bartánus, ktorý chcel tečovať letiaci puk, ale Vošvrdu neprekvapil.
     
    50:19
    Bystričania dostali domácich výrazne pod tlak a puk majú v absolútnej moci v útočnom pásme. Zatiaľ to však na šancu nevyzerá.
     
    50:46
    Fabian nezastavil prienik Tomáša Ziga, ktorý pokračoval ďalej a spomedzi kruhov strelou ohrozil Vošvrdu. Český gólman vytlačil puk na plexisklo.
     
    51:52
    Krížna prihrávka letela na Millera, ktorý bol na ľavom kruhu, ale napokon Higgsov dlhý pas nepsracoval.
     
    52:07
    Popradčania zatiaľ odolávajú čoraz enormnejšiemu tlaku hostí. Teraz to však museli riešiť aj s využitím zakázaného uvoľnenia.
     
    52:08
    Tréner Stantien takticky využíva oddychový čas.
     
    52:23
    Popradčania smerovali do prečíslenia troch proti dvom. Kundrík potiahol krídelnú akciu po pravej strane. Nemal však veľmi možnosť komu prihrať, a tak zvolil strelu, ktorá skončila na Barošovi.
     
    52:49
    Mihálikov nebezpečný nahodený puk bol tečovaný najmä Gaborom, ale našťastie pre domácich smeroval mimo brány.
     
    53:26
    Po Bondrovej nepresnej strele veľmi rýchlo otočili hru hostia, Kabáč vyšprintoval s pukom po ľavom krídle, jeho zakončenie však smerovalo na ochrannú sieť.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 402 divákov.
     
    53:51
    Michal Kabáč ihneď strieľal z pravého kruhu, jeho prudké zakončenie však Vošvrda pohotovo našiel vo svojej lapačke. Nedal ani len náznak toho, aby hostia mohli dorážať.
     
    54:32
    Pred Václavom sa na ľavom krídle otvoril priestor. Zozadu mu ešte sekundoval Petran, no popradský útočník pálil priamo. Puk sa odrazil smerom, kde išiel Macík, ale už dorážať rýchlo nestihol. Baroš si pripísal dôležitý zákrok.
     
    55:54
    Faillemu už pred bránku korčuľoval Gabor. Jeho priama strela však smerovala iba do hrude Vošvrdu a puk nevypadol. Gabor však ukázal dobrý priamočiary pohyb na bránu.
     
    56:20
    Abdul korčuľoval za nahodeným pukom do útočnej tretiny, ale proti pozorne brániacemu Kubkovi nemal príležitosť ho získať.
     
    56:47
    Salija sa ubránil pred Zigom a puk následne poslal preč zo stredného pásma. Bystričanom sa čas rýchlo kráti.
     
    57:33
    Asselin trochu predviedol svoje zručnosti, ale iba potom nahodil puk do útočného pásma a prevzali si ho domáci hokejisti.
     
    57:57
    Macíkova tvrdá strela spomedzi kruhov po Fabianovej prihrávke smerovala na Barošove betóny, ktoré inkasovaniu výrazne napomohli.
     
    58:44
    Bystričania rozbiehajú ďalšiu útočnú akciu, ale zatiaľ je to od nich výrazne kostrbaté. Ani ďalšie nahodenie do pásma nebolo stopercentné.
     
    59:15
    Baroš odchádza z brány, začína sa banskobystrická powerplay!
     
    59:34
    Nahodený puk skončil pri Ďatelinkovi, ktorý ho chcel ihneď šikovne zasunúť do bránky, ale bránka bola posunutá. Máme tu oddychový čas pre Bystricu.
     
    59:48
    Popradčania získali puk, no Bondra ho do odkrytej brány netrafil.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tak toto bol pre Popradčanov naozaj infarktový záver. V tretej tretine to opäť bol vynikajúci hokej s množstvom šancí. Popradčania v 49. minúte napokon rozhodli o svojom víťazstve, presadil sa Paukovček, ktorý je dnes vďaka gólom určite mužom Popradu v tomto zápase. Barani sa v závere snažili, ale na bránu to veľmi nešlo. Tri body teda ostávajú pod Tatrami.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:22:16)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 19. Paukovček (Karalahti, Bondra), 49. Paukovček (Koyš) – 35. Marshall (Češík, Ďatelinka)


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Salija, Fabian (C), Ťavoda, Erving, Karalahti, Česánek – Takáč, Mlynarovič (A), Kundrik – Abdul, Zagrapan, Koyš – Svitana (A), Heizer, Bondra – Václav, Paukovček, Macík
    HC´ 05 Banská Bystrica: Baroš (Williams) – Miller, Marshall, Mihálik (A), K. Sloboda, Ďatelinka (C), Kubka, Nemčík, Sojka – Selleck, Higggs, Asselin – Šťastný, Faille (A), Bartánus – Gabor, Češík, Kabáč – Lichanec, Zigo, R. Varga

    Rozhodčí: Fridrich, Goga – Orolin, Durmis

    Diváci: 1 402
    bahis siteleri