Havlíčkův Brod – Kopřivnice 5:3 (kon.) | Mor. Budějovice – Šumperk 0:3 (kon.) | Žďár n/S – SHK Hodonín 4:7 (kon.)
Písek – Val. Meziříčí 4:2 (kon.) | Tábor – Orlová 4:3 (po pr.) | David Servis – Opava 2:6 (kon.)
Pelhřimov – Nový Jičín 4:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:3 (2:2, 3:1, 0:0)
HC ISMM Kopřivnice
Sobota 17.11.2018, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V závěrečné části hry už branka nepadla. Ze začátku třetí periody si Kopřivnice vytvořila zajímavé příležitosti, s přibývajícím časem se ale do jejich hry vkrádala nervozita, která vyústila v sérii faulů ke konci zápasu. Bruslaři si tak pohlídali svůj náskok a do tabulky si připíší další tři body.

    Střely na bránu: 57 – 35 (19:20:18)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    O výsledku je rozhodnuto. Hosté se zbytečně uchylují k faulům, dvěma minutami za hrubost je ještě potrestán Ondřej Sluštík (KOP).
     
    59:12
    Hosté jsou znovu potrestáni, Josef Zuzaník (KOP) trefil protihráče vysokou holí, za což automaticky následuje dvouminutový trest.
     
    58:38
    Luboš Voříšek pálil z dobré pozici na levém kruhu, jeho jedovatá střela mířila ale těsně mimo. Domácí se ovšem drží na kotouči i nadále.
     
    58:02
    Domácí slibně kombinovali v pásmu soupeře. Od modré čáry nakonec tvrdě vypálil Kryštof Kulhánek, Petr Hromada zakročil betony.
     
    57:22
    Bruslaři budou hrát 47 sekund v pěti proti třem, na trestnou lavici odchází Adam Červenka (KOP), který se provinil sekáním.
     
    56:34
    Tomáš Semrád v rohu vlastního pásma inkasoval velice nepříjemný hit, po kterém se v bolestech potácí na střídačku.
     
    56:09
    Ondřej Sluštík (KOP) si v souboji s Matějem Blinkou počínal v rozporu s pravidly a je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    55:26
    Kopřivnice se znovu ujala kotouče v útočném pásmu a Josef Zuzaník vyslal prudkou pumelici z okraje pravého kruhu, jenže havlíčkobrodskou bránu těsně minul.
     
    54:38
    Hosté díky dobrému napadání zastavili rozehrávku Patrika Kadeřávka a do šance se dostával Jakub Macha, toho ale zastavil dobrým obranným zákrokem Vojtěch Šmíd.
     
    Dnešní utkání sleduje 647 diváků.
     
    53:58
    Matěj Blinka držel kotouč na vrcholku pravého kruhu, odkud hledal spoluhráče u protější tyče. Hostující obránce přihrávku zblokoval, jenže se mu to podařilo tak smolně, že kotouč těsně přelétl Hromadovu klec.
     
    53:14
    Jiří Kopic vystřelil od modré čáry a před brankovištěm se ještě snažil tečovat puk Miroslav Třetina, hostující brankář ale dokázal zasáhnout betony a vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    52:11
    Patrik Kadeřávek zavezl kotouč do pásma soupeře a vystřelil z levého kruhu. Petr Hromada vyrazil puk jenom před sebe, kam si sjížděli domácí útočníci, k dorážce se ale nikdo nedostal.
     
    51:11
    Kryštof Kulhánek nezachytil puk ve středním pásmu a hosté přešli do přečíslení dvou na jednoho. Akci vedl po levé straně Jan Korec, který nakonec sám vystřelil, trefil ale rameno Davida Marka.
     
    50:09
    David Kozlík měl prostor na pravém křídle, Petr Hromada jeho zápěstní střelu vyrazil. David kozlík se následně dostal ještě k dorážce, z úhlu bránu ale netrefil.
     
    49:24
    Tomáš Chlubna inkasoval tvrdý hit v rohu kopřivnického pásma, po kterém se nezvedá, a hra je přerušena. Domácí útočník odjíždí na střídačku silně otřesen.
     
    48:11
    Jiří Kopic (HBR) s Ondřejem Sluštíkem (KOP) neudrželi nervy na uzdě a došlo k menší výměně názorů. Nebyla to žádná bitka, oba na sebe spíše zblízka pořvávali a tahali se za dres. Oba jsou vyloučeni za hrubost, navíc Tomáš Fojtík (KOP) je vyloučen do konce utkání za nesportovní chování, pokračovat se bude ve čtyřech proti čtyřem.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 7. Semrád (Kulhánek, Třetina), 8. Ludvík (Kuchta, Kozlík), 27. Kadeřávek (Přidal, Třetina), 34. Chlubna (Kopic, Michálek), 35. Třetina (Blinka) – 9. Gola (Imrich), 16. Gebauer (Červenka), 38. J. Mach (Stříž, Kofroň)


    BK Havlíčkův Brod: D. Marek (Novák) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Šmíd, Kadeřávek, Kopic – Blinka, Třetina (C), Přidal – Beneš, Voříšek (A), Michálek – Kuchta, Kozlík, Ludvík – Chlubna
    HC ISMM Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Stříž (A), Imrich, Ficek, Zuzaník, Bail, M. Marek, Fojtík – Pěnčík, Hrubý, Korec, J. Mach (C), M. Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík (A)

    Rozhodčí: Jakub Hornáček – Martin Kettner, Michal Tasch

    Diváci: 647
    ocianews.com