Plzeň – Bolzano 6:2 (kon.) | Kärpät – Zürich 3:2 (kon.) | Skellefteå – Storhamar 3:2 (kon.)
Frölunda – Lugano 5:4 (kon.) | Tappara – Kometa Brno 5:5 (kon.) | Salzburg – Rouen 5:1 (kon.)
Zug – Mnichov 0:2 (kon.) | Bern – Malmö Redhawks 0:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
6:2 (1:0, 4:2, 1:0)
HC Bolzano
Úterý 20.11.2018, 17:00 • Home Monitoring Aréna • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera, u dalších on-line přenosů z Home Monitoring Arény se těším na počtenou. (19:22:38)
     
    Škodovka tak zvítězila v Lize mistrů poosmé a jako jediná zůstává neporažena! Ve čtvrtfinále indiáni narazí na vítěze duelu Skellefteå AIK – Storhamar Hamar, ve kterém domácí švédský tým vede 3:2 (v celkovém součtu 7:6) a je blíže k postupu.
     
    O postupu bylo takřka už po prvním duelu, ale ani ve druhém zápase Plzeň nenechala nic náhodě, poslala do utkání to nejlepší a zvítězila jednoznačně, zejména díky skvělé druhé třetině. Indiáni se trefovali vlastně pouze z přečíslení, brejků a úniků, to si hosté vůbec nedokázali pohlídat, často propadali v obraně a stálo je to i tento zápas. Dost toho pochytal také plzeňský brankář Dmitri Miltchakov, který výhru mohl oslavit před plzeňskými fanoušky parádním kotoulem. Suverénně nejlepším hráčem duelu pak ale byl kapitán Škodovky Milan Gulaš. Ten se trefil hned čtyřikrát a navíc přidal ještě jednu asistenci.

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem): 13:6 (41:22).
    Plzeň se stává prvním čtvrtfinalistou letošního ročníku CHL!

     
    Duel je u konce, Škoda poráží italské Bolzano 6:2, i podruhé se trefila šestkrát, a v celkovém součtu rozsekala Lišky 12:3! Stává se tak prvním letošním postupujícím týmem do čtvrtfinále Champions Hockey League!
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Pourovu přihrávku před branku Stach zpracovat nedokázal, Bolzano vyhazuje do středního pásma a pravděpodobně se už nic dalšího nestane!
     
    59:00
    Poslední minuta utkání, Plzeň kontroluje hru a v klidu si kráčí za osmou výhrou v Champions Hockey League! Je na kotouči a ještě útočí.
     
    57:51
    S Gulašovým nahozením zleva si Irving poradil a Bolzano míří do protiakce.
     
    57:19
    Petan vystihl plzeňskou rozehrávku a z hranice pravého kruhu tvrdě pálil, Miltchakov nemusel zasahovat, jelikož dělovka skončila mimo.
     
    56:51
    Leland Irving si na druhé straně připisuje jednodušší zákrok, když si pokryl ránu domácích ze střední vzdálenosti.
     
    56:31
    Miltchakov upadl při návratu do branky po rozehrávce, možná byl i podražen, ale hosté netrefili odkrytou branku! Poprvé minuli a na druhý pokus už stihl při střele Blundena z úhlu zasáhnout plzeňský gólman.
     
    55:46
    Až nyní se Bolzano osvobodilo a může střídat.
     
    55:29
    Kvasničkův pokus z pravého kruhu sražen, Lišky však stále pod tlakem.
     
    55:12
    Pokračovval tlak Západočechů a Lukáš Kaňák nakonec tvrdě pálil od modré čáry, Irving vyráží a hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    54:35
    Němec se vytočil zpoza branky a poté našel volného Indráka, jenž málem dloubl kotouč za Irvinga, ten nakonec dokázal zasáhnout a odolal veliké šanci!
     
    54:07
    Plzeň se v klidu brání akcím Bolzana a naopak se sama snaží útočit, nyní kombinuje v útočné třetině.
     
    53:19
    Nick Jones se probil do útoku po levé straně a bekhendem nahodil kotouč na Irvinga, ten nadvakrát kryje.

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 16. Gulaš (TS), 22. Gulaš (Němec), 24. Gulaš (Němec), 26. Preisinger (Indrák), 34. Gulaš, 52. Indrák (Kaňák, Gulaš) – 29. Insam (Kuparinen), 34. Findlay


    HC Škoda Plzeň: Miltchakov (Frodl) – J. Kindl (A), Jones, Kvasnička, Čerešňák, Allen, Kaňák, Vráblík, Pulpán – Straka, Kodýtek, Eberle – Indrák (A), Němec, Gulaš (C) – Stach, Preisinger, Pour – D. Kindl, Kracík, Kantner
    HC Bolzano: Smith (26. Irving) – Nordlund, Marchetti, Gura, Rowley, Geiger, Campbell, Mackenzie, Deluca – Catenacci, Findlay, Blunden (A) – Miceli, Crescenzi, Petan – Carozza, Kuparinen, Insam (A) – Schweitzer, Bernard (C), Frank

    Rozhodčí: Linde (SWE), Lemelin (SUI) – Ondráček, Špůr (oba CZE)

    Diváci: 4831
    06.11.2018
    Bolzano - Plzeň 1:6

    Branky a nahrávky: 23. Petan (Kuparinen, Frigo) – 5. Allen (Eberle, Kaňák), 7. Indrák (Kodýtek), 26. Indrák (Kindl, Kodýtek), 33. Gulaš (Kracík), 39. Indrák (Kaňák), 50. Straka

    thejrc.org