Vladivostok – Soči 4:2 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 0:2 (kon.) | Čerepovec – Barys 3:5 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
3:5 (1:1, 0:3, 2:1)
Barys Nur-Sultan
Úterý 27.11.2018, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 54:25.
    Zblokované střely – 14:7.
    Vyloučení – 3:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 1/3.
    Vhazování – 31:25. (19:53:14)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Astany, která svého soupeře zdolala poměrem 5:3. Domácí sice vstupovali do třetí třetiny s tříbrankovým mankem, avšak během krátkého časového sledu snížili na rozdíl jediné branky, o což se zapříčinil také český forvard Stránský. Koncovka utkání nám nabídla spoustu nepřesností, přičemž se Severstal uchýlil ke hře bez brankáře, která přinesla rozhodující branku v podání soupeře.
     
    Konec zápasu.
    59:18 Matt FRATTIN - 2:5
     
    59:18
    Astana právě vstřelila branku!
    O vítězi utkání je rozhodnuto! K volnému puku se dostal MATT FRATTIN, který měl na střelu přes celé hřiště dostatek času. Technický oblouček nakonec skutečně zamířil do opuštěné svatyně.
    Asistence: Darren Dietz, Curtis Valk.
     
    59:10
    Severstal to zkouší bez brankáře.
     
    59:00
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:20
    Frattin zkoušel ještě v pádu přihrát svému kolegovi, jenomže přihrávku zastavil jeden z protihráčů. Astana odehrává poslední minuty velice zkušeně.
     
    57:28
    Do útočné třetiny si ještě sjel hostující Dietz, který nahozením celkem vystrašil českého brankáře. Vzápětí se málem ke střeleckému pokusu dostal Geraskin.
     
    56:15
    Rybinovi se tentokráte nepodařilo uspět na vhazování, následně se do samostatného nájezdu dostal hostující Valk, který ale poslal puk do betonu brankáře,
     
    55:30
    Stránský si najížděl mezi obránce, jenomže ti mu přihrávku zablokovali. Posléze promáchl Grigorenko, Barys ale nedokázal zažehnat nebezpečí.
     
    54:47
    Hostující hráči si nyní počínali na hranici pravidel, nakonec sudí nechal pokračovat ve hře. I tak se Petuchov nedostal ani k zakončení.
     
    53:17
    Astana se dostala k pravému kruhu, kde si před branku sjel Akolzin, který ale nedokázal kloudně zakončit. Rychlý kontr domácích nepřinesl nic nebezpečného.
     
    52:37
    Od modré čáry to nahozením zkoušel Geraskin, jehož pokus ale brankáře nevyplašil. Hosté raději poslali puk za branku soupeře, Čerepovec svírá svého soupeře.
     
    51:27
    Lapin si vyměnil touše Pestuškem, načež jeho následná rána skončila vedle brány. Na opačném pólu hrací plochy raději Furch přikryl hrací předmět pod sebou.
     
    49:30
    Geraskin se manévrem zbavil protihráče, poté na jeho nabídku reagoval Stránský, jehož bekhendový pokus skončil vedle branky. Český forvard je v dnešním utkání hodně aktivní.
     
    48:27
    Na druhé straně se pokoušel zahrozit střelec kontaktní branky Karlin, který nejprve trefil mantinel, následná dorážka skončila v lapačce kazašského brankáře.
     
    47:15
    Dostatek prostoru měl kolem sebe hostující Dietz, jehož dělovka tentokráte trefila Furcha do hrudi. Vypadá to, že Čerepovec zvládne ubránit tuto přesilovou hru.
     
    46:20
    Furch si připsal další slušný zákrok, neboť z levé strany vychytal Michajlise. Astana i posléze obsadila útočnou třetinu, puk se ale přeci jenom ocitl za modrou čárou – ofsajd.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 13. Trubačjov (Vovčenko, Geraskin), 43. Stránský (J. Grigorenko, Korotkov), 45. Karlin (Rybin) – 7. Frattin (Michajlis, Dietz), 29. Sagadejev, 34. Michajlis (Frattin, Dietz), 36. Dietz (Frattin, Michajlis), 60. Frattin (Valk, Dietz)


    Severstal Čerepovec: Furch (Magarilov) – Kornějev, Lekomcev (A), Kudako, A. Kulda, Kalašnikov, Syčuškin, Verjovkin, Chochlov – Lapin, Dmitrij Kazionov, Pestuško – Geraskin (A), Trubačjov, Vovčenko – Stránský, Korotkov, J. Grigorenko (C) – Rybin, Karlin, Monachov.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Hrachovina) – Orechov, Dietz (A), Polochov, Dallman (C), Klimontov, Makljukov, M. Semjonov (A), Ibrajbekov – Michajlis, Valk, Frattin – Petuchov, Boyd, R. Starčenko – Akolzin, Sagadejev, Asetov – Ševčenko, Grenc, Panjukov.

    Rozhodčí: Soin, Ščenjov – Nikolajev, Šadrin
    thejrc.org